۱۴۰۱/۰۸/۰۲

قوه قضائیه از برگزاری اولین دادگاه معترضین خبر داد:

 

قوه قضائیه می‌گوید نخستین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان اعتراضات اخیر را در دادگاه انقلاب استان البرز برگزار کرده است. حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز گفت کیفرخواست‌ها برای کسانی صادر شده است که «عناصر اصلی و فعال» اعتراضات بوده و «به اموال عمومی و خصوصی خسارت وارد کرده» و یا «در فضای مجازی»، مردم به ویژه جوانان را برای شرکت در اعتراضات «تحریک و تشویق» کرده‌اند. به گفته رئیس دادگستری استان البرز تا کنون برای ۲۰۱ نفر از بازداشت‌شدگان اعتراضات کیفرخواست صادر شده است. او گفت برای ۲۱۰ نفر هم «قرارهای تعلیق، تعقیب و یا قرار منع تعقیب صادر شده است». 

خواسته‌های آیت‌الله خامنه‌ای «نقشه راه قوه قضائیه است»
 آقای فاضلی هریکندی با اعلام این خبر گفت اظهارات اخیر رهبر ایران «نقشه راه دستگاه قضایی» است. او به نقل از رهبر جمهوری اسلامی گفت «برخی از اغتشاشگران یا عامل دشمن هستند یا اگر هم عامل نباشند هم‌‌جهت با دشمن هستند و برخی دیگر هم هیجان زده‌اند که باید در مورد دسته دوم کار فرهنگی انجام شود اما در مورد دسته اول مسئولان قضایی و امنیتی باید وظیفه خود را انجام دهند.» مقام‌های جمهوری اسلامی اعتراض‌های جاری در ایران را «آشوب» و «اغتشاش» می‌نامد.
حسین فاضلی هریکندی در ادامه گفت : 
«در دادگستری کل استان البرز با توجه به دستورات رئیس قوه قضائیه از نخستین روزهای آغاز آشوب‌های اخیر، بررسی وضعیت دستگیرشدگان و تفکیک آنها به لحاظ نقش و تاثیری که در اغتشاشات داشتند به صورت مستمر پیگیری می‌شد که تاکنون به آزادی ۶۸ درصد دستگیرشدگان با قرارهای تامین اعم از وثیقه یا کفالت منتهی شده است.
 نگرانی از وضعیت بازداشت‌شدگان
تا کنون هیچ مرجع رسمی در ایران آمار دقیقی از شمار بازداشتی‌ها اعلام نکرده است. اخیرا احمد علیرضا‌بیگی نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی گفته بود که در جریان اعتراض های اخیر تنها سه هزار نفر از افرادی که در استان تهران دستگیر شده بودند به زندان فشافویه ( مرکزی تهران بزرگ) انتقال یافته‌اند.
او همچنین گفته پس از تیراندازی و آتش‌سوزی در زندان اوین، ۱۳۰۰ نفر هم از زندان اوین به این زندان منتقل شده‌اند و این زندان ظرفیت این تعداد زندانی را ندارد. هنوز روشن نیست شنبه‌شب، ۲۳ مهر، در زندان اوین چه اتفاقی افتاده است. قوه قضاییه ایران کشته‌شدن هشت نفر را در این زندان اوین تایید کرد. روایت رسمی آن را «درگیری» زندانیان مالی و سرقت و «جنایت معدودی از عوامل دشمن» می‌داند اما معلوم نیست چرا و در کجای این زندان، تیراندازی، انفجار و آتش‌سوزی رخ داده است.
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران هم در گزارشی نوشت که «۴۱.۸ درصد از بازداشت‌شدگان کمتر از ۲۰ سال سن دارند. ۴۸.۲ درصد از بازداشتی‌ها در سنین ۲۰ تا ۳۵ سال سن دارند. ۱۰ درصد نیز بالای ۳۵ سال سن دارند. در میان دستگیر شده برخی کارمندان دستگاه‌های دولت نیز دیده می‌شوند که آمار آنها نیز حدود ۲ درصد از کل جمعیت بازداشت شده‌ها تخمین زده شده است.» نهادهای بین‌المللی و همچنین کنشگران داخل ایران نیز بارها نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی هشدار داده‌اند.
از جمله پس از انتشار گزارش‌هایی از بازداشت دانش‌آموزان معترض، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) و انجمن حمایت از حقوق کودکان ایران درباره بازداشت و کشته‌شدن کودکان ابراز نگرانی کردند.
ایران پیشتر اعلام کرده بود در جریان اعتراضات شماری از اتباع کشورهای خارجی را نیز دستگیر کرده است. پس از شروع اعتراض‌های گسترده، دست‌کم در سه زندان ناآرامی‌های جدی رخ داده است. 
جز اوین، در زندان لاکان رشت و زندان اشنویه اما در مورد هیچ‌یک توضیح روشنی داده نشده است. در زندان قزل‌حصار هم ناآرامی‌هایی گزارش شد اما خبرگزاری قوه قضاییه دیروز آن را تکذیب کرد.
بی بی سی:

هیچ نظری موجود نیست: