رسانههای ایران از رسیدن دوباره دلار آمریکا به مرز ۶هزار تومان در ایران خبر میدهند. بر اساس این خبرها، یورو نیز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت مرز ۷هزار تومان را رد کرد.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) از خیز دوباره دلار آمریکا به مرز ۶هزار تومان خبر داده است. این خبرگزاری از میدان فردوسی تهران گزارش داده که در ساعات اولیه سهشنبه ۱۱ اردیبهشت (۱ مه) نرخ هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۵۹۲۰ تومان رسید. هر یورو نیز ۷۱۰۰ تومان معامله شد.
ایلنا مینویسد، در پی تلاطمی که در بازار ارز ایجاد شد سیاستهای جدید ارزی دولت توانست با تحمیل نرخ دستوری برای مدتی نرخ دلار و یورو را تقریبا پایدار و ثابت نگه دارد. اما در چند روز اخیر این روند دوامی نداشته و "نیروهای بازار در حال پس زدن سیاستهای دستوری هستند".
خبرگزاری ایلنا چند روز پیش نیز خبر داده بود که صرافیهای "مجاز" فروش مجدد دلار را آغاز کرده و آن را بسیار بیشتر از قیمت تعیینشده توسط دولت فروختهاند.
ایلنا پنجم اردیبهشت نوشت، هر دلار آمریکا در بازار آزاد تا ۵۵۰۰ تومان معامله شد و نرخ مبادله یورو نیز ۶۸۰۰ تومان اعلام شد. این در حالی است که اسحاق جهانگیری، معاون رئیسجمهور ایران خرید و فروش بیش از ۴۲۰۰ تومان را ممنوع اعلام کرده است.
ایلنا خیز دوباره بهای دلار به سوی ۶هزار تومان را تأیید نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی میداند که اعتقاد دارند سیاست تکنرخی دولت به دلیل عدم پوشش نیاز متقاضیان ناپایدار است. بسیاری از کارشناسان اقتصادی پس از اعلام رسمی سیاست دولت در زمینه تعیین نرخ عرضه دلار در بازار کشور، از این سیاست در دو زمینه انتقاد کرده بودند.
نخست اینکه نرخ۴۲۰۰ تومان برای هر دلار نازلتر از بهای واقعی آن است و همین موضوع دلیلی برای شکست چنین سیاستی است. و دوم اینکه سیاست تکنرخی کردن ارز با توجه به محدودیت مالی موجود به دلایلی، از جمله عدم توانایی سیستم بانکی در تأمین نیازهای ارزی جامعه، محکوم به شکست است.
در گزارش ایلنا همچنین آمده است که سیاستهای غیراقتصادی دولت در بازار ارز، نقدینگی و سفتهبازان را به سمت بازار سکه و طلا کشانده است. بطوری که ویژگی چندنرخی بودن از بازار ارز به بازار سکه سرایت کرده و در تابلوی اعلانات صرافیها برای سکه قیمتهای متفاوتی درج شده است.
روز سهشنبه قیمت سکه بهار آزادی برای فروش يک میلیون و ۸۴۰هزار تومان و نیز قیمت فروش نیمسکه بهار آزادی ۹۴۰هزار تومان اعلام شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر