۱۳۹۰/۰۹/۱۴

ابراز تاسف عمیق وزیر خارجه ایران از یورش به سفارت بریتانیا

وزارت خارجه آلمان می گوید که علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران ضمن "ابراز تاسف عمیق" نسبت به حادثه یورش به سفارت بریتانیا در تهران گفته است که دولت ایران حداکثر تلاش خود را برای جلوگیری از حوادث مشابه به کار خواهد بست.
این تازه ترین نشانه فاصله گرفتن تهران از حادثه ای است که باعث وخامت در روابط ایران و اتحادیه اروپا شده است.
وزارت خارجه آلمان در بیانیه ای که دیدار آقای صالحی با گیدو وستروله را تشریح می کرد نوشت: "در مورد مساله حمله به سفارت بریتانیا در تهران، وزیر خارجه ایران مراتب عمیق تاسف خود را در مورد آن حوادث ابراز داشت."
گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان روز یکشنبه در حاشیه نشست دوم بن برای بررسی آینده افغانستان با علی اکبر صالحی دیدار کرد.
در بیانیه وزارت خارجه آلمان آمده است: "او (آقای صالحی) اطمینان داد که هر کاری می تواند برای جلوگیری از بروز مجدد چنین حادثه ای انجام دهد."
بر اساس بیانیه وزارت خارجه آلمان، آقای وستروله نیز در این دیدار تاکید کرده است که "حمله به هر یک از سفارت‌های اروپایی، به عنوان حمله به "تمام نمایندگی‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا تعبیر می‌شود."
سفارت بریتانیا و یک مجتمع دیپلماتیک دیگر بریتانیا - باغ قلهک - هفته گذشته مورد حمله هواداران حکومت ایران قرار گرفت؛ حمله ای که بریتانیا، مقام های ایرانی را مسئول آن دانست، اما ایران آن را حادثه ای خودجوش توصیف کرد.
پس از آن بریتانیا دیپلمات های ایرانی را از لندن اخراج کرد و تعدادی از کشورهای مهم اروپایی نیز سفرای خود را از تهران فراخواندند.
اما به نظر می رسد که مقام های ایرانی درحال فاصله گرفتن از آن حمله باشند.
پیشتر سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران و عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت با حمله به سفارتخانه ها و اشغال آنها مخالف است.
آقای خاتمی از چهره های تندرو حکومت ایران و نزدیک به آیت الله علی خامنه ای رهبر این کشور است.
امام جمعه موقت تهران همچنین گفت "من یک بار در خطبه‌های نماز جمعه نیز گفتم که حمله به سفارتخانه‌ها و اشغال آن‌ها در حقیقت اشغال یک کشور است و این کار غیرقانونی است."
یک روز پیشتر نیز آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در ایران که به حکومت نزدیک است از آن حادثه انتقاد کرده بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آیت الله مکارم شیرازی گفت که "گاهی کارهایی فراتر از قوانین از سوی بعضی از جوانان عزیز احساساتی انجام می گیرد که بهانه مهمی به دست دشمن ماجراجو می دهد و هزینه های زیادی برای آن بپردازیم مانند همین حادثه اشغال سفارتخانه که سبب شد آنها با جنجال و هوچیگری سعی کنند شکستی را که از مجلس خورده بودند، جبران کنند."
سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی و اقامتگاه دیپلماتیک و مرکز فرهنگی بریتانیا در باغ قلهک تهران بعد از ظهر ۸ آذر (۲۹ نوامبر) مورد حمله گروهی از معترضان به سیاست های بریتانیا قرار گرفت و اموال و مدارک آن تخریب شد.
این تشنج پس از آن رخ داد که مجلس ایران در روز یکشنبه گذشته در واکنش به تحریم بانک مرکزی ایران از سوی بریتانیا تصمیم به کاهش سطح روابط دوجانبه از سفیر به کاردار گرفت.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا روز چهارشنبه در پارلمان این کشور گفت که کارکنان سفارت کشورش را از ایران خارج کرده و به دیپلمات های ایرانی ۴۸ ساعت فرصت داده است که خاک بریتانیا را ترک کنند. اما آقای هیگ در عین حال تاکید کرد که روابط دو کشور به طور کامل قطع نخواهد شد.
دیپلمات های ایرانی بامداد روز شنبه ۱۲ آذر، وارد تهران شدند.

هیچ نظری موجود نیست: