دویچه وله - نرخ دلار و یورو در بازار آزاد به طور روزانه افزایش مییابد. دلار در بازار آزاد به ۶۴۰۰ تومان رسید و هر یورو نیز از مرز ۷۵۰۰ تومان گذشت. در عین حال سخن از افزایش بیسابقه بهای سکه در بازار آزاد میرود.
خبرگزاری کار ایران، "ایلنا" روز شنبه ۱۵ اردیبهشت (۵ مه) از افزایش مجدد و بیسابقه بهای دلار و یورو در بازار آزاد گزارش داد. بر اساس خبر این خبرگزاری بهای سکه نیز "به صورت چراغ خاموش" در حال افزایش است.
ایلنا به نقل از "برخی از کارشناسان"، علت افزایش بی سابقه بهای ارزهای خارجی و همچنین سکه در بازار آزاد ایران را نزدیک شدن به تاریخ تصمیمگیری ترامپ در زمینه توافق هستهای اعلام کرده است.
بنا بر گزارش این خبرگزاری، بیشترین تاثیرات ناشی از تصمیم آمریکا در رابطه با توافق هستهای را میتوان در افزایش بهای سکه طلا دید.
افزایش بهای سکه
از انتشار خبر خبرگزاری دانشجویان ایران، "ایسنا"، مدتی نگذشته بود که همهی آمار ارائه شده توسط آن خبرگزاری دربارهی بهای سکه در بازار آزاد ایران از اعتبار افتاد.
ایسنا اعلام کرده بود که روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، بهای هر تمام سکه با تصویر خمینی به یک میلیون و ۹۶۰ هزار تومان رسیده است. خبرگزاری ایلنا خبر از عبور بهای این سکه از مرز دو میلیون تومان داد.
گفته میشود که بهای هر تمام سکه با تصویر خمینی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت به ۲ میلیون و ۳۰ هزار تومان رسیده است.
این در حالیست که در برخی از نقاط، همین سکه ۵۰ هزار تومان گرانتر از این رقم نیز معامله شده است.
ایرانیها بیش از ۲.۵ میلیارد دلار ارز مجازی خریدند
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از خروج بیش از ۲.۵ میلیارد دلار از کشور تا به امروز به منظور خرید ارزهای مجازی خبر داد.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از پژوهشکده پولی، محمدرضا پورابراهیمی درباره ارزهای رمزینه و ایجاد ارز ملی مجازی گفت: یکی از پدیدههای نوین که در تمامی دنیا مطرح شده به بحث ارزهای مجازی و البته ایجاد ارز ملی مجازی به دلیل تسهیل مراودات اقتصادی و دور زدن تحریمها اختصاص دارد. اعتقاد دارم آینده اقتصاد جهان بر روی ارزهای دیجیتال رقم میخورد.
لزوم توسعه ارز ملی مجازی به منظور گسترش مراودات اقتصادی
پورابراهیمی ادامه داد: استفاده از ارزهای دیجیتالی خارجی به دلیل عدم شفافیت و نداشتن پشتوانه معتبر میتواند برای کشور مخاطراتی جدی در سیستم بانکی ایجاد کند؛ در واقع برای رفع این مشکل باید در مسیر توسعه ارز دیجیتال ملی گام برداشت.
نماینده مردم کرمان و راور با اشاره به مزایای ارز ملی مجازی ایران گفت: ارز ملی مجازی توسط کارشناسان کشور ساخته میشود و تنظیمات ارز نیز به تبع در اختیار رگولاتور است که باعث میشود ارز با چارچوب فعالیتی و پشتوانه مشخص در حوزههای مقرر شده قابل استفاده باشد؛ این در حالی است که ارزهای خارجی از جمله بیت کوین صرفا در داخل کشور معامله میشوند اما فعالیت اصلی آن در خارج از کشور است.
وی با بیان اینکه ارز دیجیتال ایران میتواند مراودات اقتصادی کشور را گسترش دهد گفت: ارز رمزنگاری شده ملی میتواند یک بستر برای پیمانهای پولی چندجانبه میان ایران و کشورهایی باشد که علاقه همکاری اقتصادی با ایران دارند اما به سبب تحریمها تا به امروز نمیتوانستند با ایران مراودات اقتصادی داشته باشند؛ لذا باید ساختار این رمزینه پول برای فعالیت اقتصادی مناسب باشد و و در عین حال به صورت بین المللی پذیرش شود.
پورابراهیمی در خصوص ضد تحریم بودن ارزهای دیجیتالی خاطر نشان کرد: یکی از مزایای ارز دیجیتال عدم ارتباط با رگولاتور مالی ایالات متحده آمریکا است و همین مسئله باعث شده تا تحریمها دور زده شود.
خروج بیش از ۲.۵ میلیارد دلار از کشور به منظور خرید ارزهای دیجیتالی
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با توجه به اینکه هیچگونه ارز ملی مجازی فعلا در کشور طراحی نشده و موجود نیست، بر اساس آمارهای دریافت شده با وجود اینکه بخش بسیار محدودی از مردم کشورمان مشتری ارزهای مجازی و این بازار نوین هستند تا به امروز رقمی بیش از ۲.۵ میلیارد دلار به منظور خرید ارز دیجیتالی از کشور خارج شده و بیشتر فعالان حوزه پول دیجیتالی به منظور سفته بازی و سودهای کلان وارد این عرصه میشوند.
پورابراهیمی درباره نقش بانک مرکزی اظهارداشت: بانک مرکزی به عنوان قانونگذار حوزه ارزی کشور باید نسبت به صدور مجوزهای لازم برای ایجاد ارز دیجیتالی ملی و بهرهگیری از آن اقدام کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر