حمله اسرائیل علیه ایران به تعویق افتاده ودلیل آن درز اطلاعات نظامی حساس در آمریکا در هفته گذشته بود. نشریه تایمز در گزارشی در ۲۴ اکتبر به ابعاد و نتایج این افشاگری و رابطه آن با حمله تلافیجویانه اسرائیل پرداخته است.
هرتزی هالوی، فرمانده کل ارتش دفاعی اسرائیل در پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل
افشای مدارکی مربوط به عملیات نظامی تلآویو که در اصل پاسخی به حمله ایران با حدود ۲۰۰ موشک به اسرائیل بود، تمامی برنامههای این کشور را تغییر داد. این اطلاعات در یک کانال تلگرامی حامی جمهوری اسلامی انتشار یافت.
ایران دومین حمله موشکی خود به اسرائیل را به دلیل کشتهشدن رهبران سیاسی و نظامی حزبالله لبنان و ایران توسط اسرائیل موجه میداند.
نگاهی به اطلاعات منتشر شده نشان میدهد که جزئیات دقیقی از انواع موشکهای اسرائیلی و تجهیزات لازم در آن ذکر شدهاند که به گفته کارشناسان نظامی میتوانند حتی درباره اهداف تعیینشده و شدت حمله، اطلاعاتی را در اختیار مقامات ایرانی بگذارند.
اسرائیل نگران است که این افشاگری بتواند به نظامیان ایرانی کمک کند با اطلاع از الگوهای خاص، عملیات نظامی را پیشبینی کنند و راههای مقابله با آن را بیابند. به همین دلیل اسرائیل نیاز به یک برنامه جایگزین دارد.
در اسناد لورفته بطور مثال از موشکهای "راکس" و "افق طلایی" اسرائیل یاد شده، اما به اهداف احتمالی در ایران اشارهای نشده است.
آمریکا پیش از درز این اسناد از اسرائیل خواسته بود از حمله به اهدافی مشخص در ایران همچون مراکز اتمی و پایانههای نفتی خودداری کند.
یک مقام امنیتی و آگاه به برنامههای عملیاتی اسرائیل به تایمز گفته است: «درست است که درز این اطلاعات حمله اسرائیل را به تعویق انداخته و این کشور را مجبور به تغییر استراتژی و مولفههای نظامی خود کرده، اما در اصل حمله تلافیجویانه اسرائیل تغییری رخ نداده است.
تنها زمان برنامهریزی برای این حمله بیش از آنچه انتظار میرفت به طول انجامیده است.»
سفر بلینکن به اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به آمریکا اطمینان داده که حمله این کشور به ایران بر روی اهداف نظامی و بنیه دفاعی این کشور متمرکز خواهد بود. برای مثال مراکز سپاه پاسداران و بسیج که دو بازوی علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به شمار میآیند، از جمله اهداف اسرائیل خواهند بود.
آنتونی بلیکن، وزیر امورخارجه آمریکا در هفته جاری و پس از درز اطلاعات محرمانه سفری به اسرائیل داشت و به مقامات اسرائیلی اطمینان داد که پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) در حال بررسی و پیگیری درز اسناد در آمریکا است.
از سوی دیگر پس از انتشار گزارشی در اسکاینیوز عربی مبنی بر دست داشتن آرین طباطبایی، مشاور ایرانیالاصل ارشد پنتاگون در افشای این اسناد، مقامات پنتاگون اعلام کردند که"آرین طباطبایی"نقشی در افشای اسناد نظامی نداشته است.
در سال گذشته نیز یک خلبان جوان آمریکایی اسناد دقیقی از میدانهای نبرد اوکراین در جنگ علیه روسیه را در یک شبکه خبررسانی منتشر کرد که سبب شرمساری سازمانهای امنیتی آمریکا شد.
در گزارش تایمز آمده است که نتانیاهو به بلینکن گفته نمیتواند حمله پهپادی حزبالله به منزلش را "نادیده بگیرد". او از آمریکا خواسته که نیروهای این کشور در همکاری با ارتش اسرائیل حمله به ایران را انجام دهند.
آنچه روشن است بلینکن در سفرش از مقامات اسرائیلی خواسته که از شدت عملیات خود علیه ایران بکاهند.
وزیر امورخارجه در ضمن تاکید کرده که "آمریکا همیشه در کنار اسرائیل خواهد بود و در دفاع از اسرائیل به ارتش این کشور یاری خواهد رساند." آمریکا نگران گسترش جنگ در خاورمیانه است.
آمریکا با استقرار پدافند دفاعی "تاد" در اسرائیل میخواهد با خطر حملات آتی موشکی ایران به اسرائیل مقابله کند. در دومین حمله موشکی ایران به اسرائیل برخی از پرتابهها موفق شدند به پایگاه هوایی اسرائیل در "نواتیم" اصابت کنند. آمریکا همراه با استقرار سامانه دفاعی "تاد" حدود ۱۰۰ سرباز را نیز به اسرائیل گسیل کرده است.
بنا به گفته برخی مقامات نظامی، اسرائیل نیز از الگوی مشابهی برای حمله به ایران استفاده خواهد کرد یعنی مراکز نظامی، موشکی و تاسیسات ساخت پهپادها در ایران میتوانند اهدافی مشروع برای اسرائیل باشند.
هم زمان با تعویق حمله اسرائیل، عباس عراقچی، وزیر امورخارجه ایران در سفر به چند کشور منطقه کوشید که از شدت حمله نظامی اسرائیل بکاهد. او همچنین از اردن، عراق و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس خواست که حریم هوایی خود را بر روی جنگندههای اسرائیلی ببندند.
ایمان صفدی، وزیر خارجه اردن نیز به همتای ایرانی خود گفت "اردن اجازه نخواهد داد که هیچ طرفی به حریم هوایی اردن تجاوز کند." اشاره او به عبور موشکهای ایرانی بر فراز اردن بود که در اصل نقض حاکمیت وحریم هوایی این کشور محسوب میشود.
DW
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر