۱۴۰۳/۰۸/۲۲

جزئیات جدید از رسوایی امنیتی در دفتر نتانیاهو؛ درگیری فیزیکی میان گالانت و گارد نتانیاهو

العربیه: درز سلسله رسوایی‌ها و مدارک محرمانه از دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل طی هفته‌های گذشته به موضوعی جنجالی و خبرساز تبدیل شده است. به گفته مجدی الحلبی، مشاور العربیه در امور اسرائیل، درز این مدارک و رسوایی‌ها از جمع‌آوری اطلاعات در خصوص یواو گالانت، وزیر دفاع پیشین برای استفاده از آنها علیه او آغاز شد به طوری که تردیدها و شبهاتی در مورد یک یا چند کارمند دفتر نتانیاهو پیرامون جمع‌آوری اطلاعات و عکس‌های دوربین‌های مراقبتی در دفتر نخست‌وزیری در تل‌آویو، قدس و دیگر اماکن سری به هدف استفاده از آنها علیه گالانت و تهدید او مطرح شد. 
سلسله رسوایی‌ها
از جمله این تصاویر، عکس‌هایی از درگیری فیزیکی میان گالانت و گارد نتانیاهو است که سعی کردند جلوی ورود او به نشستی امنیتی بگیرند که از او برای مشارکت در آن دعوت شده بود ولی یکی از عوامل گارد، از بیم به همراه داشتن دستگاه ضبط توسط گالانت، دستور داد که جلوی ورود او گرفته شود.
باج‌گیری از افسر امنیتی 
رسوایی بعدی، نگهداری مدارک بسیار حساس در مورد یکی از افسران اطلاعاتی برای باج‌گیری و ساکت‌کردن او افزون بر دسترسی به این مدارک و اسناد محرمانه است.‎ «کانال کان» وابسته به سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گزارش داد، بر اساس تحقیقات پلیس، تساحی براورمن، رئیس دفتر نتانیاهو، از افسری با درجه سرهنگ دوم باج‌گیری کرده و مطالب حساسی را در مورد او در اختیار دارد که آنها را به نوعی و چه‌بسا از طریق بازپرس به دست آورده است. 
هدف از این باج‌گیری‌ها، دستیابی به مکالمه‌های ضبط‌شده با نخست‌وزیر و دفتر او در شب هفتم اکتبر 2023 (حمله حماس) و پنهان کردن اطلاعات در خصوص اطلاع نتانیاهو از نزدیک بودن زمان حمله حماس بوده است.
 مورد سوم و چهارم رسوایی‌ها
رسوایی سوم از طریق بازبینی در پروتکل‌ها و مکالمه‌های تلفنی و پنهان‌کردن اطلاعات و سخنان مسئولان امنیتی و وزراء در جریان نشست‌های امنیتی است. بر اساس بیانیه یگان تحقیقات پلیس «لاهاو 433»، در روزهای اول جنگ، کارمندان دفتر نتانیاهو اطلاعات و سخنرانی شخصیت‌های امنیتی و وزرا را در جریان مذاکرات امنیتی حذف کردند.
پس از بازبینی پروتکل‌ها به شکلی به نفع نتانیاهو باشد، دبیر سابق نظامی نخست‌وزیر، موارد بازبینی‌شده و تلاش برای تغییر و جعل را گزارش کرد. 
اسناد محرمانه
رسوایی چهارم در افشای اسناد محرمانه توسط مشاور امنیتی نتانیاهو به رسانه‌های خارجی، بدون کسب مجوز از واحد سانسور، رخ داده است. الی وایدلشتاین، مشاور رسانه‌ای نتانیاهو در امور امنیتی، به همراه دیگر افسران اطلاعاتی، اسناد محرمانه‌ای را بیرون برده و در اختیار روزنامه آلمانی «بیلد» قرار دادند که واحد سانسور، اجازه انتشار آنها را نمی‌داد. ادعا این بود که این اسناد حاوی سخنان یحیی السنوار، رهبر پیشین حماس بود که نشان می‌داد او با توافق آزادی اسرا مخالف است. در حالی که متعاقبا مشخص شد، این اسناد صرفاً توصیه‌ای از سطوح میانی رهبری حماس است مبنی بر این که توافق پیشنهادی جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا به‌رغم پیچیدگی‌ها، باید پذیرفته شود. 
هدف حفظ منافع سیاسی نتانیاهو بود 
هدف از درز این اسناد، زیر ذره‌بین قراردادن بخشی از آنها به شکلی بوده که در تائید اظهارات نخست‌وزیر باشد که از سوی خانواده اسرا به مخالفت با پیشنهادهای پیاپی مبادله به منظور ماندن در قدرت و حفظ کابینه خود متهم می‌شود. کارشناسان اسرائیلی بر این باورند که همه این مسائل در ارتباط با یک موضوع هستند که عبارت است از تلاش نتانیاهو برای فرار از مسئولیت حوادث 7 اکتبر و حمله حماس.
این محافل همچنین تاکید دارند که پیوند باریک و حساسی میان همه این مسائل وجود دارد که همان تلاش برای تحریف حقایق به شکلی است که در موافقت و همخوانی با روایت نتانیاهو باشد تا او بتواند از کمیته رسمی تحقیقات که دیر یا زود تشکیل خواهد شد، به سلامت بیرون آید.

۱۴۰۳/۰۸/۲۱

برنامه دولت اسکاتلند برای ساماندهی کارگران جنسی در پی «خرافاتی» خوانده شدن آنها مختل شد

استراتژی دولت اسکاتلند برای حمایت از زنان شاغل در صنعت جنسی پس از لغو ناگزیر همکاری با یک سازمان خیریه، مختل شد. این لغو همکاری پس از آن رخ داد که یکی از بنیانگذاران این سازمان خیریه مدعی شد که اکثر کارگران جنسی «خرافاتی» هستند. دولت اسکاتلند پس از واکنش شدید بخش مبارزه با خشونت علیه زنان، اجرای برنامه‌های را خود برای همکاری با سازمان خیریه مسیحی آزالیا (Azalea) متوقف کرد.
این سازمان خیریه در زمینه ارائه خدمات «حمایت عملی، عاطفی و معنوی به زنان مورد سوء استفاده جنسی از طریق فحشا» فعال است. در ماه فوریه، به عنوان بخشی از برنامه‌های دولت اسکاتلند برای «حمایت از زنان برای خروج ایمن از فحشا»، شبکه ملی «مراکز بهره‌کشی جنسی تجاری» راه‌اندازی شد. بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که دولت اسکاتلند سازمان خیریه آزالیا را که به مردان نیز در زمینه «کاهش تقاضای جنسی» مشاوره می‌دهد، به عنوان شریک خود در نظر گرفته است. 
اما این طرح توسط شورای شهر گلاسکو «خطرناک» و «مغایر با رویکرد کلی مقابله با فحشا» تشخیص داده و رد شد. اسنادی که توسط اتحادیه کارگران جنسی (NUM) منتشر شده است، به کتابچه راهنمایی با عنوان «مسیحیان درگیرِ رابطه با روسپی‌ها» اشاره دارد که توسط یکی از بنیانگذاران آزالیا یعنی روث راب، نوشته شده است. 
در این کتابچه آمده است که اکثر روسپیان افرادی هستند که در کودکی در معرض برخی از فعالیت‌های خرافی و اعمال غیبی قرار گرفته‌اند.
روث راب در فهرست این فعالیت‌های خرافی نیز از بازی با کارت‌های تاروت تا یوگا یاد کرده است. دولت اسکاتلند با اعلام لغو همکاری با این موسسه خیریه اعلام کرد که برنامه شبکه ملی مراکز بهره‌کشی جنسی تجاری همچنان در حال توسعه است و مرحله اول آن که شامل مقابله با چالش تقاضا و بهبود حمایت از زنان است با همکاری پلیس اسکاتلند در حال اجراست. 
گروه‌هایی حامی حقوق کارگران جنسی از تمرکز دولت بر همکاری با پلیس نگرانند. آنها یادآوری می‌کنند که نارسایی‌های مزمن در مقابله با خشونت علیه کارگران جنسی توسط پلیس موجب شده تا بسیاری از آن‌ها دیگر تمایلی به گزارش خشونت‌های اعمال شده به پلیس ندارند. راون بوون، رئیس اتحادیه کارگران جنسی اسکاتلند می‌گوید که دولت در پی جرم‌انگاری خرید خدمات جنسی است، در حالی که سازمان‌هایی مانند عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر که خواهان رفع جرم‌انگاری کار جنسی هستند ولی با این تقاضای ما مخالفت می‌شود. او افزود:
«ما از تعامل با پلیس اسکاتلند استقبال می‌کنیم، اما واقعیت ساده این است که قرار دادن پلیس در کانون این برنامه دولت کاملا بی‌معنا و محکوم به شکست است. چرا که این یک مساله اجتماعی تنها با حمایت دولت از مردان و زنانی که کار جنسی انجام می‌دهند و دفاع از حقوق آن‌ها به جای تلاش برای جرم‌انگاری غیرمستقیم فعالیت‌های آن‌ها، قابل حل است.»

۱۴۰۳/۰۸/۲۰

وال استریت ژورنال: «فشار حداکثری» ترامپ علیه حکومت ایران بازمی‌گردد

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» به نقل از افرادی که درجریان طرح‌های اولیه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب ايالات متحده هستند از برنامه او برای «بازگشت فشار حداکثری» علیه حکومت ایران خبر داد. بر اساس گفته‌های این منابع، این اقدامات در راستای تلاش برای کاهش فروش نفت ایران به عنوان نخستین گام‌های علیه افزایش حملات گروه‌های نیابتی حکومت ایران در منطقه و همچنین برنامه هسته‌ای مناقشه‌ برانگیز آن، اعمال خواهد شد. 
به گزارش «وال استریت ژورنال»، برایان هوک که رهبری انتقال وزارت خارجه به دولت ترامپ را برعهده گرفته، تاکید کرده است که برخلاف دوران بایدن، جمهوری اسلامی دیگر قادر به فروش مخفیانه نفت به چین نخواهد بود. برایان هوک که در دولت اول ترامپ، مسئول «گروه اقدام مرتبط با ایران» در وزارت خارجه آمریکا بود همچنین از هدف گرفتن قدرت اقتصادی ایران برای ممانعت از ادامه برنامه‌های تسلیحاتی و هسته‌ای خطرناک و حمایت از گروه‌های شبه نظامی نیز خبر داده است.
تحلیلگران «وال استریت ژورنال» با توجه به تلاش حکومت ایران برای ترور ترامپ و سایر اعضای دولت اول او معتقدند با وجود برخی گفته‌های رئیس‌جمهور منتخب برای احتمال توافق با حکومت ایران بر سر برنامه هسته‌ای اما کشف توطئه جدید جمهوری اسلامی برای ترور ترامپ و اعلام جرم دادستانی آمریکا علیه یک فرمانده سپاه پاسداران برای صدور دستور برای قتل او، روابط دو طرف ممکن است حتی از دور اول ریاست جمهوری ترامپ، هم پرتنش‌تر باشد.
کسانی که از برنامه‌های ترامپ درباره ایران آگاهی دارند همچنین گفته‌اند او پس از ورود به کاخ سفید درصدد کاهش شدید درآمدهای نفتی ایران برخواهد آمد که رصد بنادر و نفتکش‌های حامل نفت ایران بخشی از آن خواهد بود. صادرات نفت ایران پس از اعمال تحریم‌های اقتصادی ترامپدر اولین دوران ریاست جمهوری به روزانه ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت اما در سال گذشته صادرات نفت ایران روزانه به بیش از ۱.۲۹میلیون بشکه در روز رسید که مشتری اصلی آن چین است، دولت ایران نفت را با تخفیفی بیش از ۱۵ درصد به چین صادر می‌کند که کارشناسان اقتصادی ایران می‌گویند روزانه ۱۰ میلیون دلار به اقتصاد بحران‌زدهایران که با کسری بودجه، تورم و کاهش شاخص رشد روبرو است، ضرر می‌زند.
رابرت مک‌نالی، یکی از روسای سابق وزارت انرژی آمریکا می‌گوید دولت ترامپ علاوه بر رصد بنادر ایرانی، بنادرچین را نیز که واردکننده نفت ایران هستند تحریم خواهد کرد. دامنه این تحریم‌ها حتی ممکن است دامن مقامات عراقی را که به تامین مالی شبه نظامیان مورد حمایت ایران کمک می‌کنند، بگیرد. یکی از مقامات سابق کاخ سفید نیز از بازگشت تحریم‌ها پس از ریاست‌جمهوری ترامپ و «با شدتی بیشتر» علیه حکومت ایران خبر داده است تا «هرچه بیشتر منزوی شود». با اینکه برایان هوک که انتظار می‌رود در دولت ترامپ نقشی کلیدی ایفا کند چند روز پیش در مصاحبه با «سی‌ان‌ان» تاکید کرد قصد دولت آینده آمریکا سرنگونی جمهوری اسلامی نیست اما بلافاصله تاکید کرد که «تضعیف اقتصادی» این حکومت در دستورکار قرار خواهد گرفت. دونالد ترامپ روز اول بهمن به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا کار خود را آغاز خواهد کرد و انتظار می‌رود بلافاصله اقداماتی را علیه حکومت ایران به مورد اجرا گذارد.
DW

۱۴۰۳/۰۸/۱۳

زن دانشجو در اقدامی «اعتراضی» برهنه شد؛ دانشگاه مدعی اختلال روانی وی شد؛ عفو‌بین‌الملل ورود کرد !!

ویدیویی روز شنبه ۱۲ آبان در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده که طی آن یک دختر دانشجو درحالیکه تنها لباس زیر به تن دارد، به تصویر کشیده شده است. این دختر جوان که یکی دوتا از مسئولان حراست در کنار او مشاهده می‌شوند بعد از لحظاتی شروع به قدم زدن در محیط دانشگاه می‌کند. 
گفته می‌شود این ویدیو مربوط به دانشگاه علوم تحقیقات تهران است و این دانشجو پس از درگیری فیزیکی ماموران حراست با او بدلیل عدم پایبندی به حجاب اجباری، در یک اقدام «اعتراضی» کلیه لباس‌های خود را به یکباره از تن در می‌آورد. این لحظات با گوشی‌های همراه دانشجویان از کلاس فوقانی مشرف به محوطه بیرونی دانشگاه فیلمبرداری شده و در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های زیادی به‌همراه داشته است؛ بسیاری از کاربران «جسارت» و «شهامت» وی را ستوده‌اند.
اطلاعات بیشتری در مورد هویت این فرد منتشر نشده است. عفو بین‌الملل هم ساعتی پیش خواستار آزادی بی قید و شرط این دانشجو شد. این سازمان حقوق بشری با انتشار پیامی در شبکه ایکس تصریح کرد: «مقام‌های ایرانی باید فورا و بدون قید و شرط دانشجویی را که در اعتراض به اجرای نادرست حجاب اجباری توسط حراست دانشگاه آزاد، با خشونت بازداشت شده است را آزاد کنند».
Euronews