تنها ساعاتی پس از انتشار خبری مبنی بر احتمال فیلتر شدن شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران، وزیر ارتباطات در دولت حسن روحانی آن را تلاشی برای «انحراف افکار عمومی از مطالبهگری شفافسازی سوءاستفادهکنندگان ارزی اخیر» دانست.
به گفته محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، تلاش برای فیلتر کردن شبکههای اجتماعی در ایران خبر تازهای نیست، آن هم در شرایطی که نه فیلتر، بلکه «رفع فیلتر» توئیتر «در انتظار» بررسی است.
موضوع پیگیری برخی برای "فیلتر" سرویسهای مختلف اینترنتی تازگی ندارد. "رفع فیلتر" توئیتر در صف انتظار جلسه کارگروه تعیین مصادیق قرار دارد. آنچه تازگی دارد طرح یک موضوع قدیمی توسط برخی رسانهها برای انحراف افکار عمومی از مطالبهگری #شفاف_سازی سوءاستفاده کنندگان ارزی اخیر است
روز سهشنبه، ۱۲ تیرماه، چند خبرگزاری از جمله خبرگزاری فارس به نقل از یک مقام عالیرتبه قضایی از احتمال فیلتر شدن شبکه اجتماعی اینستاگرام در کشور خبر دادند.
به گفته محمد مصدق، معاون اول دادستان کل کشور، فیلترینگ اینستاگرام در دستور کار این مقام قضایی قرار گرفته و دادستانی کل در غیاب شکایت خصوصی «به عنوان مدعیالعموم به این موضوع ورود کرده است».
آقای مصدق دلیل این امر را «جمعآوری پول به بهانه کمک به افراد بیبضاعت» توسط بعضی از «سلبریتیها» [اشخاص معروف] و «سوءاستفاده از احساسات پاک مردم» عنوان کرد.
حجتالاسلام مصدق جزئیاتی در این باره ارائه نکرده است.
با این حال آقای آذری جهرمی تنها ساعتی بعد در یک پیام توئیتری این اظهار نظر را زیر سوال برده و صراحتاً آن را تلاشی برای «انحراف افکار عمومی» تعبیر کرد.
آن طور که آقای آذری جهرمی در این توئیت نوشته است: «موضوع پیگیری برخی برای "فیلتر" سرویسهای مختلف اینترنتی تازگی ندارد. "رفع فیلتر" توئیتر در صف انتظار جلسه کارگروه تعیین مصادیق قرار دارد. آن چه تازگی دارد طرح یک موضوع قدیمی توسط برخی رسانهها برای انحراف افکار عمومی از مطالبهگری #شفاف_سازی سوءاستفادهکنندگان ارزی اخیر است.»
اشاره وزیر ارتباطات به موج تازهای در عرصه اجتماعی و سیاسی ایران برای «شفافیت» و «شفافسازی» است که در پی مسئله افزایش بهای دلار در بازار ایران و رسیدن آن در ماه جاری به هشت هزار تومان آغاز شد.
این موج حتی به کابینه آقای روحانی هم رسید و دو عضو این کابینه را در برابر هم قرار داد: در حالی که وزیر صنعت با انتشار اسامی واردکنندگانی که ارز دولتی دریافت کرده بودند مخالف بود، وزیر ارتباطات بر این عقیده بود که «بخش خصوصی پاکدست» از انتشار چنین فهرستی حمایت میکند.
بر پایه همین عقیده، آقای آذری جهرمی در توئیتر اقدام کرد به افشاگری درباره کسانی که از دولت ارز ارزان گرفته و آن را به مصرفی جز آن چه تعهد کرده بودند رسانده بودند.
حتی یکی از پیامهای «وزیر جوان» دولت با «پسند» یا «لایک» حساب کاربری حسن روحانی در توئیتر همراه شد و برخی از کاربران این موضوع را به معنای حمایت رئیس جمهور ایران از وزیر ارتباطات در مقابل دیدگاه وزیر صنعت ارزیابی کردند.
حال آقای آذری جهرمی میگوید که قوه قضائیه میخواهد با طرح فیلترینگ اینستاگرام «شفافسازی» درباره «سوءاستفادهکنندگان ارزی» را به بیراهه بکشاند.
دادستان کل کشور که ریاست کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه را بر عهده دارد در یک سال گذشته حمایتی قاطعانه و گسترده از فیلترینگ شبکههای اجتماعی کرده است.
این بخش از قوه قضائیه جمهوری اسلامی حتی تا آنجا پیش رفته است که در خردادماه سال جاری در برابر درخواست شماری از وزیران و نمایندگان مجلس برای رفع فیلتر توئیتر نیز ایستاد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر