مسوولان ایرانی از مصرف بالای انرژی در ایران خبر میدهند. بر این اساس ایرانیان به اندازه کل اتحادیه اروپا گاز مصرف میکنند. در همین حال سرانه مصرف انرژی در ایران ۵برابر هند و پاکستان و دو برابر چین است.
نصرالله سیفی، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در ایران روز یکشنبه ۱۱ اسفند (دوم مارس) گفت که مصرف گاز در ایران به اندازهی مصرف گاز اتحادیه اروپا است که بخش عمدهی آن در بخش خانگی مصرف میشود.
به گفته وی اگر قرار باشد که قیمت گاز بر اساس قانون هدفمندی یارانهها تغییر کند، قیمت هر متر مکعب به ۱۸۷۰ تومان خواهد رسید. در حال حاضر هر متر مکعب گاز ۷۰ تومان به فروش میرسد.
سیفی که در کنفرانس "رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی" در تهران سخن میگفت با بیان اینکه بر اساس قانون قرار بود قیمت گاز بر اساس ۷۵ درصد از قیمت گاز صادراتی تعیین شود، افزود که در واقع چنین اتفاقی رخ نداد.
وی افزایش قیمت ارز را یکی از دلایل ناکامی واقعیسازی قیمت حاملهای انرژی میداند. به گفته مدیرعامل بهینهسازی مصرف سوخت پس از اجرای طرح هدفمندی یارانهها و افزایش نرخ حاملهای انرژی، به دلیل بالا رفتن قیمت ارز، اثرات این طرح کاملا از بین رفت.
این مقام دولتی تصریح میکند که هم اکنون برای گاز طبیعی ٨٤ درصد یارانه پرداخت میشود. این یارانه برای بنزین ٧٧ درصد و برای گازوئیل ٨١ درصد است.
به گفته سیفی، سال جاری خورشیدی ٢١٠ هزار میلیارد تومان سوخت در ایران مصرف شده و پیشبینی میشود در سال ٩٣ این رقم به ٢۵٤ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
سرانه مصرف انرژی در ایران ۵ برابر هند
حمیدرضا چیتچیان،وزیر نیروی دولت حسن روحانی نیز که در کنفرانس "رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی" سخن میگفت، تصریح کرد: «هیچ یک از کشورهایی که برای انرژی یارانه پرداخت میکنند در مقوله صرفهجویی انرژی موفقیتی کسب نخواهند کرد، زیرا مردم آن کشور انگیزهای برای صرفهجویی ندارند.»
به گفته چیتچیان در ایران به دلیل پرداخت یارانه، مصرف انرژی همیشه افزایش یافته و حتی از تولید ملی سبقت گرفته است.
وی با مقایسه سرانه مصرف سوخت در کشورهای مختلف گفت: «مصرف انرژی سرانه کشورمان در سال ٩٠، پنج برابر کشورهای هند و پاکستان و ٢ برابر کشورهایی همچون چین و ترکیه بود.»
وزیر نیرو ایران با اشاره به اجرای مرحله اول قانون هدفمندی یارانهها در سال ۱۳۸۹ و تاثیرات مثبت آن بر مصرف انرژی در سال ۱۳۹۰، تصریح کرد: «به دلیل تغییر سیاستها و اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانهها، دوباره شاهد شتاب گرفتن مصرف انرژی در کشور بودیم.»
وی هشدار داد که با ادامه شرایط فعلی، ممکن است ایران در آیندهای نزدیک به یکی از واردکنندگان انرژی در جهان تبدیل شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر