۱۳۹۸/۰۲/۱۱

مشروح ماجرای مهناز افشار و درخواست محاکمه وی در پی قتل روحانی همدانی

 
در ادامه واکنش‌ها به موضوع قتل مصطفی قاسمی، یک روحانی در شهر همدان،‌ رسانه‌های منتسب به حکومت ایران خواستار اعمال محدودیت‌های بیشتر در فضای مجازی و کنترل فعالان مجازی شدند. خبرگزاری فارس،‌ در همین رابطه با انتشار پستی در اینستاگرام، مهناز افشار، بازیگر زن سینمای ایران، را از مقصران قتل این روحانی همدانی معرفی کرد. 
این خبرگزاری ادعا کرده است: «رسانه‌ها به نقل از یکی از دوستان قاتل روحانی همدان نوشتند که علت قتل خبر دروغ مربوط به توصیه یک روحانی برای ازدواج زنان ایرانی با نیروی‌های حشدالشعبی بوده است. از آنجا که خانم مهناز افشار هم در صفحه شخصی خود این شایعه ناروا را منتشر کردند، تعداد زیادی از کاربران با هشتگ #محاکمه_مهناز_افشار خواستار برخورد قضایی با وی شدند.»
 افشار چند روز پیش توییتی از یک روحانی به نام سید مصطفی حجازی منتشر کرد که در آن از زنان ایرانی خواسته شده بود صیغه نیروهای شبه‌نظامی حشدالشعبی شوند که مدتی است وارد مناطق جنوبی ایران شده‌اند. علت حضور این نیروها امدادرسانی به سیل‌زدگان عنوان شده است.
 
باشگاه خبرنگاران جوان روز یکشنبه هشتم اردیبهشت‌ماه در خبری نوشت نام این روحانی، غفار دریاباری اهل مازندران است که «اصلا صفحه‌ای در توییتر هم ندارد» و تصویرش «توسط ضدانقلاب به سرقت رفته و صفحات فیک آن را مورد سوءاستفاده خود قرار دادند.»
مهناز افشار توییتش درباره این فرد را از حساب کاربری‌اش حذف کرد اما حمله‌‌های کاربران عمدتا حامی حکومت ایران علیه او در توییتر همچنان ادامه دارد.این کاربران افشار را تلویحا به همدستی با «دشمن» و «عامل ناامن کننده فضای مجازی» خوانده‌اند.
در این بین اما‌ عبدالله رمضان‌زاده،‌ سخنگوی دولت اصلاحات،‌ در توئیتر خود خطای پلیس در «تشخیص اولویت‌های امنیتی کشور» را سبب این‌گونه حوادث خواند‌ و‌ نوشت: «آنقدر حواس‌شان به افتادن روسری خانم‌ها در داخل اتومبیل پرت شده است که تهدید علنی مسلحانه یک شرور را در دوسال اخیر ندیده‌اند.»
مقام‌های جمهوری اسلامی خواهان کنترل بیشتر فضای مجازی شدند
در این بین عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور ایران و حسین نوری همدانی،‌ یکی از مراجع تقلید، هم خواستار اعمال کنترل بیشتر بر فضای مجازی شدند.  
رحمانی‌فضلی در یک پست اینستاگرامی که روز دوشنبه نهم اردیبهشت‌ماه منتشر کرد،‌ فضای مجازی را «بسترساز جنایات و اتفاقات تاسف‌بار» خواند. او گفت: «حتی در کشورهای تولیدکننده و میزبان این این تکنولوژی ارتباطاتی نوین،‌ آزادی عمل کاربران تا مرز هرج‌ومرج‌طلبی و ولنگاری در فعالیت‌های اجتماعی مشاهده نشده و برای کاربران قوانین سخت‌گیرانه‌ای اعمال می‌شود.»
رحمانی‌فضلی در این پست ضمن درخواست از مردم برای مراقبت بیشتر و گزارش دادن تخلفات، بر ضرورت ایجاد «بسترهای مناسب و امن دیجیتالی برای کسب اطلاعات مردمی» تاکید کرد.
این واکنش وزیر کشور یک روز پس از سخنان مشابه آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در جمع فرماندهان نیروی انتظامی صورت می‌گیرد.
خامنه‌ای در این دیدار از خرید و فروش اسلحه در فضای مجازی انتقاد کرده و گفته بود: «در برخی کشورها مانند آمریکا، خرید و فروش سلاح به علت منافع مافیای کمپانی‌های اسلحه‌سازی آزاد است و برای مردم آن مشکل‌ساز است، اما در کشور ما که چنین مشکلی وجود ندارد و خرید و فروش سلاح ممنوع است، باید جلوی آن گرفته شود».
همچنین حسین نوری‌همدانی، مرجع تقلید،‌ در واکنشی بر ضرورت «بومی‌سازی اینترنت» تاکید کرد و گفت:‌ «بارها به آفت‌های فضای مجازی اشاره داشته‌ایم و نسبت به کنترل و بومی‌سازی آن تذکر داده‌ایم اما متاسفانه مسئولان مثل خیلی از مسائل دیگر از جمله بهبود وضعیت اقتصادی و.. توجه نکردند.»
واکنش‌ها به فعالیت‌های مجازی قاتل این روحانی همدانی در اینستاگرام ‌در حالی است که پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان همدان توضیح متفاوتی ارائه داده است.
به گزارش جوان‌آنلاین،‌ فیروز سرخوش‌نهاد، ‌رییس پلیس فتای همدان در این رابطه گفت: «این فرد تا هنگام وقوع قتل هیچ‌گونه تصویری مبنی بر برنامه‌ریزی و قصد قتل بر روی صفحه اینستاگرام خود بارگذاری نکرده بود که مورد پیگیری قرار بگیرد.»
مصطفی قاسمی، روحانی۴۶ ساله همدانی، صبح شنبه هفتم اردیبهشت در مقابل مدرسه علمیه آیت‌الله ملاعلی معصومی همدانی با ۲ گلوله به قتل رسید. بلافاصله پس از آن،‌ ‌شخصی به نام بهروز حاجیلو در صفحه اینستاگرام خود ادعا کرد که او به این طلبه شلیک کرده بود. او، صبح روز بعد پس از محاصره از سوی نیروی انتظامی استان همدان کشته شد.
 با فشار تندروها، دادستانی در ارتباط با قتل روحانی همدانی برای «مهناز افشار» پرونده تشکیل داد

  
در پی فشار تندروها و حامیان حکومت، معاون دادستان تهران اعلام کرد پرونده ای برای بررسی ارتباط توئیت مهناز افشار با قتل یک روحانی جوان در همدان تشکیل شده است.
به گزارش ایسنا، جواد جاویدنیا روز دوشنبه ۹ اردیبهشت در پاسخ به پرسشی درباره واکنش دستگاه قضایی به توئیت مهناز افشار، بازیگر سرشناس سینما، و ارتباط آن با قتل روحانی همدانی گفت که اقدامات لازم در دستگاه قضایی در حال انجام است و هر کس اقدامی انجام می‌دهد باید پاسخگو باشد.
 این اظهار نظر یک روز پس از آن صورت گرفت که کاربران نزدیک به حکومت و چهره های تندرو در پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی، ضمن اشاره به یک پست مهناز افشار که از توئیت یک آخوند درباره حشد الشعبی انتقاد کرده بود، خواستار محاکمه این بازیگر شدند.
 

نمونه ای از توئیت حامیان حکومت(موسوم به ارزشی) در انتقاد از مهناز افشار و فشار برای محاکمه اواین در حالی است که فرد به قتل رسیده ارتباطی با حساب توئیتری که خانم افشار توئیت آن را بازنشر کرده و نقد کرده بود، نداشت.
با این حال، برخی از کاربران با هشتگ محاکمه مهناز افشار، قتل روحانی همدانی را به توئیت خانم افشار و انتقادات او ربط دادند.
روحانی که مدعی است از تصویرش سوءاستفاده شده از مهناز افشار شکایت کرد«سیدغفار دریاباری» از مازندران:
* من با کسی که با استفاده از تصویر من سوءاستفاده می‌کند حرفی ندارم، او یک فرد معاند و بی‌معرفت است.
* اما حرف حساب من با سلبریتی‌هایی است که مطالب را بدون تحقیق منتشر می‌کنند و منجر به یتیم شدن فرزندان یک روحانی همدانی شدند.
* سخت در حال پیگیری هستم تا با سلبریتی‌هایی که در این فضا نقش آفرینی کردند برخورد شود، حتی به همین منظور وکیل اختصاصی گرفتم و از این فرد هم شکایت کرده‌ام./ فارس
پ ن : محاکمە مهناز افشار و بقیە سلبریتی هایی کە از نظام ریزش کردە و در حال پیوستن بە مردم هستند، نمی تواند از میزان نفرت روزافزون مردم از نظام بکاهد.
«محمدعلی رامین» پدر همسر «مهناز افشار» خواهان محاکمه وی شد

  

«محمدعلی رامین» پدر همسر «مهناز افشار»،  معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در دولت احمدی نژاد و مشاور مطبوعاتی وی بود. شهرت وی به دلیل ۹ لغو امتیاز نشریات، ۱۵ توقیف و ۶۱ تذکر کتبی بود که در حدود ۱۳ ماه حضور به عنوان معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم، به نشریات ایرانی داد که رکوردی در نوع خود محسوب می‌شود. رامین در رمان احمدی نژاد کنگره "نابودی اسرائیل" را برگزار کرد.
 وی نوشته: سلبریتی ها در همه جای دنیا با ابزار حکومت ها تبدیل به چهره های محبوب می شوند تا بخشی از "سرمایه اجتماعى" برای تأمین مصالح عمومی و پیشبرد منافع ملی کشورهای خودشان را تشکیل بدهند؛
اما برای بعضی از چهره ها ظاهراً وارونگی همه چیز، "مد روز" شده است:
 این که یک بازیگر سینما به خودش اجازه بدهد، در بسیاری از مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، عقیدتی و حتی در روابط سیاست خارجی کشورش دخالت کرده و با تشویش اذهان عمومی، روابط میان ایران و همسایگان را مخدوش کند، حتما "غیرعادی" است و من در هیچ کجای جهان، نمونه چنین رفتاری را سراغ ندارم.
 از سوی دیگر، در هیچ کجا معمول نیست که رسانه ها بخواهند، تا یک چهره محبوب هنری که تمام اعتبار هنریش را مدیون کشورش می باشد، محاکمه و محکوم و مجازات کنند...
لیکن در این مورد خاص، هیچ راه حلی به ذهنم نمی رسد!
 سابقا پیغام داده بودم، اگر خانم افشار بخاطر ظلمی که به همسرشان شده، با همه چیز به لجاجت برخیزد، نه فقط مشکلی را حل نخواهد کرد، بلکه متقابلا یک مسئله ساده "اختلاف حساب با هلال احمر" را پیچیده و عنادآلوده تر هم خواهد کرد..

هیچ نظری موجود نیست: