۱۴۰۳/۱۲/۰۴

انفجار در چابهار؛ تخریب بخشی از ساختمان بنیاد مسکن بر اثر بمب صوتی

عصر ایران: صبح امروز در پی انفجار یک بمب صوتی در ساختمان بنیاد مسکن چابهار در سیستان و بلوچستان بخشی از دیوار این ساختمان تخریب شد بنا به گزارش مرکز اطلاع رسانی قوه قضائیه؛ دادستان زاهدان از صدور دستور قضایی برای پیگیری حادثه انفجار در ساختمان ستاد بنیاد مسکن شهرستان چابهار خبر داد.
 بنا به این گزارش؛ مهدی شمس آبادی روز شنبه در رابطه با انفجار ساختمان ستاد بنیاد مسکن چابهار گفت: حدود ساعت ۱۰:۳۰ امروز یک بمب صوتی در ساختمان بنیاد مسکن شهرستان چابهار منفجر و منجر به تخریب بخشی از آن شد.
 وی افزود: تا کنون در این حادثه کسی آسیب ندیده است.
 دادستان زاهدان بیان کرد: نیروهای اطلاعاتی و امنیتی در حال تحقیقات برای شناسایی عوامل حادثه هستند و در این خصوص دستورات لازم داده شده است.

۱۴۰۳/۱۲/۰۲

ترامپ با نوشتن «زنده‌باد پادشاه» در شبکه اجتماعی تروث، خود را به شاه تشبیه کرد

دونالد ترامپ در پستی که در شبکه اجتماعی تروث منتشر شد، نوشت: «تعرفه طرح ترافیک کنار گذاشته شد. منهتن و کل نیویورک نجات یافت. زنده‌باد پادشاه!». حساب رسمی کاخ سفید سپس این پیام را با تصویری از ترامپ که تاج پادشاهی بر سر دارد، در شبکه‌های اجتماعی ایکس و اینستاگرام بازنشر کرد. نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به این‌که ترامپ به هر آ‌ن‌چه طلایی است و دیگر نشانه‌هایی مانند رژه‌های نظامی بزرگ و چه مراسم افتتاحیه فاخر علاقه دارد، نوشته در پست تازه‌ او، علاقه به مضامین سلطنتی مشهودتر است و او خود را به پادشاه تشبیه کرده است. trump.jpg

  در پستی هم که کاخ سفید منتشر کرده، تصویر ترامپ روی جلد مجله‌ای که ظاهری کاملا شبیه مجله تایم دارد اما نام آن ترامپ است منتشر شده است. نیویورک تایمز نوشته دیدگاه‌های گسترده ترامپ نسبت به قدرتش، در گفتار و کردار او آشکار شده است و او دستورهای اجرایی فراوانی صادر کرده که فراتر از آن‌چه از نظر قانونی مجاز است، رفته‌اند. به نوشته نیویورک تایمز، او مسئولان را برکنار نموده، بر آژانس‌های فدرال به گونه‌ای تسلط پیدا کرده که فراتر از حدود اختیاراتش است و وجوهی را که کنگره قبلا تخصیص داده بود، منجمد کرده است. ترامپ هفته گذشته روشن ساخت که او بر این باور است اختیار وسیعی برای شکل‌دهی دوباره دولت به هر شکلی که مناسب می‌داند، دارد: «کسی که کشورش را نجات می‌دهد، هیچ قانونی را نقض نمی‌کند.» بنا بر گزارش نیویورک تایمز، ترامپ در جریان انتخابات قول داده بود که تعرفه طرح ترافیک برای منهتن نیویورک را متوقف کند.

 بر اساس این طرح، اکثر رانندگان به ازای ورود به بخش‌هایی از منهتن زیر خیابان ۶۰، نه دلار عوارض پرداخت می‌کنند. او در مصاحبه‌ای با نیویورک پست در ماه جاری، عوارض گمرکی را به عنوان «تخریبی» برای نیویورک توصیف کرد و گفت «اگر تصمیم بگیرم، می‌توانم از طریق وزارت حمل و نقل در واشنگتن، این برنامه را از بین ببرم.» شان دافی، وزیر حمل و نقل، چهارشنبه خواسته‌ رییس‌جمهور را عملی کرد و در نامه‌ای که به کتی هوکول، فرماندار نیویورک فرستاد، اعتراض ترامپ نسبت به برنامه طرح ترافیک را تشریح کرد و گفت مقامات فدرال با ایالت تماس خواهند گرفت تا «درباره توقف منظم عملیات عوارض» گفتگو کنند. دافی در نامه خود نوشته است «من نگرانی‌های رییس‌جمهور در مورد تاثیرات این برنامه بر آمریکایی‌های طبقه کارگر، که اکنون با بار مالی اضافی در زندگی روزمره مواجه شده‌اند، را به اشتراک می‌گذارم.» نیویورک تایمز نوشته اولین ماه بازگشت ترامپ به کاخ سفید پر از لحظاتی بوده که «او در آن‌ها تقریبا از قدرت سلطنتی خود بهره برده است.» او در سخنرانی افتتاحیه‌اش گفت زمانی که در جریان کارزار انتخاباتی، شخصی تلاش کرد او را ترور کند، خداوند او را نجات داده است تا «آمریکا را دوباره بزرگ کند.» به گزارش نیویورک تایمز، برخی از سیاست‌گذاری‌های ترامپ بر اساس تفسیر حقوقی از قدرت رییس‌جمهوری بنا شده که حدود اختیارات آن را بسیار گسترده می‌داند. بر اساس این نظریه، برخی از اقداماتی که ترامپ انجام داده است، از این باور ناشی می‌شود که نادیده گرفتن قوانین ناسازگار با قانون اساسی، غیرقانونی نیست.

 نیویورک تایمز نوشته به نظر می‌رسد ترامپ معتقد است حتی اگر قوانین موجود معتبر باشند، رییس‌جمهور اگر انگیزه‌اش نجات کشور باشد، حق شکستن آن‌ها را دارد. هوکول در واکنش به نوشته ترامپ درباره طرح ترافیک منهتن، به طور صریح با تصویرسازی ترامپ از خود به عنوان یک پادشاه مخالفت کرد و نوشت ««ما یک ملت قانون هستیم، نه تحت حکومت یک پادشاه.» بنا به گزارش نیویورک تایمز، فرماندار نیویورک در هفته‌های اخیر، چندین بار با ترامپ صحبت کرد تا او را قانع کند که طرح عوارض ترافیک منهتن فواید زیادی دارد، تلاشی که بی‌نتیجه ماند. هوکول در مطلبی که در شبکه ایکس با اشاره به حاکمیت قانون نوشت «اداره ایالتی حمل و نقل و مترو، اقدامات قانونی را در حوزه قضایی جنوبی نیویورک به منظور حفظ این برنامه حیاتی آغاز کرده است. ما شما را در دادگاه خواهیم دید.»

GOOYA

دونالد ترامپ زلنسکی را "دیکتاتور بدون انتخابات" نامید

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را "دیکتاتور بدون انتخابات" توصیف کرد. ترامپ همچنین گفت که زلنسکی در نظرسنجی‌های اوکراین "بسیار عقب است". 
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود "Truth Social" تاکید کرد که ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی‌اش از "برگزاری انتخابات خودداری می‌کند" و در نظرسنجی‌های اوکراین نیز "بسیار عقب است". ترامپ اظهار داشت، تنها کاری که زلنسکی "خوب بلد بود انجام دهد"، این بوده که "بایدن را مثل یک ویولن بنوازد.
این اصطلاحی است که عمدتا به معنای "فریب دادن و سوءاستفاده از کسی" استفاده می‌شود. دوره قانونی ریاست‌جمهوری زلنسکی در ماه مه ۲۰۲۴ به پایان رسید. با این حال به دلیل وضعیت حکومت نظامی در اوکراین، در حال حاضر انتخابات نمی‌تواند در این کشور برگزار شود. 
بر اساس گزارش‌ها، در حال حاضر بین مردم اوکراین اتفاق نظر گسترده‌ای وجود دارد مبنی بر این که تا زمانی که جنگ ادامه دارد و مشارکت سربازان و پناهجویان در داخل و خارج از کشور دشوار است، برگزاری انتخابات "منطقی" ارزیابی نمی‌شود، از این رو اختیارات زلنسکی ظاهرا مورد تردید قرار نمی‌گیرد.
ترامپ: زلنسکی مسئول وضعیت فعلی اوکراین است
دونالد ترامپ در ادامه انتقادات خود علیه زلنسکی او را مسئول وضعیت فعلی اوکراین دانست و گفت: «من اوکراین را دوست دارم، اما زلنسکی کار وحشتناکی انجام داده، کشورش نابود شده و میلیون‌ها نفر بیهوده جان خود را از دست داده‌اند.»
ترامپ اضافه کرد: 
«زلنسکی باید به‌سرعت اقدام کند، در غیر این صورت، دیگر کشوری نخواهد داشت.» رئیس‌جمهور آمریکا در عین حال تأکید کرد که ایالات متحده در حال "مذاکره موفقیت‌آمیز" با روسیه برای پایان دادن به جنگ است.
ترامپ بار دیگر از کمک‌های مالی ایالات متحده به اوکراین انتقاد کرد و مدعی شد که نیمی از کمک‌های ارسال‌شده به کی‌یف "ناپدید شده است" و آمریکا در ازای کمک‌هایش "هیچ چیزی دریافت نکرده است.
ترامپ: اوکراین مقصر آغاز جنگ است
ترامپ پیش‌تر اوکراین را "مقصر آغاز جنگ" با روسیه معرفی کرده و زلنسکی را "مسئول تداوم" این درگیری دانسته بود". او در همین حال اشاره کرد: «دولتی که در اوکراین سر کار است، اجازه وقوع جنگی را داده است که هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.» رئیس‌جمهور ایالات متحده همچنین خواستار برگزاری انتخابات در اوکراین "مشابه مسکو" شد و گفت: «مدت زیادی است که در اوکراین انتخابات برگزار نشده و در این کشور حکومت نظامی برقرار است.» ترامپ همچنین مدعی شد که زلنسکی "محبوبیت پایینی" دارد و اشاره کرد که "بخش‌های وسیعی از اوکراین ویران شده و مردم از این وضعیت، خسته شده‌اند".
واکنش زلنسکی به اظهارات ترامپ
در مقابل، ولودیمیر زلنسکی اظهارات ترامپ را به‌شدت رد کرد. او در یک کنفرانس مطبوعاتی در کی‌یف گفت: «اگر کسی بخواهد شخص دیگری را در این لحظه جایگزین من بکند این کار ممکن نخواهد بود.»
زلنسکی تأکید کرد که طبق "نظرسنجی‌های معتبر"، محبوبیت او "بالای ۵۰ درصد" است و ادعاهایی مبنی بر کاهش محبوبیت او به ۴ درصد، "بخشی از جنگ اطلاعاتی روسیه" است.
زلنسکی همچنین ادعای ترامپ در مورد ناپدید شدن کمک‌های مالی آمریکا را رد کرد و اظهار داشت: «این جنگ ۳۲۰ میلیارد دلار برای ما هزینه داشته است که ۱۲۰ میلیارد دلار آن توسط خود اوکراین تأمین شده و ۲۰۰ میلیارد دلار نیز از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا بوده است.» رئيس‌جمهور اوکراین همچنین درخواست ترامپ برای دریافت ۵۰۰ میلیارد دلار از ذخایر "عناصر نادر" در این کشور در ازای کمک‌های آمریکا را "غیرواقعی" خواند. 
ترامپ ‌پیش‌تر در مصاحبه‌ای گفته بود که مایل است در ازای حمایت آمریکا، ذخایر این عناصر در اوکراین به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار را دریافت کند. زلنسکی در واکنش به این اظهارات گفت که کشورش آماده است "یک توافق جدی امضا کند و به تضمین‌های امنیتی نیاز دارد." او در عین حال خبر داد که "مذاکرات درباره توافقی که دسترسی ایالات متحده به منابع معدنی اوکراین را تنظیم می‌کند، همچنان ادامه دارد."
DW

۱۴۰۳/۱۱/۲۲

رد مذاکره با آمریکا از سوی خامنه‌ای؛ پزشکیان: سخن رهبری برای دولت فصل‌الخطاب است

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران روز دوشنبه در مراسم راهپیمایی سالگرد پیروزی انقلاب ۵۷ از دامن زدن به «اختلاف‌ها» انتقاد کرد و از لزوم «وحدت و انسجام» سخن گفت. سخنان رئیس‌جمهوری ایران چند روز پس از سخنرانی علی خامنه‌ای، رهبر ایران بیان می‌شود که در آن مذاکره با آمریکا را رد کرد. فشارها بر دولت مسعود پزشکیان در داخل ایران پس از این اظهارات علی خامنه‌ای افزایش یافت. مسعود پزشکیان گفت:
«در ذهن و روحیات مردم این باور را می‌خواهند تزریق کنند که ایران ضعیف شده است و این بهترین زمان برای ضربه به ایران است، غافل از اینکه با هدایت داهیانه مقام معظم رهبری و با حضور ملت همیشه در صحنه و فداکار ایران تمام خواب‌ها را به گور می‌برند.»
رئیس‌جمهوری ایران در مورد اعلام آمادگی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای مذاکره با تهران گفت:
«ترامپ از قصدش برای مذاکره با ایران صحبت می‌کند، همان لحظه با امضای فرمانی پرده از توطئه‌هایی که در پس ذهنش است، بر می‌دارد.»
رئیس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته دستور اجرایی اعمال «فشار حداکثری» بر ایران را امضاء کرد. مسعود پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «آمریکا خیال می‌کند ملت و مردم ایران را در برابر تفرقه‌افکنی‌ها به زانو در آورد. مدعی مذاکره‌ای؟ پس این غلط‌ها چیست؟ می‌گوید من دلم نمی‌خواهد، اما تمام راه‌ها را در تمام زمینه‌ها می‌بندد، دارو، غذا و آب را.
غافل از اینکه یک عمر است همین کارها را انجام داده‌اند.» رئیس‌جمهوری ایران به طور تلویحی آمریکا را به تلاش برای ایجاد چند دستگی در کشور متهم کرد و وجود برخی مشکلات داخلی از جمله «تبعیض، فقر و مشکلات اقتصادی» را پذیرفت. مسعود پزشکیان گفت که دولتش کلام و پیام علی خامنه‌ای را «فصل‌الخطاب» خودش می‌داند. رئیس‌جمهوری ایران همچنین مدعی شد که کشورش در یک «جنگ تمام عیار اقتصادی» به سر می‌برد.
وزارت امور خارجه ایران نیز در بیانیه‌ای گفته است که «با هر طرفی که منافع مشروع ملت ایران را به رسمیت بشناسد و مذاکره را طریقی معقول برای رسیدن به منافع متقابل بداند، نسبت به هرگونه زیاده‌خواهی و تحمیل یکسویه مطامع از طریق تهدید و ارعاب و فشار با قاطعیت رفتار خواهد کرد.»
Euronews

۱۴۰۳/۱۱/۱۵

خشم جمهوری اسلامی از دستگیری مدیر مرکز اسلامی استکهلم؛ سفیر سوئد احضار شد

رادیو فردا: در اولین واکنش رسمی حکومت ایران به بازداشت محسن حکیم‌الهی در سوئد، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی خبر داد که سفیر سوئد در همین رابطه در این وزارتخانه «حاضر شده است». روزنامه سوئدی اِکسپرِسِن هفته گذشته خبر داد که محسن حکیم‌الهی، روحانی ۶۳ ساله که به نمایندگی از جمهوری اسلامی و به عنوان امام جماعت مرکز اسلامی امام علی در سوئد زندگی می‌کند «مدتی پیش شبانه توسط سرویس امنیتی سوئد بازداشت شده و به‌زودی از این کشور اخراج می‌شود». به نوشته این روزنامه، بنا بر اسناد اداره مهاجرت سوئد، دولت سوئد اقامت حکیم‌الهی را لغو کرده و این اداره در ۳۰ ژانویه گذشته تصمیم بر اخراج او گرفته است.
بازداشت این فرد مرتبط به جمهوری اسلامی توسط پلیس امنیت سوئد را علیرضا آخوندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان این کشور، هم تأیید کرده است.
حال اسماعیل بقایی،‌ سخنگوی وزارت خارجه، روز دوشنبه، ۱۵ بهمن، در واکنش به این اقدام سوئد، این گمانه را مطرح کرده است که «به نظر می‌رسد که برخی از تصمیم‌گیری‌ها ناشی از اعمال نفوذ طرف‌های ثالث است که خیر و صلاح ایران و سوئد را نمی‌خواهند.»
بقایی بدون توضیح بیشتر در این باره گفت: «دیروز سفیر سوئد در وزارت خارجه حاضر شد و ما نگرانی‌های خود را به صورت صریح به ایشان متذکر شدیم.» روزنامه اکسپرسن به نقل از سخنگوی سرویس امنیتی سوئد نوشته که «تحقیقات کیفری علیه آقای حکیم‌الهی در جریان نیست»، اما اضافه کرده است:‌ «ما در سرویس امنیتی سوئد از نظر قانونی اختیار داریم که بر اساس مقرراتی که هدف آن‌ها جلوگیری از تهدیدات علیه امنیت سوئد است، اقدام کنیم. در این چارچوب، ما حق داریم فردی را که تابعیت سوئدی ندارد، در بازداشت نگه داریم تا فرآیند اخراج او انجام شود.»
درباره ادامه یا توقف فعالیت مرکز اسلامی استکهلم در پی بازداشت مدیر آن هنوز خبری منتشر نشده است. اما مراکز اصطلاحاً اسلامی که با بودجه جمهوری اسلامی ایران در کشورهای اروپایی، به‌ویژه آلمان، اداره می‌شود مدت‌هاست که توجه دولت‌های اروپایی را به خود جلب کرده و برخی از این مراکز هم در سال‌های گذشته تعطیل شده‌اند. از جمله در مردادماه سال جاری، وزارت کشور آلمان اعلام کرد که «مرکز اسلامی هامبورگ» و نهادهای تابعه آن را به دلیل پیروی از اهداف اسلام‌گرایانه تندرو ممنوع کرده است. محمدهادی مفتح، رئیس مرکز اسلامی هامبورگ و نماینده مستقیم علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در این مرکز در آبان‌ماه سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات سراسری در ایران، از آلمان اخراج شده بود