۱۴۰۴/۰۴/۲۵

حمایت بیش از ۸۰۰ شخصیت ایرانی از پیشنهاد میرحسین موسوی برای تشکیل مجلس موسسان

بی بی سی: بیش از ۸۰۰ نفر از شخصیت های سیاسی و فرهنگی در داخل و خارج ایران از پیشنهاد اخیر میرحسین موسوی برای برگزاری همه پرسی، تشکیل مجلس موسسان و تغییر قانون اساسی جمهوری اسلامی حمایت کردند.
برخی از این افراد همچون مصطفی تاجزاده و ابوالفضل قدیانی اکنون در ایران زندانی هستند. در میان امضاکنندگان برخی از مقام‌های سابق جمهوری اسلامی هم دیده می‌شود. امضاکنندگان بیانیه گفته‌اند که «تاکید میرحسین موسوی بر لزوم احترام به حق تعیین سرنوشت مردم ایران و ضرورت بازنگری بنیادین در ساختار سیاسی کشور، نه از سر ستیز بلکه برای نجات ایران از تکرار خطاهای مهلک تاریخی است.» در این نامه گفته شده «همان‌گونه که او [میرحسین موسوی] هشدار می‌دهد، دفاع ملی در برابر تجاوز بیرونی نمی‌تواند بهانه‌ای برای تداوم سیاست‌های غلط داخلی باشد. 
اتحاد در برابر تجاوز خارجی تنها در صورتی پایدار و مؤثر خواهد بود که ساکنان ایران‌زمین در سرزمین خود احساس امنیت، کرامت و مشارکت واقعی در تعیین سرنوشتشان را داشته باشند.» «ما نیز بر این باوریم که گام نخستین و ضروری برای عبور از شرایط بحرانی کنونی، برگزاری همه‌پرسی آزاد جهت تشکیل مجلس مؤسسان برای تدوین قانون اساسی جدید است.» چنین بیانیه‌ای در حمایت از عبور از جمهوری اسلامی ایران با این تعداد امضا تاکنون کم سابقه بوده است. بیانیه می‌گوید «در دفاع از ایران هیچ‌چیز ضروری‌تر و اخلاقی‌تر از بازگرداندن قدرت به مردم نیست.»
امضاکنندگان خواستار آزادی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از حبس خانگی و «آزادی فوری و بی‌قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی، پایان سانسور و انحصار رسانه‌ای، و به رسمیت شناختن سیاست‌ورزی و جامعه مدنی مستقل» شده‌اند. 
میرحسین موسوی: ساختار کنونی نظام نماینده همه ایرانیان نیست
میرحسین موسوی، پنج روز پیش در بیانیه‌‌ای که از حبس خانگی منتشر کرد با اشاره به حملات اخیر اسرائیل و آمریکا، اوضاع کنونی ایران را «وضعیت تلخی» خواند که «نتیجه یک رشته خطاهای بزرگ بود.» آقای موسوی گفت «تجربه جنگ دوازده روزه نشان داد که ضامن نجات کشور، احترام به حق تعیین سرنوشت همه شهروندان است و ساختار کنونی نظام نماینده همه ایرانیان نیست.
مردم می‌خواهند شاهد تجدید نظر در آن خطاها باشند.» آخرین نخست‌وزیر جمهوری اسلامی ایران و از رهبران مخالف حاکمیت، خواستار برگزاری همه‌پرسی برای تاسیس مجلس موسسان قانون اساسی شد. این دومین بار از زمان شروع اعتراضات سال ۱۴۰۱ در ایران است که او پیشنهاد تغییر قانون اساسی فعلی را مطرح کرده است. میرحسین موسوی همراه با همسرش، زهرا رهنورد، از بهمن ۱۳۸۹ پس از اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، که به جنبش سبز موسوم شد، تاکنون در حبس خانگی هستند. بیانیه بیش از ۸۰۰ شخصیت سیاسی و فرهنگی در حمایت از پیشنهادهای آقای موسوی، تازه‌ترین درخواست جمعی در ایران درباره آینده این کشور است.
پیش از این ۱۸۰ نفر از صاحبنظران، اقتصاددانان و چهره‌های دانشگاهی در ایران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسعود پزشکیان، خواستار «تغییر پارادایم حاکم» بر شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل شده بودند. برخی از امضاکنندگان نامه، در دولت‌های پیشین ایران وزیر و معاون رئیس‌جمهور بودند. در این نامه گفته شده بود که جنگ اسرائیل و آمریکا با ایران «با تشدید ابرچالش‌های ناشی از ناترازی فزاینده در بخش‌های مختلف، افول سرمایه‌گذاری‌های مولد و تشدید مهاجرت نخبگان به خارج از کشور» همراه بوده است.
نویسندگان نامه از جمله پیشنهاد «خروج نیروهای نظامی از امور بنگاه‌داری و فعالیت‌های اقتصادی» را مطرح کردند.

هیچ نظری موجود نیست: