۱۴۰۳/۱۰/۰۹

گزارش اسرائیل از حذف هنیه؛ رهبر حماس با بمب کنترل از راه دور کشته شد

صدای آمریکا: کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز ۸ دی‌ماه در گزارشی اعلام کرد اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، که ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ در تهران حذف شد، طی یک نقشه برنامه‌ریزی شده دقیق و با انفجار بمب کنترل از راه دور در اقامتگاهش کشته شد.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، این عملیات پیچیده که ماه‌ها برای آن برنامه‌ریزی شده بود، در لحظات آخر با چالش‌هایی در اجرا روبه‌رو شد چرا که در نیمه‌شب، دستگاه تهویه مطبوع اتاق هنیه خراب شد و او برای مدتی طولانی اتاق را ترک کرد، همین موضوع باعث شد که نگرانی‌هایی در زمینه انتقال رهبر حماس به اتاق دیگر و در نتیجه لغو عملیات ایجاد شود که با تعمیر فوری کولر و بازگشت هنیه به اتاقش، عملیات با موفقیت به انجام رسید. 
کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل همچنین خاطرنشان کرد ماموران مخفی موساد متوجه شده‌ بودند که اسماعیل هنیه در همه سفرهایش به تهران، به یک مکان خاص رفته و فقط در یک اتاق اقامت کرده بود.
بنابراین گزارش، بمب قبل از شروع مراسم تحلیف مسعود پزشکیان در اتاق هنیه کار گذاشته شد تا رهبر حماس بدون اینکه آسیبی به دیگران برسد، حذف شود. اسکای‌نیوز ۱۱ مرداد مدعی شده بود که اسماعیل هنیه با یک موشک هدایت شونده در محل اقامتش در تهران کشته شده است.
خبرگزاری العربیه وابسته به عربستان سعودی هم در خبری به به نقل از یک منبع آگاه مدعی شد که هنیه در تهران با شلیک مستقیم یک موشک به بدنش کشته شده است. حماس همان زمان اسرائیل را به عنوان عامل کشته شدن رئیس دفتر سیاسی خود در تهران معرفی و جمهوری اسلامی نیز این اتهام را تایید کرد. یسرائیل کاتز وزیر دفاع اسرائیل روز دوشنبه ۳ دی‌ماه نخستین بار اذعان کرد که اسماعیل هنیه رهبر پیشین گروه حماس، توسط اسرائیل در تهران کشته شده است.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به تهران سفر کرده بود، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد در اقامتگاهش در تهران کشته شد. خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران همان روز با بازنشر تصویر ساختمانی که پیشتر با عنوان آخرین اقامتگاه هنیه در تهران در رسانه‌ها منتشر شده بود، اعلام کرد که او مورد «اصابت پرتابه» قرار گرفته و کشته شده است.
روزنامه بریتانیایی تلگراف روز ۱۲ مرداد در گزارشی نوشت که سازمان اطلاعاتی اسرائیل، موساد، با استخدام نیروهایی از سپاه، در ساختمان محل اقامت اسماعیل هنیه در تهران بمبگذاری کرده و او را کشته است. علی یونسی، وزیر اسبق اطلاعات جمهوری اسلامی، در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۲۰ گفته بود:
«همه مقام‌های جمهوری اسلامی باید نگران جان خود باشند و اگر اسرائیل تاکنون مقامات سیاسی جمهوری اسلامی را هدف قرار نداده به این دلیل است که هنوز تصمیم به انجام این کار نگرفته است.

۱۴۰۳/۱۰/۰۸

انحلال پارلمان آلمان و اعلام تاریخ برگزاری انتخابات زودهنگام رئیس‌جمهور آلمان امروز ۲۷ دسامبر

 
انحلال بوندستاگ، پارلمان این کشور و نیز تاریخ برگزاری انتخابات زودهنگام را اعلام کرد. به گزارش رسانه‌های آلمانی، تاریخ ۲۳ فوریه به عنوان تاریخ انتخابات زودهنگام اعلام شده است. فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان امروز تصمیم خود را درباره انحلال بوندستاگ، پارلمان این کشور و برگزاری انتخابات مجدد اعلام کرد با وجود آن که کارزار‌های انتخاباتی مدت‌هاست که آغاز شده اما بر اساس قوانین آلمان، آخرین تصمیم در این خصوص در نهایت به عهده رئیس‌جمهور دولت فدرال است. اشتاین‌مایر صبح امروز در محل اقامت خود، کاخ بِلْویُو در برلین، در مقابل رسانه‌ها حاضر شد.
بر اساس گزارش‌ رسانه‌های آلمان پیش از این نیز انتظار می‌رفت که او درخواست اولاف شولتس، صدراعظم این کشور برای انحلال پارلمان را بپذیرد.
همچنین این موضوع تقریبا قطعی بود که اشتاین‌مایر تاریخ ۲۳ فوریه (۵ اسفند) را برای برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام خواهد کرد. این تاریخ پیش‌تر به عنوان زمان برگزاری انتخابات مورد توافق رهبران احزاب سوسیال دموکرات (SPD) و اتحادیه (CDU/CSU) قرار گرفته بود. 
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان پس از آن که در ماه نوامبر ائتلاف دولت شامل سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات‌‌‌های آزاد (FDP) پس از حدود سه سال فروپاشید در تاریخ ۱۶ دسامبر در پارلمان این کشور درخواست رای اعتماد داد. او که طبق برنامه و انتظار خود، از اخذ رای اعتماد اکثریت باز ماند، در ادامه از اشتاین‌مایر درخواست کرد که پارلمان این کشور را منحل کند تا مسیر برای برگزاری انتخابات جدید هموار شود. 
رئیس‌جمهور فدرال مسئول این فرآیند است
 طبق ماده ۶۸ قانون اساسی، رئیس‌جمهور دولت فدرال آلمان می‌تواند اگر صدراعظم در اخذ رای اعتماد شکست بخورد به پیشنهاد او ظرف ۲۱ روز پارلمان را منحل کند. ماده ۳۹ قانون اساسی این الزام قانونی را مطرح می‌کند که انتخابات جدید باید ظرف ۶۰ روز برگزار شود. اشتاین‌مایر تنها ۱۱ روز برای تصمیم‌گیری وقت صرف کرده و از ۲۱ روز کامل حق قانونی خود استفاده نکرد. 
صدراعظم رای اعتماد نیاورد اشتاین‌مایر پس از عدم رای اعتماد پارلمان به صدراعظم، ابتدا با رهبران احزاب و گروه‌های سیاسی مشورت کرد تا بررسی کند آیا امکان ایجاد اکثریت سیاسی پایدار در پارلمان این کشور وجود دارد یا خیر. با این حال به نظر می‌رسد که چنین امکانی در حال حاضر مشاهده نمی‌شود.
اشتاین‌مایر پیش از این اعلام کرده بود که معیار تصمیم‌گیری او "اکثریت‌های پایدار و یک دولت کارآمد" و این امر، معیار او برای ارزیابی خواهد بود. انحلال پیش از موعد پارلمان یک استثنا در تاریخ جمهوری فدرال آلمان محسوب می‌شود.
از سال ۱۹۴۹ میلادی تا کنون مساله رأی اعتماد تنها شش بار مطرح شده است. در سه مورد شامل ویلی برانت (سوسیال دموکرات) در سال ۱۹۷۲، هلموت کوهل (دموکرات مسیحی) در سال ۱۹۸۲ و گرهارد شرودر (سوسایل دموکرات) در سال ۲۰۰۵، دوره قانونگذاری پیش از موعد به پایان رسید.
شرودر همچنین در سال ۲۰۰۱ درخواست رای اعتماد کرده بود اما او این درخواست را نه برای شکست خوردن در اخذ رای اعتماد، بلکه برای به دست آوردن حمایت ائتلاف موسوم به قرمز-سبز خود جهت مشارکت ارتش آلمان در مبارزه با تروریسم در افغانستان مطرح کرده بود. رای اعتماد هلموت اشمیت (سوسیال دموکرات) در سال ۱۹۸۲ میلادی نیز به طریق مشابه به منظور ایجاد انضباط در سیاست‌های امنیتی و بازار کار طراحی شده بود.
اما در آن زمان هر دو صدراعظم سوسیال دموکرات در اخذ رای اعتماد پیروز شدند و پارلمان این کشور منحل نشد.
کارزار انتخاباتی کوتاه و فشرده زمستانی
احزاب آلمانی در حال حاضر خود را برای شرکت در انتخابات مجدد آماده می‌کنند. احزاب سوسیال دموکرات و آلترناتیو برای آلمان (AFD) در روزهای ۱۱ و ۱۲ ژانویه کاندیداهای پیشنهادی خود برای صدراعظمی را معرفی کرده و برنامه‌های انتخاباتی خود را تصویب خواهند کرد.
احزاب مختلف همچنین در ماه ژانویه و فوریه جلسات کنگره حزبی خود را برگزار خواهند کرد. همچنین گفته می‌شود که نخستین مناظره تلویزیونی بین اولاف شولتس، صدراعظم کنونی و رقیب او فریدریش مرتس از حزب دموکرات مسیحی در روز ۹ فوریه از شبکه‌های ARD و ZDF پخش خواهد شد. شبکه RTL نیز یک هفته پس از آن این دو را برای برگزاری مناظره به استودیوی تلویزیونی خود دعوت کرده است. به گفته ناظران سیاسی احتمالا جلسه نهایی پارلمان آلمان پیش از انتخابات نیز به صحنه‌ای برای مبارزات انتخاباتی تبدیل خواهد شد.
قرار است در روز ۱۱ فوریه، جلسه‌ای برای بحث عمومی در پارلمان این کشور برگزار شود. در حال حاضر هیچ نشانه‌ای مبنی بر این که نمایندگان بخواهند علیه انحلال بوندستاگ (پارلمان آلمان) به دادگاه قانون اساسی فدرال شکایت کنند وجود ندارد. در سال‌های ۱۹۸۲ و ۲۰۰۵، برخی سیاستمداران پس از انحلال پارلمان به دلیل نقض حقوق نمایندگی خود به دادگاه شکایت کردند، اما در شکایت خود موفق نشدند.
در آن زمان، کوهل و شرودر هر دو در پارلمان اکثریت داشتند و از طریق رای اعتماد ظاهری و به شدت بحث‌برانگیز خود تنها قصد برگزاری انتخابات مجدد را داشتند. شولتس نیز هدف مشابهی داشت - اما فروپاشی ائتلاف دولت کنونی سبب شد که اکثریت خود را از دست بدهد. صرف نظر از نتیجه انتخابات، یک چیز در انتخابات پیش رو مشخص خواهد بود: ترکیب بوندستاگ جدید متفاوت از قبلی خواهد بود.
مهم‌تر از همه، بوندستاگ بسیار کوچکتر خواهد شد. بر اساس اصلاحات قانون انتخابات، تعداد کرسی‌ها به ۶۳۰ محدود خواهد شد. این امر با حذف کرسی‌های اضافی و جبرانی حاصل می‌شود. به عنوان مقایسه، در سال ۲۰۲۱ تعداد ۷۳۵ نماینده به بوندستاگ راه یافته بودند. اولاف شولتس پس از فروپاشی ائتلاف تمایل داشت انتخابات در اواخر ماه مارس برگزار شود، اما تحت فشار عمومی، مجبور شد انعطاف نشان دهد و اعلام کند که آمادگی دارد تا پیش از کریسمس رای اعتماد را به جریان بیندازد.
شولتس در برنامه‌ تلویزیونی کانال یک تلویزیون آلمان (ARD) گفته بود، اگر همه اتفاق نظر داشته باشند پیش از کریسمس درخواست رای اعتماد خواهد کرد و این امر برای او هیچ مشکلی ندارد. انتخابات زودهنگام بوندستاگ از نظر امور تدارکاتی و لجستیکی اما چالشی برای دولت، شهرداری‌ها، و نهادهای انتخاباتی و احزاب به شمار می‌رود. فریدریش مرتس، رهبر حزب دموکرات مسیحی نیز در ابتدا تاریخ ۱۹ ژانویه را برای انتخابات پیشنهاد کرده بود. 
لازم به ذکر است که بر اساس قوانین آلمان، پارلمان فعلی تا زمان آغاز به کار پارلمان جدید به همراه کلیه حقوق و وظایف خود سر کار باقی خواهد ماند. پارلمان کنونی می‌تواند هر زمان که لازم باشد، دوباره تشکیل جلسه دهد، همچنان می‌تواند قوانینی تصویب کند و کمیته‌های آن، از جمله کمیته‌های تحقیقاتی، تا پایان دوره انتخاباتی به کار خود ادامه خواهند داد. به گفته کارشناسان سیاسی، پایان کار پارلمان کنونی زمانی محقق می‌شود که پارلمان جدید برای اولین بار تشکیل جلسه دهد.
DW

۱۴۰۳/۰۹/۱۴

عکسی از موتورسواری اکبر عبدی (بازیگر ۶۴ساله) و همسرش که در فضای مجازی پربازدید شده است.

اروپایی های جدید را بشناسید ؟ (تصویری که هشت سال پیش نشنال جئوگرافیک روی جلد منتشر کرد !!

 

جزییات تازه از ماجرای تجاوز گروهی در یاسوج؛ دختر جوان زنده است

ایران وایر: مریم دهکردی یازدهم آذر ۱۴۰۳ خبری تلخ و شوک‌آور در رسانه‌های داخلی در ایران منتشر شد مبنی بر این که چند جوان دانشجو یکی از دختران هم‌کلاسی خود در یاسوج را ربوده، او را به صورت جمعی مورد آزار و اذیت جسمی، تعرض، تجاوز و ضرب و جرح با چاقو قرار داده و ویدیوی اقدامات خود را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند. 
 در ادامه خبر آمده بود که این اتفاق پس از درگیری لفظی دختر و هم‌کلاسی‌هایش در یکی از گروه‌های تلگرامی دانشگاه رخ داده و دختر که نام و هویتش افشا نشده بود، پس از این دست به خودکشی زده است. «ایران‌وایر» به اطلاعاتی دست‌ یافته که نشان می‌دهد بخشی از اطلاعات منتشر شده در رسانه‌ها درباره دختری که در یاسوج مورد تجاوز گروهی قرار گرفته، نادرست است. تصویر به اشتراک گذاشته شده منتسب به این دختر نیز غیر واقعی است «ایران‌وایر» برای حفظ حریم خصوصی این دختر، از به اشتراک گذاشتن تصویر او پرهیز می‌کند. 
 ********* 
ماجرا از یک گفت‌وگوی نه چندان خوشایند در اپلیکیشن پیام‌رسان «روبیکا» آغاز می‌شود. دختری جوان به نام «اسما غضنفری» در این گفت‌وگو با پسری وارد بحث و جدل می‌شود؛ هر دو اهل یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد. «پردیس ربیعی»، فعال حقوق زنان به «ایران‌وایر» می‌گوید: «هیچ‌کس از محتوای رد و بدل شده در این گروه مطلع نیست. 
کسی نمی‌داند بحث از کجا آغاز شده و چرا به توهین جنسی به مادر تازه درگذشته پسری که آغازگر این اقدام بسیار خشن و غیرانسانی بوده، رسیده است. اما بعد از آن اتفاق، اسما تحت تاثیر آن‌چه گذشته و البته در اقدامی بسیار نادرست، تصویری از مادر تازه درگذشته آن پسر در اینستاگرام منتشر کرده و او را با الفاظی بسیار رکیک، توهین‌آمیز و جنسیتی مورد اهانت قرار داده است. هر چند هیچ اتفاقی آن‌چه در حق او رخ داد را توجیه نمی‌کند.» اطلاعات رسیده به «ایران‌وایر» نشان می‌دهند که بعد از انتشار این استوری، فردی که نقشه آزار و تعرض به اسما را کشیده، با او به نرمی سخن گفته و تلاش کرده است او را قانع کند که با هم قراری بگذارند.
پردیس می‌گوید: «پسر به نرمی با او صحبت و اعتمادش را جلب کرده و او را به محلی کشانده است که همراه با تعدادی از دوستان و اعضای فامیلش او را مورد آزار و اذیت قرار دهند.» ویدیوی آزار و اذیت این دختر جوان در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. برخی تعداد افرادی که در این اقدام دست داشته‌اند را ۱۲ نفر اعلام کرده‌اند که برخی از آن‌ها نوجوان هستند. پردیس ربیعی درباره این ویدیو می‌گوید:‌ «تنها یک فیلم نیست، یک ویس چهار دقیقه‌ای هم از این دختر ضبط شده است که در آن بارها و به وضوح نام اسما غضنفری برده و به او توهین می‌شود.
در فیلم هم کاملا مشهود است که چند نفر او را ربوده و سپس به او تجاوز کرده‌اند و تهدیدش می‌کنند. دختر بارها از کاری که کرده بوده، ابرار پشیمانی می‌کند و آن‌ها را قسم می‌دهد که دست از سرش بردارند اما بدون کوچک‌ترین توجهی به او، مردانی که به جسمش تعرض و تجاوز کرده‌اند، به کارشان ادامه می‌دهند و وخامت حالش تاثیری بر آن‌ها نمی‌گذارد.» آزارگران بدون هراس ویدیوی اقدامات خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند.
بعد از این اتفاق، رسانه‌ها با انتشار یک ویدیو از دستگیری متهمان این پرونده تجاوز گروهی تکان‌دهنده خبر دادند. خبرگزاری «مهر» با انتشار این ویدیو به نقل از پلیس کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد: «در عملیاتی ضربتی، تمامی افراد دخیل در حادثه تعدی به دختر یاسوجی بازداشت و پس از تشکیل پرونده، به مقام قضایی ارجاع شدند.» پردیس ربیعی می‌گوید: «در ابتدا گفته شده بود این دختر خودکشی کرده و جان باخته اما بر اساس گفته‌های منابع نزدیک به او، اسما غضنفری به دلیل شدت جراحات وارده بر او در بیمارستان بستری و زنده است. 
او حتی گفته است رضایت می‌دهد. همین نشان می‌دهد که چه قدر وحشت کرده و ترسیده است.» دادستان یاسوج نیز خودکشی این دختر جوان را تکذیب کرده و گفته او در سلامتی کامل و در اختیار خانواده خود است. خانواده اسما غضنفری تاکنون واکنشی به اخبار منتشر شده نشان نداده‌اند اما موضوع نگران کننده این است که شماری از افرادی که اسما را می‌شناسند، با انتشار استوری‌هایی در حساب‌های کاربری خود، از کار متجاوزین دفاع کرده و آن را نشان غیرت‌مندی و ناموس‌پرستی آن‌ها دانسته‌اند. هم‌زمان با این اقدام خشونت‌بار در یاسوج، اخباری مبنی بر آزار جسمی یک دختر نوجوان ۱۵ ساله در بهشهر در رسانه‌ها منتشر شدند. 
گفته می‌شود دایی این دختر نوجوان برای تنبیه، اقدام به بریدن هر دو گوش او کرده و تصاویر آن را در رسانه‌های اجتماعی انتشار داده است. در فرهنگ مردسالار، عبارات مروج خشونت بسیاری هستند که عموما برای زنانی که ساختارهای تحمیل شده به خود را بر نمی‌تابند، مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ عباراتی همچون «گوشت را می‌برم و می‌گذارم کف دستت»، «گیسوانت را می‌برم» و یا «سرت را می‌گذارم روی سینه‌ات»، عموما از سوی مردان نزدیک به زنانی که تلاش می‌کنند سبک زندگی خود را انتخاب کنند و از نظر نظام مردسالار، «ساختارشکن» و «نافرمان» تعریف می‌شوند، استفاده می‌شود.
در خصوص دایی خشونت‌گر این دختر نوجوان بهشهری که نام و هویتش احراز نشده، ستاد امر به معروف این شهرستان ادعا کرده که برای حمایت از حقوق او، اقداماتی را در دستور کار قرار داده و پلیس متهم را بازداشت کرده است.
مدیرکل حقوقی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در گفت‌وگو با دادستان بهشهر، این عمل را «جنایتکارانه» توصیف کرده و گفته است با شکایت از عاملان این جنایت، انزجار خود را از چنین اعمال ضدانسانی اعلام می‌کند. این خشونت‌های جسمی و فیزیکی که در زمره «مجازات شخصی» قرار می‌گیرند، در حالی رخ داده‌اند که لایحه «حمایت از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر خشونت» از سال ۱۳۸۹ به رغم بارها اصلاح و تعدیل و تغییر، در انتظار تصویب و ابلاغ در مجلس شورای اسلامی معوق مانده است.
Iranian-Uk