۱۴۰۰/۰۴/۱۲

هشدار «اینتل‌ لب» به «بمب ساعتی بی‌صدا» در تهران

 
موسسه تحقیقاتی «اینتل‌ لب»، با انتشار تصاویر ماهواره‌ای، فرونشست زمین در اطراف تهران را «بمب ساعتی بی‌صدا» توصیف کرده و آن را تهدیدی برای 13 میلیون نفر جمعیت ساکن در این مناطق دانسته است.
  «اینتل‌ لب» که یک موسسه بین المللی مشاوره اطلاعاتی است، روز گذشته با انتشار یک گزارش و چند تصویر ماهواره‌ای علل این فاجعه را پدیده‌ انسانی توصیف کرد که به‌دنبال آن قطعی برق، ترکیدن لوله‌های گاز، تغییر شکل ریل‌ها، فرورفتگی زمین، کج شدن ساختمان‌ها، ترک خوردن جاده‌ها و رخ می‌دهد.
این گزارش اولین هشداری نیست که توسط موسسات بین‌المللی و مجلات علمی مطرح شده باشد، این موضوع از سال 82 مورد تحقیق قرار گرفته است و در سال 97 مجله‌ عملی «نیچر» نیز از فرونشست سالانه 25 سانتی‌متر در بخش‌هایی از پایتخت ایران خبر داده بود.
 
 
علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین شناسی ایران نیز سال گذشته در مورد فرونشست زمین در تهران اعداد و ارقامی را حتی بالاتر از موسسات علمی و پژوهشی خارجی اعلام کرد و به عدد 36 سانتی‌متر در سال اشاره کرد.
کاوه مدنی، پژوهشگر و معاون سابق سازمان محیط‌زیست ایران در توییتی نوشت: «ماهواره‌ها کوچک‌ترین تغییرات را ثبت می‌کنند اما امنیتی‌ها نگران رصد سامانه‌های موشکی با دوربین تله‌ای هستند. خارجی‌ها هم فهمیدند که مشکلات محیط‌زیستی خودساخته بسان سلاح و بمب، ایران را نابود خواهد کرد اما حفاظت از محیط‌زیست کماکان یک موضوع غیرحیاتی برای سیاستمداران ایرانی و نهادهای دفاعی و امنیتی است.»
مدنی آذر 97 در رشته توییتی به عوامل این پدیده خطرناک اشاره کرد. او نوشت: « منطقه‌ فرودگاه بین‌المللی تهران نیز با این فرونشست مواجهه است و اضافه کرد این میزان فرونشست از بالاترین ارقام اعلام شده حال حاضر در جهان است.» او افزایش جمعیت شهری، استفاده بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی و سدسازی را که مانع از تغذیه طبیعی آب‌خوان‌ها می‌شوند از دلایل مهم فرونشست زمین در تهران توصیف کرد.
مدنی، نشست‌های رخ داده را برگشت ناپذیر خواند و گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد زمین‌هایی که دچار فرونشست می‌شوند، نفوذپذیری خود را به مرور زمان از دست می‌دهند و نمی‌توانند با ذخیره آب به حالت اول برگردند.»

هیچ نظری موجود نیست: