۱۳۹۷/۰۱/۲۵

سوریه برای رویارویی با حمله احتمالی آماده می‌شود

پایگاه نیروهای ارتش روسیه در نزدیکی دمشق

سوریه برای رویارویی با حمله احتمالی آماده می‌شود آمریکا، بریتانیا و فرانسه مشغول بررسی گزینه نظامی علیه حکومت اسد هستند. یکی از هدف‌های حمله نظامی احتمالی دمشق، پایتخت سوریه، خواهد بود. خبرگزاری آلمان از زندگی ساکنان دمشق خبر می‌دهد.
پس از تهدید‌های رئیس‌جمهور آمریکا حکومت سوریه خود را آماده حمله نظامی کرده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به حمله شیمیایی در شهر دوما که گفته می‌شود کار حکومت اسد بوده است، تهدید کرده که به اهدافی در سوریه حمله خواهد کرد.
خبرگزاری آلمان جمعه (۲۴ فروردین/ ۱۳ آوریل) به نقل از منابع نزدیک به حکومت اسد نوشته است که نهادهای دولتی و نظامی بسیاری در دمشق در حالت آماده‌باش به سر می‌برند. بسیاری از اداره‌ها شمار کارمندان حاضر در محل کار خود را کاهش داده‌اند.
به نقل از گزارشگر خبرگزاری آلمان، در روزهای اخیر آمد و رفت در خیابان‌های دمشق به طرز چشم‌گیری کاهش یافته است. نیروهای نظامی سوریه در پایگاه‌های خود مستقر شده‌اند.
ابراهیم، جوانی ۲۹ ساله ساکن دمشق به خبرگزاری آلمان گفته است ساکنان این شهر نگران و وحشت‌زده هستند. به گفته ابراهیم، برخی بعد از تاریک شدن هوا از خانه بیرون نمی‌روند چون فکر می‌کنند حمله موشکی یا بمباران در شب یا ساعات تاریک شبانه‌روز خواهد بود. البته همه مانند ابراهیم فکر نمی‌کنند.
زنی که خانه‌اش در نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری است به خبرگزاری آلمان گفته است زندگی در این شهر "کم‌ و بیش" عادی است. او تهدید ترامپ به حمله نظامی را "تبلیغ سیاسی" خوانده است.
یک دانشجو که نخواسته نامش ذکر شود هم به خبرگزاری آلمان گفته است که نگران نیست چون اساس اتهام‌های ترامپ "دروغ و اخبار ساختگی" هستند. این جوان گفته است زندگی روزمر‌ه او طبق روال عادی در جریان است.
هنوز روشن نیست که حمله شیمیایی در شهر دوما در غوطه شرقی کار چه کسی بوده است. در مورد آمار کشته‌شدگان این حمله نیز اخبار متفاوتی منتشر شده است. منابع مختلف شمار کشته‌شدگان را از ۴۲ تا ۸۵ نفر اعلام کرده‌اند. آمریکا و متحدان این کشور می‌گویند این حمله بی‌پاسخ نخواهد ماند.

پراکندگی نیروهای مختلف در خاک سوریه. بخش خاکستری تحت کنترل حکومت اسد است

در شماری از پایگاه‌های ارتش سوریه نیروهای روس مستقر هستند. روسیه دخالت دمشق در حمله شیمیایی را رد می‌کند. لاوروف، وزیر خارجه این کشور گفته است که حمله صحنه‌سازی مخالفان با کمک سازمان امنیت یک کشور خارجی بوده است. وزارت خارجه روسیه خواستار خویشتن‌داری کشورهای غربی شده است.
رئیس‌جمهور فرانسه تصمیم خود را علنی نمی‌کند
رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون می‌گوید فرانسه سندی دارد که ثابت می‌کند اسد مسئول حمله شیمیایی بوده است. او پنج‌شنبه در یک گفتگوی تلویزیونی استفاده از سلا‌ح شیمیایی توسط حکومت سوریه علیه مردم این کشور را "خط قرمز" خواند. ماکرون گفت که با رئیس‌جمهور آمریکا در تماس است.
ماکرون، به گفته مشاوران نزدیکش تصمیم ندارد برنامه خود در مورد حمله نظامی احتمالی به سوریه را علنی کند. کریستوف کاستونر، ذبیرکل حزب رئیس‌جمهور به رسانه‌های فرانسوی گفته است: «اگر انجام این حملات تصویب شوند، من به شما نخواهم گفت. رئیس‌جمهور هم به شما نخواهد گفت.»
رئیس‌جمهور آمریکا پنج‌شنبه شب با ترزا می‌، نخست‌وزیر بریتانیا تلفنی گفتگو کرده است. به نقل از دفتر نخست ‌وزیر بریتانیا، ترامپ و می توافق داشتند که به کارگیری سلاح شیمیایی توسط ارتش سوریه نمی‌تواند "بدون پاسخ" بماند و استفاده بیشتر اسد از سلاح‌های شیمیایی باید متوقف شود .
هایکو مس، وزیر خارجه آلمان ارتباط نزدیک آمریکا، بریتانیا و فرانسه برای بررسی وضعیت سوریه را نشانه مثبتی ارزیابی می‌کند. او جمعه (۲۴ فروردین/ ۱۳ آوریل/ در گفتگو با وزیرخارجه بلژیک در بروکسل تصریح کرد که آمریکا، بریتانیا و فرانسه در پی تنش بیشتر در منطقه نیستند و خطرات احتمالی حمله نظامی به سوریه را به خوبی سبک و سنگین خواهند کرد و با مسئولیت با وضعیت کنونی برخورد می‌کنند.
کاخ سفید همچنین روز پنج‌شنبه اعلام کرد در پاسخ به حمله شیمیایی در غوطه شرقی هنوز تصمیمی در مورد حمله نظامی اتخاذ نشده است. دولت آمریکا می‌گوید ابتدا باید اسناد سازمان‌های اطلاعاتی بررسی شوند.
کارشناسان سازمان بین‌المللی منع سلاح‌های شیمیایی قرار است از شنبه (۲۵ فروردین/ ۱۴ آوریل) کار خود را در غوطه شرقی شروع کنند. وزیر دفاع آمریکا هم تأکید کرده است که آمریکا مشغول بررسی واکنشی است که مانع از بروز تنش بیشتر در منطقه شود و همزمان پیام روشنی برای بشار اسد باشد. او به رسانه‌های آمریکایی گفته است مسئله اینجاست که چگونه مانع از آن شویم که وضعیت از کنترل خارج شود.

هیچ نظری موجود نیست: