وزارت امور خارجه ایران هنوز به این خبر واکنش نشان نداده است حسین علیزاده، رایزن سوم سفارت ایران در فنلاند، از سمت خود استعفا داده و به "جنبش سبز" مخالفان جمهوری اسلامی پیوسته است.
محمد رضا حیدری، کنسول سابق ایران در نروژ که اوایل امسال از سمتش کناره گیری کرد و به نروژ پناهنده شد، روز جمعه (۱۰ سپتامبر) از هلسینکی،پایتخت فنلاند، به بی بی سی فارسی گفت که آقای علیزاده از چند ماه پیش با "کمپین سفارت سبز" همکاری داشته است.
"کمپین سفارت سبز" که توسط محمدرضا حیدری به راه افتاده است، یکی از اهداف خود را "اعلام همبستگی دیپلمات های ایران، با جنبش سبز آزادیخواهانه مردم ایران و ترک سفارتخانه های جمهوری اسلامی" بیان می کند. حسین علیزاده شخصا با بی بی سی فارسی صحبت نکرد اما محمد رضا حیدری از قول وی گفت که او با تشکیلات (نظام جمهوری اسلامی) اختلاف پیدا کرده و "به مردم پیوسته است."
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از حسین علیزاده می نویسد: "من دیگر خود را دیپلماتی نمی دانم که در کنار رژیم ستمگر ایران ایستاده است."
او گفته است: "من به سفارت اطلاع داده ام که از کارم استعفا داده ام....من دیگر دیپلمات نیستم، مخالف سیاسی هستم."
آن طور که محمد رضا حیدری به بی بی سی فارسی گفت، حسین علیزاده پیش از کناره گیری، از "داخل سیستم" اطلاعاتی را در اختیار کمپین وی قرار می داده است.
گفته می شود که حسین علیزاده هنوز از هیچ کشوری تقاضای پناهندگی نکرده است.
آقای علیزاده دومین دیپلمات ایرانی است که می گوید در اعتراض با نحوه برخورد هیات حاکمه این کشور با مردم معترض به نتایج انتخابات خرداد ۱۳۸۸ از سمت خود کناره گیری می کند.
کنسول سابق ایران در نروژ در اوایل ژانویه امسال و پس از وقایع عاشورای تهران استعفا داده بود.
دولت نروژ به آقای حیدری و اعضای خانواده اش پناهندگی سیاسی داده است.
محمدرضا حیدری در مصاحبه ای در ماه ژانویه گفته بود که شمار دیگری از کارمندان وزارت امور خارجه ایران از شرایط داخلی ناراضی هستند و ممکن است تعدادی از آنان از سمت های خود کناره گیری کنند و به کشورهای خارجی پناهنده شوند.
وی گفته بود که در نظر دارد در زمینه مبارزه با نقض حقوق بشر و آزای زندانیان سیاسی در ایران فعالیت کند.
برخی از مقامات وزارت امور خارجه ایران اقدام آقای حیدری برای کناره گیری از شغل او را ناشی از فرصت طلبی قلمداد کردند اما آقای حیدری گفته است که انگیزه او صرفا اعلام حمایت از مردم ایران بوده است و با اقدام خود، در واقع امتیازات شغلی متعددی را از دست داده است.
در جمهوری اسلامی، ارتقای شغلی و دستیابی به مشاغل مهم دولتی و برخورداری از امتیازاتی مانند اعزام به ماموریت های خارج از کشور، عموما مستلزم اثبات وفاداری نسبت به نظام و تعهد به پیشبرد اهداف حکومت است.
۱۳۸۹/۰۶/۲۰
دیپلمات ایرانی در فنلاند استعفا داد
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر