کاخ سفید روز شنبه ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر) اعلام کرد که مقامات روسیه در روزهای ۸ ژوئن و ۱۵ ژوئیه (۱۸ خرداد و ۲۴ تیر) در فرودگاه کاشان در استان اصفهان از شماری از پهپادهای ایران بازدید کردند.
آمریکا همچنین تصاویر ماهوارهای از پهپادهای شاهد-۱۹۱ و شاهد-۱۲۹ را که در حال نمایش و پرواز در این فرودگاه بودند، منتشر کرد؛ در حالی که هواپیمای هیئت روسی نیز روی زمین نشسته بود.
این گزارش در روزی منتشر شده که قرار است جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در نشست شورای همکاری خلیج فارس (شامل عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، قطر، عمان و کویت) شرکت کند. بر اساس گزارشها، در این نشست رهبران کشورهای مصر، اردن و عراق نیز حضور خواهند داشت.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید میگوید که دولت آمریکا به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد ''ایران در حال آمادهسازی چند صد پهپاد برای روسیه است.''
او افزود: «ارزیابی ما این است که روسیه اخیرا مجموعهای از پهپادها با قابلیت حمله را از ایران دریافت کرده است.»
سالیوان با اشاره به انتشار تصاویر پهپادهایی که هیئت روسی از آنها بازدید کرده، میگوید این، ''نشاندهنده علاقه مستمر روسیه به دستیابی به پهپادهای ایرانی با قابلیت حمله است.'
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت مقامات آمریکایی بر این باور هستند که ماه ژوئن (خرداد)، "اولین باری بود که یک هیئت روسی از پهپادهای ایران در این فرودگاه بازدید میکرد."
این مقام ارشد در دولت آمریکا هفته گذشته نیز گفته بود که ''ایران به سرعت خود را آماده میکند تا صدها وسایل نقلیه هوایی از جمله پهپادهای مسلح را به روسیه تحویل دهد.''
جمهوری اسلامی تاکنون بارها پهپادهای خود را در اختیار متحدان منطقهای خود قرار داده است. از جمله آنها، حوثیهای یمن هستند که بارها از موشک و پهپاد برای حمله به مراکزی در خاک امارات و تانکرهای نفتی این کشور، کشتیهای تجاری، همچون نفتکش اسرائیلی مرسر استریت و خاک عربستان سعودی، مثل تأسیسات شرکت نفت دولتی آرامکو استفاده کردهاند.
امضای پوتین پای پروتکل منطقه آزاد تجاری بین ایران و اوراسیا
آمریکا در حالی از بازدید مقامهای روس از پهپادها در ایران پرده برداشته که روز گذشته (جمعه ۲۴ تیر) رسانهها در ایران نوشتند رئیسجمهور روسیه، پروتکل ایجاد منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را امضا کرد.
این پروتکل، هفته گذشته در مجلس دومای روسیه تصویب شده بود.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل کشورهای قرقیزستان، ارمنستان، قزاقستان، بلاروس و روسیه است.
پروتکل ایجاد منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیشتر و در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان به امضا رسیده بود و ایران ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ کمتر از یک ماه پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین آن را تصویب کرد.
حال، اجرای این پروتکل به امضای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز رسیده است.
این پروتکل در صورت اجرا، تجارت میان تهران و مسکو را به میزان قابل توجهی تسهیل میکند و به گسترش بیشتر همکاری میان دو کشور میانجامد.
در همین خصوص، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ایران هفته گذشته در دیدار با معاون نخست وزیر روسیه گفته بود که با تصویب و اجرای این پروتکل، ''زمینههای گسترده همکاریهای اقتصادی بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با محوریت روسیه فراهم میشود.''
به این ترتیب، میتوان گفت که همکاریهای نظامی، اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه وارد مرحله جدیدی شده است.
DW
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر