۱۳۸۹/۱۰/۱۷

درز اطلاعات محرمانه درباره ایران در آمریکا


یک مامور پیشین سازمان امنیتی آمریکا (سیا) در روز پنج‌شنبه (۱۶ دی/۶ ژانویه) دستگیر شد. جفری استرلینگ، مامور امنیتی آمریکا متهم است که اطلاعات محرمانه درباره‌ی ایران را در اختیار خبرنگاری از روزنامه نیویورک تایمز قرار می‌داده است.
به گفته دادستانی فدرال آمریکا، جفری استرلینگ (۴۳ ساله) متهم به ارسال دست‌کم ۶ مورد ارسال اسناد محرمانه، نگهداری غیرمجاز اسناد طبقه‌بندی شده مربوط به امنیت ملی آمریکا، جعل ای‌میل، انتقال اسناد دولتی و جلوگیری از کار دستگاه قضایی است.
این بازداشت در پی انتقادات شدید اوباما از درز اطلاعات محرمانه در آمریکا صورت می‌گیرد. انتشار اسناد محرمانه وزارت امورخارجه آمریکا توسط سایت ویکی‌لیکس نیز کاخ سفید را مصمم کرد که لایحه‌ای را برای پیشگیری از لو رفتن اطلاعات محرمانه تنظیم کند.
استرلینگ، وکیلی است که در سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۲ میلادی برای سازمان سیا کار می‌کرده است. او از سال ۱۹۹۸ تا اواسط ۲۰۰۲ مسئول برنامه‌ای پنهانی بوده که وظیفه آن طبقه‌بندی توان و فعالیت‌‌های تسلیحاتی کشورهای مختلف بوده است. این موارد در کیفرخواست دادستانی نیز عنوان شده و از ایران نیز به عنوان یکی از این کشورها نام برده شده است.
جفری استرلینگ همچنین مسئولیت جاسوسان فراری این کشورها از جمله جاسوسان ایرانی را نیز برعهده داشته است.
ضربه به شبکه جاسوسی آمریکا در ایران
گرچه دادستانی آمریکا نامی از خبرنگار نیویورک تایمز نبرده، اما براساس زمان درز اطلاعات و جزییات آن، ظاهراَ جمیز رایزن، خبرنگار سرشناس نیویورک تایمز مورد نظر دستگاه قضایی بوده است. جمیز رایزن در کتاب خود، به نام "وضعیت جنگ" که در سال ۲۰۰۶ منتشر کرد، بخش‌هایی را به برنامه اتمی ایران اختصاص داده است.
اطلاعات محرمانه در این کتاب نشان می‌داد که منبعی از درون سازمان‌های امنیتی این اطلاعات را در اختیار جیمز رایزن قرار داده است. خبرنگار نیویورک تایمز اما در دادگاه از افشای نام منبع خود خودداری کرد.
درکتاب رایزن همچنین آمده است که سهل‌انگاری و خطای یک مامور سیا، سبب کشف شبکه جاسوسی آمریکا در ایران و بازداشت برخی از جاسوسان شده است.
ظاهراَ استرلینگ در اواسط سال ۲۰۰۰ میلادی به تبعیض نژادی در زمینه شغلی در سیا اعتراض داشته و تهدید می‌کند که در صورت عدم تحقق خواسته‌هایش، دست به انتشار خاطرات خود خواهد زد. به گفته دادستانی آمریکا، خودداری سیا از پذیرش مطالبات وی، سبب بروز حس انتقام جویی در استرلینگ ‌می‌شود. این انتقام‌جویی سرانجام با لو دادن اطلاعات محرمانه شکلی عملی به خود می‌گیرد.
فروش و انتقال اطلاعات محرمانه
سازمان امنیتی سیا در روز پنج‌شنبه (۱۶ دی) با انتشار بیانیه‌ای از افشای اطلاعات محرمانه ابراز تاسف کرد. بازداشت جفر استرلینگ در محل سکونت وی در سنت لوئیس صورت گرفته است.
تاکنون موارد دیگری از درز و فروش اطلاعات محرمانه توسط کارمندان دولتی در آمریکا گزارش شده است. استیفن کیم، تحلیل‌گر سیاست خارجی و کارمند وزارت امورخارجه آمریکا نیز در اوت ۲۰۱۰ میلادی متهم به انتقال اطلاعات محرمانه به خبرنگاران روزنامه‌ها شده بود. در همین سال یک کارمند ارشد اداره امنیت ملی آمریکا نیز متهم به فروش اسناد طبقه‌بندی شده به خبرنگاری از روزنامه "سان" (Sun) در بالتیمور شد.

هیچ نظری موجود نیست: