۱۴۰۳/۰۳/۱۰

نتیجه یک پژوهش: تنهایی، معضلی روزافزون در جامعه آلمان

تنهایی یکی از معضلات بزرگ اجتماعی در آلمان محسوب می‌شود.

تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از همه، جوانان، زنان و کسانی که به تنهایی وظیفه پرورش و نگهداری کودکان را برعهده دارند، از تنهایی روزافزون رنج می‌برند. جوانان از افرادی هستند که از تنهایی روزافزون در آلمان رنج می‌برند جوانان از افرادی هستند که از تنهایی روزافزون در آلمان رنج می‌برند
 الیزابت پاوس (Paus) وزیر خانواده، جوانان و سالمندان در آلمان نتایج جدیدترین تحقیقات در مورد پدیده "تنهایی" در این کشور را اعلام کرد. او روز پنجشنبه ۳۰ مه (۱۰ خرداد) ضمن اعلام این نتایج از تنهایی به عنوان یک "معضل روزافزون اجتماعی" سخن گفت و تصریح کرد، اقداماتی و گام‌های برای مقابله با پیامدهای اجتماعی و سلامتی ناشی از تنهایی روافزون انجام خواهند گرفت. این تحقیقات طولانی‌مدت نشان می‌دهد که پدیده "تنهایی" به ویژه در دوران همه‌گیری کرونا و پس از آن بیش از همه متوجه جوانان بوده است. پیش از پاندمی کرونا بیش از همه سالمندان و افراد نخبه بودند که از تنهایی رنج می‌بردند.
 طبق این تحقیقات اما در دوران همه‌گیری کرونا افراد بین ۱۸ و ۲۹ سال بیش از افراد دیگر از تنهایی روزافزون گله داشته‌اند. بنا بر این تحقیقات در مجموع زنان، کسانی که به تنهایی وظیفه پرورش و نگهداری فرزندان خود را به عهده دارند، افراد بیکار و همچنین مهاجران از تنهایی روزافزون سخن می‌گویند. این تحقیقات بازه زمانی ۱۹۹۲ میلادی تا ۲۰۲۱ را در برمی‌گیرد.
الیزابت پاوس در نشستی خبری در راستای معرفی نتایج این تحقیقات در عین حال گفت که تمامی گروه‌های سنی با معضل "تنهایی" روبرو هستند و باید به صراحت به این معضل و راه‌های مقابله با آن پرداخت. به گفته او میلیون‌ها نفر در آلمان با معضل "تنهایی" روبرو هستند؛ پدیده‌ای که به کل جامعه صدمه می‌زند. وزیر خانواده، جوانان و سالمندان آلمان اعلام کرد که در بین ۱۷ تا ۲۱ ژوئن سال جاری میلادی هفته‌ای ویژه برای مقابله با این پدیده برگزار خواهد شد و ابتکارعمل و برنامه‌های متعددی در این راستا انجام خواهد گرفت. دولت فدرال آلمان در ماه دسامبر سال گذشته میلادی تصمیم گرفته، اقدامات و برنامه‌های خود برای مقابله با "تنهایی" به عنوان معضلی اجتماعی را گسترش دهد و اذهان عمومی را بیش از پیش متوجه این پدیده و پیامدهای آن کند.
در چارچوب این تحقیقات درازمدت هر ساله هزاران نفر از اقشار مختلف اجتماعی که به طور اتفاقی گزینش می‌شوند، مورد پرسش و نظرسنجی قرار می‌گیرند تا بتوان تغییر و تحولات اجتماعی را مدت زمانی طولانی بررسی کرد.
DW

۱۴۰۳/۰۳/۰۶

محمد رسول‌اف برنده جایزه ویژه هیات داوران جشنواره کن: مردم ایران به گروگان گرفته شده اند ...

 
محمد رسول‌اف، فیلمساز ۵۱ ساله ایرانی، روز شنبه ۲۵ مه (۵ خرداد) برای فیلم «دانه انجیر معابد» جایزه ویژه هیات داوران جشنواره کن را دریافت کرد.در مراسم اختتامیه هفتاد و هفتمین دوره جشنواره کن که در شهر ساحلی کن فرانسه برگزار شد، جایزه نخل طلایی نیز به فیلم «آنورا» ساخته شان بیکر فیلم‌ساز آمریکایی رسید.

محمد رسول‌اف پس از دریافت جایزه ویژه هیات داوران ابتدا از اعضای گروه فیلمسازی خود که نتوانسته بودند در جشنواره شرکت کنند یاد کرد و گفت آنها «تحت فشار نیروهای امنیتی» و «تحت حاکمیت ستمگر و مستبد جمهوری اسلامی» هستند.وی با ابراز خوشحالی از دریافت جایزه خطاب به حاضران گفت: قلبم در کنار مردمم در ایران است که هر روز با یک فاجعه از خواب بیدار می‌شوند.

آقای رسول‌اف با اشاره به حکومت جمهوری اسلامی اضافه کرد: «مردم ایران به گروگان گرفته شده‌اند».

این کارگردان سینمای ایران با بیان اینکه روزنامه‌نگاران، استادان و هنرمندان زیادی در زندان‌های ایران به سر می‌برند، او به توماج صالحی خواننده رپ اشاره کرد و گفت: «این خواننده به اتهام آفرینش هنری زیر حکم اعدام است. اجازه ندهید جمهوری اسلامی با مردمش این کار را بکند.»

فیلم «دانه انجیر معابد» که به‌طور مخفیانه فیلم‌برداری شده، به ماجرای خانواده یک بازپرس حکومتی در بحبوحه اعتراضات سال ۱۴۰۱ ایران می‌پردازد.این فیلم که در آن بازیگران زن بدون داشتن حجاب اجباری مقابل دوربین قرار گرفته‌اند، حول محور اعتراضات «‌زن، زندگی، آزادی» در ایران می‌گذرد و داستان بازپرسی را روایت می‌کند که با شدت گرفتن اعتراضات سراسری و ناپدید شدن مرموز اسلحه‌اش، با بی‌اعتمادی و پارانویا دست و پنجه نرم می‌کند. 

 
در این فیلم تصاویر آماتوری و متعددی از خشونت پلیس و زنانی که روسری‌های خود را به آتش می‌کشند دیده می‌شود.

محمد رسول‌اف که متولد سال ۱۳۵۱ در شیراز است مدت‌ها تحت نظر مقامات ایران بوده و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محکوم شده است. آقای رسول‌اف حدود ۱۰ روز پیش و در آستانه جشنواره کن از ایران خارج شد و گفت از این پس «ساکن ایران فرهنگی» است.

خروج این کارگردان ساعاتی پس از آن اعلام شد که محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد ایران، فیلم «دانه انجیر معابد» را یک تخلف محرز خوانده و تهدید کرد که با رسول‌اف طبق قانون برخورد خواهد شد.

در جشنواره کن امسال جایزه هیات داوران به فیلم «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار کارگردان فرانسوی رسید.در بخش بهترین بازیگر مرد و زن، جسی پلمونز بازیگر آمریکایی برای فیلم «انواع مهربانی» جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد و گروه بازیگران زن فیلم «امیلیا پرز» نیز شامل سلنا گومز، کارلا سوفیا گاسکون، زوئی سالدانا و آدریانا پاز به طور مشترک برنده جایزه بهترین بازیگر زن شدند.

جایزه بهترین کارگردان به میگل گومیس، کارگردان پرتغالی برای فیلم «گرند تور» تعلق گرفت. جایزه بهترین فیلمنامه نیز به کورالی فارگیت برای فیلم «جسم» رسید.

جایزه نخل طلای افتخاری جشنواره کن ۲۰۲۴ نیز به جرج لوکاس سازنده مجموعه فیلم‌های «جنگ ستارگان» اهدا شد. این جایزه توسط فرانسیس فورد کاپولا، فیلم‌ساز برجسته سینمای هالیوود که خود با فیلم «مگالوپلیس» در جشنواره شرکت داشت، به وی داده شد.

اخبارروز

تصاویری از «تماس محمدعلی آل‌هاشم با وزیر نیرو» پس از سانحه بالگرد ..

  رسانه‌های ایران در تبلیغ مستندی درباره سانحه بالگرد رئیسی تصاویری منتشر کرده و مدعی شده‌اند بخشی از تماس محمدعلی آل‌هاشم با علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو است.

۱۴۰۳/۰۳/۰۳

 

نشریه فرانسوی شارلی ابدو در جدیدترین واکنش به مرگ ابراهیم رئیسی، کاریکاتوری به زبان فارسی در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کرده است.
به فارسی در بالای این طرح نوشته شده «خدا وجود دارد» و احتمالا ارجاع به دستی است که میان چیزی مثل ابر‌ها در حال فشار دادن و خرد کردن بالگردی است که در آن یک فرد با لباس روحانیت دیده می‌شود.در پایین آن هم نوشته شده «او ما را از شر ملاها رها می‌کنه.»
یک نسخه انگلیسی از همین کاریکتور هم توسط این نشریه منتشر شده بود.
پیشتر شارلی ابدو، در کاریکاتور دیگری زنی را با گوشواره‌هایی به شکل بالگرد به تصویر کشید که عبارت «زن، زندگی، آزادی، هلی‌کوپتر» نیز در بالای کاریکاتور نوشته شده بود.
مجله شارلی ابدو، پیش از این هم بارها کاریکاتورهایی درباره مسائل ایران از جمله درباره بازگشت گشت ارشاد به خیابان‌ها منتشر کرده بود.

BBC

اردوغان برای خاکسپاری رئیسی به ایران می‌رود


سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه ۲۳ مه (۳ خرداد) برای شرکت در مراسم خاکسپاری ابراهیم رئیسی، به این کشور سفر می‌کند.

مراسم تشییع جنازه رئیسی و هیئت همراه او امروز چهارشنبه ۲۲ مه در شهر تهران برگزار شد. مراسم خاکسپاری او قرار است فردا در مشهد برگزار شود.جودت یلماز، معاون رئیس‌جمهور و هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه از جمله شرکت‌کنندگان در مراسم تهران بودند.

پیکر رئیسی فردا پنجشنبه وارد مشهد می‌شود و احتمال می‌رود تا اواخر همین روز در شهر زادگاهش مشهد به خاک سپرده شود. هنوز مشخص نیست که آیا اردوغان در مراسم مشهد شرکت خواهد کرد یا اینکه سفر او به تهران محدود خواهد ماند.

روزنامه‌های ایران اما از قول عمر چلیک سخنگوی حزب عدالت و توسعه نوشته‌اند با اشاره به سفر معاون رئیس جمهور و وزیر خارجه ترکیه به تهران برای حضور در مراسم تشییع رئیسی "رجب طیب اردوغان فردا در مراسم تدفین رئیسی در مشهد شرکت خواهد کرد".

اردوغان روز دوشنبه گذشته به دلیل کشته شدن رئیسی یک روز عزای عمومی در ترکیه اعلام کرد. وی در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «ما در جلسه کابینه خود تصمیم گرفتیم برای همدردی عمیق با مردم ایران، یک روز عزای عمومی اعلام کنیم.»

DW

۱۴۰۳/۰۳/۰۲

غیبت سه رئیس‌جمهور پیشین ایران، خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی در مراسم نماز میت ابراهیم رئیسی

 
 در حالی که بسیاری از چهره‌های سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی در مراسم تشییع و نماز بر جنازه ابراهیم رئیسی و هیئت همراه او حاضر بودند، تصویری از سه رئیس‌جمهور پیشین ایران در این مراسم از سوی خبرگزاری‌ها منتشر نشده است.
در صف نخست نماز افرادی چون احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد و پدر همسر ابراهیم رئیسی، صادق لاریجانی، غلامحسین محسنی اژه‌ای و محمد باقر قالیباف، به ترتیب روسای مجمع تشخیص مصلحت، قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی، محمد مخبر، معاول اول پیشین رئیسی و کفیل فعلی ریاست‌جمهوری، محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر علی خامنه‌ای و حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران، در کنار علی خامنه‌ای دیده می‌شدند.
 در صف دوم نماز هم حسن خمینی و غلامعلی حداد عادل ایستاده بودند.
با این حال هیچ تصویری از حضور محمد خاتمی، محمود احمدی‌نژاد و حسن روحانی در این مراسم منتشر نشده است. هر سه آن‌ها برای مرگ ابراهیم رئیسی، پیام تسلیت صادر کرده بودند.
خاتمی و روحانی، ابراهیم رئیسی را «شهید» نامیدند و احمدی‌نژاد «درگذشت» او را تسلیت گفت.
احمدی‌نژاد در آیین افتتاح ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت داشت که پیراهن سفید او توجه زیادی را جلب کرد و از سوی شماری از هواداران حکومت در شبکه‌های اجتماعی به تندی مورد انتقاد قرار گرفت.
 رادیو فردا

۱۴۰۳/۰۲/۳۱

ابراهیم رئیسی و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد کشته شدند ..

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، و هیات ۸ نفره همراه او شامل حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه، در پی حادثه سقوط هلی‌کوپتر حامل آنها کشته شدند. مقامات ایران صبح دوشنبه ۱۸ ساعت پس از سانحه برای این هلی‌کوپتر که هنگام عزیمت از نقطه مرزی ایران با جمهوری آذربایجان دچار سانحه شد، با یافتن لاشه هلی‌کوپتر، پایان عملیات جست‌وجو و نجات و خبر کشته شدن رئیس دولت و وزیر خارجه ایران را تایید کردند. با ناکامی گروه‌های امدادی ایران در شناسایی محل سقوط این هلی‌کوپتر، کشورهای منطقه از جمله ترکیه و روسیه با ارسال امدادگران و تجهیزات هوایی به کمک شتافتند که در نهایت پهپاد آکینجی محل حادثه را که در نزدیکی روستایی کوهستانی به نام طویل در استان آذربایجان شرقی است، تشخیص داد. 
هنوز ابهامات بسیاری پیرامون این حادثه وجود دارد، اما چاک شومر، رهبر جناح اکثریت در سنای ایالات متحده، با استناد به ارزیابی‌های مقامات اطلاعاتی آمریکا گفته که «هیچ شواهدی دال بر خرابکاری در دست نیست»، اگرچه بررسی‌ها همچنان ادامه دارد. گزارش‌ها حاکی از بارندگی و مه شدید در منطقه به هنگام سقوط هلی‌کوپتر حامل رئیس جمهور ایران و هیات همراه او بوده است.
سید محمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز، حسین مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این هلی‌کوپتر بودند. ابراهیم رئیسی، ۶۳ ساله، سال ۱۴۰۰ در یکی از غیررقابتی‌ترین انتخابات‌های ریاست جمهوری ایران به پیروزی رسید، انتخاباتی که به نسبت تمام انتخابات‌های ریاست جمهوری در تاریخ جمهوری اسلامی کمترین میزان مشارکت مردمی را داشت.

۱۴۰۳/۰۲/۳۰

هلی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی در آذربایجان شرقی دچار سانحه شد !

 

گزارش‌های رسانه‌های داخلی ایران از وقوع سانحه برای هلی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی در منطقه آذربایجان شرقی حکایت دارند. ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی، آیت‌الله آل‌هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از جمله سرنشینان این هلی‌کوپتر بوده‌اند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، برخی از همراهان ابراهیم رئیسی در این بالگرد توانسته‌اند با مرکز تماس برقرار کنند. بنا بر گزارش‌ها، گروه‌های امدادی در مسیر اعزام به محل سانحه هستند. شرایط سخت آب و هوایی و مه سنگین تلاش گروه‌های امدادی را با سختی روبه‌رو کرده است. ابراهیم رئیسی برای شرکت در مراسم افتتاح سد "قیزقلعه سی" و بهره‌برداری از سد "خداآفرین" در آذربایجان شرقی که با حضور الهام‌علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان برگزار شد، به این منطقه سفر کرده بود.
در کاروان رئیسی سه هلی‌کوپتر بوده که دو هلی‌کوپتر که برخی وزرا و مسئولان در آن حضور داشته‌اند سالم به مقصد رسیده‌اند.

۱۴۰۳/۰۲/۲۹

گزارش یک کانال تلوزیونی اقلیم کردستان از نقش علی جوانمردی در ربایش روح‌الله زم !!

گزارش باورنکردنی از نقش علی جوانمردی در ربایش روح‌الله زم و زنگ خطر برای شاهزاده رضا پهلوی!!! یک کانال تلوزیونی اقلیم مدعی شده که علی جوانمردی در ربودن و تحویل دادن مرحوم زم همکاری کرده، کانال کوچه ی نزدیک به شاهزاده رضا پهلوی هم تایید کرده.


محمد رسول‌اف در آلمان: ماموریت من شرح وضعیتی است که ایرانی‌ها در آن گرفتار شده‌اند

 

محمد رسول‌اف، سینماگر سرشناس ایرانی که این هفته مخفیانه از کشور خارج شد، به نشریه «گاردین» گفت که به آلمان رسیده است. آقای رسول‌اف در گفت‌وگو با گاردین، با اشاره به اینکه با خطر زندانی شدن قریب‌الوقوع توسط جمهوری اسلامی مواجه بود، گفت که تمام وسایل الکترونیکی قابل ردیابی خود را دور انداخت، و پس از پیاده‌روی طولانی در مناطق مرزی کوهستانی، از ایران خارج شد.
آقای رسول‌اف که در مکان نامعلومی در آلمان اقامت دارد، در حال تکمیل مراحل پس از تولید فیلم جدید خود با عنوان «دانه انجیر معابد» است و تلاش می‌کند تا برای شرکت در مراسم رونمایی از این اثر به جشنواره کن برود. دانه انجیر معابد یکی از فیلم‌های حاضر در بخش رقابتی اصلی جشنواره کن است و برای دریافت نخل طلا رقابت می‌کند. محمد رسول‌اف به گاردین گفت که امیدوار است «خیلی زود» به ایران بازگردد و دوران محکومیت خود را سپری نکند. 
 این سینماگر مستقل ایرانی که دستاوردها و جوایز ارزنده‌ای در کارنامه حرفه‌ای خود دارد، به این نشریه گفت که وضعیت حقوقی‌اش «چاره‌ای» جز ترک جمهوری اسلامی تئوکراتیک برای او باقی نگذاشته بود، زیرا «مصمم به ادامه بیان داستان مردم از طریق سینما است.» آقای رسول‌اف در ادامه افزود که مأموریت او این است که بتواند روایت‌های آن‌چه در ایران می‌گذرد، و وضعیتی که ایرانی‌ها در آن گرفتار شده‌اند را بیان کند، ولی در زندان قادر به انجام این مأموریت نیست. 
محمد رسول‌اف، کارگردان برجسته ایرانی، روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت با انتشار ویدیوی کوتاهی از یک محل نامشخص، از خروج مخفیانه خود از ایران خبر داد. دادگاه تجدیدنظر دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به تازگی حکم هشت سال حبس او را تایید کرده بود. او با اشاره به توقیف چندباره گذرنامه‌اش و یورش ماموران جمهوری اسلامی به خانه‌اش طی سال‌های گذشته، خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفت اکنون مانند «میلیون‌ها ایرانی که از ظلم و توحش شما ناچار به ترک ایران شدند» مرزهای ایران جغرافیایی «زیر چکمه‌های استبداد دینی شما» را ترک کرده و «از امروز ساکن ایران فرهنگی‌ام.» آقای رسول‌اف در ادامه پست اینستاگرامی خود تصریح کرده است: 
«اکنون باید به سرعت آخرین مراحل فنی پس تولید دانه انجیر معابد را به پایان برسانم.» این کارگردان ایرانی در پایان از تمام کسانی که «با مهربانی، از خودگذشتگی و گاه به خطر انداختن خود» 
او را «برای خروج از مرز و رسیدن به نقطه‌ای امن یاری کردند،» قدردانی کرد و افزود: «زنده‌ام که روایت کنم.» محمد رسول‌اف از منتقدین سرشناس جمهوری اسلامی است و بارها به دلیل اظهارات ضدحکومتی خود زندانی شده است. او از هفت سال پیش ممنوع‌الکار و ممنوع‌الخروج بود، اما بصورت مخفیانه و زیرزمینی در ایران فیلم می‌ساخت. خروج محمد رسول‌اف از ایران بازتاب زیادی در رسانه‌ها داشت و بدون شک حضور او در جشنواره کن از مهمترین خبرهای این رویداد هنری محسوب می‌شود. 
هنوز اطلاعاتی درباره موضوع، داستان، یا چگونگی تولید فیلم «دانه انجیر معابد» در دست نیست، اما گفته می‌شود یک اثر انتقادی تند علیه جمهوری اسلامی است. محمد رسول‌اف بابک پاک‌نیا، وکیل دادگستری، به تازگی از ارسال حکم هشت سال حبس، شلاق، جزای نقدی، و ضبط مال محمد رسول‌اف، کارگردان و فیلمساز شناخته‌شده، به اجرای احکام خبر داده بود.
 بابک پاک‌نیا روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در رشته توئیتی در صفحه «ایکس»، با اشاره به این حکم و اعلام این که پنج سال از این حکم ۸ ساله قابل اجرا است، دلیل اصلی صدور این حکم علیه محمد رسول‌اف را «امضای بیانیه‌ها و ساخت فیلم و مستند» ذکر کرد. او افزود: «از نظر دادگاه، این اقدامات مصداق اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور محسوب می شود.» به نوشته این وکیل دادگستری، حکم صادره علیه محمد رسول‌اف ابتدا در شعبه‌ ۲۹ دادگاه انقلاب صادر و سپس از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر عینا تأیید شده و در حال حاضر هم پرونده به اجرای احکام ارسال شده است.
بابک پاک‌نیا حدود ۱۰ روز قبل هم از احضار و مورد بازجویی قرارگرفتن چند نفر از عوامل تولید فیلم سینمایی «دانه انجیر معابد»، ساخته محمد رسو‌ل‌اف، خبر داده و نوشته بود که به آنها گفته شده از محمد رسول‌اف بخواهند فیلم را از جشنواره کن خارج کند.
VOA

۱۴۰۳/۰۲/۲۸

چرا آمریکا به کشتی‌های نظامی ایرانی در دریای سرخ که به حوثی‌ها اطلاعات میدهند حمله نمیکند ؟!

 در حال حاضر دریای سرخ به دلیل تردد کشتی‌های جنگی و تهدیدهای موشکی حوثی‌ها و دزدان دریایی به خطرناک‌ترین مسیر دریایی جهان تبدیل شده است. آخرین تحول در این آبراه، افزایش حمله به کشتی‌های ایرانی یا مرتبط با ایران است. پس از حمله دزدان دریایی به کشتی‌های ایرانی که بنا بر اعلام تهران، احتمالا دزدان دریایی سومالیایی بودند، ایران اعلام کرد نیروی دریایی‌ ارتش کشتی‌های این کشور را همراهی خواهد کرد. با این حال تاکنون هیچ خبر مستقلی در دست نیست که نشان دهد حمله به کشتی‌های ایرانی را دزدان دریایی انجام داده‌اند.
اکنون به فرض اینکه عامل حمله واقعا دزدان دریایی باشند، آیا به معنی این است که در برابر حملات حوثی‌ها توازن نظامی دریایی ایجاد شده است؟ اگر هدف بازدارندگی ایران باشد، این سوال منطقی به ذهن خطور می‌کند که چرا نیروی دریایی آمریکا به نیروهای دریایی ایران که در باب‌المندب «پرسه می‌زنند» و احتمالا اطلاعات و مختصات آنها را به حوثی‌ها می‌دهند، حمله نمی‌کند؟ 
از کارشناسی پرسیدم از آنجا که حمله به کشتی‌های تجاری جنایت دریایی محسوب می‌شود و نمی‌توان به آن پاسخ مشابه داد‌ــ جز در صورت بروز جنگ میان دو کشور که در آن صورت کلیه منافع دشمن به هدف تبدیل می‌شوندــ آیا اکنون، با توجه به اینکه ایران تنها به جنگ‌های نیابتی متوسل می‌شود، ممکن است برای تهدید کشتی‌های ایرانی هم از دزدان دریایی شرق آفریقا استفاده شود؟
او پاسخ داد: «استخدام دزدان دریایی سواحل آفریقا برای مقابله با دزدان دریایی حوثی، دایره درگیری‌های دریایی را گسترش می‌دهد و اینجا ضرر اصلی را تجارت جهانی متحمل می‌شود، نه ایران؛ زیرا ناامن‌ شدن دریای سرخ و باب‌المندب به ایران که با بازارهای اروپا و آمریکا روابط تجاری محدودی دارد، ضرر چندانی نمی‌زند.» به‌رغم ادامه تنش‌ها در دریا، در خشکی آرامش برقرار است، زیرا حوثی‌ها تا حدی به تعهداتشان از جمله در قبال سعودی پایبندی نشان می‌دهند. با این حال، رسانه‌های حوثی‌ها وضعیت را شکننده به بازتاب می‌دهند که البته موضع متفاوت رسانه‌های حوثی، تشدید تنش علیه دولت قانونی یمن و احیای خصومت با سعودی در چارچوب تبلیغات سیاسی مرتبط با موضع ایران در قبال جنگ غزه، موضوعی قابل درک است. با توجه به پیامدهای ناشی از جنگ غزه، همان‌طور که برخی از ناظران هم اشاره می‌کنند، حوثی‌های در حال حاضر در موقعیت مناسبی قرار ندارند که بتوانند کشورهای همسایه را تهدید کنند. هیچ‌یک از دو طرف درگیر هم خواهان تشدید تنش نیست.
علاوه بر آن، تشدید حملات حوثی‌های به خطوط کشتی‌رانی بین‌المللی عامل افزایش حضور نیروهای متخاصم در منطقه است؛ به‌ویژه اینکه در طول چند ماه گذشته، شبه‌نظامیان حوثی بیش از ۱۰۰ بار به کشتی‌های در حال عبور از دریای سرخ حمله کرده‌اند. از سوی دیگر، آرامش در جبهه سعودی و حوثی‌ها را نباید به توافق ریاض و تهران با وساطت پکن ربط داد؛ زیرا آتش‌بس با حوثی‌ها و توقف درگیری پیش از میانجی‌گری چین و امضای قرارداد با تهران، صورت گرفت. البته این امر نفوذ جمهوری اسلامی ایران بر گروه حوثی را که صنعا را در کنترل دارد، نفی نمی‌کند. با این حال، اگر رژیم ایران که در شرف از دست دادن حماس در غزه است، درصدد تشدید تنش از طریق حوثی‌ها برآید، به‌زودی با خطر از دست دادن گروه نیابتی دیگرش نیز روبرو خواهد شد.
برخلاف درگیری‌های مستمر در دریای سرخ بین آمریکایی‌ها، بریتانیایی‌ها و حوثی‌ها، فضای گفت‌وگو میان جناح‌های مختلف یمن برای دستیابی به راه‌حل مسالمت‌آمیزی که به درگیری بین‌ طرف‌های مختلف پایان دهد، مثبت و امیدوارکننده است. مذاکرات یمن بر اساس مشارکت در حکومت و طرح سیاسی فراگیری استوار است که می‌تواند به بسیاری از مسائل باقی‌مانده از زمان فروپاشی رژیم علی عبدالله صالح در سال ۲۰۱۲، پایان ‌دهد.
تردیدی نیست که پس از دست دادن علی عبدالله صالح که در مدیریت اختلاف‌ها و ناسازگاری بین نیروهای قبیله‌ای، منطقه‌ای و حزبی یمن توانایی قابل‌توجهی داشت، سروسامان دادن به ناهنجاری‌های پیش‌رو و بازگشت به وضعیتی که یک دهه پیش بر یمن حاکم بود، کار آسانی نیست. هرچند صحبت‌های بسیاری درباره احتمال بازگشت به جنگ مطرح می‌شود، می‌توان گفت که به‌رغم تهدیدهای تبلیغاتی فراوان، این اظهارنظرها دست‌کم تا به حال واقعی به‌ نظر نمی‌رسند.

العربیه:عبدالرحمان راشد

زری خوشکام، هنرپیشه مشهور سینمای قبل از انقلاب و مادر لیلا حاتمی درگذشت

زری خوشکام همراه با دخترش لیلا حاتمی 

رادیو فردا: رسانه‌های ایران روز جمعه ۲۸ اردیبهشت، خبر دادند زری خوشکام، بازیگر قدیمی سینما، در ۷۷ سالگی درگذشت. خانم خوشکام، همسر علی حاتمی، کارگردان سرشناس و درگذشته سینما، و مادر لیلا حاتمی، بازیگر مطرح ایرانی، است. بیشتر فعالیت‌های سینمایی این بازیگر قدیمی به دهه ۵۰ خورشیدی بازمی‌گردد. او علاوه بر ایفای نقش در آثار علی حاتمی، در فیلم‌های کارگردان‌هایی چون خسرو هریتاش و رضا میرلوحی نیز بازی کرده بود. خانم خوشکام، متولد سال ۱۳۲۶، پس از انقلاب بهمن ۵۷ بسیار کم‌کار شد، اما در سال‌های گذشته در فیلم‌هایی چون «شعله‌ور»، «طلاخون»، «در دنیای تو ساعت چند است» و «سیمای زنی در دوردست» نقش‌آفرینی کرد. زری خوشکام در سریال‌های «هزاردستان» و «سلطان صاحبقران» به کارگردانی همسرش علی حاتمی نیز بازی کرده بود.مراسم تشییع این هنرمند روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ساعت ۱۱ صبح در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار می‌شود.








۱۴۰۳/۰۲/۲۳

یوروویژن ۲۰۲۴؛ سوئیس برنده مسابقه آواز اروپایی شد

 

نمو خواننده سوئیسی موفق شد با ترانه «کد» The Code برنده مسابقه یوروویژن ۲۰۲۴ شود. پس از رقابتی نفس‌گیر و شمارش آرای مخاطبان اروپایی، هیئت ژوری و همچنین بینندگان در نهایت خواننده سوئیسی توانست نماینده کشور کرواسی را شکست دهد و به این ترتیب مسابقات سال آینده یوروویژن در کشور سوئیس برگزار خواهد شد.
 نمو از کشور سوئیس در نهایت موفق شد ۵۹۱ رای کسب کند و عنوان نخست را به خود اختصاص دهد. پس از او نماینده کشور کرواسی با ۵۴۷ رای در رده دوم قرار گرفت و اوکراین با ۴۵۳ رای سوم شد.
در حالی‌که نماینده اوکراین در مرحله رای مربوط به شهروندان اروپایی و هیئت ژوری چندان جایگاه قابل توجهی نداشت، در مرحله پایانی که مربوط به رای عموم بود آرای قابل توجهی کسب کرد و توانست خود را تا رده سوم بالا بکشد.
در همین حال نماینده سوئیس در حالی در نهایت به پیروزی رسید که از میان ۳۷ عضو کشورهای اروپایی رای ژوری مربوط به ۳۰ کشور را به خود اختصاص داده بود که از هر کدام از آنها ۱۲ امتیاز برای خود اندوخته جمع‌آوری کرده بود. به گزارش یورو نیوز،؛ مسابقات یوروویژن امسال را می‌توان جنجالی‌ترین و پرحاشیه‌ترین دوره این رویداد موسیقی در طول تاریخ برگزاری آن دانست چرا که اعتراضات به حضور نماینده اسرائیل تقریبا در سراسر اروپا دیده می‌شد و بسیاری از طرفداران فلسطین در شهر مالمو سوئد، میزبان مسابقات امسال تظاهرات‌هایی در اعتراض به حضور اسرائیل و همچنین ترانه‌ای که از نظر آنها با مفهوم جنگی و خشونت‌آمیز سروده شده بود برگزار کرده بودند.
حواشی پیرامون حضور اسرائیل در دقایق پایانی مرحله فینال به اوج خود رسید؛ نماینده این کشور که ابتدا با ترانه «باران اکتبر» در این مسابقات حضور یافته و سپس آن‌را به باران تغییر داده بود، نه از سوی هیئت‌های ژوری کشورهای اروپایی و نه از سوی شهروندان اروپایی چندان رای قابل توجهی را کسب نکرده بود و در رده‌های پایینی جدول حضور داشت. اما در آخرین مرحله شمارش آرا که مربوط به آرای عموم بود، در کمال شگفتی ۳۲۳ رای عموم به نماینده این کشور تخصیص یافت که اعتراض گسترده مردم حاضر در این فستیوال را به همراه داشت و حاضرین با هو کردن نماینده اسرائیل اعتراض خود را نسبت به این مسئله ابراز داشتند.
همچنین کاربران در شبکه‌های اجتماعی هم واکنش‌های گسترده‌ای به این مسئله نشان دادند و هشتگ‌های فراوانی در مخالفت با این آرا در شبکه توییتر یا همان ایکس ترند شده است.
همچنین از ابتدای صبح روز شنبه تظاهرات گسترده‌ای در نزدیکی محل برگزاری فینال در حمایت از فلسطین برگزار شد که چهره‌هایی چون گرتا تونبرگ، فعال زیست محیطی هم در بین آنها حضور داشت و مردم شعار «فلسطین باید آزاد شود» سر داده می‌شد. بعد از نمایندگان کشورهای سوئیس، کرواسی و اوکراین، کشورهای فرانسه، اسرائیل، ایرلند، ایتالیا، ارمنستان، سوئد و پرتغال در رده‌های چهارم تا دهم قرار گرفتند. همچنین نروژ با کسب تنها ۱۹ رای در مجموع در رده آخر مرحله فینال قرار گرفت. برگزار کنندگان یوروویژن ۲۰۲۴ همچنین در آخرین لحظات تصمیم گرفتند در پی شکایت یکی از اعضای گروه تولید کشور هلند، یوست کلاین نماینده این کشور را از فینال مسابقات کنار بگذارند.

۱۴۰۳/۰۲/۲۰

خرازی:در صورت تهدید موجودیت‌ دکترین هسته‌ای را تغییر می‌دهیم

کمال خرازی، از مشاوران ارشد علی خامنه‌ای در یک مصاحبه اعلام کرد چنانچه موجودیت ایران تهدید شود، "دکترین هسته‌ای" این کشور تغییر خواهد کرد. او بار دیگر تاکید کرد که ایران "ظرفیت تولید بمب هسته‌ای" را دارد. رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران با لحنی تهدیدآمیز اعلام کرد: «اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم.» کمال خرازی که از جمله مشاوران ارشد علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در امور سیاست خارجی به شمار می‌رود، افزود در صورت حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران، "سطح بازدارندگی" جمهوری اسلامی "متفاوت خواهد شد".
به نظر می‌رسد که اشاره ضمنی خرازی به حملات روز ۳۱ فروردین‌ماه به سامانه راداری پایگاه هشتم شکاری اصفهان است. این حمله پس از افزایش شدید تنش میان تهران و تل‌آویو صورت گرفت؛ جمهوری اسلامی ایران کمتر از یک هفته پیش از این حملات، با صدها فروند پهپاد و موشک‌های بالستیک و کروز به اسرائیل حمله کرد. این حملات ایران، واکنشی به حمله منتسب به اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق بود که به کشته شدن هفت افسر ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران انجامید. وزیر پیشین امور خارجه در دولت محمد خاتمی که روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره سخن می‌گفت، ضمن یادآوری مصاحبه دو سال پیش خود با همین رسانه که در آن گفته بود "ایران ظرفیت تولید بمب هسته‌ای را دارد"، ادامه داد: «امروز هم آن ظرفیت هست، ولی ما تصمیمی برای تولید بمب هسته‌ای نداریم.» خزاری در حالی از احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران خبر داده که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بازگشت از سفر دو روزه‌اش به ایران، وضعیت همکاری ایران با آژانس را "غیر قابل قبول" خواند.
رافائل گروسی خواستار تغییر رویکرد ایران شد و در عین حال افزود که ایران و آژانس به نوعی "درک مشترک" رسیده‌اند و جمهوری اسلامی قرار است دست به اقدامات مشخصی بزند. این همه در حالی است که پیش از این سخنان گروسی، مقام‌های جمهوری اسلامی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از رسیدن به تفاهم برای اجرای سند همکاری اسفند ۱۴۰۱ خبر داده بودند. 
 حمایت جمهوری اسلامی از حماس
خرازی در پاسخ به سوالی درباره حمایت جمهوری اسلامی از گروه تروریستی حماس با بیان اینکه "ایران هر گونه حمایتی که امکان‌پذیر باشد، از حماس کرده است"، تصریح کرد: «اگر الان امکان ارسال سلاح برای حماس هم باشد، تردید نخواهیم کرد ولی راهی نیست که بتوان از حماس حمایت تسلیحاتی کرد.»
او این موضوع را که حماس، عملیات نظامی خود را با تهران هماهنگ می‌کند، رد کرد و گفت: «آنها خودشان تصمیم می‌گیرند؛ البته با دفتر سیاسی حماس در تماس هستیم و اگر نظراتی داشته باشیم، به آنها اعلام می‌کنیم.» این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بار دیگر بر سیاست جمهوری اسلامی مبنی بر به رسمیت نشناختن اسرائیل تاکید کرد و در این زمینه، پا فراتر گذاشت و افزود حتی چنانچه فلسطینی‌ها با راهکار دو دولت موافقت کنند، ایران همچنان اسرائیل را یک "رژیم اشغالگر" می‌داند. خرازی ضمن دفاع از به رسمیت نشناختن اسرائیل و "واقعیت" این کشور در جهان خاطرنشان کرد: «خیلی واقعیت‌های نامطلوب در دنیا هست، ولی الزامی نیست که هر واقعیت نامطلوبی را بپذیریم.»
 حمایت ایران از روسیه؟؛ "امر جدیدی نیست" 
کمال خرازی در پاسخ به پرسشی درباره حمایت نظامی ایران از روسیه بویژه تأمین پهپادی روسیه در جنگ علیه اوکراین، گفت: «مقامات مسئول نظر خود را در این خصوص اعلام کردند و امر جدیدی نیست.» او ادعا کرد: «ما قبل از جنگ اوکراین به روسیه پهپادهایی را داده بودیم و از قصد روسیه برای جنگ هم خبر نداشتیم.» خرازی در حالی چنین ادعایی را مطرح کرده که بر اساس گزارش‌های پرشمار، پس از آغاز حمله تهاجمی روسیه به اوکراین نیز همکاری‌های نظامی میان تهران و مسکو ادامه داشته و افزایش یافته است.
از جمله آنها شهریورماه سال ۱۴۰۲ سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه از نمایشگاه پهپادها و سامانه موشکی جمهوری اسلامی بازدید کرد. رسانه‌های ایران با انتشار تصاویر از او در کنار فرمانده نیروی هوافضای سپاه از قصد دو کشور برای توسعه همکاری نظامی درازمدت با یکدیگر نوشتند.
 احتمال تغییر "دکترین هسته‌ای" ایران 
این البته نخستین بار نیست که یکی از مقام‌های جمهوری اسلامی از احتمال تغییر دکترین هسته‌ای این کشور خبر می‌دهد. ۳۰ فروردین‌ماه گذشته رسانه‌ها در ایران از قول احمد حق‌طلب، فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای نوشتند که اگر اسرائیل "بخواهد از تهدید حمله کردن به مراکز هسته‌ای برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده ابزاری کند، تجدید نظر در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور می‌باشد." این همه در حالی است که بسیاری از مقام‌های مسئول در جمهوری اسلامی در واکنش به نگرانی غرب از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، به فتوای علی خامنه‌ای اشاره می‌کنند که بر مبنای این فتوا، کاربرد سلاح هسته‌ای و انواع دیگرِ سلاح‌های کشتار جمعی همانند سلاح‌های شیمیایی و میکروبی، "حرام" اعلام شده است.
نگرانی کشورهای غربی از آن جهت برطرف نشده که مثلا در جمهوری اسلامی، شکنجه نیز "حرام" اعلام شده اما بسیاری از زندانیان سیاسی و و عقیدتی در سال‌های گذشته از شکنجه‌های جسمی و روحی خود در زندان‌های جمهوری اسلامی برای تن دادن به اعترافات خبر داده‌اند. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز ۴ اردیبهشت‌ (۲۴ آوریل) در گفت‌وگو با دویچه‌وله اعلام کرد ایران هفته‌ها و نه ماه‌ها با داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای تولید بمب هسته‌ای فاصله‌ دارد.

تماشاگران نماینده اسرائیل در مسابقات یوروویژن را هو کردند ..

ادن گولان خواننده اسرائیلی در جریان تمرین اولین اجرای خود در یوروویژن با واکنش تند تماشاگران روبرو شد. شصت‌وهشتمین دوره مسابقات یوروویژن به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای موسیقی جهان در حالی روز ۴ مه در مالمو سوئد آغاز شد که جنگ غزه بر آن سایه افکنده است.
این رویداد امسال با جنجال‌هایی بر سر شرکت اسرائیل همراه بود. گروهی از حامیان فلسطین به خاطر جنگ در غزه خواستار تحریم یورویژن شده‌اند و درخواست‌هایی نیز برای حذف اسرائیل از این رقابت‌ها مطرح شده است. خانم گلان عصر چهارشنبه، درست یک روز قبل از مسابقات نیمه نهایی، در تمرین لباس، به صورت زنده مقابل تماشاگران استودیو آهنگ «طوفان» را اجرا کرد.
فیلم‌های منتشر شده از این اجرا نشان می‌دهد که این خواننده اسرائیلی هنگام ورود به صحنه از سوی تماشاگران هو می‌شود و برخی از حاضران نیز واژه «فلسطین آزاد» را فریاد می‌زنند.
کان، تلویزیون ملی اسرائیل در بیانیه‌ای گفت: «ادن حین تمرین لباس با افتخار روی صحنه ایستاد و اجرای باورنکردنی ارائه کرد. او را ساکت نکردند و ما را نیز ساکت نخواهند کرد».