۱۳۹۷/۰۴/۲۰

استراتژی ترامپ برای افزایش فشار بر ایران

Ähnliches Foto

وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید مایک پومپئو عالیرتبه‌ترین دیپلمات آمریکا که برای شرکت در اجلاس ناتو به بروکسل رسیده در حاشیه ملاقات‌های خود متحدان این کشور را به افزایش فشار بر ایران ترغیب خواهد کرد.
یکی از مقام‌های این وزارت‌خانه به خبرنگارانی که همراه با آقای پومپئو سفر می‌کنند گفته است هیاتی دیگر از این وزارت‌خانه به تازگی گفتگوهای سه روزه خود درباره ایران را با عربستان سعودی به پایان رسانده‌اند.
براساس این گزارش در این گفتگوها "درباره راه‌های تازه برای قطع درآمدهای ایران و تحریم‌های نفتی علیه این کشور و جنگ علیه تروریسم" صحبت شده است. در عین حال گفتگوهایی با وزیر انرژی عربستان سعودی درباره جلوگیری از مختل شدن بازار نفت و پیداکردن جایگزین برای مشتریان نفت ایران صورت گرفته است.
خبرگزاری رویترز که گفته‌های این مقام آمریکایی را نقل کرده افزوده است آقای پومپئو در بروکسل به دنبال مطمئن کردن متحدان از ثبات در بازار نفت نیز خواهد بود.
بررسی معافیت‌ از تحریم پیشتر مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود کشورش درخواست‌های معافیت برای خرید نفت از ایران بعد از بازگشت تحریم‌ها را بررسی خواهد کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا که پیش از سفر به بروکسل در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی بود در گفتگو با شبکه خبری عرب‌زبان اسکای در ابوظبی گفت در ماه نوامبر که تحریم‌های نفتی علیه ایران دوباره اجرایی می‌شود، کشورهایی برای درخواست معافیت و خرید نفت از ایران به آمریکا مراجعه خواهند کرد و واشنگتن حاضر است این درخواست‌ها را بررسی کند.
دولت آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که با بازگرداندن تحریم‌های ایران قصد دارد صادرات نفتی این کشور را به صفر برساند.
آقای پومپئو در عین حال در این مصاحبه گفته است که آمریکا و متحدانش در خلیج فارس می‌خواهند ایران متوجه شود که اقداماتش هزینه بالایی برای این کشور به دنبال خواهد داشت.
به گفته وزیر امور خارجه آمریکا این کشور در حال حاضر بر این موضوع بیش از هرچیز تمرکز دارد که ظرفیت مالی "بدرفتاری" را از ایران بگیرد: "به همین دلیل طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها در جریان است که مردم ایران را هدف قرار نداده بلکه تنها مأموریت آن متقاعد کردن حکومت ایران است که رفتار خرابکارانه‌اش هزینه‌های گزاف و واقعی برای این کشور خواهد داشت."
در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور به کشورهای دیگر بین ۹۰ تا ۱۸۰ روز برای اجرای تحریم های ایران فرصت داد؛ موعد اعمال تحریم های نفتی چهارم نوامبر است.
آمریکا پیشتر گفته بود می‌خواهد صدور نفت ایران را به صفر برساند.
امیر پایور خبرنگار اقتصاد بی‌بی‌سی فارسی می گوید بررسی درخواست معافیت توسط دولت آمریکا لزوما به معنی اعطای معافیت به این کشورهای نیست اما با هدف "به صفر رساندن صدور نفت ایران" نیز مطابقت ندارد.
روز سه‌شنبه قیمت نفت در پی نگرانی از کمبود این کالا در بازار به دلیل اعتصاب کارگران صنعت نفت نروژ و نیز نگرانی از آغاز تحریم‌های نفتی ایران باز هم افزایش داشت.
امیر پایور می‌گوید این افزایش قیمت در آمریکا نیز شرایط را برای دولت دونالد ترامپ دشوار می‌کند و به همین دلیل احتمالا هدف از بررسی این معافیت‌ها این است که به صفر رساندن صادرات نفت از ایران در روند طولانی‌تری اجرایی شود تا تبعات اقتصادی آن برای کشورهای مصرف کننده کمتر باشد.
بر اساس تحریم‌های آمریکا، شش ماه بعد از خروج این کشور از برجام (نوامبر سال ۲۰۱۸) وزارت دارایی آمریکا باید عملکرد کشورهای خریدار نفت ایران را بررسی کند و در صورتی که به قانون تحریم عمل نکرده باشند، بانک‌هایی که برای خرید نفت به بانک مرکزی ایران پول پرداخته‌ باشند (مثلا بانک‌های چینی، کره‌ای یا هندی) مشمول تحریم می‌شوند.
چین، هند، اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی خریداران عمده نفت خام ایران هستند و تاثیر دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه ایران به همراهی این کشورها با دولت دونالد ترامپ بستگی دارد.
رییس جمهوری آمریکا و ماموریت دشوار در بروکسل
دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین در هلسینکی که قرار است جمعه آینده برگزار شود باعث نگرانی متحدان اروپایی آمریکا شده است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا که برای شرکت در اجلاس ناتو در بروکسل است پیش‌بینی کرده اجلاس ناتو با متحدان اروپایی واشنگتن دشوارتر از دیدار با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه خواهد بود.
قرار است دوشنبه آینده رهبران آمریکا و روسیه با یکدیگر در هلسینکی دیدار کنند.
آقای ترامپ پیش از ترک واشنگتن به خبرنگاران گفت ولادیمیر پوتین را رقیب خود می‌داند اما نمی‌تواند بگوید او دوست است یا دشمن.
رییس جمهوری آمریکا در آستانه شرکت در اجلاس ناتو شکایت‌های تازه‌ای از هم‌پیمانان اروپایی خود در ناتو مطرح کرد و گفت اینکه آمریکا چندبرابر کشورهای اروپایی عضو ناتو برای این سازمان و حمایت از اروپا هزینه می‌کند منصفانه نیست.
رییس شورای اروپا دونالد تاسک در پاسخ به رییس جمهوری آمریکا گفته است واشنگتن باید قدر متحدانش را بداند چرا که دوست چندانی ندارد.

هیچ نظری موجود نیست: