۱۳۹۰/۰۴/۲۲

احمدی نژاد و به بازی گرفتن رهبری و مراجع

محمود احمدی نژاد آدمی فعال است، نه منفعل. برای مخالفان خود "دستور کار سیاسی" درست می کند و آنها را به دنبال خود می کشد. به چند مورد زیر بنگرید که چگونه ظرف یک هفته سه دستور کار مهم و نزاع برانگیز بر می سازد.
۱. قاچاقچی بودن سپاه
محمود احمدی نژاد در روز ۱۱ تیرماه، طی سخنانی پیامدهای قاچاق کالا را برشمرده و انگیزه های شخصی را علت این اقدام قلمداد می کند:"انسان های حریص، خودخواه و بی اخلاق می خواهند به هر قیمتی و از هر راهی کسب ثروت کنند حتی اگر آن مال حرام باشد". این افراد به "شبکه صاحبان قدرت و نفوذ" متصل هستند.
او پس از بیان این مقدمات، به سراغ "اسکله های خارج از قوانین" سپاه پاسداران رفت و گفت:"هیچ کس و حتی دستگاه های دولتی نباید در مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصونیت داشته باشند، حتی اگر می خواهند کالاهای با اهمیت و حساس را وارد کشور کنند، می توانند این کار را به صورت قانونی و ثبت شده انجام دهند. هیچ وزارتخانه ای حق ندارد اسکله خارج از قوانین گمرک داشته باشد؛ البته ممکن است کالایی از پرداخت گمرک معاف باشد اما همه اطلاعات جابه جایی کالا باید در گمرک ثبت شود زیراهرجا کسانی برای خود حقوق فراقانونی قائل می شوند مشکلات بسیاری ایجاد می شود."
 سرلشکر جعفری
روز بعد، سرلشگر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران پاسخ بسیار تندی به آقای احمدی نژاد داد و وی را منحرف خواند. پس از آن، رئیس جمهوری بخشی از سخنان نقل شده در مطبوعات را تکذیب کرد، اما سخنانی که در اینجا نقل شد، بر روی سایت ریاست جمهوری وجود دارد.

اصولگرایان و طرفداران اکبر هاشمی رفسنجانی به دفاع از سپاه پاسداران برخاسته و محمود احمدی نژاد را به دلیل طرح قاچاقچی بودن سپاه محکوم کردند، اما مردم به خوبی آگاهند که سپاه پاسداران از زمان جنگ هشت ساله وارد قلمرو قاچاق شد و مهدی کروبی یک بار در مقام ریاست مجلس ششم همین موضوع را مطرح کرد و خواهان رسیدگی به آن شد. نتیجه ای که از این نزاع در افکار عمومی حاصل می شود این است که پس محمود احمدی نژاد به دفاع از حقوق مردم در برابر نظامیان رهبری ایستاده و همه اصولگرایان از قاچاقچیان حمایت به عمل می آورند.
۲. هر خانواده، هزار متر زمین
محمود احمدی نژاد در ۱۲ روز ۱۲ تیرماه در مراسم تجلیل از تعاونی های برگزیده مسکن مهر کشور گفت:"برنامه ریزی دولت باید به گونه‌ای باشد که زمین را بی‌ارزش و ساختمان را با ارزش کند و در این راستا می‌توان به هر خانواده ایرانی مقداری از زمین‌های بلااستفاده را اجاره داد تا آنها بخشی از آن را ساخته و در بخش دیگری از آن باغ ایجاد کنند و اگر به ۲۰ میلیون خانوار ایرانی ۲ میلیون هکتار زمین اجاره بدهیم و اجازه ساخت سه طبقه را نیز به آن بدهیم، ۶۰ میلیون خانواده ایرانی خانه‌دار خواهند شد. این طرح تا پایان سال در ۱۰ تا ۱۵ نقطه کشور راه اندازی می شود."
روز بعد از سخنان آقای احمدی نژاد، همه سیاست های اصولگرایان به طور یک پارچه به انتشار سخنان آیت الله خامنه ای در روز ۱۷ اسفند سال گذشته اقدام کردند که در آن گفته بود:"من جداً از این طرح باغ شهرها نگرانم. آقاى رئیس جمهوری هم چند بار با من مطرح کردند، به ایشان هم گفتم. من نمی دانم چه پیش مى‌آید، سوءاستفاده‌چى‌ها چه کار خواهند کرد. با این دید نگاه کنید که راه را باز نکنید. یک عده‌اى سوءاستفاده‌ چى‌اند. هرجا که براى یک کار عام‌ المنفعه‌اى در نظر گرفته می شود، من می دانم و مطمئنم که یک عده‌اى نشسته‌اند و کمین گرفته‌اند ببینند چطور می توانند این طعمه را بربایند... نگذارید تهران بیش از این بزرگ شود، نگذارید به زمین هاى جنوب البرز اینقدر تعرض شود؛ جلو اینها را بگیرید. یک عده‌اى هستند که فقط دنبال پولند، مسئله‌شان مسئله‌ پول است؛ دیگر نگاه نمی کنند که حالا این جایى که آنها دارند براى پول تخریب می کنند، تصرف می کنند، به چه قیمتى براى کشور، براى مردم، براى شهر تهران تمام خواهد شد؛ هیچ برایشان اهمیت ندارد."
بدین ترتیب آقای احمدی نژاد قصد دارد به هر خانواده ایرانی یک هزار متر زمین بدهد، اما آیت الله خامنه ای مخالف است و مردم را از زمین و مسکن و باغ محروم می سازد.
در روز ۱۵ تیرماه نمایندگان مجلس به رد طرح محمود احمدی نژاد پرداختند. محمد تقی رهبر، نماینده اصفهان و رئیس فراکسیون روحانیون مجلس، گفت:"طرح رییس جمهور در حد یک شعر است. بهتراست قول‌ها و وعده‌های ناممکن به مردم ندهند، این طرح دغدغه مقام معظم رهبری هم است، ایشان سال گذشته برهمین مبنا و به دلیل سوء استفاده‌هایی که ممکن است در اجرای این طرح پیش آید مخالفت خود را اعلام کردند، احمدی‌ نژاد هم بهتر است از رویاهای خود فاصله بگیرد و به واقعیت فکر کند."
پرویز سروری عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ضمن اشاره به مخالفت آیت الله علی خامنه ای با این طرح گفت:"باید بدانیم در این زمینه دغدغه مقام معظم رهبری وجود دارد."
  داوود محمدجانی
داوود محمدجانی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، نیز گفت:"مقام معظم رهبری اسفند ماه سال گذشته به این طرح ایراد گرفتند و تاکید به حذف طرح باغ شهر‌ها داشتند و اگر منظور احمدی نِژاد مجددا اجرای‌‌همان طرح باغ شهر‌ها اما با تغییر نام به باغ ویلا‌ها است، با سیاست‌های مقام معظم رهبری مغایرت دارد."
علی اکبر آقایی، رئیس کمیسیون عمران مجلس به هشدار "مقام معظم رهبری" نسبت به این طرح اشاره کرد و گفت:"تغییر کاربری زمین‌های موجود برای این طرح انجام نگرفتی و به معنای‌‌همان تهدید منابع طبیعی است که با مخالفت مقام معظم رهبری روبه رو خواهد شد، بنابراین این طرح تنها مشروط بر آنکه فضای سبز تهدید نشود و جنگل‌ها تخریب نگردد با مجوز از مجلس و رفع ابهامات ممکن است اجرایی شود."
همه نمایندگان مجلس نیز تأکید دارند که رهبر جمهوری اسلامی مخالف تحویل هزار متر زمین به هر خانواده ایرانی است.
محمود احمدی نژاد خشنود از این فضاسازی، در روز ۱۸ تیرماه مجدداً از طرح خود دفاع کرد و گفت:"ایران یک میلیون و ۶۴۸ هزار کیلومتر مربع یعنی ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت دارد که ۱۰۰ میلیون هکتار آن ارتفاعات، جنگل ها و کویر می باشد و از ۶۵ میلیون هکتار باقی مانده ۳۶ میلیون هکتار زمین قابلیت کشت دارد. با توجه به این محاسبات ۲۹ میلیون هکتار باقی می ‌ماند که از این میزان ‏یک میلیون هکتار آن برای ساختن شهرها و روستاها استفاده شده است و هنوز ۲۸ میلیون هکتار دست نخورده باقی مانده است، حال با توجه به این امکانات آیا ‏نمی ‌توان شیوه ی شهرسازی را تغییر داد؟ ۲۰ میلیون خانواده ایرانی در کشور وجود دارد که اگر به هر خانواده ۱۰۰۰ متر زمین با مجوز ساخت ۳ طبقه داده شود ۲ میلیون هکتار می شود که هنوز تا ۳ برابر شدن جمعیت ایران جا داریم و بدون تردید می‌شود با یک نگاه مهندسی و با هزینه کمتر این کار را انجام داد و این شدنی است."
در همان روز، حجت الاسلام منتظری رئیس دیوان عدالت اداری به صحنه آمد و گفت:"باید دید قانون اجازه می دهد که این میزان زمین در اختیار مردم قرار گیرد یا خیر. باید سرمایه های ملی را حفظ کنیم و تلاش شود که به هر ایرانی یک مسکن بدهیم نه این که وعده زمین هایی داده شود که صلاحیت قانونی آن مشخص نیست."
۳. جداسازی دختران و پسران و اخراج استادان دانشگاه
محمود احمدی نژاد در روز ۱۴ تیرماه طی نامه ای خطاب به وزیران علوم و بهداشت نوشت:"شنیده شده است که اساتید بی رویه بازنشسته می شوند. ضروری است تا بررسی و تصویب آیین نامه بازنشستگی اعضاء هیئت علمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی از هر نوع بازنشسته نمودن اعضاء خودداری شود. شنیده شده است که در برخی دانشگاه ها، رشته ها و کلاس های تک جنسیتی بدون لحاظ تبعات اعمال می گردد. ضروری است فوری از این اقدامات سطحی و غیر عالمانه جلوگیری شود. در هر دو مورد نتیجه را اعلام نمایید."
آیت الله مکارم شیرازی
آیات عظام به سرعت در برابر محمود احمدی نژاد ایستادند. آیت الله مکارم شیرازی گفت:"وزیر علوم تصمیم می گیرد بعضی از اساتید دانشگاه را که با صراحت در کلاس های درس سخنانی بر ضد اسلام و نظام می گویند و تأثیر نامطلوبی در دانشجویان می گذارند بازنشسته کند و نیز تصمیم می گیرد طرح جداسازی دانشجویان را از نظر جنسیت در بخش خاصی اجرا کنند چنانچه آثار مثبتی روی پیشرفت علمی و اخلاقی دانشجویان داشت توسعه پیدا کند؛ ناگهان از طرف بالا نامه ای فرستاده می شود و او را فوراً از این کارها باز می دارند و آن را به عنوان کار "سطحی" و "غیر عالمانه" تحقیر می کنند در حالی که کاری است کاملاً مفید و عمیق و عالمانه، بی آنکه قول بدهند ما این برنامه را به صورت عالمانه تری اجرا می کنیم و این در حالی است که اکثریت قاطع مراجع از این برنامه استقبال کرده اند. این امور و همانند آن نشان می دهد که آنها اصولاً اعتقادی به مسائل فرهنگ اسلامی ندارند و نباید منتظر آنان نشست. اینجانب شدیداً این گونه کارها را از سوی هر مقامی باشد محکوم می کنم و وظیفه خود می دانم."

آیت الله صافی گلپایگانی ضمن تأکید بر اینکه تفکیک جنسیتی از اهم مظاهر هویت نظام اسلامی و جامعه مسلمان است، گفت:"هزینه اجرای تفکیک جنسیتی هر چه هم سنگین باشد قابل تحمل است."
آیت الله نوری همدانی در باره این طرح گفته است:"اقدام بسیار خوبی است و مقدمه فوائد و محسنات بسیاری خواهد بود."
احمد خاتمی
آیت الله احمد خاتمی هم گفته است:"رئیس یکی از دانشگاه‌های تهران به دلیل جدا کردن کلاس‌های آقایان و خانم‌ها با چه منطقی باید بازخواست شود؟ باید به این فرد مدال داد نه اینکه وی مورد بازخواست و اعتراض قرار گیرد که چرا تفکیک جنسیتی می ‌کنید."
آیت الله احمد جنتی در نماز جمعه تهران گفت:"نمی‌دانم چرا عده‌ای حاضر نیستند در این رابطه نه زیر بار شرع و نه زیر بار قانون بروند. اگر مسلمانید آیات قرآن چنین پیامی دارد. اگر در اسلامیت خود تردید دارید قانون را رعایت کنید. قانون می‌گوید عفاف و حجاب باید رعایت شود."
جعفر شجونی هم گفته است:"کی گفته کنار هم بودن دختر و پسر هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند؟ مثل این می‌ماند که آتش را کنار بنزین بگذارند و بگویند: آتش نگیر... بعضی از خانم‌ها جوانان را آتش می‌زنند، آنها را تحریک می‌کنند، ارضا نمی‌کنند... مراجع تقلید هم از عدم اجرای قوانین مربوط به حجاب دلخور هستند، آنها نگهبان دین و ناظر به اعمال ما هستند، دلشان برایمان می‌سوزد، می‌خواهند مملکت شیعه و علوی داشته باشیم. حق هم دارند. هیچ دولتی هم حق ندارد در مقابل مراجع حرفی بزند و قد علم کند."
نتیجه ای که از این نزاع در افکار عمومی حاصل می شود این است که پس محمود احمدی نژاد مخالف اخراج استادان و تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها است و همه مراجع تقلید و اصولگرایان حاکم موافق این طرح هستند.
نتیجه
محمود احمدی نژاد از زمانی که وارد رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ شد، در قامت فردی مخالف نظام ظاهر گردید. او موفق شد تا خود را مخالف کل گذشته "اشرافی و فاسد" نشان داده و این تصویر را بر سازد که یک فرد "ساده و پاک" با خانه ای کلنگی آمده است تا حق محرومان و مظلومان را از حاکمان فاسد و دزد بستاند. او در شش سال بعدی هم همین تصویرسازی را ادامه داد. در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ همه رقبای خود را نوچه های نماد اشرافی گری و فساد- یعنی اکبر هاشمی رفسنجانی- قلمداد کرد.
او هوشیارانه و موفق، فضای خاصی را خلق کرده است. آن قلمرو و ساحت چنین است: کل نخبگان (الیت) سه دهه گذشته جمهوری اسلامی در برابر این "یک تن"- که از جنس دیگری است- ایستاده اند: از اصلاح طلبان تا اصولگرایان؛ از رهبری تا مراجع تقلید؛ از نظامیان (سپاه / بسیج/ نیروی انتظامی) تا اطلاعاتی ها و امنیتی ها.
به گفته او، نخبگان فاسد حاکم سه دهه، همه قدرت و ثروت را برای خود می خواهند، اما این "مرد تنها" آمده است تا داد بی خانمان ها را بستاند؛ می خواهد همه را صاحب خانه/زمین/باغ سازد، اما رهبر جمهوری اسلامی و اصولگرایان نمی گذارند. او می خواهد قاچاق کالا توسط نهادهای حکومتی را بر اندازد، اما سپاه پاسداران با حمایت رهبری به قاچاق ادامه می دهد. او می خواهد تا دختران و پسران راحت باشند، کسی در کلاس ها و خیابان ها مزاحم آنان نشود، به حجاب آنها کاری نداشته باشند، دختران بتوانند آزادانه به استادیوم های ورزشی بروند، اما رهبری/ مراجع تقلید/ اصولگرایان نمی گذارند.
محمود احمدی نژاد با کمترین هزینه با آیت الله خامنه ای درگیر می شود. به سه موردی(قاچاق کالای سپاه، اختصاص هزار متر زمین به هر خانواده، طرح تفکیک جنسیتی) که طی یک هفته از تیرماه ۱۳۹۰ مطرح ساخته بنگرید. هیچ یک تقابل مستقیم با رهبری نیستند. همه در حوزه اختیارات قوه مجریه و ریاست جمهوری است، اما در تمامی این موارد آیت الله خامنه ای باید هزینه زیادی بپردازدو می پردازد.
توده های مردم به استدلال های طرفین(خصوصاً ادله فقهی) کاری ندارند. مهم این است که یکی از خودشان می خواهد به هر خانواده یک هزار متر زمین برای ویلاسازی بدهد، اما طرف مقابل نمی گذارد. چه کسی در این نزاع خوشنام و چه کسی بدنام می شود؟ به نسل جوان بنگرید. آنان حدود هفتاد درصد از جمعیت کل کشور را تشکیل می دهند(۵۲ میلیون تن زیر ۳۵ سال). مخالفت محمود احمدی نژاد با طرح هایی چون تفکیک جنسیتی/طرح عفاف/ممنوعیت ورود خانم ها به استادیوم های ورزشی و موافقت طرف مقابل و اقدام های سرکوبگرانه آنان برای اجرای این طرح ها؛ به سود کدام طرف و به زیان کدام طرف است؟
ساختار "نظام سلطانی فقیه سالار" جمهوری اسلامی به گونه ای است که افراد خاصی در آن رشد کرده و بالا می روند. آیت الله خامنه ای تاکنون بارها اعلام کرده که اگر افرادی بریده و جدا می شوند، این نظام دائماً در حال تربیت نیروهای با نشاط و جوان است.
محمود احمدی نژاد یکی از همان نیروهایی بود که فقیهانی چون آیت الله خامنه ای تربیت کردند و بالا کشیدند. تمامی سرمایه خود- از جمله امام زمان- را هزینه او کردند. آیت الله خامنه ای از محمود احمدی نژاد علیه طبقه حاکمه ۳۲ سال گذشته نظام استفاده کرد.
ولی فقیه به نیروها و مریدان خود نیاز داشت، نه مریدان آیت الله خمینی و افرادی که خودشان را کسی به شمار می آوردند. محمود احمدی نژاد آمده بود تا بسیاری از امور را تغییر دهد و تغییر داد. آیت الله خامنه ای می خواست تا هیچ رقیب بالقوه ای هم برای جانشین آیت الله خمینی وجود نداشته باشد. آقای احمدی نژاد که در ابتدای انقلاب هفته نامه جیغ و داد را علیه کمونیست ها منتشر می کرد، این کار را برای او انجام داد. اما او نمی خواست و نمی خواهد همچون محمد خاتمی صرفاً "تدارکاتچی آقا/نظام" باشد. او "غولی" چون اکبر هاشمی رفسنجانی را شکست داده و به نماد فساد/ اشرافی گری/ دزدی مبدل ساخته بود.
طی سه ماه گذشته آیت الله خامنه ای، محمود احمدی نژاد را تا حد بسیار زیادی کنترل کرده است، اما او هنوز رئیس جمهوری است و نشان داده که می تواند در عرض یک هفته سه دستور کار سیاسی متفاوت و مهم در اندازد و همه را به دنبال آن بکشاند.
ولی فقیه نیروی خوبی مانند خود تربیت کرده است. آقای احمدی نژاد هم نمی خواهد هیچ رقیب بالقوه ای داشته باشد. در سال ۸۴ به محمد رضا باهنر گفته بود، من به وزیران ژنرال نیاز ندارم، من سرباز می خواهم. او هم به سربازانی نیاز دارد که مطابق دستورات نظامی اش عمل کنند. او فقط اکبر هاشمی رفسنجانی را تحقیر نکرد، مصطفی پورمحمدی، محسنی اژه ای و منوچهر متکی را هم با تحقیر بسیار عزل کرد.

هیچ نظری موجود نیست: