۱۴۰۳/۰۸/۱۰

برلین تمامی کنسولگری‌های ایران در آلمان را می‌بندد..

وزارت امور خارجه آلمان روز پنجشنبه ۳۱ اکتبر اعلام کرد که برلین در واکنش به اعدام یک تبعه آلمانی-ایرانی، تمامی کنسولگری‌های ایران در آلمان را می‌بندد اما به سفارت اجازه می‌دهد تا همچنان باز بماند.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان با اعلام این مطلب تاکید کرد که دستور تعطیلی کنسولگری‌های ایران در شهرهای فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ را صادر کرده است. آلمان پیش از این سفیر خود از ایران را به دلیل اعدام جمشید شارمهد فراخوانده و کاردار ایران را برای ابراز اعتراض برلین احضار کرده بود. بربوک همچنین ایران را متهم کرد مشغول بازی سیاسی با گروگان‌ها است و تلاش می‌کند
«از حمایت آلمان از اسرائيل در مناقشه خاورمیانه برای توجیه قتل شارمهد استفاده کند.» او همچنین در ادامه گفت: «آلمانی های بیشتری نیز به طور ناعادلانه بازداشت می شوند. ما نیز عمیقا به آزادی آنها متعهد هستیم و به تلاش خستگی ناپذیر خود در این مسیر ادامه می‌دهیم.» وزیر امور خارجه آلمان همچنین از اتحادیه اروپا خواست سپاه پاسداران ایران را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار دهد.
DW

۱۴۰۳/۰۸/۰۹

آلمان: اعدام جمشید شارمهد در ایران به روابط دو کشور «به‌شدت» آسیب میرساند !!!

پس از آن که سفیر آلمان امروز صبح تهران را ترک کرد، سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت که «قتل» آقای شارمهد «به‌شدت» اعدام جمشید شارمهد به شدت به روابط دو کشور آسیب می‌زند. 
سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت: «ایران می‌داند که به زودی با اقداماتی مواجه خواهد شد.»
صبح امروز عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، پس از جلسه هیئت دولت گفت که ایران در تماس با کشورهای اروپایی پیشنهادهایی برای مذاکره در موضوعات منطقه‌ای، وضعیت اوکراین و برنامه هسته‌ای داده است اما «اروپا است که ظاهرا علاقه‌ای به این امر ندارد.»
آقای عراقچی در ادامه درباره عدم علاقه اروپا به ارتباط با ایران به تنش اخیر میان ایران و آلمان درباره اعدام آقای شارمهد اشاره کرد و اقدام آلمان را حمایت از یک «تروریست» خواند. او دیروز هم به‌شدت از اظهارات آنالینا بربوک، وزیر خارجه آلمان، در اعتراض به اعدام جمشید شارمهد انتقاد کرده بود.

۱۴۰۳/۰۸/۰۸

نعیم قاسم به عنوان دبیرکل جدید حزب‌الله لبنان انتخاب شد

بی بی سی: حزب‌الله لبنان روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای نعیم قاسم، معاون دبیرکل پیشین، را به عنوان رهبر جدید خود معرفی کرد. در بیانیه حزب‌الله آمده است که «بر اساس سازوکار مصوب برای انتخاب دبیرکل، شورای حزب‌الله با انتخاب جناب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل موافقت کرد.»
پس از کشته شدن حسن نصرالله از نعیم قاسم هم به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی دبیرکلی حزب‌الله نام برده می‌شد. نعیم قاسم نخستین مقام ارشد حزب‌الله بود که پس از کشته شدن حسن نصرالله در یک سخنرانی عمومی ظاهر شد. او نهم مهرماه در یک نشست خبری دیگر اعلام کرده بود که دبیرکل جدید این گروه «به زودی» معرفی خواهد شد. از نعیم قاسم چه می‌دانیم؟ او در سال ۱۹۷۴ میلادی به جنبش محرومان (امل) امام موسی صدر روحانی سرشناس شیعه و همچنین شاخه نظامی آن (امل) پیوست.
نعیم قاسم اما با تشکیل حزب‌الله لبنان به این گروه پیوست. او در زمان دبیرکلی عباس موسوی در سال ۱۹۹۱ معاون دبیرکل حزب‌الله شد. با کشته شدن آقای موسوی، نعیم قاسم همین سمت را در دوره حسن نصرالله حفظ کرد. آقای قاسم اکنون ۷۱ ساله است و متولد لبنان است. او شش فرزند (چهار پسر و دو دختر) دارد. او علاوه بر گذراندن مراحل عالی حوزوی نزد علمای برجسته شیعه در لبنان، در دانشگاه لبنان مدرک کارشناسی (لیسانس) شیمی دریافت کرد.
نعیم قاسم در سال ۱۹۷۷ کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) شیمی هم گرفت. شیخ نعیم قاسم پس از سفر به ایران در سال گذشته در پستی در شبکه اجتماعی ایکس درباره اوضاع جاری این کشور گفته بود:
«از ایران بازگشتم و از پایداری و ثبات این کشور بعد از اغتشاشات اخیر مطمئن شدم.» اشاره او به اعتراضات سال ۱۴۰۱ در جنبش «زن زندگی آزادی» بود. معاون دبیرکل لبنان در آن زمان در بازگشت از تهران گفته بود از «اوضاع ایران اطمینان حاصل کردم» و اکنون «زندگی در ایران عادی است». به گزارش رسانه‌های ایران، معاون دبیرکل حزب‌الله در سفرش به ایران با علی اکبر ولایتی، مشاورعلی خامنه‌ای رهبر حکومت، هم دیدار و گفتگو کرده بود. گروه حزب‌الله لبنان در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا و چند کشور غربی قرار دارد. 
با این حال، این گروه همچنان مستقل از ارتش لبنان سلاح در اختیار دارد و یکی از مهم‌ترین گروه‌های سیاست داخلی لبنان محسوب می‌شود. آمریکا می‌گوید که ایران علاوه بر کمک مالی، تجهیزات نظامی و سلاح‌های پیشرفته و هزاران موشک در اختیار گروه حزب‌الله لبنان قرار می‌دهد. منتقدان جمهوری اسلامی می‌گویند که حمایت‌های مالی ایران از گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان و گروه حماس برای این کشور هزینه سنگینی داشته است.

۱۴۰۳/۰۸/۰۷

اهداف اسرائیل در حمله به ایران چه بود؟

بر اساس گزارش‌های غیر رسمی، اسرائیل در حمله بامداد شنبه، چهار سامانه اس-۳۰۰ را هدف قرار داد که گفته می‌شود پیشرفته‌ترین تجهیزات پدافند هوایی ایران است. ایران بعد از یک دهه تلاش، توانسته بود این سامانه‌ها را به قیمت تقریبا یک میلیارد دلار از روسیه تحویل بگیرد.

۱۴۰۳/۰۸/۰۶

موشکافی از عملیات هوایی معنی دار اسرائیل به ایران

ادعاهای اسرائیل چه هستند؟ 
اسرائیل می‌گوید عملیات روز جمعه «موفقیت‌آمیز» بوده و ارتش این کشور توانسته «تمامی اهداف» مورد نظر خود را از بین ببرد. به گفته مقامات اسرائیلی، «بیشتر حملات» از بیرون از مرزهای ایران انجام شده است. این عبارت می‌تواند به این معنی باشد که بعضی از جنگنده‌های اسرائیلی برای عملیات به داخل مرزهای ایران نفوذ کرده‌اند. 
مطابق اعلام اسرائیل، در این حمله «تمامی ۴ سامانه موشکی اس-۳۰۰ ایران» نابود شده است. مقامات آمریکایی نیز این گفته را تایید کرده‌اند. اسرائیل در بیانیه رسمی خود همچنین اعلام کرده است که عملیات جمعه شب «بدون مزاحمت پدافندی» انجام شده و دفاع هوایی ایران به نحوی از بین رفته که راه برای انجام عملیات‌های هوایی آینده باز شده است.
 ویدئوهای آماتور چه می‌گویند؟
تا کنون فیلم‌های متعددی از شب حمله اسرائیل و واکنش پدافندی ایران منتشر شده است، با این وجود هیچ صحنه‌ای از شلیک تیر موشکی سامانه‌های پدافندی اس-۳۰۰، سامانه باور ۳۷۳ یا سامانه سوم خرداد در آن‌ها دیده نمی‌شود.
در این میان یک ویدئو که به صورت آماتور گرفته شده و در شبکه‌‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است، شلیک‌های یک پدافند و انفجارهای متعدد در هوا را نشان می‌دهد. با این حال کارشناسان نظامی می‌گویند این شلیک‌ها نه حاصل شلیک موشک رهگیری، بلکه حاصل فعالیت یک توپ ضدهوایی ۲۳ میلی‌متری موسوم به «زو-۲۳» (ZU-23) است.
در شرایطی که اسرائیل گفته در حمله خود از موشک‌های بالستیک هواپرتاب استفاده کرده است، این توپ‌ها برای دفاع در برابر چنین موشک‌هایی طراحی و ساخته نشده‌اند. اما اگر اینطور است، پس صحنه‌های انفجار در هوا چه هستند؟ 
در این باره باید گفت که توپ‌های ضدهوایی ۲۳ میلی‌متری برای اجتناب از برخورد به منازل مسکونی و غیرنظامی پس از شلیک، مجهز به یک مکانیزم خودانفجاری هستند. این بدین معنی است که اگر فاصله معینی را طی کرده و با هدفی برخورد نکنند، خود به خود منفجر می‌شوند.
خسارات اعلام‌شده ایران چه می‌گویند؟
ایران اعلام کرده است که ۴ نفر از پرسنل ارتش در جریان این حمله جان خود را از دست داده‌اند. با توجه به اینکه گفته می‌شود دستکم یک نفر از این افراد، سرگرد حمزه جهاندیده، در واحد پدافند ماهشهر خدمت می‌کرده است به نظر می‌رسد که سامانه‌های پدافندی خود هدف حملات بوده‌اند. 
از سوی دیگر مقامات ایرانی و اسرائیلی که به شرط ناشناس ماندن با نشریه نیویورک تایمز مصاحبه کرده‌اند گفته‌اند که سامانه‌های پدافند هوایی مجتمع پتروشیمی بندر امام خمینی، پالایشگاه نفت آبادان در استان خوزستان و میدان گازی تنگ بیجار در استان ایلام مورد اصابت قرار گرفته‌اند.
امری که می‌تواند نشانه هشدار اسرائیل برای هدف قرار دادن منابع اقتصادی ایران در گام بعدی احتمالی باشد. از سوی دیگر تصاویر ماهواره‌ای که به تازگی منتشر شده است نشان می‌دهند که دستکم یک مجموعه هدف در پارچین در نزدیکی تهران با دقت نسبتا بالا مورد اصابت واقع شده‌اند.
در این تصاویر چهار ساختمان، که اسرائیل ادعا می‌کند سه تای آن‌ها محل تولید موشک با سوخت جامد و همچنین یک ساختمان درگیر در صنعت نظامی هسته‌ای ایران، بوده‌اند تقریبا به طور کامل از بین رفته‌اند. این نشان می‌دهد که پدافند موشکی هوایی ایران دستکم در پارچین نتوانسته است به طور موثر موشک‌های مهاجم را ردگیری کرده و مانع از اصابت آن‌ها شود. با این حال برای برآورد دقیق‌تر از نحوه عملکرد سیستم پدافندی ایران باید تا انتشار تصاویر ماهواره‌ای بیشتر و یا اسناد معتبر قابل راست‌آزمایی از سوی طرف‌های درگیر و یا منابع مستقل منتظر ماند.

۱۴۰۳/۰۸/۰۴

تایمز: تعویق حمله اسرائیل به ایران پس از درز اسناد محرمانه

حمله اسرائیل علیه ایران به تعویق افتاده ودلیل آن درز اطلاعات نظامی حساس در آمریکا در هفته گذشته بود. نشریه تایمز در گزارشی در ۲۴ اکتبر به ابعاد و نتایج این افشاگری و رابطه آن با حمله تلافی‌جویانه اسرائیل پرداخته است. 
هرتزی هالوی، فرمانده کل ارتش دفاعی اسرائیل در پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل افشای مدارکی مربوط به عملیات نظامی تل‌آویو که در اصل پاسخی به حمله ایران با حدود ۲۰۰ موشک به اسرائیل بود، تمامی برنامه‌های این کشور را تغییر داد. این اطلاعات در یک کانال تلگرامی حامی جمهوری اسلامی انتشار یافت.
ایران دومین حمله موشکی خود به اسرائیل را به دلیل کشته‌شدن رهبران سیاسی و نظامی حزب‌الله لبنان و ایران توسط اسرائیل موجه می‌داند. نگاهی به اطلاعات منتشر شده نشان می‌دهد که جزئیات دقیقی از انواع موشک‌های اسرائیلی و تجهیزات لازم در آن ذکر شده‌اند که به گفته کارشناسان نظامی می‌توانند حتی درباره اهداف تعیین‌شده و شدت حمله، اطلاعاتی را در اختیار مقامات ایرانی بگذارند. اسرائیل نگران است که این افشاگری بتواند به نظامیان ایرانی کمک کند با اطلاع از الگوهای خاص، عملیات نظامی را پیش‌بینی کنند و راه‌های مقابله با آن را بیابند. به همین دلیل اسرائیل نیاز به یک برنامه جایگزین دارد. در اسناد لورفته بطور مثال از موشک‌های "راکس" و "افق طلایی" اسرائیل یاد شده، اما به اهداف احتمالی در ایران اشاره‌‌ای نشده است.
آمریکا پیش از درز این اسناد از اسرائیل خواسته بود از حمله به اهدافی مشخص در ایران هم‌چون مراکز اتمی و پایانه‌های نفتی خودداری کند. یک مقام امنیتی و آگاه به برنامه‌های عملیاتی اسرائیل به تایمز گفته است: «درست است که درز این اطلاعات حمله اسرائیل را به تعویق انداخته و این کشور را مجبور به تغییر استراتژی و مولفه‌های نظامی خود کرده، اما در اصل حمله تلافی‌جویانه اسرائیل تغییری رخ نداده است. 
تنها زمان برنامه‌ریزی برای این حمله بیش از آنچه انتظار می‌رفت به طول انجامیده است.»
 سفر بلینکن به اسرائیل 
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به آمریکا اطمینان داده که حمله این کشور به ایران بر روی اهداف نظامی و بنیه دفاعی این کشور متمرکز خواهد بود. برای مثال مراکز سپاه پاسداران و بسیج که دو بازوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به شمار می‌آیند، از جمله اهداف اسرائیل خواهند بود. آنتونی بلیکن، وزیر امورخارجه آمریکا در هفته جاری و پس از درز اطلاعات محرمانه سفری به اسرائیل داشت و به مقامات اسرائیلی اطمینان داد که پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) در حال بررسی و پیگیری درز اسناد در آمریکا است.
از سوی دیگر پس از انتشار گزارشی در اسکای‌نیوز عربی مبنی بر دست داشتن آرین طباطبایی، مشاور ایرانی‌الاصل ارشد پنتاگون در افشای این اسناد، مقامات پنتاگون اعلام کردند که"آرین طباطبایی"نقشی در افشای اسناد نظامی نداشته است. در سال گذشته نیز یک خلبان جوان آمریکایی اسناد دقیقی از میدان‌های نبرد اوکراین در جنگ علیه روسیه را در یک شبکه ‌خبررسانی منتشر کرد که سبب شرمساری سازمان‌های امنیتی آمریکا شد.
در گزارش تایمز آمده است که نتانیاهو به بلینکن گفته نمی‌تواند حمله پهپادی حزب‌الله به منزلش را "نادیده بگیرد". او از آمریکا خواسته که نیروهای این کشور در همکاری با ارتش اسرائیل حمله به ایران را انجام دهند. آنچه روشن است بلینکن در سفرش از مقامات اسرائیلی خواسته که از شدت عملیات خود علیه ایران بکاهند. 
وزیر امورخارجه در ضمن تاکید کرده که "آمریکا همیشه در کنار اسرائیل خواهد بود و در دفاع از اسرائیل به ارتش این کشور یاری خواهد رساند." آمریکا نگران گسترش جنگ در خاورمیانه است. آمریکا با استقرار پدافند دفاعی "تاد" در اسرائیل می‌خواهد با خطر حملات آتی موشکی ایران به اسرائیل مقابله کند. در دومین حمله موشکی ایران به اسرائیل برخی از پرتابه‌ها موفق شدند به پایگاه هوایی اسرائیل در "نواتیم" اصابت کنند. آمریکا همراه با استقرار سامانه دفاعی "تاد" حدود ۱۰۰ سرباز را نیز به اسرائیل گسیل کرده است. بنا به گفته برخی مقامات نظامی، اسرائیل نیز از الگوی مشابهی برای حمله به ایران استفاده خواهد کرد یعنی مراکز نظامی، موشکی و تاسیسات ساخت پهپادها در ایران می‌توانند اهدافی مشروع برای اسرائیل باشند.
هم زمان با تعویق حمله اسرائیل، عباس عراقچی، وزیر امورخارجه ایران در سفر به چند کشور منطقه کوشید که از شدت حمله نظامی اسرائیل بکاهد. او همچنین از اردن، عراق و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس خواست که حریم هوایی خود را بر روی جنگنده‌های اسرائیلی ببندند. ایمان صفدی، وزیر خارجه اردن نیز به همتای ایرانی خود گفت "اردن اجازه نخواهد داد که هیچ طرفی به حریم هوایی اردن تجاوز کند." اشاره او به عبور موشک‌های ایرانی بر فراز اردن بود که در اصل نقض حاکمیت وحریم هوایی این کشور محسوب می‌شود.
DW

۱۴۰۳/۰۷/۲۸

حمله پهپادی به منزل نتانیاهو !!

 ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که یک پهپاد از لبنان به ساختمانی در شهر قیساریا، که منزل بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در آن قرار دارد، برخورد کرده است. رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که هدف این حمله، منزل نتانیاهو بوده و دو پهپاد دیگر که هم‌زمان از لبنان وارد اسرائیل شدند، پیش از رسیدن به هدف سرنگون شدند. 
منابع دفتر نخست‌وزیری تأیید کردند که در زمان این حمله، نتانیاهو در خانه حضور نداشته است. پس از این حادثه، نیروهای امنیتی مسیرهای منتهی به منزل هدف‌گیری‌شده را مسدود کردند. ارتش اسرائیل گزارش داد که این حمله خسارت جانی به همراه نداشته است. در بیانیه ارتش آمده است که در جریان حمله پهپادی، آژیرهای خطر در پایگاه نظامی گلیلوت در شمال شرق تل‌آویو به صدا درآمدند و تأکید شد که پهپادهای مهاجم دیگری از سمت لبنان در منطقه وجود ندارد. هم‌زمان با این حمله، جنگنده‌های اسرائیلی از شب گذشته تا صبح امروز حملات هوایی گسترده‌ای را به روستاهای منطقه صور و بنت جبیل در جنوب لبنان انجام دادند. 
در این حملات، یک خانه در شهر شمع در نزدیکی مقام «نبی شمعون الصفا» هدف قرار گرفت که منجر به آسیب جدی به مقام و تخریب کامل خانه شد. همچنین، شهرهای المجدل، مجدل زون، کفرا، جرود البلد، دیر عامص و اطراف شهر عیتیت نیز هدف حملات هوایی قرار گرفتند. در نیمه‌شب گذشته و تا ساعات اولیه بامداد، شهرک‌های عیتا الشعب، رامیه و کفرا مورد حملات توپخانه‌ای مستقیم اسرائیل قرار گرفتند. طبق گزارش رسمی دولت لبنان که روز جمعه منتشر شد، شمار قربانیان حملات هوایی اسرائیل به لبنان از آغاز درگیری‌ها بین اسرائیل و حزب‌الله در هشت اکتبر 2023 تاکنون به 2418 کشته و 11336 زخمی رسیده است.
در 24 ساعت گذشته، شش نفر کشته و 69 نفر زخمی شده‌اند. هرزی هالیوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، نیز اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان حزب‌الله به حدود 1500 نفر رسیده است و تأکید کرد که این گروه آمار خسارت خود را پنهان می‌کند. او افزود: «خسارت بزرگی به حزب‌الله وارد شده و ساختار فرماندهی این گروه متحمل آسیب‌های جدی شده است. من فکر می‌کنم حتی ایران هم نمی‌داند که چه بر سر حزب‌الله، بازوی اصلی تهران، آمده است و این مسئله بسیار مهمی است.»

۱۴۰۳/۰۷/۲۶

حضور قاآنی در صداوسیمای ایران پس از غیبت دو هفته‌ای !!!

صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، بامداد سه‌شنبه 24 مهر‌ برای دقایقی چهره اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، که در دو هفته گذشته بی‌خبری از او موجب گمانه‌زنی‌ها در خصوص وضعیتش شده بود را هنگام ورود جسد عباس نیلفروشان، معاون عملیات سپاه نشان داد.
گمانه‌زنی‌های رسانه‌های داخلی و خارجی پیرامون سرنوشت قاآنی طی روزهای گذشته، موجب واکنش تند مقامات ایرانی شده بود. آخرین بار که قاآنی در رسانه‌ها مشاهده شده بود، دو روز پس از کشته‌شدن حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در حمله هوایی اسرائیل به ستاد فرماندهی این گروه در حومه جنوبی بیروت بود. در آن زمان قاآنی به دفتر نماینده حزب‌الله در تهران رفت. تلویزیون ایران سحرگاه سه‌شنبه صحنه‌هایی از استقبال از پیکر عباس نیلفروشان، فرمانده سپاه پاسداران در لبنان و سوریه، را پخش کرد. قاآنی به همراه تعدادی از مقامات نظامی و غیرنظامی در فرودگاه مهرآباد تهران در جمع حاضران حاضر شد.
پیشتر دو مقام امنیتی ایران به خبرگزاری «رویترز» تایید کرده بودند که پس از حملات پنجشنبه‌، اسرائيل به منطقه ضاحیه، هیچ خبری از قاآنی، ندارند. منابع گفته بودند که قاآنی پس از کشته‌‌شدن حسن نصرالله به لبنان سفر کرده بود. در همین حال، «میدل ایست آی»، هفته گذشته خبر داد که قاآنی در بازداشت و بازجویی است و در جریان بازجویی دچار «حمله قلبی» شده و به بیمارستان منتقل شده است. حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه «کیهان»، روز گذشته، عدم پاسخ سپاه پاسداران به «شایعات» در خصوص غیبت اسماعیل قاآنی را «موفقیتی چشمگیر» خواند و گفت که سپاه «در حالی که هیچ نکته‌ای از نگاهش پنهان نیست، به هیچ‌یک از شایعات پاسخ نداد و دشمن را در حالتی از گیجی و منگی تنها گذاشت.»

۱۴۰۳/۰۷/۲۲

ابهام در سرنوشت اسماعیل قاآنی؛ پاسخ قالیباف به اخبار پیرامون ناپدیدی فرمانده سپاه قدس

رئیس مجلس گفت: شایعاتی که درباره سردار اسماعیل قاآنی در جریان است، درچارچوب انتشار اخبار کذبی است که به صورت مغرضانه منتشر می‌شود. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: بار‌ها اعلام کرده‌ایم که خواستار گسترش جنگ نیستیم، اما به هر تجاوزی با قدرت و به شکل مناسب پاسخ می‌دهیم. به گزارش ایرنا، قالیباف در گفتگو با شبکه المیادین افزود: ما این موضوع را پیشتر به صراحت نشان دادیم و امیدواریم که دشمنان عبرت گرفته باشند. وی اضافه کرد: ما منظور از پاسخ «درچارچوب و ضوابط» را متوجه نمی‌شویم و هیچ تجاوزی به کشورمان را بدون پاسخ نمی‌گذاریم.
قالیباف تصریح کرد: پاسخ ما در عملیات «وعده صادق۲» فقط نظامی بود و پایگاه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی را در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دادیم. وی اظهارکرد: ما از هیچ چیزی ترس نداریم و من در سفر به لبنان شخصا هدایت هواپیما را برعهده داشتم و مایه خرسندی و خوشحالی ما است که در میان مردم لبنان باشیم و از مکان‌های آسیب دیده بازدید کنیم. رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: ما خواستیم بگوئیم که به رهبرمان حضرت آیت الله خامنه‌ای اقتدا می‌کنیم که به رغم همه تهدید‌های دشمن، نماز جمعه را اقامه کردند. قالیباف اضافه کرد:
ما هراسی نداریم و این سفر را براساس قوانین بین المللی انجام دادیم و هیچ ترسی از آمدن به لبنان نداریم. وی اظهارکرد:
شایعاتی که درباره سردار اسماعیل قاآنی در جریان است، درچارچوب انتشار اخبار کذبی است که به صورت مغرضانه منتشر می‌شود. قالیباف تصریح کرد: سردار قاآنی در سلامت کامل است و در حال انجام وظایف و ماموریت‌های ویژه خود است. وی گفت: بار‌ها اعلام کردیم که آسمان و زمین کشور‌های همسایه نباید مبدا یا مسیر تجاوز و تهدید ایران قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر چنین اتفاقی بیفتد، طبیعی و روشن است که هرجایی که از آنجا به ایران تجاوز شود را هدف قرار دهیم. قالیباف اضافه کرد: اطمینان داریم که همسایگان ما در غرب آسیا این موضوع را رعایت می‌کنند همانطور که پیشتر رعایت کردند و ما با همه کشور‌های منطقه روابط خوب و مسالمت آمیزی داریم. وی اظهارکرد: ما در ایران بر سر این موضوعات اتفاق نظر داریم و این اتفاق نظر در رفتار و واکنش‌های ما متبلور است. قالیباف گفت:
ما درباره پشتیبانی از ملت‌های لبنان و فلسطین و یاری آنها اتفاق نظر داریم. وی بیان کرد: ملت ما و همه امت اسلامی از ملت‌های لبنان و فلسطین حمایت مادی و معنوی می‌کنند. قالیباف افزود: بی تردید مقاومت مانند گذشته از این حمایت و توجه برخوردار خواهد بود. وی تصریح کرد: طبیعی است که ما در بازسازی زیرساخت‌ها و مناطق آسیب دیده مشارکت کنیم و ما و همه کشور‌های اسلامی از این موضوع حمایت خواهند کرد.

۱۴۰۳/۰۷/۲۱

انتخاب دشوار اسرائیل: بمب ایرانی یا بمباران ایران

صدای آمریکا: ایلان برمن، معاون ارشد اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا، روز جمعه ۲۰ مهر در مقاله‌ای در تارنمای «نشنال اینترست» به بررسی ابعاد تشدید تنش‌ها در خاورمیانه پرداخت. او در این مطلب با اشاره به حمله گسترده موشکی اخیر جمهوری اسلامی به اسرائیل، می‌گوید که اسرائیل در مورد چگونگی واکنش موثر به این حمله بدون ایجاد یک درگیری بزرگ منطقه‌ای با تصمیم دشواری مواجه است. ایلان برمن با بیان این که کاخ سفید خواستار خویشتن‌داری برای جلوگیری از اخلال در بازارهای جهانی انرژی یا تحریک خصومت‌های بیشتر است، یادآور می‌شود که تحلیل‌گران اسرائیلی معتقدند حکومت ایران ممکن است برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را تسریع کند.
به گفته او، اسرائیل در حال بررسی گزینه‌های خود در مورد حکومت ایران است، و در همین حال خاورمیانه، و در واقع جهان، با نگرانی در انتظار پاسخ اسرائیل به حمله موشکی گسترده جمهوری اسلامی به اسرائیل است. ایلان برمن می‌نویسد که کاخ سفید نگران یک جنگ منطقه‌ای فراگیر است و اورشلیم را تحت فشاری زیاد، ولی بسیار بی‌سروصدا، قرار داده است تا اقدامات تلافی‌جویانه خود را «متناسب» با حمله جمهوری اسلامی محدود کند، و مراکز هسته‌ای و انرژی ایران را هدف قرار ندهد.
به نوشته او، محاسبات اسرائیل نیز پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و این کشور به دنبال گزینه‌ای نیست که وضعیت موجود را در حد خطرناکی تثبیت کند، به‌ گونه‌ای که جمهوری اسلامی جرأت کند تا حملات مستقیم بیشتری را بدون نگرانی از پاسخ اسرائیل انجام دهد. ایلان برمن می‌گوید که پاسخ بسیار ضعیف اسرائیل نیز همین مشکل را خواهد داشت، زیرا نمی‌تواند به اندازه کافی جمهوری اسلامی را از تجاوز بیشتر باز دارد. اما تلاش جدی‌تر برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های نفتی ایران باعث افزایش قیمت‌های جهانی انرژی می‌شود، و از طرفی یک اقدام تأثیرگذار بر برنامه گسترده هسته‌ای جمهوری اسلامی نیز بسیار پیچیده خواهد بود. او در ادامه می‌نویسد که عامل دیگری نیز مطرح است و ممکن است در شکل‌دهی به نحوه پاسخ نهایی اسرائیل تعیین‌کننده باشد.
به نوشته ایلان برمن، عقیده ناظران و تحلیل‌گران اسرائیلی این است که جمهوری اسلامی در مرحله‌ای قرار دارد که بسیار به ساخت بمب هسته‌ای نزدیک شده و این موضوع نیز یکی از شاخص‌هایی است که می‌تواند در چگونگی پاسخ اسرائیل به حمله موشکی جمهوری اسلامی به این کشور تأثیرگذار باشد.
برمن در پایان چنین نتیجه‌گیری می‌کند که افزایش شدید تهدیدهای جمهوری اسلامی به ویژه پس از تحولات اخیر - از جمله از بین رفتن رده‌های مختلف رهبری و فرماندهی حزب‌الله و حماس - ناظران مرتبط با حزب الله اسرائیلی را متقاعد کرده که رهبران ایران در آستانه تغییر سیاست بلندمدت خود هستند و این بار می‌خواهند به حرکتی تمام عیار برای دستیابی به بمب هسته‌ای دست بزنند.
او می‌گوید که چنین تغییر سیاستی دلیلی است برای این که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نیز باید در میان اهداف حمله اسرائیل لحاظ شود. او در آین رابطه به اظهارنظر نیکولا سارکوزی، رئیس‌جمهوری اسبق فرانسه، در سال ۱۳۸۶ اشاره می‌کند که درباره گزبنه‌های فرارو درباره مقابله با جمهوری اسلامی گفته بود:
یا «بمب ایرانی، یا بمباران ایران.» خبرگزاری رویترز روز جمعه ۲۰ مهر به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت که حکومت ایران هنوز تصمیمی برای ساخت سلاح هسته‌ای نگرفته است. آنها به رویترز گفتند که ایالات متحده هنوز بر این باور است که جمهوری اسلامی با وجود شکست‌های استراتژیک اخیر درتهران، از جمله کشته شدن رهبران حزب‌الله توسط اسرائیل و دو تلاش ناموفق برای حمله موشکی به اسرائیل، تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای نگرفته است.
این موضوع در شرایطی از سوی یک مقام ارشد دولت جو بایدن و سخنگوی دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا (او دی ان آی) مطرح شده است که پیشتر ویلئام برنز، رئیس سازمان سی آی ای گفته بود: 
«هیچ مدرکی وجود ندارد حکومت ایران تصمیم گرفته باشد یک سلاح هسته‌ای بسازد و اگر چنین تصمیمی بگیرد، آمریکا و متحدانش احتمالاً به‌زودی پس از اتخاذ این تصمیم متوجه خواهند شد.»
به گزارش رویترز، بر اساس گفته‌های سخنگوی دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در حال حاضر تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحات هسته‌ای که ایران در سال ۲۰۰۳ تعلیق کرده بود، نگرفته است. گفته شده است که ارزیابی اطلاعاتی می‌تواند به درک دلیل مخالفت ایالات متحده با حمله اسرائیل به برنامه هسته‌ای ایران در حمله تلافی جویانه موشکی دهم مهر جمهوری اسلامی به آن کشور کمک کند. پیشتر نیز جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، گفته بود که از حمله تلافی جویانه اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران حمایت نخواهد کرد، اظهاراتی که با انتقاد شدید جمهوری خواهان مواجه شد. به نوشته رویترز، مقامات آمریکایی مدت‌هاست که اذعان کرده‌اند که تلاش برای نابودی برنامه تسلیحات هسته‌ای حکومت ایران ممکن است تنها تلاش‌های تهران برای تولید بمب هسته‌ای را به تأخیر بیندازد و حتی می‌تواند عزم تهران را برای انجام این کار تقویت کند.

۱۴۰۳/۰۷/۱۹

واکنش آمریکا به قرار دادن «سیستانی» در لیست هدف‌گیری اسرائیل


سفیر آمریکا در بغداد ضمن تمجید از سیستانی مخالفت خود را با هرگونه هدف گرفتن او ابراز کرد پس از اینکه یک شبکه تلویزیونی اسرائیلی عکسی از علی سیستانی، مرجع شیعه ایرانی در عراق را به عنوان یکی از اهداف طرح‌های ترور اسرائیل منتشر کرد، آمریکا به این موضوع واکنش نشان داد.
آلینا رومانوفسکی، سفیر آمریکا در بغداد با ابراز مخالفت خود با هرگونه هدف قرار دادن سیستانی، تأکید کرد که او «شخصیتی دینی برجسته» است که در جامعه بین‌المللی مورد احترام زیادی قرار دارد و به عنوان صدایی تعیین‌کننده و تأثیرگذار در حفظ آرامش در منطقه شناخته می‌شود.
رومانوفسکی، در بیانیه‌ای که از سوی دفتر رسانه‌ای سفارت آمریکا در بغداد از طریق پلتفرم «ایکس» منتشر شد، گفت: «ما هرگونه هدف قرار دادن او را رد می‌کنیم و ایالات متحده به حمایت خود از تلاش‌ها برای تقویت صلح در منطقه ادامه می‌دهد.» فهرست اهداف اسرائیل
 «شبکه 14» اسرائیل تصویری از علی سیستانی، مرجع شیعه ایرانی در عراق منتشر کرد و او را به عنوان یکی از اهداف طرح‌های ترور اسرائیلی معرفی کرد. در این تصویر، علی سیستانی در کنار تصاویری از عبدالملک الحوثی، رهبر حوثی‌ها؛ نعیم قاسم، جانشین دبیرکل حزب‌الله؛ یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس؛ اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و علی خامنه‌ای، رهبر ایران دیده می‌شود.
این کانال تلویزیونی اسرائیلی روز سه‌شنبه بدون اینکه دلایل قرار دادن سیستانی در لیست ترور را توضیح دهد، تصاویر افراد فوق‌الذکر را با علامت «هدف‌گیری» بر بالای سر هر یک از آنها منتشر کرد. این تصاویر در حین صحبت یکی از خبرنگاران این کانال درباره پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله موشکی ایران به اسرائیل در روز سه‌شنبه گذشته نمایش داده شد. این خبرنگار در جریان سخنرانی خود با اشاره به اینکه تاریخ پاسخ احتمالی اسرائیل نیز هنوز مشخص نشده است، گفت: اسرائیل «تصمیم حمله به ایران را گرفته، اما اهدافی که قرار است مورد حمله قرار گیرند، هنوز نامشخص است.»
از سوی دیگر اما ارتش اسرائیل تاکنون به‌طور رسمی در مورد فهرستی که کانال 14 منتشر کرده، اظهارنظری نکرده است. شایان ذکر است که اسرائیل مسئولیت کشته شدن حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله در سپتامبر گذشته را بر عهده گرفته و همچنین مسئولیت خود در کشتن چندین عضو کادر رهبری و ستاد کل فرماندهی این گروه شبه‌نظامی در لبنان را پذیرفت. 
از سوی دیگر، ایران اسرائیل را به ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی جنبش حماس در تیر ماه گذشته در تهران متهم کرده است. گفتنی است که تل‌آویو در طول سال گذشته بارها اعلام کرده است که «حمله نظامی» خود را تا نابودی کامل ساختار تشکیلاتی و نظامی جنبش حماس از جمله حذف یحیی السنوار که در تونل‌های زیرزمینی در جنوب نوار غزه پنهان شده‌اند، ادامه خواهد داد.

همه به دنبال فرمانده «گمشده» سپاه؛ «میدل ایست آی»: قاآنی تحت بازجویی جمهوری اسلامی است

با تداوم بی‌خبری از اسماعیل قاآنی و مطرح شدن شایعه‌ها و سناریوهای مختلف در مورد سرنوشت او، وبسایت «میدل ایست آی» در گزارشی اختصاصی خبر داده که اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بازداشت شده و تحت بازجویی است. شبکه خبری «اسکای نیوز عربی» هم مدعی شده که اسماعیل قاآنی در جریان بازجویی دچار سکته قلبی شده است.
پس از حمله ۱۲ مهر ارتش اسرائیل به پایگاه حزب‌الله لبنان در منطقه ضاحیه بیروت، گزارش‌ها حاکی از آن است که اسماعیل قاآنی هم‌زمان در پایتخت لبنان به سر می‌برده و هرچند مقامات اسرائیلی گفته‌اند فرمانده نیروی قدس سپاه هدف آن حمله نبوده، اما برخی منابع گفته‌اند که او احتمالا کشته شده است. در پی ناپدید شدن قاآنی و تعلل مقامات جمهوری اسلامی در اظهارنظر قطعی درباره سرنوشت او، گزینه‌های مختلفی مطرح شده است. برخی ناظران گفته‌اند که احتمالا او توسط سازمان اطلاعات سپاه به دلیل نفوذ موساد در سطوح بالای سپاه پاسداران، بازداشت شده است؛ در این حال برخی دیگر گزینه کشته شدن فرمانده نیروی قدس سپاه را مطرح کرده‌اند و گروهی نیز گفته‌اند که احتمالا قاآنی در اسرائیل است. 
در این میان، گروهی از ناظران نیز می‌گویند جمهوری اسلامی برای «فضاسازی و خریدن زمان» به عمد قاآنی را از نظرها پنهان کرده و این اقدام را یک جنگ روانی دانسته و گفته‌اند که او مدتی بعد خواهد آمد و با دادن مدال «فتح» ماجرا تمام خواهد شد. وبسایت خبری «میدل ایست آی» روز پنجشنبه ۱۹ مهر به نقل از چند منبع نوشت که اسماعیل قاآنی زنده و سالم است، ولی به دنبال تحقیقات جمهوری اسلامی درباره رخنه‌های عمده امنیتی تحت نظارت و بازجویی قرار گرفته است.
از زمان کشته‌شدن حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، در حمله هوایی گسترده اسرائیل به بیروت در تاریخ ۶ مهر، اسماعیل قاآنی در انظار عمومی ظاهر نشده است. به گزارش «میدل ایست آی»، پس از این رخداد سپاه پاسداران تحقیقاتی را درباره چگونگی رسوخ اطلاعاتی اسرائیل به لایه‌های رهبری حزب‌الله لبنان و آگاهی از زمان و مکان حضور حسن نصرالله را آغاز کرده است. این وبسایت خبری به نقل از ۱۰ منبع در تهران، بیروت و بغداد گزارش داده که اسماعیل قاآنی و تیم او در قالب این تحقیقات امنیتی تحت نظارت قرار گرفته‌اند. بنا براین گزارش، فرمانده نیروی قدس سپاه دو روز پس از کشته شدن حسن نصرالله برای «ارزیابی وضعیت میدانی» به لبنان سفر کرد ولی به دنبال انتشار اخبار درباره کشته شدن هاشم صفی‌الدین، جانشین احتمالی حسن نصرالله، تمام تماس‌ها با اسماعیل قاآنی به مدت دو روز قطع بودند.
«میدل ایست آی» به نقل از دو منبع در سپاه پاسداران و مقامات عراقی گزارش داده که اسماعیل قاآنی در جلسه هاشم صفی‌الدین با مجمع شورای حزب‌الله لبنان حضور نداشته و دچار جراحت هم نشده است. یک فرمانده نظامی در گروهی مسلح نزدیک به ایران به وبسایت «میدل ایست آی» گفته است که «هیچ چیز در حال حاضر مشخص نیست. تحقیقات ادامه دارد و هر امکانی وجود دارد.» خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز چهارشنبه ۱۸ مهر به نقل از یک مقام نظامی ادعا کرد اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، در «سلامت کامل» است. 
روز پنجشنبه ۱۹ مهر شبکه خبری «اسکای نیوز عربی» به نقل از «منابع ایرانی» گزارش داد که اسماعیل قاآنی در جریان بازجویی سکته قلبی کرده است. بنا بر این گزارش، مدیر دفتر فرمانده نیروی قدس مظنون به ارتباط با اسرائیل است. ابراهیم جباری، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ضمن اعلام این خبر اضافه کرده است که اسماعیل قاآنی در روزهای آینده از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نشان فتح دریافت می‌کند.
حامد محمدی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل امنیتی
تأخیر در اطلاع‌رسانی درباره قاآنی «مشکوک» است حامد محمدی، روزنامه‌نگار، در همین رابطه به صدای آمریکا گفت که تأخیر جمهوری اسلامی در اطلاع‌رسانی درباره فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران «مشکوک» است. 
حامد محمدی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل امنیتی، روز چهارشنبه ۱۸ مهر به صدای آمریکا گفت که از طرفی «برخی می‌گویند این ابزار جنگ روانی جمهوری اسلامی است» و ممکن است «یکی دو روز دیگر از او رونمایی بشود و مدال فتح به او بدهند و از او به عنوان یک سردار دلیر رونمایی کنند، اما از طرفی دیگر به خاطر دروغ‌های پیشین جمهوری اسلامی درباره مرگ سردارانش، چه بسا حکومت به دنبال زمان خریدن برای اعلام مرگ او باشد.» به گفته این روزنامه‌نگار، اگر قاآنی کشته شده باشد، در شرایط کنونی اعلام خبر مرگ او «کبریتی زیر دیگ هواداران نظام است»، جمهوری اسلامی را «به یک واکنش اساسی دیگر مجبور می‌کند»، آن هم زمانی که از راه‌ها و با توسل به لابی‌های مختلف «دارند تلاش می‌کنند عملیات نظامی اسرائیل را محدودتر کنند.» آقای محمدی همچنین با تأکید بر «فعال بودن دستگاه‌های تبلیغاتی جمهوری اسلامی»، گفت که از طرفی گفته می‌شود «قاآنی در گوشه سوریه یا لبنان است تا برنامه‌ریزی کند و اگر فعالیت اسرائیل گسترده بود، در صورت حمله اسرائیل، برای تلافی دوم را محکم‌تر انجام بدهد.» حامد محمدی همچنین با یادآوری این که این‌ها همه فرضیات است، گفت:
«این نکته را به هیچ وجه نباید فراموش کرد که برای علی خامنه‌ای مرگ اطرافیانش، از رئیسی و مقامات سیاسی، تا فرماندهان نظامی و سپاهی‌ها، اصلا مهم نیست. زیرا بر مبنای عقاید و باورهای اسلامی‌اش به درجه‌ای از قساوت قلب رسیده که مرگ را حق می‌انگارد.» او همچنین تأکید کرد: «فراموش نکنید که بستر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک سازمان نظامی کلاسیک بر مبنای وطن‌دوستی و علم و تکنولوژی نیست، بلکه سازمانی بر اساس ایدئولوژی‌ها و باورهای آخرالزمانی و ملغمه‌ای از فرهنگ عاشورا و شهادت است که آن دسته از سردارانش که از جنگ ایران و عراق بیرون آمده‌اند، الآن در خوان آخر زندگی‌شان بدشان نمی‌آید که به سمت "شهادت" بروند.» 
تأکید حامد محمدی، این که «در اوج جنگ و درگیری‌های منطقه ارتباط جمهوری اسلامی با یکی از فرماندهانش یعنی اسماعیل قاآنی قطع بشود مشکوک است» و «بررسی سابقه جمهوری اسلامی در این مواقع نشان می‌دهد بیش از آن که احتمال داشته باشد ناگهان قاآنی را از پشت پرده بیرون بیاورند و برجسته بکنند، خبر مرگ او برسد.» علاوه بر این، او با یادآوری ناپدید شدن احمد متوسلیان در اوایل دهه ۶۰ در بیروت، گفت که برای جمهوری اسلامی سرنوشت نیروهایش اهمیتی ندارد و «مسئله منشأ و زیرساخت‌های سپاه پاسداران است که با مرگ یک، دو، و چند فرمانده این تشکیلات نه‌تنها ضعیف نمی‌شود، بلکه افرادی جایگزین می‌شوند» که اقداماتش ادامه یابد، چنان که اگر قاسم سلیمانی «برای یک سطحی از عملیات تدارک می‌دید، بعد از رفتن قاسم سلیمانی و آمدن قاآنی به جای او، هفتم اکتبر برنامه‌ریزی شد.
تا پول هست و دسترسی به منابع مالی هست و این ساختار برای پرورش نیروهای آماده شهادت هست»، جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد. به نظر آقای محمدی، تأخیر جمهوری اسلامی در اعلام وضعیت اسماعیل قاآنی «مشکوک است» و احتمالا او «زخمی شده» و شاید هم «کشته شده باشد»، اما «ما با یک سازمان کلاسیک روبه‌رو نیستیم که بشود پیش‌بینی کرد»، هرچند در صورت زخمی یا کشته شدن قاآنی، حکومت «باید به هواداران خودش پاسخگو باشد» و احتمال دارد تعللش به این مسئله مربوط باشد. در پی یک هفته بی‌خبری از اسماعیل قاآنی، گمانه‌زنی‌ها درباره کشته شدن فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله ۱۲ مهر اسرائیل به مقر حزب‌الله در ضاحیه قوت یافته است، اما مقامات سپاه می‌گویند او زنده و سالم است و در روزهای آینده از رهبر جمهوری اسلامی «نشان فتح» دریافت خواهد کرد.

۱۴۰۳/۰۷/۱۷

تجمعات گسترده در آلمان در سالگرد حمله حماس به اسرائیل

از شب گذشته، ۶ اکتبر در سالگرد کشتار خونین حمله ۷ اکتبر، بسیاری در شهرهای آلمان دست به تجمع زدند. هم‌زمان با این تجمعات، معترضان حامی مردم فلسطینی نیز حضور داشتند. پلیس می گوید برخی از این معترضان را بازداشت کرده است. در اولین سالگرد حمله تروریستی گروه حماس در هفتم اکتبر سال گذشته، تظاهرات مختلفی در سراسر آلمان به منظور اعلام همبستگی با خانواده گروگان‌های اسرائیلی و مردم فلسطینی برگزار شد. از شب گذشته ۶ اکتبر، بسیاری از شهرهای آلمان شاهد برگزاری تجمعات مختلف برای اعلام همبستگی با خانواده گروگان‌های اسرائیلی بود. در میان تظاهرکنندگان، افراد حامی مردم فلسطینی‌ نیز حضور داشتند. پلیس برلین در همین زمینه از آمادگی بیش از دو هزار نیروی خود در سطح شهر خبر داد. به گفته سخنگوی پلیس، حدود ۳۵۰۰ نفر در برلین برای تظاهرات حامی مردم فلسطینی تحت عنوان "تظاهرات علیه نسل‌کشی در غزه" تجمع کردند. 
گزارش‌ها حاکی از آن است که شب گذشته معترضان به سمت ماموران پلیس سنگ و بطری پرتاب کرده‌‌اند. این گزارش می‌افزاید تظاهرکنندگان تلاش کردند تا از حصار پلیس عبور کنند. سخنگوی پلیس از دستگیری چندین معترض خبر داد. گزارش‌های منتشر شده همچنین تایید می‌کند که گروهی دیگر از تظاهر‌کنندگان طرفدار اسرائیل در دروازه براندنبورگ تجمع کردند. معترضان با در دست داشتن پرچم اسرائیل، در مقابل بنای تاریخی براندنبورگ گردهم آمدند. پلیس شمار تجمع‌کنندگان در حمایت از اسرائيل و علیه یهودی‌ستیزی در مونیخ را بیش از ۸ هزار نفر، هامبورگ ۴۰۰ نفر و دوسلدورف را نیز هزار نفر اعلام کرده است. در مونیخ همچنین گروهی با جمعیت حدود ۱۲۰۰ نفری بصورت همزمان با سر دادن شعار "۳۶۵ روز نسل‌کشی" دست به تجمع زدند.
حمله معترضان به مقر حزب سوسیال مسیحی آلمان
گزارشات پلیس همچنین تایید می‌کند که شب گذشته، معترضان حامی مردم فلسطینی، به مقر حزب سوسیال مسیحی آلمان با رنگ‌پاش حمله کردند. پلیس همچنین گزارش داده است که این گروه بر روی دیوار بنای این حزب، اقدام به نوشتن شعارهای اعتراضی کرده‌اند. طی یک سال گذشته، برگزارکنندگان تظاهرات اعتراضی طرفداران مردم فلسطینی در آلمان با اتهامات جدی روبرو شده‌اند. شورای مرکزی یهودیان می‌گوید خطرات قابل توجهی را برای زندگی شهروندان یهودی در آلمان می‌بیند. شوستر، رئیس شورای مرکزی یهودیان گفت: «آستانه بازدارندگی برای تحریک و ارتکاب خشونت علیه یهودیان در حال کاهش است. سیاستمداران باید مبارزه با یهودی‌ستیزی را نه تنها به صورت لفظی، بلکه به طور مشخص از طریق اقدامات دولتی و مکانیسم‌های حفاظتی تقویت کنند.» 
اعلام همبستگی آلمان با اسرائيل به مناسبت سالگرد ۷ اکتبر
دولت آلمان بار دیگر همبستگی خود را با اسرائیل و یهودیان مقیم این کشور اعلام کرد. در همین زمینه اولاف شولتس، صدراعظم دولت فدرال گفت: «شهروندان یهودی در آلمان هرگز نباید مجبور باشند در ترس و وحشت زندگی کنند. ما هرگز یهودستیزی و نفرت کور از اسرائیل را نخواهیم پذیرفت. یهودیان اینجا در آلمان از همبستگی کامل دولت ما و همبستگی همه مردم شریف این کشور برخوردارند.» همچنین آنالنا بربوک، وزیر خارجه فدرال آلمان، در مقاله‌ای به عنوان مهمان برای روزنامه "بیلد آم زونتاگ"، "شرمندگی" خود را از این که یهودیان در آلمان احساس ناامنی بیشتری می‌کنند و حملات ضد یهود افزایش یافته، ابراز کرد. این سیاستمدار حزب سبز‌ها تاکید کرد: «ما با تمام قوا با این موضوع مقابله می‌کنیم.»
 در هفت اکتبر ۲۰۲۳ چه گذشت؟
در ساعت شش و ۲۹ دقیقه بامداد روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳، هزاران موشک از نوار غزه به سوی جنوب اسرائیل در نزدیکی مرز غزهشلیک شد. سامانه دفاع موشکی اسرائيل قادر به مقابله با این حجم از بمباران گسترده نبود. گروه تروریستی حماس اعلام کرد که در آن زمان ۱۲۰۰ تن از نیروهای این گروه با موتورسیکلت، وانت و حتی پاراگلایدر به سراسر این منطقه یورش بردند. نیروهای حماس در آن روز، با استفاده از مواد منفجره و بولدوزر به استحکامات میان نوار غزه و جنوب اسرائیل نفوذ کرده و به جوامع کیبوتص، پایگاه‌های نظامی اسرائيل در اطراف غزه و جشنواره موسیقی نوا حمله کردند. بیش از ۱۲۰۰ نفر توسط حماس کشته و ۲۵۱ نفر ربوده شدند.

۱۴۰۳/۰۷/۱۴

منابع العربیه: هاشم صفی‌الدین و چند ایرانی در حمله هوایی اسرائیل کشته شدند

طبق ارزیابی‌های «یدیعوت آحارونوت»، احتمال زنده ماندن افرادی که در محل حمله حضور داشتند، بسیار کم است منابع «العربیه» روز شنبه گزارش دادند که هاشم صفی‌الدین، از رهبران حزب‌الله، در حمله هوایی اسرائیل به همراه شماری از دستیاران، فرماندهان میدانی حزب‌الله و چند ایرانی کشته شده است. بر اساس این گزارش‌ها، محل حضور هاشم صفی‌الدین در حومه جنوبی بیروت، که شامگاه پنج‌شنبه هدف قرار گرفت، در عمق زیادی از زیر زمین قرار داشت.
پیشتر، یک منبع امنیتی لبنانی تأیید کرده بود که ارتباط با هاشم صفی‌الدین پس از حمله هوایی شامگاه پنج‌شنبه قطع شده است. همچنین منابع العربیه اعلام کرده‌اند که اسرائیل از کشته شدن هاشم صفی‌الدین و تمام افرادی که همراه او بودند، اطمینان حاصل کرده است. پیش از این، روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرده بود که براساس برآوردها، تمامی افرادی که در مقر اطلاعات حزب‌الله در زمان حمله حضور داشتند، جان خود را از دست داده‌اند.
این مقر شامگاه پنج‌شنبه با 73 تن بمب در حومه جنوبی بیروت هدف قرار گرفت. این روزنامه همچنین اعلام کرد که این حمله به منظور ترور هاشم صفی‌الدین، جانشین احتمالی حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله انجام شد.
گفته می‌شود رئیس دایره اطلاعات حزب‌الله، فردی با لقب «مرتضی» نیز در زمان حمله در مقر حضور داشته است. آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، نیز تایید کرد که محمد رشید سکافی، فرمانده سامانه ارتباطات حزب‌الله نیز در این حمله هدف قرار گرفته است. در این حمله، اسرائیل از 73 تن بمب استفاده کرده و این حملات به عمقی بیش از محلی که حسن نصرالله در آن کشته شد، انجام گرفته است. طبق ارزیابی‌های یدیعوت آحارونوت، احتمال زنده ماندن افرادی که در محل حمله حضور داشتند، بسیار کم است؛ چه به دلیل ریزش آوار و چه به دلیل نشت گازهای سمی که موجب خفگی می‌شود.
هاشم صفی‌الدین کیست؟
هاشم صفی‌الدین یکی از رهبران ارشد حزب‌الله است و در حال حاضر ریاست شورای اجرایی این حزب را بر عهده دارد. او پسرخاله حسن نصرالله است و از نظر ظاهری شباهت زیادی به او دارد، اما به گفته منابع مختلف، دیدگاه‌های او افراطی‌تر از نصرالله است. او حلقه ارتباطی کلیدی میان حزب‌الله و ایران محسوب می‌شود و روابط خویشاوندی نزدیکی با تصمیم‌گیران ارشد در تهران دارد. پسر او، رضا صفی‌الدین، با زینب، دختر قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، ازدواج کرده است. همچنین، برادر او، عبدالله صفی‌الدین، نماینده حزب‌الله در تهران است. از سال 2017، دولت آمریکا هاشم صفی‌الدین را به عنوان یک تروریست خارجی معرفی و او را تحریم کرد.