۱۳۹۷/۰۹/۰۶

پایان سفر ۵۵۰ میلیون کیلومتری کاوشگر ناسا به مریخ

 

تصویرسازی روز ۲۱ نوامبر ناسا از نحوه فرود آمدن کاوشگر خود در زمان فرود آمدن بر سطح مریخ. کاوشگر ناسا که برای ماموریت‌های اکتشافی در عمق سیاره‌های دیگر ساخته شده دوشنبه شب بر سطح مریخ فرود می‌آید.
این کاوشگر به تجهیزات پیشرفته برای سنجش درجه حرارت و لرزه‌نگاری مجهز است که تاکنون در هیچ نقطه‌ای دیگر به غیر از کره زمین انجام نشده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این فضاپیما که «اینسایت» نام دارد پس از هفت ماه و طی مسافتی قریب به ۵۵۰ میلیون کیلومتر حوالی ساعت ۱۱:۳۰شب به وقت ایران بر سطح مریخ فرود خواهد آمد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود این فضاپیما با سرعتی حدود ۱۹ هزار کیلومتر در ساعت از جو مریخ عبور خواهد کرد. سپس با نزدیک شدن به سطح این سیاره سرعت آن هنگام فرود به هشت کیلومتر در ساعت کاهش خواهد یافت.
پس از فرود، حدود ۱۶ دقیقه متوقف خواهد ماند تا گرد و غبار ناشی از فرود آن بنشیند و بعد صفحه‌های تولید انرژی خورشیدی آن به کار می‌افتد.
مرکز کنترل این ماموریت در حوالی لس آنجلس امیدوار است اطلاعات دقیق مربوط به فرود را از طریق دو ماهواره کوچک که همراه با آن به مدار مریخ ارسال شده‌اند دریافت کند. همچنین قرار است تصاویری از فرود آن در مناطق هموار سطح مریخ در حوالی خط استوای این سیاره ارسال کنند.
این نقطه با محل فرود آخرین فضاپیمای ناسا که در سال ۲۰۱۲ در سطح مریخ فرود آمد حدود ۶۰۰ کیلومتر فاصله دارد.
«اینسایت» که وزن آن حدود ۳۶۰ کیلوگرم است بیست‌ویکمین فضاپیمایی است که ناسا به مریخ فرستاده است. اولین مورد از این ماموریت‌های اکتشافی در دهه ۶۰ میلادی و پرواز فضاپیمای «مارینر» در جو سیاره مریخ بود.
از آن زمان تاکنون سایر کشورهای جهان نیز بیش از ده کاوشگر به این سیاره و جو آن فرستاده‌اند.
«اینسایت» حدود ۲۴ ماه یا یک سال مریخی مشغول ماموریت اکتشافی برای سنجش درجه حرارت و لرز‌ه‌نگاری خواهد بود.
جمع‌آوری این اطلاعات می‌تواند به فهم نحوه شکل‌گیری مریخ و در نتیجه شناخت دقیق‌تر از منشا سیاره‌های سنگی از جمله کره زمین کمک کند.
ناسا می‌گوید راه‌‌اندازی و آغاز به کار تجهیزات اصلی این کاوشگر بین دو تا سه ماه طول خواهد کشید.

هیچ نظری موجود نیست: