۱۴۰۳/۰۵/۱۰

اسکای نیوز عربی: موشک از ساختمان مجاور شلیک شده بود ...

 

اسکای نیوز عربی نیز به نقل از منابع ایرانی گزارش داد: موشکی که محل اقامت هنیه را هدف قرار داد از ساختمان مجاور شلیک شده بود.

تصویری از یک ساختمان در شمال تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که گفته می‌شود مربوط به ساختمان محل اقامت اسماعیل هنیه است. در این تصویر دیده می‌شود که ضلعی از این ساختمان دچار تخریب شده و روی آن پوشانده شده است. در تصاویر هوایی دیده می‌شود که در شمال و غرب این ساختمان، فضاهای باز و مرتفع مشرف به ساختمان وجود دارد.

Iranian_Uk


۱۴۰۳/۰۵/۰۸

مراسم تنفیذ ریاست جمهوری در ایران ، ار بنی صدر تا پزشکیان ..

 















مراسم تنفیذ؛ تاکید بر "جلوگیری از دخالت دولت‌های خارجی"

مسعود پزشکیان حکم چهاردهمین دوره‌ ریاست جمهوری را در مراسم تنفیذ از رهبر جمهوری اسلامی دریافت کرد. محوریت اصلی سخنان خامنه‌ای "جلوگیری از دخالت دولت‌های خارجی" بود و پزشکیان گفت، می‌کوشد "فرزند خلفی برای ملت" باشد.
مراسم تنفیذ و اعطای حکم چهاردهمین دوره‌ ریاست جمهوری اسلامی ایران به مسعود پزشکیان صبح روز یکشنبه ۷ مرداد (۲۸ ژوئیه) با حضور دو هزار و ۵۰۰ نفر از مقامات کشوری و لشکری، رؤسا و اساتید حوزه و دانشگاه، نمایندگان مختلف اصناف، جمعی از خانواده‌های کشته‌شدگان جنگ و سفرای کشورهای خارجی مقیم در تهران برگزار شد. محمد گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران متن حکم تنفیذ رهبری جمهوری اسلامی را خواند و مسعود پزشکیان رسما کار خود را به عنوان چهاردهمین رئیس‌جمهوری ایران آغاز کرد.
او همچنین روز سه‌شنبه ۹ مرداد (۳۰ ژوئیه) در مجلس سوگند یاد خواهد کرد. در حکم تنفیذ، مسعود پزشکیان شخصی "فرزانه، صادق، مردمی و دانشمند" معرفی شده است. علی خامنه‌ای همچنین جمله‌ای که در متن تنفیذهای قبلی آورده بود را بار دیگر در این حکم نیز نوشته بود: «رای ملت و تنفیذ اینجانب تا هر زمان که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب برقرار باشد، ادامه خواهد داشت.» این جمله از سوی بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. 
خامنه‌ای: انگیزه مخالفت با برخی کشورهای اروپایی نداریم 
علی خامنه‌ای ️در مراسم تنفیذ و آغاز به‌ کار رسمی رئیس جمهور جدید ایران با اعلام اینکه "از امروز اولویت با مسائل اقتصادی است" گفت: «اولویت‌ها باید رعایت شود و از امروز مسائل اقتصادی دارای بالاترین اهمیت است.» تاکید خامنه‌ای بر روی این موضوع در حالی است که مسعود پزشکیان در روزهای اخیر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی اکس نوشته بود: «نمی‌توان رشد اقتصادی را به هر قیمتی جلو برد. در هر تصمیم سختی که خواستیم بگیریم نباید اجازه بدهیم آنهایی که فقیر و محروم هستند، آسیب ببینند. این اصلی است که من به آن متعهد هستم.» 
اما رهبر جمهوری اسلامی در کنار این اظهارات درباره موضوعات حساس دیگری هم‌چون روابط خارجی ایران نیز خط و نشان‌هایی کشید و با محور اصلی قرار دادن این مسئله و تاکید بر جلوگیری از دخالت دولت‌های خارجی‌ گفت: «هیچ مسئله داخلی را نباید متوقف به موضوع خارجی کرد. ما انگیزه مخالفت با برخی کشورهای اروپایی نداریم اما آنها با ما خوب برخورد نکردند. هر چند رفتارشان تغییر کند، آنها هم در اولویت هستند.»
 علی خامنه‌ای ️در مراسم تنفیذ رئیس جمهور جدید ایران تاکید کرد، از امروز اولویت با مسائل اقتصادی استعلی خامنه‌ای ️در مراسم تنفیذ رئیس جمهور جدید ایران تاکید کرد، از امروز اولویت با مسائل اقتصادی است علی خامنه‌ای ️در مراسم تنفیذ رئیس جمهور جدید ایران تاکید کرد، از امروز اولویت با مسائل اقتصادی  خامنه‌ای در عین حال در سخنرانی خود در مراسم تنفیذ با بیان اینکه "باید قدرشناس کشورهایی باشیم که در دوران فشارها از ما حمایت کردند" از دولت خواست درباره سیاست خارجی در مسائل جهانی و منطقه‌ای فعال برخورد کند.
 پزشکیان: زمان پاسخگویی حتی به افرادی که از سر اعتراض در انتخابات شرکت نکردند، رسیده است 
مسعود پزشکیان که در روزهای اخیر اظهاراتش مبنی بر اینکه "رای دهندگان در انتخابات اخیر مشت محکمی بر دهان تحریم‌کنندگان انتخابات زدند" بسیار بحث برانگیز شده بود، در مراسم تنفیذ گفت: «آنان که به من یا به نامزدهای رقیب رای دادند و یا حتی از سر دغدغه‌مندی و نقد و اعتراض وارد عرصه انتخاب نشدند، انتظار و تحول را پیش روی نظام، من و دولت آینده نهادند که زمان پاسخگویی به آنها فرا رسیده است.» او همچنین از علی خامنه‌ای در این مراسم تشکر ویژه کرد که "عرصه را بر رقابت معنادار تفکرات و سیاست‌های متفاوت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گشود." پزشکیان همچنین در این مراسم با بیان اینکه متعد خواهد شد "برای مردم جز انصاف و عدالت نخواهد" افزود: «می‌کوشم فرزند خلفی برای ملت باشم. موفقیت دولت در پاسخ مناسب به انتظارات مردم و ضرورت تحول و اصلاح امور کشور است.»
حاشیه‌های مراسم تنفیذ؛ از شوخی با زاکانی تا پخش صدای همایون شجریان از شبکه خبر
مراسم تنفیذ مسعود پزشکیان، نهمین رئیس‌جمهور پس از انقلاب اسلامی ایران اما با حاشیه‌های بسیاری نیز همراه بود. شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی که این مراسم را رصد می‌کردند، به برخی از این حواشی پرداخته‌اند. 
کاربران شبکه های اجتماعی به حضور رقبای انتخاباتی و مخالفان پزشکیان نگاه ویژه‌ای داشتند و با انتشار تصاویری از آنها به خصوص از علیرضا زاکانی و با یادآوری جمله‌ای از او در جریان مناظرات انتخاباتی که خطاب به پزشکیان گفته بود، "تا آخر در رقابت‌ها می‌مانم و نمی‌گذارم شما رئیس‌جمهور شوید" نوشته‌اند:
«زاکانی هم تو مراسم تنفیذ بود و با چشمای خودش دید که پزشکیان رسما به عنوان رئیس جمهور منصوب شد.» بیشتر ب در مراسم تنفید همچنین در حالی که محمود احمدی‌نژاد و محمد خاتمی، دو رئیس جمهور پیشین حضور نداشتند اما حضور حسن روحانی، علی لاریجانی و سعید جلیلی در کنار یکدیگر مورد توجه قرار گرفت.
در این مراسم همچنین امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، ناطق‌نوری، حدادعادل، حسین شریعتمداری، حسن خمینی، کاظم صدیقی، الیاس حضرتی حضور داشتند. تصاویری نیز از خانواده‌های مقامات جمهوری اسلامی هم‌چون فرزندان قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس جمهوری اسلامی، دختر مسعود پزشکیان و برخی زنان دیگر منتشر شده و این موضوع نیز دستمایه طنزی برای کاربران شده است. آنها با اشاره به دختر محمد قالیباف که بسیاری معتقدند، مصاحبه‌اش در جریان رقابت‌ها لطمه بزرگی به پدرش زد، نوشته‌اند: «چرا دختر قالیباف نبود تو مراسم تنفیذ؟
بین خانم‌ها پررنگ‌ترین نقش رو داشت در نتیجه انتخابات.» پس از برگزاری مراسم تنفیذ نیز شبکه خبر صداوسیما آهنگ "ایران من" با صدای همایون شجریان را پخش کرد که این موضوع هم توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد. با اعطای حکم چهاردهمین دوره‌ ریاست جمهوری اسلامی ایران به مسعود پزشکیان، محمد مخبر دفتر ریاست جمهوری ایران را به صورت رسمی به او تحویل داد.

۱۴۰۳/۰۵/۰۳

فعالیت «مرکز اسلامی هامبورگ» وابسته به حکومت ایران ممنوع شد

ایران وزارت کشور آلمان اعلام کرد فعالیت مرکز اسلامی هامبورگ و شعبه‌های آن در شهرهای مختلف آلمان که به حکومت ایران وابسته هستند، به دلیل تبلیغ ایدئولوژی تمامیت‌گرا و خشونت‌طلب ممنوع است.
به گزارش «فرانکفورتر آلگماینه»، صبح چهارشنبه سوم مرداد، پلیس وارد مسجد «امام علی» مشهور به مسجد آبی شد و به بازرسی آن و همچنین سایر مساجد و مراکز وابسته به آن در شهرهای مختلف پرداخت. وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد فعالیت این مرکز بنیادگرای اسلامی وابسته به حکومت ایران به دلیل مغایرت با قانون اساسی ممنوع شده است. 
پلیس ۵۳ مکان مرتبط با مرکز اسلامی هامبورگ را در هشت ایالت از جمله برلین مورد بازرسی قرار داد، وزارت کشور آلمان فعالیت کلیه این مراکز و همچنین شعبه‌های مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان را ممنوع کرد. پلیس نیز آنها را تعطیل و اموال آنها را توقیف کرده است. نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان می‌گوید ایدئولوژی که این مرکز مروج آن است با حقوق بشر، حقوق زنان و همچنین قوه قضاییه مستقل و دولت دمکراتیک مغایرت دارد. او می‌گوید ممنوعیت فعالیت این مرکز گام دیگری علیه بنیادگرایی اسلامی است.
وزارت کشور آلمان می‌گوید مرکز اسلامی هامبورگ به عنوان پایگاهی تحت فرمان رهبر جمهوری اسلامی برای ایجاد یک حکومت مذهبی در آلمان فعالیت می‌کرد، این مرکز همچنین از گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان تحت فرمان حکومت ایران و یهودی‌ستیزی ستیزه‌جویانه حمایت می‌کند.
فعالیت‌های مسجد امام علی در هامبورگ، از 30 سال پیش توسط دفتر پاسداری از قانون اساسی هامبورگ زیر نظر قرار داشته است. یک گزارش اخیر نشان می‌دهد که فعالیت‌های این مرکز وابسته به حکومت ایران بوده و خط مشی آن در تضاد کامل با آزادی‌های دمکراتیک و حقوق اولیه است. سال‌ها است که درخواست‌هایی برای تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ وجود داشته اما پس از شدت گرفتن فعالیت‌ گروه‌های بنیادگرای اسلامی در ماههای اخیر که مخالفان دولت، مقامات را به بی‌عملی متهم کردند، وزارت کشور برای رویارویی با این گروه‌ها وارد عمل شد.
تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ با استقبال شهردار این شهر روبرو شده و این روز را روزی خوب برای این شهر خوانده و گفته: «اسلام افراطی و یهودی‌ستیزی جایی در یک شهر جهان‌وطن، آزاد و دمکراتیک مانند هامبورگ ندارد». در سالهای اخیر، مخالفان ایرانی جمهوری اسلامی نیز این مرکز را متهم می‌کردند که به پایگاهی علیه مخالفان بدل شده و خواستار تعطیلی آن بوده‌اند.

محمدعلی زم( پدر روح‌الله زم) با دستمال گردن در مراسم تشییع پیکر سعید راد

 تصویری از حضور محمدعلی زم، سرپرست اسبق حوزه هنری در مراسم تشییع پیکر سعید راد مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است. محمدعلی زم که تا پیش از اعدام فرزندش، روح الله زم، لباس روحانیت به تن داشت، روز چهارشنبه سوم مرداد، با پوشیدن کت و شلوار و دستمال گردن در مراسم تشییع پیکر سعید راد شرکت کرد. روح‌الله زم، خبرنگار و فعال سیاسی و سردبیر رسانه «آمد نیوز» پس از ربوده شدن توسط دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی، در تیر ۱۳۹۹ در دادگاه عمومی به ریاست ابوالقاسم صلواتی به اتهام «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شد و پس از تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور در ۲۲ آذر ۱۳۹۹ اعدام شد.



ایندیپندنت فارسی

۱۴۰۳/۰۵/۰۲

کامالا هریس: امثال ترامپ را خوب می‌شناسم !!

طبق گزارش‌ها کامالا هریس اکثریت لازم برای کسب نامزدی حزب دموکرات را بدست آورده است. او در یک سخنرانی با اطمینان از پیروزی در انتخابات وعده داد با اتکا به سوابق حرفه‌ای‌اش دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه را شکست خواهد داد.
کامالا هریس‌، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در ستاد انتخاباتی در دلاور کامالا هریس‌، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در ستاد انتخاباتی در ویلمینگتون در ایالت دلاورعکس کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد احتمالی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌‌جمهوری این کشور، روز دوشنبه ۲۲ ژوئیه (اول مرداد) در یک سخنرانی در ستاد انتخاباتی دموکرات‌ها در ایالت دلاور، با اشاره به سابقه حرفه‌ای‌اش به عنوان دادستان عمومی کالیفرنیا، دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان را هدف حملات شخصی قرار داده و گفت: «من با انواع بزهکارها سر و کار داشته‌ام. بزهکارانی که از زنان سوءاستفاده می‌کردند، کلاهبردارانی که سر مصرف‌کنندگان کلاه می‌گذاشتند و متقلبانی که برای منافع شخصی‌شان قوانین را زیر پا می‌گذاشتند.
برای همین می‌گویم کسانی مثل دونالد ترامپ را خوب می‌شناسم.» او همچنین آزادی زنان برای پایان دادن خودخواسته به بارداری و ممنوعیت سلاح‌های تهاجمی را از اولویت‌های انتخاباتی خود خوانده و گفت: «ما باید از حقوق زنان محافظت کنیم و در عین‌ حال امنیت بیشتری را برای جوامع خود فراهم آوریم.» هریس تأکید کرد بازسازی طبقه متوسط آمریکایی یکی دیگر از اهداف اصلی او در صورت ورود به کاخ سفید خواهد بود. این سیاستمدار ۵۹ ساله که از مادری هندی و پدری جامائیکایی در آمریکا متولد شده گفت ترامپ قصد دارد این کشور را "به زمانی برگرداند که بسیاری از آمریکایی‌ها از آزادی‌ و حقوق کامل [شهروندی] برخوردار نبودند.
 در حالی که او معتقد به یک آینده بهتر برای همه آمریکایی‌هاست." سخنرانی هریس واکنش سریع کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ را به همراه داشت. کارولین لیویت، دبیر مطبوعاتی کارزار ترامپ، کامالا هریس را "بی‌کفایت‌تر و حتی لیبرال‌تر از جو بایدن" خوانده و گفت: «کامالا نه تنها باید از حمایت خود از سیاست‌های شکست‌خورده بایدن در چهار سال گذشته دفاع کند، بلکه باید پاسخگوی سوابق وحشتناک و کم‌کاری‌هایش در زمینه جرم و جنایت در کالیفرنیا باشد.» ۸۱ میلیون دلار کمک مالی به ستاد دموکرات‌ها به رغم اینکه مدت چندانی از ورود هریس به صحنه رقابت‌های انتخاباتی و پیش‌قدمی او برای کسب نامزدی حزب دموکرات نمی‌گذرد، با این حال او در عرض همین مدت کم توانسته حمایت اکثریت نماینده‌های این حزب را بدست آورد. تنها ۲۴ ساعت پس از کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخاباتی، حامیان مالی دموکرات‌ها حدود ۸۱ میلیون دلار به کارزار انتخاباتی این حزب کمک کردند. نتایج یک نظرسنجی خبرگزاری آسوشیتدپرس نشان می‌دهد، هریس تا به‌ اینجا توانسته حمایت ۲۵۳۸ نماینده دموکرات را کسب کند، که بسیار بیشتر از ۱۹۶۹ رأیی است که برای نامزدی رسمی او توسط حزب دموکرات مورد نیاز است.
۵۷ نماینده به آسوشیتدپرس گفته‌اند که هنوز در این رابطه تصمیم نگرفته‌اند. کنوانسیون ملی حزب دموکرات روزهای ۱۹ تا ۲۲ اوت در شیکاگو برگزار می‌شود. در این رویداد نمایندگان این حزب نامزد نهایی را برای ریاست‌جمهوری انتخاب می‌کنند. در همین حال جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، در نخستین سخنرانی‌اش پس از اعلام کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی بار دیگر از معاونش اعلام حمایت کرد. بایدن که به دلیل ابتلا به کرونا در اقامتگاه‌ ساحلی‌اش در قرنطینه به سر می‌برد پیش از سخنرانی هریس، در یک ویدئوکنفرانس با کارکنان دفتر ستاد انتخاباتی‌ پیشین‌اش در دلاور گفت هر چند خبر کناره‌گیری‌اش از انتخابات "غافلگیرکننده و دشوار" بوده است اما او معتقد است که بهترین تصمیم را گرفته و در هفته‌های پیش‌رو "همراه با کامالا به مبارزه انتخاباتی ادامه خواهد داد.
 پزشک بایدن گفته وضعیت جسمی او پس از ابتلا به کرونا رو به بهبودی است اما هنوز مشخص نیست او چه موقع به کاخ سفید باز می‌گردد. تا به اینجا گفته شده بایدن قرار است روز پنج‌شنبه در واشنگتن با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دیدار کند.

روزنامه "هم‌میهن" و پایگاه خبری "انتخاب" مجرم شناخته شدند

 
بر اساس اعلام سخنگوی هیات منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی جمهوری اسلامی، در جریان جلسه رسیدگی به پرونده مدیران مسئول روزنامه "هم‌میهن" و پایگاه خبری "انتخاب"، اعضای هیئت منصفه، هر دوی این رسانه‌ها را مجرم شناختند.
اعضای هیئت منصفه در جلسه رسیدگی به پرونده روزنامه "هم‌میهن" و پایگاه خبری "انتخاب"، این رسانه‌ها را مجرم شناختند بر اساس اعلام اکبر نصراللهی سخنگوی هیئت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی جمهوری اسلامی در روز دوشنبه اول مرداد، اعضای این هیئت منصفه در جریان برگزاری جلسه رسیدگی به پرونده مدیران مسئول روزنامه "هم‌میهن" و پایگاه خبری "انتخاب"، هر دو مدیر مسئول را مجرم شناختند. به گفته نصراللهی این هیات منصفه اتهام‌های علی مرادی، مدیر مسئول انتخاب را "نقض مفادی از مصوبات شورای عالی امنیت ملی" و همچنین انتشار مطالبی "خارج از حدود مطبوعات" اعلام کرده است. 
وبسایت خبری انتخاب در روز ۱۳ شهریور ماه ۱۴۰۲ و در پی انتشار گزارشی ویدئویی تحت عنوان "حراج برند ایران؛ سیاست خارجی ایران چرا این‌قدر تضعیف شده است؟" مورخ ۳۱ مرداد ماه، توقیف شده بود.
انتخاب در این گزارش ویدیویی به انتقاد از سیاست خارجی دولت ابراهیم رئیسی پرداخته و گفته بود که "سیاست شرق‌گرایی محض و روسیه‌محور" دولت رئیسی "ضربه‌ای مهلک بر سنت سیاست خارجی ایران در یک قرن گذشته" بوده است. در این ویدئو همچنین سیاست خارجی دولت رئیسی، "سیاست شرق‌گرایی محض" توصیف شده بود که سبب "کاهش جذابیت و اثرگذاری دیپلماتیک ایران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی" می‌شود. گزارش انتخاب همچنین با اشاره به سیاست حکومت در موضع‌گیری در خصوص حمله روسیه به اوکراین، نوشته بود که دولت رئیسی "مزد نگاه خود به شرق را با اهانت آشکار روسیه و چین به تمامیت ارضی کشور دریافت کرد.
 سخنگوی هیئت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی در جلسه روز دوشنبه اول مرداد ماه اعلام کرد که اعضای هیئت منصفه یادآور شده‌‌اند که محتوای این ویدئو، صرف‌نظر از درستی یا نادرستی مطالب منتشر شده در وبسایت خبری انتخاب، "مغایر با قوانین و مصوبات" بوده است. به گفته نصراللهی "رای دادگاه رسیدگی به پرونده اتهام‌های مدیر مسئول انتخاب که به ریاست قاضی کاشانکی در شعبه سوم دادگاه کیفری یک برگزار شد، متعاقباً صادر خواهد شد." سخنگوی هیئت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی همچنین اظهار داشت که جلسه رسیدگی به پرونده اتهام‌های غلامحسین کرباسچی مدیر مسئول روزنامه هم‌میهن نیز به ریاست قاضی کاشانکی بدون حضور متهم برگزار شده است.
دلیل تشکیل پرونده قضایی برای روزنامه هم‌میهن، انتشار مطلبی مورخ ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ در صفحه اجتماعی این روزنامه بوده است. به گفته نصراللهی، هیئت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی، کرباسچی را نیز به اتفاق آراء مجرم شناخت و مستحق تخفیف ندانست. روزنامه‌هم‌میهن پیش از این در روز ۲۰ تیرماه، در نخستین شماره جدید خود مطلبی از مسعود بهنود، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب ساکن لندن منتشر کرده بود که واکنش خبرگزاری فارس، وابسته به طیف دیگر حکومت را به دنبال داشت.

۱۴۰۳/۰۵/۰۱

نگاهی به دنیای نهان تن فروشی و سکس در ایران از ساعتی ۴ میلیون تا روزی ۱۳ میلیون تومان !!!

هر چند جمهوری اسلامی بر اساس قوانین شرعی، محدودیت‌های فراوانی بر رفتار جنسی خارج از چارچوب ازدواج رسمی در ایران اعمال می‌کند اما به نظر می‌رسد رشد صنعت خدمات ماساژ به صورت زیرزمینی در شهرهای مختلف، به پوششی برای تن‌فروشی بدل شده است. تن‌فروشی در قالب ارائه خدمات ماساژ که در شبکه‌های مجازی تبلیغ می‌شود و پربازدید شده است، از تناقض‌های اخلاقی و اجتماعی-اقتصادی عمیق در جمهوری اسلامی حکایت دارد. 
در کشوری که اخلاق عمومی بر پایه اصول اسلامی تعریف می‌شود، محبوبیت خدمات ماساژ در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، پارادوکس قابل توجهی را به نمایش می‌گذارد. به نظر می‌رسد بسیاری از این صفحه‌ها در فضای مجازی در حال تبلیغ خدمات درمانی هستند اما بررسی‌های دقیق‌تر ایران‌اینترنشنال واقعیت دیگری را آشکار می‌کند: شبکه‌ای مخفی از تن‌فروشی، تحت پوشش خدمات درمانی فعالیت می‌کنند. یکی از این صفحات به دست زنی اداره می‌شود که خود را دارنده مدرک فیزیولوژی از دانشگاه تهران و مدرک بین‌المللی ماساژدرمانی از مالزی معرفی می‌کند و در پروفایل آن نوشته شده است:
 «من یک ماساژور هستم و در تهران برای زنان و مردان خدمات ماساژ ارائه می‎‌دهم.» ایران‌اینترنشنال نمی‌تواند به‌طور مستقل اصالت این صفحات یا محتوای آن‌ها را تایید کند، علاوه بر این به نظر می‌رسد برخی از این صفحات، از ویدیوهایی از خدمات ماساژ در سایر کشورها را برای تبلیغ کار خود استفاده کرده‌اند.
این خدمات شامل ماساژ در منزل، ماساژ پا، ماساژ با سنگ داغ و ماساژ تایلندی است و در شماری از این صفحات هم عکس‌هایی از یک سالن ماساژ که ظاهرا در شمال تهران قرار دارد، به چشم می‌خورد. وجود تعدادی ویدیو از زنان جوانی که در حال ماساژ مردان هستند، ظاهرا به مشتریان این امکان را می‌دهد که ماساژور مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
 با این حال، یکی از لینک‌های موجود در یکی از این صفحه‌ها، ما را به یک کانال تلگرام راهنمایی می‌کند و این کانال بُعد دیگری از خدمات ارائه شده در این مراکز را به تصویر می‌کشد. محتویات این کانال تگرام نشان می‌دهد این مراکز چیزی فراتر از ماساژدرمانی سنتی در اختیار مشتریان می‌گذارند و خدمات آن‌ها همچنین شامل سکس سه‌نفره یا گروهی و رابطه با لزبین‌ها و افراد تراجنسیتی می‌شود. قیمت این خدمات دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای یک ماساژ ۹۰ دقیقه‌ای، چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای ماساژ و رابطه جنسی، شش میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای یک شب خدمات، و ۱۳ میلیون تومان برای خدمات در طول ۲۴ ساعت تعیین شده است. 
تن‌فروشی در ایران غیرقانونی است و برای افرادی که در آن مشارکت می‌کنند یا در تسهیل آن نقش دارند، مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته می‌شود. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، «زنا»، یعنی رابطه جنسی بین دو فرد که رابطه زناشویی رسمی با همدیگر ندارند و هم‌جنس‌گرایی می‌تواند به حبس، شلاق یا در مواردی به اعدام منجر شود. ناظران می‌گویند علی‌رغم قوانین تنبیهی بی‌رحمانه جمهوری اسلامی، تجارت زیرزمینی روابط جنسی در ایران همچنان ادامه دارد و عواملی از جمله فقر، بیکاری، اعتیاد به مواد مخدر و کمبود تحصیلات به آن دامن می‌زند. مشکلات شدید اقتصادی یکی از مهم‌ترین دلایلی است که زنان در ایران را در معرض استثمار قرار می‌دهد و می‌تواند شماری از آنان را وادار به تن‌فروشی کند.
 وقتی ایران‌اینترنشنال برای کسب اطلاعات بیشتر با مدیر کانال تلگرامی تماس گرفت، فردی با فهرستی از پیش آماده شده که جزییات قوانین و روش‌های پرداخت را توضیح می‌داد، به این تماس پاسخ داد. به گفته او، مشتریان باید نیمی از هزینه‌ها را پیش از دریافت خدمات و نیمی دیگر را پس از آن پرداخت کنند، البته پیش‌پرداخت باید به حساب فرد دیگری صورت می‌گرفت و این موضوع می‌تواند به این معنی باشد که این صفحات و کانال در کار کلاهبرداری باشند. وجود این صفحات در فضای مجازی، چه جعلی و چه واقعی، تصویری نگران‌کننده از زندگی در حکومت جمهوری اسلامی به تصویر می‌کشد: یا افرادی در حال سواستفاده از تجارت غیرقانونی تن‌فروشی برای گول زدن جوانان و کلاهبرداری از آنان هستند و یا زنان جوانی از سنین ۲۰ تا ۴۰ ساله حاضر هستند برای سه میلیون تومان تن‌فروشی کنند.
ادامه بررسی های ایران‌اینترنشنال، نشان داد صفحات مشابه متعددی در فضای مجازی وجود دارند که به دست ادمین‌های ایرانی اداره می‌شوند. برخی از این صفحات به صورت تلویحی و مبهم به تبلیغ ارائه خدمات جنسی می‌پردازند و برخی دیگر آشکارا از آن سخن می‌گویند. قیمت این خدمات با توجه به عوامل مختلفی از دو میلیون تومان تا ۱۵ میلیون تومان متغیر است.
 به دلیل ماهیت حساس این مطلب و حفظ امنیت افرادی که عکس آن‌ها در این صفحات قرار داده شده است، ایران‌اینترنشنال از ذکر اسامی درج شده در این صفحات خودداری می‌کند.
«آ» که می‌گوید زنی ۲۴ ساله است که تصویرش در یکی از آگهی‌های تبلیغ ارائه خدمات جنسی در فضای مجازی دیده می‌شود. آن‌چنان که در تبلیغ ادعا شده او با ارائه گواهی سلامت و همچنین گواهی واکسیناسیون کرونا به مشتریان اطمینان خاطر می‌دهد که خطر ابتلا به بیماری‌های مراقبتی از طریق رابطه جنسی وجود ندارد.
عکس‌هایی با لباس‌های مختلف از این زن در این صفحه موجود است و نوشته شده او برای هر روز همراهی یک مشتری خدمات جنسی، ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان مطالبه می‌کند و با آنان به سفر نیز می‌رود. زن دیگری با نام «میم»، ویدیوهایی شطرنجی‌شده از رابطه دهانی به اشتراک گذاشته است. او همچنین عکس‌هایی در سواحل، باشگاه‌های ورزشی و سایر مکان‌ها در اختیار مشتریان بالقوه خود می‌گذارد و به نظر می‌رسد با به نمایش گذاشتن بدن خود سعی در جذب آنان دارد. «ر» زنی دیگر است که می‌گوید ۲۷ ساله است و آمادگی خود را برای سفرهای بین‌المللی با مشتریان اعلام کرده است.
 زن دیگری با نام «گاف» در یک ویدیوی تبلیغاتی دیده می‌شود و از یک استخر، بوسه و چشمک را روانه مشتریان خود می‌کند. مقام‌های جمهوری اسلامی در مواجهه با تن‌فروشی به صورت گزینشی عمل می‌کنند. آن‌ها در بسیاری موارد چشم خود را به روی واقعیت‌های موجود می‌بندند و در تعدادی از موارد نیز به شکلی بی‌رحمانه افراد دخیل در تن‌فروشی را سرکوب می‌کنند.
به همین دلیل، این باور وجود دارد که تصمیمات و شیوه برخورد مسئولان حکومت در حوزه برخورد با مساله تجارت جنسی، تحت تاثیر فساد و رشوه‌گیری اتخاذ می‌شود. هرچند نگاه عامه مردم در ایران به تن‌فروشی، تحت تاثیر ارزش‌های محافظه‌کارانه مذهبی، تا حد زیادی منفی است، اما اکنون بسیاری اذعان دارند که عوامل اجتماعی-اقتصادی در دامن زدن به این پدیده نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. هم‌زمان، تلاش‌ها برای مبارزه با تن‌فروشی در ایران به دلیل محدودیت‌های قانونی و فرهنگی با موانع زیادی روبه‌رو شده است. اگرچه برخی ابتکارات با هدف حمایت و بازپروری کارگران جنسی در ایران وجود دارد، اما سازمان‌های غیردولتی فعال در این زمینه با مشکلات زیادی از جمله فشارهای حکومت و نگاه منفی جامعه دست به گریبان هستند.
به گفته کارشناسان و متخصصان این حوزه، مواجهه موثر با پدیده تن‌فروشی تنها با شناسایی و تلاش برای رفع عوامل ریشه‌ای آن، مانند فقر و نگاه غیرامنیتی و آسیب‌شناسانه به این معضل امکان‌پذیر است. به‌علاوه، آگاهی‌بخشی، خدمات آموزشی، آموزش حرفه‌ای و مراقبت‌های پزشکی از دیگر شاخصه‌های مهمی هستند که باید در مسیر حل معضل تن‌فروشی در نظر گرفته شوند. حکومت به دنبال اجرای سختگیرانه قوانین خود در حوزه «اخلاق»، از جمله حجاب اجباری است. در سوی دیگر، تن‌فروشی بیداد می‌کند و زنان آسیب‌پذیر را درست زیر چشم حکومت مورد استثمار قرار می‌دهد.

جزییات تکان‌دهنده جدید از قتل زن جوان در کانادا؛ آخرین شاهد خودکشی کرد !!

رقیه رضایی - هشدار: این گزارش حاوی جزییات تکان‌دهنده‌ای از زن‌کشی است و ممکن است برای همه مناسب نباشد. «سنت‌جانز»، شهری آرام، بر بستر اقیانوس اطلس شمالی، بادی و معروف به زمستان‌های طولانی است. شهری در کانادا که مرکز جزیره‌ای به اندازه یک سوم وسعت ایران است؛ جزیره‌ای که نامش «سرزمین تازه‌یافت‌شده» است و به‌خاطر شهریه‌های به‌طور محسوس پایین‌تر دانشگاه بزرگ و مجهزش، توجه ایرانیان بریده‌ از‌ وطن بسیاری را به خود جلب کرده است. حالا نام این شهر با نام «باران»، زن ۳۳ ساله ایرانی اهل لاهیجان که دو ماه قبل از کشته شدنش، به کانادا آمده بوده و همسر و مظنون به قتلش «مهدی پورباقی»، دانشجوی دکترای بیوانفورماتیک ۳۴ ساله و سازنده پادکست‌ جنایی «آخرین شاهد»، که رگ دستش را در حمام زده گره خورده است.
پلیس سلطنتی نیوفاندلند روز جمعه ۲۸ تیر اعلام کرد که پیکر بی‌جان یک زن ۳۳ ساله ایرانی را روز سه‌شنبه ۲۵ تیر۱۴۰۳ در یک چمدان در زمین خالی در مرکز شهر سنت‌جانز پیدا کرده است؛ شهری با جمعیتی کمی بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر که به‌دلیل دانشگاه بزرگ و مجهزش، مقصد اولیه مهاجرت به کانادا برای دانشجویان ایرانی بسیاری است. کانستبل «جیمز کادیگان» در همین‌باره در یک کنفرانس مطبوعاتی به رسانه‌ها گفت که این زن حدود دو ماه قبل از این‌که کشته شود، یعنی ۲۶ اردیبهشت سال جاری وارد خاک کانادا شده بوده. پلیس همچنین اعلام کرده که مرد از چند سال پیش ساکن سنت‌جانز بوده و در مرکز این شهر زندگی می‌کرده‌ است. 👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر بر اساس این گزارش، این زن جوان چندین روز پیش از پیدا شدن پیکرش کشته شده بوده و پلیس معتقد است که او بین ساعت ۱ تا ۳ بعدازظهر روز دهم ژوئیه، مصادف با ۲۰ تیر به آن زمین خالی در محدوده خیابان «واتر» که یک خیابان به موازات بندر سنت‌جانز است، منتقل شده است. بر اساس گزارشی که وب‌سایت خبری «گلوبال نیوز» منتشر کرده، پلیس معتقد است که قاتل او، همسر ۳۴ ساله‌اش است که یک روز قبل از پیدا شدن پیکر زن، یعنی روز دوشنبه پیکرش در خانه‌اش در مرکز شهر سنت جانز پیدا شده است.
پلیس سلطنتی نیوفاندلند برای حفظ حریم خصوصی خانواده‌ها، درباره نحوه مرگ و نام‌های این دو اطلاعات بیشتری منتشر نکرده است، اما در اجتماع کوچک ایرانیان شهر سنت‌جانز و سپس به دلیل تولید پادکست جنایی توسط مرد مظنون به قتل و شناخته شده بودن او در شبکه‌های اجتماعی نام این دو به‌سرعت منتشر شده است؛ باران و مهدی پورباقی. ایران‌وایر مطلع شده که باران با ضربات یک چاقوی کوچک و همسرش چند روز بعد با زدن رگ دستش به زندگی خود خاتمه داده است.
فرد مطلعی که آقای پورباقی را می‌شناخته ولی ترجیح می‌دهد نام او فاش نشود، به ایران‌وایر می‌گوید که مهدی چند سال پیش برای ادامه تحصیل در مقطع دکترای در رشته بیوانفورماتیک به شهر سنت‌جانز آمده بود. او فارغ‌التحصیل مدرسه علامه حلی، از مدارس وابسته به سازمان استعدادهای درخشان بوده و مدرک لیسانس خود را در رشته ریاضی محض از دانشگاه شریف گرفته بوده. یک مدرک کارشناسی ارشد هم از دانشگاه تربیت مدرس تهران داشته است.
مهدی در دوران پاندمی ویروس کرونا، مدیر انجمن دانشجویان ایرانی دانشگاه مموریال کانادا بوده ولی با این‌حال هیچ‌کس نمی‌دانسته او متاهل است، تا این‌که بهار امسال، همسرش به کانادا می‌آید. به گفته این فرد مطلع که خود ساکن شهر سنت‌جانز است، «وقتی خانمش (باران) آمد خیلی‌ها تعجب کردند، چون کسی نمی‌دانست متاهل است. دوست دختر داشت و همه می‌دانستند.
اما، بعدش یک دفعه عکس‌های پروفایلش در فیسبوک و اینستاگرام شد عکس دونفره. عاشقانه برای زنش می‌نوشت مرسی که بعد از ۱۱ سال هنوز لبخند به لبم می‌آوری! و مدام عکس دو نفره می‌گذاشت از خودشان. بعضی می‌گویند که همسرش این عکس‌ها را می‌گذاشته چون فهمیده بوده که پای دوست دختری در میان است.»
ایران‌وایر نمی‌تواند صحت این موضوع را مستقلا تایید کند، اما دست‌کم دو نفر دیگر که هر دو از دانشجویان سابق دانشگاه مموریال هستند، حضور زن دیگری که همچون او دانشجوی دانشگاه مموریال بوده را در زندگی آقای پورباقی تایید می‌کند. در همین رابطه، «پویان خوشحال»، روزنامه‌نگار در حساب کاربری «ایکس» خود نوشته که در گفت‌وگو با یکی از نزدیکان باران مشخص شده که مهدی بعد از مهاجرت به کانادا، به همسر جوانش وفادار نبوده است.
آقای خوشحال که خود نیز اهل لاهیجان است، نوشته است: «این پسر از ۱۴۰۱ پاش که رسید کانادا در بازه‌های زمانی مختلف دوست‌دختر داشت و باران از راه دور از ماجرا با خبر بود. مهدی باتوجه به ازدواج زودهنگام با باران تصورش بر این بوده که مجردی نکرده و برای همین پس از رفتن به کانادا روابط خارج از ازدواج داشت.
از طرفی چون منابع مالی مهدی به خانواده باران و خانواده خودش متصل بود، خودش رو پابند ازدواج نشون می‌داد و هربار با لو رفتن این‌که دوست‌دختر داره، با گریه و زاری باران رو نرم می‌کرد.» 
به گفته این روزنامه‌نگار گیلانی، باران در ایران آرایشگر بوده و در یک سالن اپیلاسیون کار می‌کرده است: «باران فکر می‌کرد مهدی همان آدم ضعیف گذشته‌ست و وقتی بره کانادا می‌تونه مهارش کنه، اما دو ماه پیش رسید به کانادا و این‌که طی این دو ماه چه اتفاقی افتاد به زودی مشخص خواهد شد.» آقای خوشحال همچنین گفته است که مشوق ساخت پادکست جنایی آخرین شاهد، باران، همسر مهدی و مقتول این پرونده بوده است. پلیس فعلا در این باره اظهارنظری نکرده است، اما به نظر می‌رسد که این موضوع می‌تواند بیانگر انگیزه قتل باران باشد. 
 شخص مطلعی که با ایران‌وایر گفت‌وگو کرده ادامه می‌دهد: «همین چند وقت پیش مهدی ادعا کرده و به همه گفت زنم برگشته ایران. همه متعجب بودند چون این روزها هر کس می‌آید، می‌ماند که ویزای کارش را بگیرد. تا این‌که دوشنبه گفتند جسد مهدی در حمام خانه‌اش در حالی که رگ دستش را زده پیدا شده و چهارشنبه هم جسد زنی که بعد تایید شد، متعلق به همسرش بوده.
پلیس گفت جسد متلاشی شده است، که تعبیر به این شد که سلاخی و تکه تکه شده چون گفتند که در چمدان بوده است.» او می‌گوید: «زمزمه هایی از پیگیری فرستادن جسدها به ایران هست و امیدوارند جسدها خیلی وضع بدی نداشته باشند.»
به گفته این شهروند ساکن سنت‌‌جانز، دوربین‌های خیابان‌ و خانه‌ها عکس آقای پورباقی را با چمدانی که جسد همسرش را در آن گذاشته بود ثبت کرده‌اند و حالا پلیس می‌گوید مظنون اصلی اوست: «پلیس تصویر را منتشر کرده و از مردم خواسته اگر اطلاعاتی دارند و او را حین گذر از آن منطقه دیده‌اند، خبر بدهند تا مشخص شود چه ساعتی بوده و بفهمند از چه مسیری تردد کرده است.»
اشاره این فرد آگاه به بیانیه روز جمعه پلیس سلطنتی نیوفاندلند است. در بیانیه پلیس از مردم خواسته شده که هر کس اطلاعات یا ویدیوهای ضبط‌شده‌ای در محدوده خیابان «واتر شرقی» تا تپه «مک براید» و خیابان «اسپرینگ دیل» بین روزهای ده تا ۱۶ ژوئیه مصادف با ۲۰ تا ۲۶ تیرماه دارند، در اختیار پلیس قرار دهند. گفته شده قتل با یک چاقوی کوچک انجام شده، چیزی که به تعبیری دقیقا مشابه پیش‌پرده‌ای از آخرین اپیزود «آخرین شاهد» به روایت‌گری مهدی پورباقی است.
آخرین اپیزود پادکست «آخرین شاهد» در ماه آوریل سال ۲۰۲۳ منتشر شده است. اگرچه پادکست‌های آقای پورباقی گزارش و از پلتفرم‌های پادگیر حذف شده، بخشی از آخرین اپیزود آن در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شده که در آن می‌گوید: « داشتم کنترلم را روی چیزی از دست می‌دادم که خیلی خشونت آمیزتر از اونی بود که بشه برای همیشه در درون خودم نگهش دارم. نشسته بودم و یه سر بریده توی دستم بود.
باهاش حرف می‌زدم. بهش نگاه می‌کردم، داشتم از هم می‌پاشیدم. می‌تونستم با این واقعیت زندگی کنم که همین‌الان یه زن جوون و بی‌گناه رو با ضربات چاقو کشتم و گلوش رو بریدم. نه با اره، با یه چاقوی جیبی. پیچیدگی کار منو برانگیخته می‌کرد.
روش موشکافانه‌ای که با اون مشکلات بالقوه رو حتی قبل از این‌که پیش بیان برطرف می‌کردم.» پلیس آقای پورباقی را «مظنون» به قتل همسرش دانسته و می‌گوید که خودکشی او احتمالا در پی قتل همسرش بوده است. تحقیقات پلیس هنوز در جریان است و اطلاعاتی که در اختیار رسانه‌ها قرار می‌گیرد، کاملا قطره‌چکانی است. زن‌کشی از ایران تا کانادا؛ این اولین بار نیست در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در شهر مونترال، بزرگ‌ترین شهر استان کبک، زن دیگری به نام «زلیخا بهمنی» به دست همسرش به قتل رسید. نام همسرش «آریوبرزن بختیار» بود. زلیخا از آریوبرزن دو فرزند کم‌ سن و سال داشت که با ضربه‌های چاقوی او به قتل رسید.
همسایه‌ها به پلیس گفته بودند که قتل در پی یک «مشاجره خانگی» رخ داده و آریوبرزن بلافاصله بعد از کشتن همسرش، «پشیمان» شده است. اخبار قتل باران در حالی جامعه ایرانیان کانادا را تحت تاثیر قرار داده، که زن‌کشی در نقاط مختلف ایران به خشونتی رایج بدل شده است. ایران‌وایر پیش‌تر در گزارشی جزییات دردناک درباره سه زن کشته شده به دست همسران‌شان به نام‌های «مرضیه غلام‌پور» در بجنورد، «سمیرا کاشیان» در میاندوآب و «نرمین پیرهمن» در سنندج را منتشر کرد.
اگرچه در ایران، اطلاعات دقیقی از تعداد زنان کشته شده به دست مردان خانواده یا نزدیکان‌شان وجود ندارد، در کانادا «دیدبان زن‌کشی برای عدالت و پاسخگویی»، یک سازمان مردم‌نهاد، تعداد و نام زنان قربانی در هر ماه را منتشر می‌کند. فقط در سال ۲۰۲۳، صد و هشتاد و هفت زن به دست مردان خانواده یا شریک جنسی و عاطفی خود با دلایل مربوط به جنسیت به قتل رسیده‌اند. کشور کانادا درباره خشونت خانگی نسبت به همه کشورهای خاورمیانه، از جمله ایران، قوانین سخت‌گیرانه‌‌تری دارد.
بسیاری از کسانی‌که به کانادا مهاجرت کرده‌اند، می‌دانند که یکی از اصلی‌ترین مسائل آموزشی حین ورود به کانادا، موضوع جرم‌انگاری شدن خشونت مبتنی بر جنسیت، به‌ویژه خشونت خانگی است. به‌نحوی که این موضوع در دفترچه اصول شهروندی که برای امتحان شهروند شدن باید در آن قبول شد نیز گنجانده شده است. با این‌حال بسیاری بر این باورند که قوانین کنونی کانادا بازدارنده خشونتی که هر روزه در میان تمامی گروه‌های اتنیکی کانادا علیه زنان اعمال می‌شود، نیستند. برای مثال نداشتن قانون مختص «زن‌کشی»، به مثابه قتل زنان به دلیل زن بودن‌شان یکی از این انتقادهاست. در سال‌های گذشته تجمعات بسیاری در اتاوا پایتخت کانادا توسط گروه‌های فعال زنان سازماندهی شده تا دولت فدرال را ناچار به وضع قانون سخت‌گیرانه‌تری در این زمینه کنند.

۱۴۰۳/۰۴/۳۱

انتقاد رضا کیانیان از پزشکیان: در لباس پوشیدن خودتان تجدیدنظر کنید، شما آبروی یک ملت هستید

 رضا کیانیان بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در یادداشتی خطاب به مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور منتخب ایران نوشت: می‌خواستم خواهش کنم لطفا به‌جای آن کاپشن یک کت سبک تابستانی بپوشید.


اصلا کاپشن به درد تابستان نمی‌خورد و در ضمن ما از «کاپشن» خاطره خوشی نداریم. شما چند ماه دیگر باید به نیویورک بروید. خیلی مهم است چه می‌پوشید. لطفا در لباس پوشیدن تجدید نظر کنید. شما آبروی یک ملت هستید. دیگر فقط خودتان نیستید. بگذارید ما و مردم دنیا از دیدن ظاه شما لذت ببریم. در سازمان ملل عکسهای شما در همه مطبوعات جهان چاپ خواهند شد.
بگذارید ایران به شکل برازنده‌ای به تصویر کشیده شود. لطفا کت و شلوار خوب و خوش دوخت، کفش مناسب، جوراب‌های هماهنگ و اصلاح موی شکیل داشته باشید. خوش لباسی فقط یک ظاهر خوش نیست. یک تفکر است. دوست داشتن و فهمیدن زیبایی است. کسی که زیبایی را دوست دارد برای ملت‌اش هم زیبایی خواهد خواست. زیبایی و متناسب بودن ظاهر شما اولین نشانه اندیشه‌های شماست. دومین نشانه، تسلط شما به سخن‌وری است. این‌ها باعث می‌شوند نمایندگان دیگر کشورها بیشتر به حرف‌های شما گوش بسپارند.
Iranian_Uk

۱۴۰۳/۰۴/۲۹

نیویورک تایمز تصویر مسعود پزشکیان را در صفحه اول خود منتشر کرد

به گزارش روزنامه نگاری جدید، نیویورک‌تایمز در بخشی از این مقاله به زندگی شخصی مسعود پزشکیان و فوت همسرش در یک تصادف و اشک‌ها و جملات عاشقانه او برای همسر مرحومش پس از پیروزی در انتخابات اشاره و نوشته که اشک و جملات عاشقانه سیاستمداران در ایران مقابل دوربین به ندرت رخ می‌دهد. نیوروک‌تایمز با چاپ عکسی از رئیس جمهور منتخب ایران به همراه دخترش نوشته که مسعود پزشکیان خود را به عنوان یک اصلاح‌طلب به تصویر کشیده است.
 نیویورک‌تایمز نوشته که مسعود پزشکیان قول داده همانطور که در نبود همسرش به پای خانواده و سه فرزندش مانده به پای مردم ایران هم بماند. جامعه باز، شکوفایی بیشتر ایران، سیاست خارجی مبتنی بر همکاری با اروپا در کنار متحدینی چون چین و روسیه و تمرکز بر کاهش فشار آمریکا از جمله برنامه‌های رئیس جمهور منتخب ایران است که این روزنامه در مقاله خود به آن‌ها اشاره کرده است.
Iranian_Uk

۱۴۰۳/۰۴/۲۶

دولت آلمان خود را برای پیروزی احتمالی ترامپ آماده می‌كند

در پی سوءقصد نافرجام علیه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، میشائیل لینک، هماهنگ‌کننده روابط فراآتلانتیک دولت آلمان، نسبت به تهدید ثبات سیاسی در ایالات متحده ابراز نگرانی کرد. 
این سیاستمدار حزب لیبرال دموکرات‌های آزاد به شبکه تحریریه آلمان گفت: «حمله موذیانه به دونالد ترامپ، دو قطبی‌شدن اردوگاه‌های سیاسی در آمریکا را تشدید می‌کند.»
«باید امیدوار بود که حامیان ترامپ اکنون با خویشتنداری واکنش نشان دهند.
بسیاری از شهروندان ایالات متحده اکنون خواهان تأمل و عدم تشدید مارپیچ قطبی شدن هستند.» هماهنگ‌کننده روابط فراآتلانتیک همچنین در این مصاحبه اطمینان داد که دولت آلمان برای پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال جاری آماده می‌شود. لینک گفت:
«هر اتفاقی هم که در نوامبر بیفتد، ما باید برای این واقعیت آماده باشیم که آلمان و اتحادیه اروپا در برابر این چالش قرار می‌گیرند که باید مسئولیت بیشتری برای خود بپذیرند.»
 بنا به ارزیابی میشائیل لینک، در حالی که بایدن دموکرات "آلمان و به ویژه اتحادیه اروپا را به عنوان یک نهاد و شریک بسیار جدی می‌داند"، ترامپ جمهوری‌خواه "به طور قابل توجهی ارزش کمتری برای هم‌پیمانان و متحدان خود قائل است". 
او اذعان کرد: «ترامپ در کاخ سفید برای ما یک چالش خواهد بود.»
"برنامه‌هایی برای سناریوی جدید ترامپ" میشائیل لینک توضیح داد: «علاوه بر آمادگی‌های دولت فدرال آلمان، که با انجام اقدام‌هایی در پشت صحنه و البته به صورت محرمانه صورت می‌پذیرد، باید میان احزاب دموکراتیک، فراکسیون‌های پارلمانی و بنیادهای سیاسی همبستگی وجود داشته باشد.» به همین دلیل، او "از مدت‌ها پیش از جمله با همکاران ذی‌ربط کارشناس در دو حزب دموکرات و سوسیال مسیحی در زمینه آماده‌سازی برای مواجه شدن با سناریوی احتمالی ترامپ ۲ شبکه‌سازی کرده است".
میشائیل لینک در این راستا از فرمانداران و نمایندگانی از مجالس ایالتی آمریکا و همچنین محافل اقتصادی آلمان در ایالات متحده، به عنوان دیگر بازیگران مهم نام برد. این سیاستمدار حزب لیبرال در این رابطه گفت:
«اقتصاد آلمان در عرصه‌هایی که در آمریکا سرمایه‌گذاری‌های کلانی انجام داده است، نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. هر چقدر هم که نمایندگان و فرمانداران ایالتی جمهوری‌خواه در حال حاضر از ترامپ حمایت کنند، به هیچ وجه مایل نیستند که روابط ایالات متحده و اتحادیه اروپا وارد یک مناقشه تجاری شود.»
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، امروز دوشنبه ۱۵ ژوئیه (۲۵ تیرماه) راهی کنگره جمهوری‌خواهان در میلواکی برای اعلام رسمی نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی این حزب شده است.
ترامپ گفته است در این کنگره نطق مهمی ایراد خواهد کرد. ترامپ روز شنبه ۱۳ ژوئیه (۲۳ تیرماه) به هنگام سخنرانی در یک کارزار انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا هدف یک سوءقصد قرار گرفت و از ناحیه گوش مجروح شد. در جریان این رویداد علاوه بر فرد مظنون به تیرانداز، یک نفر از جمعیت شرکت‌کننده کشته و دو تن دیگر به شدت مجروح شدند.
DW

۱۴۰۳/۰۴/۲۴

گزارش رسانه‌های اسرائیلی از «انفجار مرموز» در پایگاه پهپادی در نزدیکی کاشان

 رادیو فردا: رسانه‌های اسرائیل از «انفجار مرموز» در یک پایگاه پهپادی در مرکز ایران خبر داده‌اند. شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل شنبه ۲۳ تیر اعلام کرد چند روز پیشتر صدای انفجار و سپس آتش‌سوزی در پایگاه «شهید کریمی» در نزدیکی شهر کاشان شنیده شده که از پایگاه‌های اصلی تولید و مراکز نگاهداری پهپادی وابسته به سپاه پاسداران است.
این شبکه به ویدئوهایی از شبکه‌های اجتماعی ایرانی استناد کرد که در آن صدای انفجار و تیراندازی در پایگاه یادشده به گوش می‌رسد. این ویدئوها می‌گویند این رویداد چهارشنبه شب ۲۰ تیر رخ داده است گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل به احتمال مسئولیت این کشور اشاره نکرده و با مقامی در اسرائیل نیز در این مورد گفت‌وگویی صورت نگرفته است.
اسرائیل در بحبوحه جنگ با گروه افراطی حماس در غزه، می‌گوید عملاً با خود ایران و شش جبهه دیگر درگیر شده است؛ حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته شده، مورد حمایت ایران و متحدان جمهوری اسلامی در منطقه قرار دارد. برخی سایت‌های خبری ایران، ۲۲ تیر با استناد به ویدیوهای منتشر شده از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته بودند چهارشنبه‌شب ۲۰ تیر در اطراف کاشان و در مسیر اتوبان کاشان- قم، «شلیک متعدد هوایی» و در پی آن، «حداقل یک انفجار» ثبت شده است. 
در همین حال «یک منبع آگاه» ایرانی در گفت‌وگو با وب‌سایت صابرین‌نیوز، نزدیک به گروه‌های نیابتی مورد حمایت ایران در منطقه، وقوع «انفجار» در پایگاه پهپادی را «تکذیب» کرده است. این «منبع آگاه» به سایت صابرین‌نیوز گفت که «ادعای رسانه‌های صهیونیستی کذب است» و فعالیت پدافند هوایی در مسیر اتوبان کاشان- قم مربوط به رزمایش «راهیان پیشرفت» بود. این «منبع آگاه» که نام او برده نشد، افزوده بود: «سامانه‌های پدافندی همواره تمرین و رزمایش‌های معمول خود را دارند و این، یک موضوع جدید نیست». مقامات رسمی نظامی و سیاسی ایران به این گزارش واکنش نشان نداده‌اند. ایران در سال‌های اخیر در تولید پهپادهای تهاجمی پیشرفت کرده است. جمهوری اسلامی ایران از سوی غرب در مظان اتهام است که روسیه را به پهپادهای انتحاری برای استفاده در جبهه‌های جنگ آن کشور علیه اوکراین تجهیز کرده است. 
«سه مقام ایرانی» هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز «تأیید کردند» تولیدات پهپادی و موشکی ایران در دو سایت حومه تهران به میزان زیادی افزایش یافته است. رویترز نوشته بود پهپادها و موشک‌های تولیدی در پایگاه‌های مدرس و خجیر برای تقویت حزب‌الله و حوثی‌های یمن، به این دو گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران داده می‌شود. روزنامه اسرائیلی هاآرتص آتش‌سوزی بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در انبار پادگان ماهیدشت در استان کرمانشاه را یک برنامه طراحی شده از سوی اسرائیل، نامیده بود.
این آتش‌شسوزی منجر به نابودی صدها فروند پهپاد در این پایگاه شد. برخی مقامات و رسانه‌های ایران ابتدا صداهای شب حمله به ماهیدشت را ناشی از رعد و برق یا اقدامات آموزشی نامیده بودند.
منابع خبری نزدیک به جمهوری اسلامی ایران مانند شبکه العالم بعد از دو ماه خبر دادند که ایران در واکنش به حمله در ماهیدشت، فروردین سال ۱۴۰۱ به اربیل عراق حمله کرد تا از اسرائیل «انتقام بگیرد». در آن حمله موشکی ایران به اربیل، ازجمله ویلای کریم برزنجی، یک بازرگان سرشناس کرد عراقی و نزدیک به خاندان بارزانی‌های حاکم در منطقه هدف قرار گرفت.

۱۴۰۳/۰۴/۱۸

وعده ماهسون خواننده ترکیه ای به پزشکیان

ماهسون قرمزی‌گل، خواننده و کارگردان سرشناس اهل ترکیه با انتشار متنی در روایتگر اینستاگرام خود به زبان فارسی از مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری جمهوری اسلامی خواست تا اصلاحاتی را انجام دهد که زندگی زنان ایرانی را بهبود ببخشد. ماهسون نوشت: «من به آقای رئیس جمهور مسعود پزشکیان تبریک می‌گویم.
 بزرگ‌ترین درخواست من از شما انجام اصلاحاتی است که زندگی زنان ایرانی را بهبود بخشد و از آنها در برابر خشونت محافظت کند. من صمیمانه از شما درخواست می‌کنم که اقدامات لازم را انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که زنان ما زندگی آرام‌تر و شادتر و عاری از ظلم و خشونت دارند.» این خواننده افزود: «اگر این اصلاحات را اجرا کنید به شما قول می‌دهم. در بزرگ‌ترین ورزشگاه ایران کنسرت رایگان خواهم داد.»
Gooya

۱۴۰۳/۰۴/۱۷

کابینه احتمالی مسعود پزشکیان + تغییرات کوتاه مدت در فضای سیاسی و اجتماعی

مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ روز جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ برگزار و مسعود پزشکیان کاندیدای جبهه اصلاحات موفق به جلب اکثریت آرا و سکاندار ریاست جمهوری ایران شد.
 بر اساس گزارش رسمی، سطح مشارکت در مرحله دوم انتخابات به نسبت مرحله اول حدود ۱۰ درصد افزایش و نزدیک به پنجاه درصد و مجموع آراء به سی میلیون و ۵۳۰ هزار رسید یعنی کمی بیش از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰. در این دوره از انتخابات مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار رای رئیس جمهور شد و سعید جلیلی با ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار رای به دولت سایه بازگشت. افزایش میزان آراء در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری، اتفاق بی سابقه ای بود که در این دوره از انتخابات اتفاق افتاد پیش از این معمولا سطح مشارکت در مرحله دوم انتخابات، کمتر از مرحله اول بوده است. دو قطبی شدن انتخابات در مرحله دوم، و قرار گرفتن مردم بین دو گزینه جبهه اصلاحات و جبهه انقلاب اسلامی، دلیل اصلی افزایش مشارکت مردم در مرحله دوم انتخابات بود.
در واقع مردم با انتخاب مسعود پزشکیان، نشان دادند که مایل به قدرت گرفتن نمایندگان جبهه انقلاب اسلامی که مشهور به رادیکال های جریان اصولگرا هستند نیستند هرچند بخش بزرگتر جامعه ایران با تحریم انتخابات این پیام روشن را به نظام جمهوری اسلامی دادند که با این ساختار و سیاست ها، مخالف اند و خواهان تغییر و تحولی اساسی در نظام سیاسی ایران هستند. 
با اعلام پیروزی مسعود پزشکیان، از امروز نگاهها به کابینه او و تغییرات است که در کوتاه مدت ممکن است در فضای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران باشیم. 
مرور اظهارات و مصاحبه ها و نطق های انتخاباتی مسعود پزشکیان و تاکید او بر: 
باید اختلافات داخلی را کنار بگذاریم 
با هم گفتگو کنیم 
با یک جناح نمی توان کشور را اداره کرد
من صدای بی صدایان هستم و پیگیر مطالبات ۶۰ درصد تحریم کننده انتخابات خواهم بود.
 ما ایران را با هم می سازیم از یک سو و حضور افرادی از جناح های سیاسی مختلف اعم از اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدال گرا در ستاد انتخاباتی او، می تواند نشانه ای بر این باشد که کابینه مسعود پزشکیان، کابینه «وحدت ملی یا آشتی ملی» خواهد بود ولی به هر حال این واقعیت را باید در نظر داشت که او کاندیدای اختصاصی جبهه اصلاحات بود و بازیگران اصلی ستاد انتخاباتی او را اصلاح طلبان تشکیل می دادند از این حیث سنگینی کابینه و یا هسته اصلی کابینه او را اصلاح طلبان و اعتدال گرایان تشکیل خواهند داد.
یکی از اعتراضات مسعود پزشکیان به کابینه حسن روحانی، سیاسی بودن بیش از حد کابینه عنوان شده بود، از این رو می توان انتظار داشت که چهره های اصلی کابینه او کمتر سیاسی و از متخصصان باشند.
بنابراین با در نظر گرفتن این مهم و با در نظر گرفتن نقش رهبر جمهوری اسلامی در تعیین اعضای کابینه، از حالا می توان حدس زد که کابینه مسعود پزشکیان را این افراد تشکیل خواهند داد:
سیاست خارجی روشن‌ترین بخش کابینه مسعود پزشکیان حوزه سیاست خارجی است،
جایی که جواد ظریف به عنوان بازیگر اصلی ستاد انتخاباتی او نقش اثرگذاری در پیروزی او داشت.
در اولین روزهای تبلیغات انتخاباتی نیز مسعود پزشکیان در پاسخ به پرسشی در خصوص حضور فردی چون جواد ظریف در کابینه گفته بود:
«باید منت نیروهای متخصص را برای حضور در کابینه کشید»، اظهارنظری که نشان می‌دهد او در این حوزه ایمان صدرصدی به جواد ظریف دارد.
جواد ظریف ممکن است شخصا نخواهد مجدد به وزارت امور خارجه بازگردد، ولی حتما وزیر خارجه با نظر او تعیین می‌شود، محمد صدر معاون وزیر امور خارجه دولت خاتمی، عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه دولت روحانی، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه دولت احمدی‌نژاد، می‌توانند گزینه‌های اصلی پزشکیان برای وزارت امور خارجه باشند.
در چنین حالتی جواد ظریف می‌تواند مشاور عالی پزشکیان لقب گیرد. اقتصادی و انرژی حساس‌ترین بخش کابینه، تیم اقتصادی دولت است مرکب از وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر راه، مسکن و شهرسازی، وزیر صمت، وزیر جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی. 
به طور روشن نمی‌توان گفت چه کسانی سکاندار هر بخش از حوزه اقتصادی دولت خواهند بود ولی آنچه روشن است رهبری تیم اقتصادی مسعود پزشکیان را «علی طیب‌نیا» وزیر اقتصاد دولت حسن روحانی عهده‌دار خواهد بود. حسین عبده تبریزی یکی از مهمترین مشاوران اقتصادی مسعود پزشکیان است، او اگر مسئولیت اجرایی قبل نکند در نقش مشاور عالی اقتصادی در کنار پزشکیان خواهد بود. پیروز حناچی، شهردار سابق تهران می‌تواند یکی از گزینه‌های جدی وزارت راه، مسکن و شهرسازی دولت مسعود پزشکیان باشد.
وزارتخانه‌های نفت و نیرو، به عنوان مسئول حوزه انرژی، دو وزارت‌خانه مهم دولت است که بنظر حمید چیت‌چیان می‌تواند یکی از گزینه‌های پزشکیان برای پست وزارت نیرو باشد، چراکه وقتی حسن روحانی او را از کابینه کنار گذاشت یکی از نمایندگانی که در مجلس به این تصمیم اعتراض کرد، مسعود پزشکیان بود.
او معتقد بود چیت‌چیان وزیر موفقی بوده است. اجتماعی و فرهنگی یکی از مشکلات پیش‌روی دولت آینده، مبارزه با فقر، آسیب‌های اجتماعی و معضلات خرد و کلان نظام سلامت و آموزش کشور است. این حوزه می‌تواند موفقیت یا شکست دولت پزشکیان را رقم زند. بنظر می‌رسد در این حوزه، احمد میدری با سکانداری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، مسئولیت سروسامان دادن به رفاه عمومی، تامین اجتماعی و مسائل کارگران را عهده‌دار شود. احتمال حضور زنان در این بخش از دولت زیاد است. سپردن یکی از دو وزارت‌خانه‌های بهداشت و درمان و یا وزارت آموزش و پرورش به زنان دور از انتظار نیست، چراکه او پیشتر در مقام نایب رئیسی مجلس یکی از انتقادات‌اش به حسن روحانی، به کار نگرفتن زنان در پست وزارت بود.
حسین انتظامی، معاون پیش وزیر فرهنگ، احمد مسجد جامعی وزیر فرهنگ دولت خاتمی، رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ دولت حسن روحانی و علی مطهری نایب رئیس مجلس دهم می‌توانند گزینه‌های مسعود پزشکیان برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند. 
اطلاعات، ارتباطات و امنیت حضور فعال و تاثیر‌گذار محمد جواد آذری جهرمی در ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان، می‌تواند ادله‌ای بر بازگشت او به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باشد، ولی حتی اگر او به این وزارت‌خانه بازنگردد، قاعدتا یکی از جدی‌ترین گزینه‌های کابینه مسعود پزشکیان است.
شاید وزارت ورزش و جوانان، ریاست دفتر و یا دبیر شورای عالی فضای مجازی، برای آذری جهرمی دور از انتظار نیست هر چند او یکی از مخالفان وزارت آذری جهرمی در دولت حسن روحانی بود. (البته آذری جهرمی آن روز کارنامه نداشت و امروز صاحب کارنامه است و همین می‌تواند نظر پزشکیان را تغییر داده باشد».
محمود علوی وزیر اطلاعات دولت روحانی، علی یونسی وزیر اطلاعات دولت خاتمی، مجید انصاری معاون پارلمانی خاتمی و روحانی، محسن اسماعیلی عضو پیشین مجلس خبرگان رهبری، مصطفی پورمحمدی وزیر کشور دولت احمدی‌نژاد، می‌توانند گزینه‌های مسعود پزشکیان برای وزارت اطلاعات، دادگستری و وزارت کشور باشند. انتظار می‌رود در کابینه مسعود پزشکیان: - علاوه بر زنی که با عنوان معاونت زنان در کابینه حضور دارد، یک زن به مقام وزارت دست یابد - یک سنی در کابینه حضور داشته باشد، هرچند مقاومت در برابر ارتقاء سطح مدیریتی اهل تسنن در حاکمیت بالاست - یک وزیر از اقوام ایرانی انتخاب شود - تحریم کنندگان صدایی در کابینه داشته باشند (از میان وزارت ورزش و جوانان، معاونت زنان رئیس جمهور، معاونت علمی و فنآوری رئیس جمهور، سخنگوی دولت یکی یا چند پست می‌تواند سهم جریان آوانگارد و پیش رو را در دولت مسعود پزشکیان عهده‌دار شوند.) چه انتظاراتی در صد روز اول دولت پزشکیان می‌توان انتظار داشت؟ طبیعتا تغییر دولت، خصوصا وقتی دولت از جناح مقابل انتخاب می‌شود، در کوتاه مدت تغییرات و انتظاراتی ایجاد می‌کند. اولین و مهمترین پیام روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان، تغییر گفتمان جمهوری اسلامی در حوزه سیاست خارجی و انتقال پیام تعامل به اروپا و آمریکا و افزایش احتمال احیای برجام است. طبیعتا کشورهای پنج بعلاوه یک، تغییرات سیاسی در ایران را دنبال کرده و با بازگشت تیم جواد ظریف به دستگاه دیپلماسی، می‌تواند حامل پیام سازنده‌ای برای آنها باشد و مانع از این شود که پرونده هسته‌ای ایران مجدد به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود.
همین تغییر در حوزه سیاست خارجی در کوتاه مدت، می‌تواند پیام مثبتی داشته باشد برای بازار سرمایه و ارز در داخل و به ثبات بازار کمک کند. قطعا واکنش بازار به این تغییرات مثبت خواهد بود و طی روزهای آینده می‌توان انتظار داشت، التهاب بازار سرمایه ناشی از پیام سیاسی تغییر دولت، فروکش کند. اما در نقطه مقابل، دو قطبی شدن حامیان جنبش زن، زندگی، آزادی و نزاع بر سر مشارکت یا تحریم انتخابات، میان تحول‌خواهان می‌تواند بدنه جنبش را سرخورده و شکاف اجتماعی را تشدید کند. نوع واکنش مسعود پزشکیان به مطالبه طیف پیش‌رو و آوانگارد جنبش زن زندگی آزادی تاثیر زیادی بر ترمیم یا تعمیق شکاف و بی‌اعتمادی درون جامعه داشته باشد.
از هم اکنون می‌توان گفت، اولویت دولت پزشکیان در صد روز اول باید جلب اعتماد عمومی و بازسازی امید از دست رفته در جامعه باشد تا بتواند گام‌های بلندی برای حل مشکلات و معضلات پیچیده جامعه ایران بردارد. پیش‌نیاز این، اعتماد‌سازی، تثبیت سیاست تعامل با خارج و مدارا با داخل باشد.
 ترمیم پایه حقوق کارگران و کاهش اختلاف دستمزدها با نرخ تورم و سبد معیشت خانوار، می‌تواند تغییر دیگری باشد که در کوتاه مدت شاهد آن باشیم. کاهش محدودیت‌های فضای مجازی می‌تواند یکی دیگر از تغییراتی باشد که در صد روز اول دولت پزشکیان انتظار داشت. بازپس‌گیری لایحه حجاب و عفاف از مجلس، جمع کردن بساط طرح نور و مقابله با برخورد قهری پلیس با زنان و دختران، می‌تواند نتایج این تغییر باشد، هرچند هنوز شواهدی از موفقیت دولت پزشکیان در تحقق این مهم در دست نیست، تنها می‌توان با اتکاء به وعده‌های انتخاباتی مسعود پزشکیان انتظار داشت که این اتفاقات در صد روز اول دولت پزشکیان محقق شود. طبیعتا تغییر ترکیب مدیران میانی و به حاشیه رفتن مدیران منصوب به طیف رادیکال اصولگرا دیگر تحولی است که در صد روز اول دولت پزشکیان رخ خواهد داد.
از کابینه احتمالی او و تغییرات پژمان تهوری - ایران وایر

۱۴۰۳/۰۴/۱۶

مسعود پزشکیان پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایران اعلام شد

با پایان شمارش آرای اکثریت صندوق‌های رای، وزارت کشور ایران مسعود پزشکیان را پیروز چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد. بر اساس اعلام وزارت کشور، در دور دوم مسعود پزشکیان توانست با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۱۵۷ رای در رقابت با سعید جلیلی کرسی ریاست جمهوری ایران را برای دوره‌ای چهار ساله از آن خود کند.
طبق این گزارش، سعید جلیلی نیز ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رای کسب کرده است. به گفته وزارت کشور ایران، در دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ نفر شرکت کردند. محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور میزان مشارکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری را ۴۹.۸ درصد اعلام کرد. دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران جمعه ۱۵ تیرماه، پس از مرگ ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، به شکل زود هنگام برگزارشد. انتخاباتی که دور نخست آن، یک هفته پیشتر، حضور کم‌سابقه مردم را تجربه کرد و دور دوم آن نیز بنا بر گزارش‌ها و تصاویر با مشارکت پایین مردم به پایان رسید.
در دور نخست تنها ۴۰ درصد از ۶۱ میلیون واجد شرایط رای دادن در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران شرکت کردند و کمترین میزان مشارکت در هر انتخابات ریاست جمهوری از زمان انقلاب ۱۹۷۹ را رقم زدند. در حالی که در دور نخست رقابت بین ۶ نامزد، مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و محمدباقر قالیباف بود با حذف ۴ تن از این افراد، مسعود پزشکیان و سعید جلیلی در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری ایران با هم به رقابت نشستند. بر اساس قانون اساسی و قانون ریاست جمهوری ایران فردی می‌تواند برنده انتخابات ریاست جمهوری ایران باشد که بتواند اکثریت مطلق آرای مأخوذه از شرکت‌کنندگان، یعنی بیش از ۵۰ درصد آرا را در انتخابات به دست آورد. در غیر این صورت انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود و دو نامزدی که بیشترین آرا را در مرحله نخست کسب کردند به دور دوم انتخابات راه می‌یابند. بر اساس اعلام شورای نگهبان، در دور دوم اما هر یک از دو نفر که اکثریت داشته باشند انتخاب می‌شود و نیاز به اکثریت مطلق آرا نیست.
در دور نخست چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، مسعود پزشکیان و سعید جلیلی بیشترین آرا را به دست آوردند اما هیچ کدام نتوانستند بیش از ۵۰ درصد آرای مأخوذه را کسب کنند و انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ در ایران به دور دوم کشیده شد. دور دوم انتخابات روز جمعه ۱۵ تیرماه برگزار و زمان اخذ رای سه بار و تا ساعت ۱۲ شب تمدید شد.
با آنکه برخی مقامات جمهوری اسلامی مدعی مشارکت بیشتر شهروندان در دور دوم رأی‌‌گیری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران شدند اما گزارش‌های میدانی از مشارکت «پایین» مردم در انتخابات حکایت داشت و تصاویری از حوزه‌های خالی را‌ی‌گیری در شهرهای مختلف ایران منتشر شد.
با این وجود علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، صبح روز جمعه پس از انداختن رأی خود به صندوق گفت: «شنیدم که شوق و علاقه مردم بیشتر از قبل است. خدا کند که این جور باشد». انتخابات در ایران به دور از استانداردهای جهانی برگزار می‌شود و افراد واجد شرایط رأی ناچارند تنها از بین نامزدهایی که شورای نگهبان با سختگیری زیاد تأیید صلاحیت می‌کند، به فرد مورد نظر خود رأی دهند. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، دوره ریاست‌جمهوری در ایران چهار سال است که این دوره پس از برگزاری انتخابات و مشخص شدن رئیس‌جمهور و پس از امضای اعتبارنامه او توسط رهبر جمهوری اسلامی آغاز می‌شود.

۱۴۰۳/۰۴/۱۴

روند تروریستی خواندن سپاه در اتحادیه اروپا به جریان افتاد

آلمان در اتحادیه اروپا رسما پرونده‌ای را گشوده که بر مبنای آن قرار است سپاه پاسداران به‌دلیل فعالیت‌های تروریستی در لیست تحریم‌ها قرار گیرد. وزارت خارجه آلمان و چند کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا در این موضوع دخیل هستند وزارت امور خارجه آلمان با حمایت چند کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا، درخواست رسمی در بروکسل، مقر اتحادیه اروپا، ارائه کرده که هدف از آن قرار دادن سپاه پاسداران بدلیل فعالیت‌های ترویستی در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا است. فهرست تروریستی اتحادیه اروپا در عکس‌العمل به ترورهای یازده سپتامبر ۲۰۰۱ ایجاد شده است.
سخنگوی اتحادیه اروپا: بحث در شورا "درونی و محرمانه" است
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در نشست شورای روابط بین‌المللی اتحادیه اروپا که در روز ۲۴ ژوئن در لوکزامبورگ برگزار شد، همتایان خود را در جریان راه افتادن این پرونده و درخواست قرار داد. یک سخنگوی اتحادیه اروپا در پاسخ به سئوالی در این زمینه اعلام کرد که "بحث در شورا درونی و محرمانه بوده و به همین دلیل امکان اطلاع رسانی وجود ندارد.» به گزارش روزنامه زود‌دویچه تسایتونگ، مشاوران قضایی شورای روابط بین‌المللی اتحادیه اروپا، در درخواست آلمان موارد و مستداتی را مشاهده کرده‌اند که شروط حقوقی و قانونی بسیار بالای این اتحادیه را برآورد می‌کند. ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپا باید به اتفاق آرا با اقدامات تنبیهی احتمالی موافقت کنند.
هنوز معلوم نیست که در بروکسل به چنین توافقی می‌توان دست یافت یا خیر. دولت آلمان این ابتکار عمل جدید را بر أساس حکم دادگاه عالی منطقه‌ای در دوسلدورف تنظیم کرده است. بر اساس این حکم دادگاه یک ایرانی – آلمان به نام بابک ج. در دسامبر سال ۲۰۲۳ به اتهام اقدام به آتش‌سوزی به دو سال و ۹ ماه زندان محکوم شد. او در نوامبر سال ۲۰۲۲ سعی کرده بود که یک کوکتل مولوتف را به سوی یک کنیسه در بوخوم پرتاب کند، اما از ترس شناسایی و کشف شدن آن را به مدرسه‌ای در همسایگی کنیسه پرتاب کرده بود.
دادگاه بدون ذکر جزئیات بیشتر اعلام کرد که مقامات دولتی جمهوری اسلامی در پشت این حمله بوده‌اند. گفته می‌شود او دستور حمله را از رامین یکتاپرست آلمانی-ایرانی دریافت کرده است که در ماه آوریل در تهران در شرایطی که هنوز مشخص نیست کشته شد. یکتاپرست قبلاً به باندهای راک "هلز آنجلز" و "باندیدوس" در آلمان تعلق داشت و در سال ۲۰۲۱ در حالی که در آلمان با حکم بازداشت به اتهام قتل تحت تعقیب بود به ایران گریخت. در حکم سومین شعبه جنایی دیوان دادگستری فدرال به تاریخ ۱۳ ژوئن سال ۲۰۲۳، رامین یکتاپرست به عنوان عضوی از یک گروه توصیف شده که برای انجام حملات به کنیسه‌ها و دیگر موسسه‌های یهودی در آلمان "در یک تیم عملیاتی با همکاری نیروی سپاه قدس" وظیفه هماهنگی را برعهده داشته است. 
در حکم این شعبه قضایی به "اطلاعات منابع دولتی" اشاره شده که معمولا در مورد اطلاعاتی گفته می‌شود که از سوی سازمان امنیتی "حفاظت از قانون اساسی" داده می‌شوند. در حکم همچنین اعلام شده که "اطلاعات واصله با تحقیقات بیشتر و از جمله اظهارات بابک ج. بعنوان شاهد تایید شده‌اند".
طبق قوانین اروپا، فهرست‌بندی تروریستی یک فرد یا نهاد مستلزم تحقیقات در مورد فعالیت‌های تروریستی یا حکم قضایی در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. به گفته وکلای اتحادیه اروپا، تا پیش از این چنین رسیدگی یا قضاوتی در مورد سپاه پاسداران ایران انجام نشده بود. به گزارش زود دویچه تسایتونگ تحقیقات و حکم قضایی صادر شده در آلمان اکنون زمینه را برای قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تحریم‌ها به دلیل انجام عملیات تروریستی فراهم کرده است.