یک وزیر اسرائیلی بشار اسد را تهدید کرد که در صورت استفاده ایران از سوریه برای حمله به اسرائیل، این کشور او را کشته و دولتاش را ساقط خواهد کرد. رسانههای اسرائیلی نیز از احتمال حمله موشکی ایران به این کشور خبر دادهاند.
یکی از وزیران کابینه امنیتی اسرائیل روز دوشنبه (۷ مه/ ۱۷ اردیبهشت) در اورشلیم (بیتالمقدس) گفت، در صورت استفاده جمهوری اسلامی از خاک سوریه برای حمله به اسرائیل، این کشور میتواند بشار اسد را کشته و دولت او را ساقط کند.
به گزارش رویترز، یووال اشتاینیتس، وزیر انرژی اسرائیل، با اشاره به عدم ورود این کشور به جنگ داخلی سوریه، گفت: «چنانچه بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، کماکان به ایران اجازه انجام عملیات در خاک این کشور را بدهد، اسرائیل او را سربهنیست و رژیم او را ساقط خواهد کرد».
این عضو کابینه امنیتی اسرائیل افزود: «اجازه بشار اسد به ایران برای تبدیل کردن سوریه به پایگاهی نظامی برای حمله به ما، به معنای پایان او خواهد بود».
اشتاینیتس این سخنان را یک روز پس از آن گفته است که رسانههای این کشور از آمادهباش ارتش اسرائیل برای مقابله با "حملات موشکی ایران" خبر داده بودند.
"آمادهباش" برای مقابله با "حملات ایران"
به گزارش رسانههای اسرائیلی، طبق برآورد ارتش اسرائیل سپاه پاسداران، در پاسخ به کشته شدن نیروهای ایرانی بر اثر حملات منتسب به اسرائیل، قصد حملات موشکی تلافیجویانهای را از خاک سوریه به مناطق شمالی اسرائيل دارد.
شبکههای تلویزیونی اسرائیل نیز روز گذشته گزارش دادند که نیروی قدس (بازوی برونمرزی سپاه پاسداران) نیروهای بیشتری را بهخصوص از میان شبهنظامیان حزبالله لبنان اخیرا برای حملات موشکی مورد ادعای این رسانهها به کار گرفته است.
همزمان با این گزارشها بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، نیز گفت که کشورش خواهان رویارویی با ایران نیست، اما "در صورت لزوم بهتر است با ایران همین حالا مقابله شود تا در آینده". نتانیاهو همچنین مدعی شد که ایران اخیرا موشکهای بیشتری را به قصد "به خطر انداختن موجودیت اسرائيل" به سوریه منتقل کرده است.
وزیر انرژی اسرائیل دو هفته پیش نیز تهدید کرده بود که بروز هر گونه حملهای علیه اسرائیل از خاک سوریه، "پیامدهای کشندهای" برای دمشق و شخص بشار اسد خواهد داشت.
دولت اسرائیل از ابتدا با حضور نظامی جمهوری اسلامی در سوریه مخالف بوده و آن را تهدیدی علیه موجودیت خود میدانسته است. به گفته مقامهای این کشور، ایران تلاش دارد با کمک متحد منطقهای خود حزبالله، جبهه جدیدی را در سوریه علیه اسرائیل بگشاید. ایران اما در عین حمایت کامل از حزبالله لبنان و دیگر گروههای تندرو در برابر اسرائیل، همواره بر این موضوع تأکید میکند که به دعوت و با خواست دولت سوریه در این کشور حضور دارد.
روز ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) پایگاههایی نظامی در استانهای حما و حلب و موضع نیروهای ایرانی مستقر در سوریه مورد حملات موشکی قرار گرفتند. این حملات با تلفات سنگینی همراه بود و از جمله دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن اعلام کرد که دستکم ۱۸ تن از کشتهشدگان، نیروهای سپاه پاسداران ایران بودهاند.
گرچه اسرائیل در مورد این حملات سکوت اختیار کرد و مسئولیت آن را نپذیرفت، اما رسانههای داخلی سوریه احتمال دادند که اسرائیل عامل آن باشد. مقامهای جمهوری اسلامی اما سخنانی متناقض در مورد تلفات حملات موشکی گفتند.
"رویارویی آشکار"
یک "منبع آگاه" در ایران کشتهشدن نیروهای جمهوری اسلامی در سوریه را تکذیب کرد. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، بدون تأیید یا تکذیب تلفات نیروهای سپاه در سوریه، گفت که جمهوری اسلامی "به هرگونه تجاوز در زمان مناسب" واکنش نشان خواهد داد. اما سخنگوی همین کمیسیون، در مقابل "حمله" اسرائیل به پایگاههای نظامی سوریه را اقدامی "تجاوزکارانه" نامید و عملا کشته شدن تعدادی از نیروهای جمهوری اسلامی در این حملات را تأیید کرد.
حسین نقوی حسینی گفت: «اینکه جایی را هدف قرار میدهند که مستشاران ایرانی در آن حضور دارند، نشانگر خوابی است که در سر دارند. این مستشاران کاملا قانونی و به درخواست دولت مرکزی سوریه در این کشور حضور دارند. این اقدام تجاوز آشکار به کشور مستقل و یک مسئولیت بینالمللی در قبال به شهادت رساندن مستشاران ایرانی است. جمهوری اسلامی از این جنایتها نخواهد گذشت».
با وجود سکوت اسرائیل، سهشنبه گذشته سه مقام رسمی ایالات متحده کشته شدن "بیش از ۱۰" نیروی ایرانی بر اثر شلیک موشک از جنگندههای "اف ۱۵" اسرائیلی را تأیید کرده و این عملیات را نشانهای دیگر از "رویارویی آشکار" اسرائیل و ایران دانستند.
روز ۲۰ فروردینماه گذشته نیز در جریان یک حمله دیگر به پایگاهی هوایی در شهر حمص سوریه ۷ تن از نیروهای جمهوری اسلامی کشته شده بودند.
"موشکهای آماده" ایران و "معضل" اسرائیل
مقامهای اسرائیلی بارها نسبت به حضور نیروهای جمهوری اسلامی در سوریه در نزدیکی مرزهای خود هشدار دادهاند. آنها حدود دو ماه پیش نیز از سرنگونی پهپادی در خاک اسرائیل خبر دادند که به گفته آنها متعلق به ایران بوده است.
حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران ایران، پیشتر گفته بود که اسرائیل از "شمال و غرب در تقاطع آتش" قرار دارد و با اشاره به این کشور تهدید کرده بود: «دستها روی ماشه و موشکها آمادهاند». او روز ۶ اردیبهشت نیز با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی "موجودیت و بقای اسرائیل را به خطر انداخته" است، گفت: «دقیقا در کنار مرزهای رژیم اشغالگر فرزندان متنوعی از امت اسلام با آرمانهای ضدصهیونیستی قرار دارند و همه به دنبال محو این رژیم هستند».
وزیر دفاع اسرائیل نیز همزمان تهدید کرده بود که در صورت حمله ایران به تلآویو، این کشور هم «به تهران حمله کرده و پایگاههای ایران در سوریه که تهدیدی برای اسرائیل هستند را نابود خواهد کرد». آویگدور لیبرمن ۳۰ آوریل گذشته گفته بود که اسرائیل "با سه معضل روبهروست: ایران، ایران و ایران".
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر