دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، روز شنبه، ششم بهمنماه، گفت که به ارتش آمریکا دستور داده است فرستادن بمبهای دو هزار پوندی (بیش از ۹۰۰ کیلوگرمی) به اسرائیل را از سر بگیرند. او دستور جو بایدن درمورد ممنوعیت ارسال این تسلیحات به اسرائیل را ملغی کرده است.
به گزارش رویترز، ترامپ که در ایرفورس ـ وان، هواپیمای ویژه ریاستجمهوری ایالات متحده، با خبرنگاران صحبت میکرد، گفت: «امروز آغاز ارسال این تسلیحات را اعلام کردیم. آنها (اسرائيل) هزینه این بمبها را پرداخت کردهاند و مدتها منتظرشان بودند که در انبارها نگهداری میشدند.»
جو بایدن به دلیل نگرانی از نقش این بمبها در جنگ غزه و کشتار جمعیت غیرنظامی بهویژه در رفح، تحویل این بمبها را متوقف کرده بود.
یک بمب دو هزار پوندی بتن و فلز ضخیم را میشکافد و شعاع انفجار وسیعی ایجاد میکند. رویترز سال گذشته گزارش داد که دولت بایدن پس از حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس، هزاران بمب دو هزار پوندی به اسرائیل ارسال کرده، اما پس از شدتگرفتن درگیریها ارسال محمولههای بعدی را متوقف کرده است.
ترامپ همچنین علاوه بر گفتگو با خبرنگاران، در رسانه اجتماعی خود «تروث سوشال» نوشت: «بسیاری از چیزهایی که اسرائیل سفارش داده و هزینهشان پرداخت شده اما بایدن آنها را ارسال نکرده بود، اکنون در راه است!»
واشینگتن از زمان آغاز جنگ غزه به اسرائیل کمکهای میلیارد دلاری کرده است. ترامپ و بایدن هر دو از حامیان سرسخت اسرائیلاند، حتی در شرایطی که واشینگتن، به دلیل بحران انسانی در غزه، مورد انتقاد حامیان حقوق بشر است.
معترضان حمایت گسترده آمریکا از اسرائیل، خواهان تحریم تسلیحاتی دولت نتانیاهو شدند تا نتواند حملاتش به غزه را ادامه دهد، درخواستی که به نتیجه نرسید.
واشینگتن میگوید به اسرائیل کمک میکند تا در برابر گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران مانند حماس در غزه، حزبالله لبنان و حوثیها در یمن از خود دفاع کند.
صدور دستور ازسرگیری ارسال بمبهای سنگین به اسرائيل در حالی است که آتشبس غزه از یک هفته پیش اجرایی شده است و برخی از گروگانهای اسرائیلی درقبال آزادی اسرای فلسطینی آزاد شدهاند. به نظر میرسد در مراحل بعدی نیز مبادله گروگانها و اسرا ادامه داشته باشد، اما آتشبسی که پس از گفتوگوهای طولانی حاصل شده است ظاهرا بسیار شکننده است.
ترامپ پیش از مراسم تحلیف هشدار داده بود که اگر حماس گروگانها را آزاد نکند، جهنم به پا خواهد شد.
براساس آمار اسرائیل، در جریان حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل که جنگ غزه را رقم زد، حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت غزه، حمله نظامی انتقامجویانه اسرائيل به غزه بیش از ۴۷ هزار کشته بر جای گذاشت، تقریبا تمامی جمعیت غزه را آواره کرد و باعث بحران گرسنگی شد.
همزمان با نگرانیها درباره چگونگی بازسازی غزه ویرانشده، دونالد ترامپ روز شنبه گفت که معتقد است اردن و مصر باید آوارگان فلسطینی بیشتری را بپذیرند.
او در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهادش موقتی است یا بلندمدت، پاسخ داد: «هر دو ممکن است.»
واشینگتن سال گذشته اعلام کرد که با جابهجایی اجباری فلسطینیها مخالف است. گروههای حقوق بشری و سازمانهای بشردوستانه نیز ماهها است که درمورد آوارگی فلسطینیان ساکن نوار غزه و بحران گرسنگی در آن منطقه نگراناند.
ترامپ درباره تماس روز شنبه خود با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، گفت: «به او گفتم که مایلم افراد بیشتری را بپذیرید، چون وقتی به تمام غزه نگاه میکنم میبینم که یک فاجعه است. واقعا یک فاجعه است و مایلم او افراد بیشتری را بپذیرد.»
ترامپ افزود که مایل است مصر نیز افراد بیشتری را بپذیرد و اعلام کرد که روز یکشنبه با عبدالفتاح سیسی، رئيسجمهوری مصر، گفتوگو خواهد کرد.
او گفت: «شما درباره یکونیم میلیون نفر صحبت میکنید. باید کل آنجا را پاکسازی کنیم، زیرا عملا مخروبه است. تقریبا همه چیز ویران شده و مردم در حال مرگاند. بنابراین من ترجیح میدهم در یک مکان دیگر خانهسازی کنیم. جایی که شاید بتوانند برای یک بار هم که شده، در آرامش زندگی کنند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر