۱۳۹۰/۰۴/۰۲

آمریکا ایران ایر را تحریم کرد

دولت آمریکا شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی، دو شرکت عمده ایرانی و یک شهروند این کشور را به اتهام نقض تحریم های بین المللی، ارتباط با سپاه پاسداران و کمک به انتقال تسلیحات به حزب الله لبنان تحریم کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا پنجشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که نام شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (ایران ایر) و شرکت هواپیمایی ایران ایر تور را به فهرست تحریم های خود افزوده است.
مطالب مرتبطآمریکا شرکت‌های ایرانی بیشتری را تحریم کردتحریم ها سرعت پیشرفت برنامه اتمی ایران را کند کرده استشکایت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران "علیه آمریکا و اتحادیه اروپا"موضوعات مرتبطتحریم ایران، روابط ایران-آمریکا مقام های آمریکایی گفته اند که ایران ایر برای سپاه پاسداران و وزارت دفاع ایران تسلیحات حمل و نقل می کند.
دولت ایران هنوز به دور تازه تحریم های اعمال شده از سوی دولت باراک اوباما واکنش نشان نداده است.
هم زمان، هیلاری کلینتون و تیموتی گایتنر، وزیران امور خارجه و خزانه داری ایالات متحده طی بیانیه ای بر ادامه سیاست واشنگتن که بر تحریم و مذاکره چندجانبه با ایران استوار است، تاکید کرده اند.
این دو گفته اند که جامعه بین المللی باید تحریم ها را علیه ایران تشدید کند و دامنه آنرا گسترش دهد.
به گفته آنان: "پیشگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای یکی از مهم ترین اولویت های دولت آمریکاست. ما همچنان نگران مقاصد هسته ای ایران هستیم."
ایران با رد اتهام های آمریکا می گوید که برنامه اتمی این کشور صلح آمیز است.
خزانه داری ایالات متحده همچنین "شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان" و "شرکت تایدواتر خاورمیانه" را تحریم کرده است.
تاید واتر خاورمیانه در امور خدمات بندری و دریایی فعالیت دارد.
مقام های آمریکا گفته اند که سپاه پاسداران از شرکت تایدواتر خاورمیانه برای انتقال محموله های "غیرمجاز" استفاده می کند.
علی آلفونه، پژوهشگر در موسسه آمریکن انترپرایز که درباره فعالیت های سپاه پاسداران تحقیق می کند به بی بی سی فارسی گفت: "تحریم شرکت تایدواتر خاورمیانه قطعا امکان سپاه پاسداران برای واردات ابزارآلات مرتبط با صنعت اتمی و موشکی جمهوری اسلامی را سخت تر خواهد کرد."
او افزود: "متاسفانه سوءاستفاده سپاه پاسداران هم از کشتیرانی و هم از هواپیمایی جمهوری اسلامی باعث دردسر مردم غیرنظامی در ایران شده است... به نظر من هم پیمان های اروپایی ایالات متحده نه تنها از دادن سوخت به هوایپمایی جمهوری اسلامی جلوگیری خواهند کرد که این امکان نیز وجود دارد که با استناد به همین تحریم ها از پرواز هواپیماهای ایران ایر به بسیاری از پایتخت های اروپایی جلوگیری شود."
بر اساس اطلاعات موجود، تایدواتر خاورمیانه، از شرکت های خصوصی بوده که پس از انقلاب مصادره شده و طی سال های گذشته، در مالکیت مشترک نهادهایی نظیر بنیاد مستضعفان و بنیاد شهید بوده است.
وزارت خزانه داری گفته است که در حال حاضر سپاه پاسداران، بانک مهر و شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان کنترل این شرکت را در دست دارند.
شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان نیز از سوی آمریکا تحریم شده است.
دولت باراک اوباما یک شهروند ایران به نام بهنام شهریاری و شرکت بازرگانی او با نام "بهنام شهریاری" را هم تحریم کرده است.
به گفته خزانه داری آمریکا، این ایرانی به نمایندگی از سوی شرکت کشتیرانی لاینر ترانسپورت کیش در کمک تسلیحاتی به گروه حزب الله لبنان دست دارد.
در اولین واکنش ها به اقدام آمریکا، سناتور جمهوریخواه مارک کرک، طی بیانیه ای از تحریم های جدید علیه ایران استقبال کرده است.
او از دولت باراک اوباما خواست که در مرحله بعد، بانک مرکزی ایران را هدف تحریم ها قرار دهد و به همراه متحدان آسیایی و اروپایی کشورش "استراتژی فروپاشی بانک مرکزی ایران" را دنبال کند.
آمریکا تاکنون شمار زیادی از بانک های ایران را تحریم کرده اما بانک مرکزی هنوز به فهرست تحریم یکجانبه واشنگتن اضافه نشده است.
آمریکا روز دوشنبه این هفته نیز ۱۰ شرکت کشتیرانی و سه شخصیت حقیقی را به خاطر ارتباط با برنامه هسته ای و موشکی ایران تحریم کرده بود.
این شرکت ها عبارت بودند از خطوط کشتیرانی پاسیفیک، آتلانتیک اینترمودال، کریستال شیپینگ، پرل شیپینگ، آزورس شیپینگ، سینوز مریتایم، سانتکس لاینز، فیر وی شیپینگ.
سه نفری هم که به عنوان اشخاص حقیقی مشمول تحریم قرار گرفتند، مدیران ارشد شرکت کشتیرانی ایران هستند.
مقام های ایرانی بارها تاکید کرده اند که تحریم های آمریکا بر خط مشی سیاسی یا اتمی این کشور تاثیر نخواهد گذاشت.

هیچ نظری موجود نیست: