۱۳۹۱/۰۴/۱۸

بازدید وزیر و سردار از کانون پلمپ شده "فیلم هشت و نیم"

وزیر ارشاد، معاون اجتماعی پلیس و رئیس پلیس اطلاعات، دسته‌جمعی از "کانون فیلم هشت و نیم" که پیش‌تر پلمپ شده بود، دیدن کردند. پلیس می‌گوید در عملیاتی ضربتی این کانون را به دلیل فروش فیلم "غیرمجاز" پلمپ کرده است.
به گزارش "پایگاه خبری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران"، محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به همراه سردار بهمن کارگر، معاون اجتماعی نیروی انتظامی، و سرهنگ علیرضا محرابی، رئیس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فرماندهی انتظامی تهران، به صورت دسته جمعی از "کانون فیلم هشت و نیم" دیدن کرده‌اند. این کانون در روزهای اخیر توسط نیروی انتظامی پلمپ شده است.
پلیس ایران نهم تیرماه از عملیاتی ضربتی برای پلمپ مرکز نمایش، تکثیر و فروش فیلم‌ به نام "کانون فیلم هشت و نیم"، به دلیل فروش فیلم‌های "غیرمجاز و مستهجن" خبر داده بود. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نیروی انتظامی جمهوری اسلامی درباره گردانندگان "کانون فیلم هشت و نیم" اعلام کرده است: «این افراد در این اقدام غیرقانونی خود ضمن نمایش فیلم‌های غیرمجاز به منظور کسب درآمد نامشروع اقدام به فروش بلیت به مبالغ بالا و دعوت از چهره‌های معروف سینما در طول نمایش فیلم‌ها می‌کردند تا در لوای نمایش و نقد فیلم از این وضعیت سو‌استفاده کنند.»
پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فرماندهی انتظامی تهران اعلام کرد که با پلمپ این کانون «۹ نفر از سینماگران معروف» نیز دستگیر شدند.
در بازدید دسته جمعی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی از مکان پلمپ شده، محمد حسینی، وزیر ارشاد، گفت: «موسسات فرهنگی هنری فاقد مجوز پاتوقی هستند برای دنبال کردند اهداف خاص که قطعا با اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران همخوانی ندارند».
"کانون فیلم هشت و نیم پاتوقی برای اهالی فرهنگ"
به گزارش سایت "سینمای ما"، کانون فیلم هشت و نیم در سال ۱۳۸۸ با حضور سینماگرانی هم‌چون بهمن فرمان‌آرا، اصغر فرهادی، حامد بهداد، رضا یزدانی، اسدالله امرایی و ... در منطقه پاسداران تهران (میدان هروی) افتتاح شد و توانست در مدت کوتاهی به پاتوق اهالی فرهنگ تبدیل شود.
کانون فیلم هشت و نیم در سال ۱۳۸۸ با حضور سینماگرانی هم‌چون بهمن فرمان‌آرا، اصغر فرهادی و ...افتتاح شد
کانون فیلم هشت و نیم در سال ۱۳۸۸ با حضور سینماگرانی هم‌چون بهمن فرمان‌آرا، اصغر فرهادی و ...افتتاح شد
در هفته‌ها و ماه‌های اخیر با انحلال خانه سینما توسط وزارت فرنگ و ارشاد جمهوری اسلامی، فشار بر سینماگران ایرانی افزایش یافته است. این وزارتخانه در دی ماه ۱۳۹۰ اعلام کرد که با رای حداکثری شورای عالی سینما، خانه سینما منحل شده است.
بهمن کارگر، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی، ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ از وضعیت «حجاب» در سینمای ایران انتقاد کرده و گفته بود: «نیروی انتظامی به وضع موجود در سینما اعتراض دارد، زیرا در حال حاضر در جشن‌ها، مراسم‌یا فیلم‌هایی که در سینما درست می‌شوند شاهد بدپوششی بازیگران هستیم‌.»
یک روز پس از آن اما اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران، اعلام کرد که پلیس به پشت پرده سینما کاری ندارد: «آن‌چه که مردم می‌بینند فیلم‌ها و سریال‌هاست و پلیس به پشت صحنه سینما کاری ندارد و وظیفه‌ای در این مورد نداریم». او در عین حال افزود: «پلیس به این مسائل که آیا کارگردان یا تهیه کننده‌ای اعتقاد و التزام دارد کاری ندارد اما یکی از مسائل این صنف جشنواره‌ها و مراسم‌های رسمی است که تا حدودی ضوابط در آن‌ها رعایت نمی‌شود».
در ماه‌های اخیر شش سینماگر داخل ایران نیز با امضای بیانیه‌ای از سیاست حاکم بر فضای فرهنگی این کشور انتقاد کرده و خواستار پایان "بحران کنونی حاکم بر سینمای ایران" شده‌بودند.
مسعود کیمیایی، مسعود جعفری جوزانی، علیرضا رئیسیان، جواد طوسی، علی معلم و مهدی کرم‌پور در این بیانیه به "سایه سنگین فضای ملتهب و سیاست‌زده کنونی" اشاره کرده بودند که حاصلی جز "سرخوردگی و یاس" برای بدنه اصلی سینمای ایران نخواهد داشت.
به گزارش سایت "کافه سینما"، در بیانیه این شش سینماگر به نکاتی همچون «لزوم احترام و پایبندی تمامی نهادها به موجودیت و بقای سینمای ملی، ارائه تعریف شفاف و معین از سازوکار فعالیت‌های سینمایی، پرهیز از ورود جناح‌های مختلف سیاسی در امور هنری، جلوگیری از رشد بی‌‌رویه فیلم‌های سفارشی، رسمی و سطحی" اشاره شده بود.

هیچ نظری موجود نیست: