۱۳۹۷/۰۹/۰۷

دلار با ۱۲ هزارتومان خداحافظی کرد؛ بازگشت نرخ ارز به سطح مُرداد

یورونیوز ـ بهای هر دلار آمریکا در جریان معاملات روز سه‌شنبه بازار آزاد ارز تهران به کمتر از ۱۲ هزارتومان رسید و در مقابل ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان مبادله شد.
این نرخ پایین‌ترین رقم ثبت شده برای دلار آمریکا طی ۴ ماه گذشته است. نرخ دلار برای اول بار در جریان معاملات روز هفتم مرداد ماه گذشته از مرز ۱۱ هزارتومان عبور کرد.
در همین حال قیمت هر یورو نیز طی خرید و فروش روز سه شنبه بازار آزاد ارز، عقب‌نشینی خود را به سمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ هزارتومان آغاز کرد. همچنین قیمت هر قطعه تمام سکه طلا نیز به کمتر از ۳ میلیون و ۹۰۰ هزارتومان کاهش یافت.
دو ماه پیش قیمت هر دلار آمریکا با ثبت رکوردی تاریخی از مرز ۱۹ هزار و ۳۰۰ تومان فراتر رفته و بهای هر قطعه تمام سکه طلا نیز به بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان رسیده بود.
با وجود آغاز دور تازه تحریم‌های نفتی، بانکی و تجاری آمریکا علیه ایران، عرضه محدود و مستمر ارز توسط بانک مرکزی ایران، ایجاد محدودیت در مقابل تراکنش‌های ریالی، تشدید رکود اقتصادی و کاهش واردات اقلام خارجی موجب شده تا طی سه هفته گذشته روند نزولی نرخ ارز در بازار آزاد ایران ادامه داشته باشد. 
خروج صرافی‌ها از موقعیت خرید؟
دنیای اقتصاد هم نوشت، در دومین روز کاری هفته، دلار ۱۵۰ تومان دیگر افت کرد تا به محدوده ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومانی برسد. روز دوشنبه، براساس گفته‌های حاضران در بازار برخی از صرافی‌ها خرید ارز نداشتند و بیشتر ترجیح می‌دادند موقعیت فروش بگیرند. شماری از فعالان باور داشتند، صرافی‌ها ممکن است به‌دلیل دسترسی به اخباری که بازیگران عادی از آن اطلاعی ندارند، از موقعیت خرید خارج شده باشند. در مقابل گروه دیگری معتقدند صرافی‌ها در شرایطی که احتمال جهش آنی وجود ندارد و روند بازار نیز نزولی بوده است، در خرید ارز احتیاط می‌کنند.
فعالان دو تحلیل متفاوت از توقف خرید برخی از صرافی‌ها داشتند. گروهی باور داشتند، صرافی‌ها معمولا اخباری از بازار دارند که بازیگران عادی از آن اطلاعی ندارند. از نظر آنها، احتمالا اخباری که صرافی‌ها از آن آگاهی دارند، حکایت از افت بیشتر قیمت‌ها دارد، در نتیجه در شرایط فعلی از خرید دلار استقبال نمی‌کنند. در مقابل این دسته، گروه دیگری باور دارند، صرافی‌ها در شرایط فعلی ارز مورد نیاز خود را در اختیار دارند و بازار نیز شرایطی ندارد که به یکباره با جهش قیمتی مواجه شود. در نتیجه صرافی‌ها نیازی به تهیه دلار ندارند و در نتیجه منابع ریالی خود را به‌راحتی صرف دلار نمی‌کنند. از نظر آنها اگر زمانی قیمت در مسیر صعودی قرار گرفت، صرافی‌ها نیز به احتمال زیاد رفتار خود را تغییر خواهند داد. در مجموع می‌توان از صحبت‌های این دو گروه چنین نتیجه‌گیری کرد که بازار در شرایط فعلی توان رشد بیشتر قیمت را ندارد. این در حالی است که افزایشی‌های بازار همچنان مصرانه باور دارند قیمت در این مقطع از سال با رشد مواجه خواهد شد، کمااینکه در سال‌های گذشته در ماه نهم با رشد مواجه شده است.

هیچ نظری موجود نیست: