۱۴۰۳/۰۷/۰۸

جزئیات بمب سنگرشکنی که اسرائیل برای کشتن حسن نصرالله به کار برد!

طبق گزارش‌های متعدد، اسرائیل در حمله به ضاحیه و مناطق دیگر بیروت، از بمب‌های سنگرشکن یک تنی از نوع جی بی یو ۲۸ استفاده کرده است. اما این بمب سنگرشکن چه ویژگی هایی دارد و از چه زمانی به کار گرفته شده است؟ اسرائیل تا چند وقت پیش این بمب ها را نداشت و حتی زمانی که بحث بر سر امکان حمله هوایی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران می شد، تحلیلگران تاکید می کردند که اسرائیل بدون حمایت آمریکا قدرت حمله به تاسیسات هسته ای ایران را ندارد، چون برای آسیب زدن به تاسیسات هسته ای ایران به بمب های سنگرشکن احتیاج است و اسرائیل از این بمب ها برخوردار نیست.
با این حال، در حمله اخیر به بیروت، اسرائیل از بمب های سنگرشکن استفاده کرد. این نشان می دهد که اسرائیل توانسته این بمب ها را از ایالات متحده بخرد یا به نحوی به آنها دست یابد فارغ از چگونگی تهیه این بمب ها، پرسش این است که بمب های به کار گرفته شده توسط اسرائیل از چه نوعی بوده اند؟
برخی پایگاه های خبری مدعی شده اند که بمب های به کار گرفته شده در حمله به ضاحیه و مناطق دیگر بیروت از نوع بمب سنگرشکن جی بی یو ۲۸ بوده اند. اما این بمب سنگرشکن چه ویژگی هایی دارد و از چه زمانی به کار گرفته شد؟
ماجرای خرید بمب‌های سنگرشکن آمریکایی توسط اسرائیل بمب سنگرشکن (Bunker busters) بمبی است که برای تخریب اهداف زیرزمینی همچون پناهگاه‌‌ها و سنگرهای زیرزمینی و همچنین تاسیسات بتونی ساخته شده در عمق زمین استفاده می‌ شود. این بمب ها تا سال‌ها تنها در اختیار ایالات متحده بود و به دولت های دیگر فروخته نمی‌شد. اسرائیل اصرار زیادی داشت که این بمب ها را از ایالات متحده بخرد اما واشنگتن حاضر به فروش آنها نمی شد. در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ اسرائیل تلاش زیادی داشت تا بمب های سنگرشکن جی بی یو ۲۸ را از آمریکا بخرد.
اسرائیل قصد داشت به تاسیسات هسته ای و مراکز موشکی ایران حمله کند اما آمریکا در پی پیشبرد مذاکرات هسته ای بود و نمی خواست اسرائیل روند مذاکرات را نابود کند. با این حال، با نابودی برجام توسط ترامپ و به هم خوردن وضعیت استراتژیک منطقه، اسرائیل توانست به برخی از این موشک ها دست یافته، لبنان را بمباران و مرکز استقرار سران حزب الله را منفجر کند.
چرا بمب‌های سنگرشکن خاص هستند؟
اکثر این نوع بمب‌ها از اورانیوم ضعیف شده در بدنه خود استفاده می‌کنند که استحکام آنها را افزایش می‌دهد. این امر آنها را به سلاح هسته‌ای تبدیل نمی‌کند، اما آلودگی رادیواکتیو را در محل برخورد پراکنده می‌کند، که می‌تواند در یک منطقه چند متری و در سطوح پایین احساس شود. یکی دیگر از اجزاء این بمب‌های سنگرشکن فیوز هوشمندی است که برای منفجر کردن کلاهک براساس محاسبات سرعت برنامه‌ریزی شده است،چه زمانی که بمب حرکت خود را کامل کرده و به حداکثر عمق خود نفوذ کرده باشد یا در هنگام فرود، اگر هدف از بین بردن یک طبقه خاص در یک سازه زیرزمینی چند طبقه باشد. اگرچه سرعت ضربه می‌تواند به نفوذ کمک کند، اما این بمب‌ها مجهز به موتور موشک نیستند و تنها پس از سر خوردن به سمت هدف، پس از رها شدن از جت جنگنده، سرعت می‌گیرند.
از آنجایی که سنگرها حرکت نمی‌کنند، برخورد دقیق با آنها مشکلی نیست. با این حال، رهاسازی بمب از هواپیما با داده‌های دقیق سرعت و ارتفاع بسیار مهم است تا در نقطه، زاویه و سرعت مناسب به هدف ضربه بزند تا قابلیت نفوذ آن به حداکثر برسد. طی یک حمله می‌توان بمب‌های متعددی را پشت سر هم پرتاب کرد تا به عمق بیشتری نفوذ کند، اما این عملیات به کار دقیق خلبانان و هماهنگی بین هواپیما در حین رهاسازی بمب نیز نیاز دارد. با توجه به اندازه و وزن، GBU-۲۸ فقط می‌تواند توسط جت‌های F-۱۵ حمل شود. بمب‌های سنگرشکن مانند GBU-۳۹ آمریکایی و MPR-۵۰۰ اسرائیلی را نیز می‌توان با F-۱۶ حمل کرد.
ویژگی های بمب های سنگرشکن ‌GBU مهم ترین ویژگی بمب های سنگرشکن وزن بسیار زیاد آنها است. برخی نمونه های بمب های سنگرشکن چند تن هستند. طول بدنه بمب حدود ۴ متر و طول کیت هدایتش ۵.۷ متر است. این بمب سنگرشکن بردی ۱۰ کیلومتری دارد و می تواند در بتن های ۶ متری و بالاتر هم نفوذ کند. بر اساس گزارش ها، ایالات متحده نخستین بار در جنگ اول عراق (در سال ۱۹۹۱) از این بمب ها استفاده و انبار ذخیره سلاح ارتش بعث را منفجر کرد.
در زمان جنگ عراق، آمریکایی ها با معضل حمل این سلاح غول پیکر مواجه بودند اما سرانجام تصمیم گرفتند از طریق هواپیماهای F111 خود، این بمب های سنگرشکن را حمل کرده و بر سر اهداف مورد نظر پرتاب کنند. پس از پایان یافتن جنگ خلیج فارس، آمریکا شروع به تولید بیشتر این سلاح کرد و حدود ۳۰ بمب سنگرشکن دیگر ساخت. با این حال، تغییراتی در بدنه، چاشنی و حجم آن داد. همچنین، سیستم هدایت لیزری این موشک نیز تغییراتی یافت. آمریکا بعد از مدتی، بمب های سنگرشکن جدیدتری ساخت و چند نمونه از جی بی یو را به دولت‌های متحد خود فروخت.

۱۴۰۳/۰۷/۰۷

پایان حسن‌ نصرالله؛ آغاز "نظم تازه" اسرائیل


کشته شدن حسن‌ نصرالله، رهبر ۶۴ ساله گروه تروریستی حزب‌الله لبنان و مهم‌ترین عامل گروه‌‌های نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه در عملیاتی که اسرائیل آن را "نظم تازه" نامید، معادلات سیاسی خاورمیانه را به کلی تغییر می‌دهد. تجمع هواداران حزب الله در پی اعلام خبر کشته شدن رهبر این گروه در بیروت در حمله اسراییل تایید رسمی کشته شدن سیدحسن نصرالله، رهبر ۶۴ ساله گروه تروریستی حزب‌الله لبنان و مهم‌ترین عامل گروه‌‌های نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه، بسیاری از ناظران سیاسی را با پرسش‌های گوناگونی درباره آینده معادلات سیاسی خاورمیانه روبرو کرده است. 
اسرائیل در روز شنبه ۲۸ سپتامبر (۷ مهر) اعلام کرد که حسن نصر‌الله، رهبر حزب‌الله در عملیاتی با نام "نظم تازه" کشته شده است. گروه حزب‌الله لبنان، اگرچه تاریخچه‌ای طولانی دارد اما در سال‌های اخیر، به ویژه پس از آغاز جنگ داخلی در سوریه و همچنین در جریان حمایت از گروه تروریستی حماس در حمله هفتم اکتبر، نقش مهمی در تحولات خاورمیانه داشته است. نصرالله در سال ۱۹۶۰ میلادی (۱۳۳۹ شمسی) در خانواده‌ای شیعه در محله شرشبوک در شمال بیروت متولد شد.
او پس از نقل مکان به جنوب لبنان به تحصیل در رشته الهیات پرداخت و پیش از آن که به یکی از پایه‌گذاران گروه حزب‌الله تبدیل شود، در ۱۵ سالگی به یک سازمان سیاسی و شبه‌نظامی شیعی به نام "جنبش امل" پیوسته بود. بیشتر بخوانید: پیام خامنه‌ای درباره حملات اسرائیل به لبنان در همین زمان بود که گروه حزب‌الله در تابستان سال ۱۹۸۲ میلادی و مقارن با ورود نیروهای اسرائیلی به جنوب لبنان توسط اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. با این حال، عمر رهبری بنیان‌گذار حزب‌الله، عباس الموسوی چندان به درازا نکشید و او در سال ۱۹۹۲ در جریان حمله هلیکوپتری ارتش اسرائیل کشته شد.
 رخدادی که نصرالله را به مقام دبیرکلی این گروه رساند و دفتر جدیدی در تحولات خاورمیانه و نیز در بروز آشوب‌ها و ترورها و جنگ‌های طولانی گشود. حزب‌الله لبنان که به فاصله کمی پس از وقوع انقلاب اسلامی و ظهور روح‌الله خمینی تاسیس شده بود، نخستین سازمانی به شمار می‌رفت که حکومت جدیدالتاسیس ایران، از آن به عنوان یک گروه نیابتی و اهرمی برای برای صدور انقلاب اسلامی حمایت کرد. این گروه که بعدها در فهرست تروریستی بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا قرار گرفت، بر اساس مانیفست خود که در سال ۱۹۸۵ میلادی صورت‌بندی شد خود را یک "جنبش مقاومت شیعی" می‌داند که عهد بسته "کشورهای غربی را از لبنان بیرون کند، اسرائیل را از بین ببرد و با رهبر جمهوری اسلامی بیعت کند.
 حسن نصر‌الله تنها به فاصله دو روز پس از کشته شدن سید عباس موسوی ۳۹ ساله، رهبر پیشین این گروه، به سمت دبیرکل این گروه انتخاب شد و به گسترش سیستماتیک توان نظامی و سیاسی این گروه تحت حمایت مالی و لجستیکی حکومت ایران پرداخت. از این زمان در حدود پنج سال طول کشید تا در نهایت، ایالات متحده آمریکا گروه حزب الله را در فهرست سازمان‌های تروریستی خود قرار دهد.
حزب‌الله لبنان در این سال‌ها از نگاه هوادارانش، به یک "گروه مقاومت" تبدیل شده بود که با یک جنگ فرسایشی، موفق شده بود نیروهای اسرائیلی را در سال ۲۰۰۰ از جنوب لبنان بیرون براند. نصرالله به ویژه پس از کشته شدن پسرش در جنگ با اسرائیل در سال ۱۹۹۷ و پس از عقب نشینی اسرائیل از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ میلادی، برای هواداران این گروه در لبنان اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد.
اوج درگیری حزب‌الله با اسرائیل اما به سال ۲۰۰۶ میلادی باز می‌گردد که این گروه در جنگ ۳۳ روزه، لبنان را به جنگی ویرانگر کشاند و منجر به خسارت مالی و جانی گسترده‌ای برای این کشور شد. حزب‌الله لبنان، با آغاز انقلاب سوریه علیه بشار اسد، دیکتاتور دمشق، در جنبشی اعتراضی که بعدها به جنگی داخلی تبدیل شد، به سود اسد وارد جنگ شد و با حمایت تسلیحاتی روسیه و حکومت ایران، در نهایت به بهای صدها هزار کشته و مجروح و آواره، از سقوط اسد که در آن زمان قریب‌الوقوع به نظر می‌رسید جلوگیری کرد.
نصرالله پس از حمله خونین هفت اکتبر حماس
حزب‌الله تنها یک روز پس از حمله مرگبار گروه تروریستی حماس در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به خاک اسرائیل که صدها کشته و ۲۵۰ گروگان بر جای گذاشت، حملات خود به مناطق مرزی اسرائیل را آغاز کرد. نصرالله از آن زمان تا همین اواخر، پیش از آن که در عملیات "نظم نوین" اسرائیل کشته شود پیوسته تاکید می‌کرد که حزب‌الله تا برقراری آتش‌بس در غزه، حملات خود به اسرائیل را ادامه خواهد داد. حزب‌الله در عمل نیز از زمان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، حملات راکتی بسیاری را به شمال اسرائيل انجام داد و در جریان این حملات، هزاران اسرائیلی مجبور شدند خانه‌های خود در شمال این کشور را ترک کنند. اما اسرائیل نیز در روزهای اخیر، به تلافی اقدامات حزب‌الله، حملات شدیدی را در چند مرحله آغاز کرد که تا کنون ده‌ها هزار نفر را مجبور به فرار از جنوب لبنان کرده است. بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، از آغاز حملات سنگین اسرائیل، بیش از ۳۰ هزار نفر از لبنان به سوریه گریخته‌اند. اسرائیل همچنین پیش از این و طی چند هفته اخیر، در جریان حملاتی پراکنده تقریبا تمامی فرماندهان ارشد نظامی حزب‌الله را از بین برد.
افزون بر این، انفجار هم‌زمان هزاران دستگاه ارتباطی پیجر و بی‌سیم گروه حزب‌الله که موجب کشته شدن ۳۷ نفر و زخمی شدن هزاران تن دیگر شد، اسرائیل را در موقعیت برتر قرار داد و حزب‌الله را به لبه پرتگاه سقوط کشاند.
نصرالله، عامل نیابتی غیرقابل جایگزین برای حکومت ایران
بسیاری از اعضا و هواداران گروه حزب‌الله، با وجود آن که ممکن است هنوز به آینده و بقای این گروه امید داشته باشند اما حسن نصرالله را رهبری بدون جایگزین می‌دانند. اما آن چه که در شرایط کنونی، شرایط را برای حزب‌الله سخت کرده و این گروه را به بن‌بست کشنده این است که نه تنها شخص او بلکه تمامیت تشکیلات سیاسی و نظامی حزب‌الله، در تمام دوران حیات خود زیر سایه حمایت مالی و تسلیحاتی تمام‌عیار حکومت ایران بوده‌اند و این گروه، صرفا عامل اجرایی و بازوی خارجی سپاه پاسداران در قلب خاورمیانه محسوب می‌شده است. 
دبیرکل حزب‌الله لبنان سال‌ها پیش در روز جمعه ۲۴ ژوئن (۴ تیر ۱۳۹۵) در اظهارات کم‌سابقه‌ای اعلام کرده بود که تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی و مالی آمریکا هیچ تاثیری بر فعالیت این گروه ندارد چون بودجه حزب‌الله "به طور کامل" از طریق ایران تامین می‌شود. حسن نصرالله در آن سخنرانی با بیان این که این تشکل همه نیازهای خود را "از خوراک و پوشاک تا موشک و راکت" به طور مستقیم از جمهوری اسلامی دریافت می‌کند گفته بود: «بودجه حزب‌الله از ایران می‌رسد و هیچ طرفی ارتباطی با این موضوع ندارد. پول از ایران می‌رسد، مانند موشک‌هایی که با آن اسرائیل را تهدید می‌کنیم.» او همچنین پس از آن که بانک مرکزی لبنان اعلام کرد که با توجه به مصوبه کنگره آمریکا، حدود ۱۰۰ حساب بانکی متعلق به اعضای حزب‌الله و تشکل‌ها و نهادهای مرتبط با آن را بسته است، گفته بود "ما حقوق‌ها را می‌پردازیم و مشکلی در این زمینه نداریم.
" وابستگی و سرسپردگی حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان به حکومت ایران به حدی بود که او در جریان خیزش سراسری ۱۴۰۱ مدعی شد که کشته شدن مهسا امینی توسط ماموران گشت ارشاد، "حادثه‌ای مبهم" بوده که برای تحریک علیه جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است. نصرالله در یک سخنرانی در روز شنبه یکم اکتبر (۹ مهر ۱۴۰۱) گفته بود: «دولت ایران هدف‌گذاری شده است و از این رو از هر رخدادی برای تحریک علیه آن سوءاستفاده می‌شود.
از این حادثه مبهم هم سوءاستفاده شده است و مردم به خیابان‌ها ریخته‌اند.» او همچنین مدعی شده بود "اعتراض‌هایی که در ایران صورت می‌گیرد، بازتاب اراده واقعی مردم نیست و ایرانی‌ها به رهبری خود وفادارند." با وجود آن که شخص حسن نصرالله، به وابستگی و سرسپردگی این گروه به حکومت ایران اذعان کرده بود اما برخی از هواداران حزب‌الله همواره تلاش داشتند که او را به نوعی مستقل و دارای حق انتخاب و تصمیم نشان دهند.
 گروه تروریستی حزب‌الله لبنان، بر اساس اظهارات خود حسن نصرالله، در سال‌های اخیر کمک‌های مالی را از جمله از طریق قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس که در حمله آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شد، به شکل نقدی دریافت می‌کرده و سپس این کمک‌‌های مالی را به نظام بانکی لبنان منتقل می‌‌کرده است. حسن نصرالله پیش از این در واکنش به حمله اسرائیل به ساختمان مجاور کنسولگری ایران در سوریه در روز ۱۳ فروردین‌ماه، که به کشته شدن دست‌کم ۷ عضو سپاه پاسداران منجر شد، در جریان یک سخنرانی تلویزیونی گفته بود: 
«مطمئن باشید و مطمئن باشید که پاسخ ایران علیه اسرائیل حتمی خواهد بود.» 
نصرالله در این سخنرانی گفته بود که این حمله و واکنش حکومت ایران به آن، خاورمیانه را به "مرحله‌ای جدید" وارد خواهد کرد. با این حال به نظر می‌رسد که پیش‌بینی او از جهاتی درست بوده اما دقیقا در مسیری وارونه تحقق یافته و این "مرحله‌جدید" در خاورمیانه، با عملیات "نظم تازه" از سوی اسرائیل و با حذف دبیر کل حزب‌الله لبنان آغاز شده است.

۱۴۰۳/۰۷/۰۵

با خطرناک‌ترین جاده برای زنان آشنا شوید؛ مسیری که مجبورشان می‌‌کند قرص ضدبارداری همراه داشته باشند ..

یکی از خطرناک‌ترین مسیرهای جهان برای زنان پناهجو که آنها را مجبور می‌کند برای عبور از جاده‌ها و رسیدن به مقصد نهایی حتی مجبور شوند با خود قرص‌های ضد حاملگی همراه داشته باشند. 
این زنان برای آنکه بعد از تعرضات و تجاوز‌های جنسی که به آنها می‌شود باردار نشوند مجبورند قرص‌های ضد حاملگی مصرف کنند. این مسیری است که بیش از نیم میلیون نفر در سال گذشته از آن عبور کردند تا بتوانند با سپری کردن یکی از خطرناک‌ترین گذرگاه‌های موجود دنیا، خود را به یک پناهگاه امن برسانند. خانواده‌هایی که دیگر هیچ نقطه امیدی در آینده خود نمی‌بینند تصمیم می‌گیرند این ریسک بزرگ را به جان بخرند و به امید عبور از آن و رسیدن به «بهشت موعود» از این مسیر عبور کنند. این جاده تنها مسیر زمینی است که آمریکای مرکزی و جنوبی را به هم متصل می‌کند.
در طول مسیر، گروه‌های جنایتکار و قاچاقچیان اغلب از پناهجویان اخاذی و به زنان و دختران تجاوز می‌کنند. این‌جا جاده «دارین گپ» در مرز بین کلمبیا و پاناما یکی از خطرناک‌ترین مسیرهای جهان است و پناهجویان با عبور از آن خود را به ایالات متحده آمریکا می‌رسانند این افراد از کشورهای مختلفی از منطقه آمریکای لاتین می‌آیند و تعداد ونزوئلایی‌ها به ویژه پس از انتخابات اخیر در این کشور و پیروزی دوباره نیکلاس مادورو در آنها پررنگ‌تر است.
تیرانا حسن گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل که برای رسیدگی به وضعیت این پناهجویان به این منطقه رفته شرایط این افراد را بسیار بغرنج توصیف می‌کند. او در گفتگو با نشریه ال پائيس در این رابطه می‌گوید:
«من در طول این مسیر با خانواده‌هایی آشنا شدم که هیچ امیدی به آینده خود نداشتند. در کلمبیا در ساحل و در یک چادر زندگی می‌کردند و هیچ چیزی نداشتند. به همین خاطر چیزی برای از دست دادن ندارند و این شرایط خطرناک را به جان می‌خرند.» او با اشاره به خطرناک بودن این مسیر از دولت‌های کلمبیا و پاناما خواست که توجهات بیشتری را متوجه جاده «دارین گپ» کنند. 
تیرانا حسن با اشاره به شایع بودن خشونت‌های جنسی در این مسیر می‌گوید: 
«من نزدیک به ۲۰ سال در حوزه حقوق بشر و اقدامات بشردوستانه فعالیت کرده‌ام اما با اطمینان می‌توانم بگویم که هرگز مشابه چیزی که در «دارین» دیده‌ام را تجربه نکرده بودم. خشونت‌ و تعرض جنسی علیه زنان به قدری شایع است که آنها قرص‌های ضد حاملگی بعد از عمل جنسی را با خود به همراه دارند.»
خانم حسن می‌گوید شهروندان کشورهایی چون کلمبیا، پاناما، ونزوئلا، هائیتی و حتی برزیل از جمله کسانی هستند که تلاش می‌کنند خود را از این جاده به آمریکا برسانند. 
او اضافه می‌کند که به ویژه بعد از انتخابات اخیر در ونزوئلا تعداد کسانی که در این کشور به این نتیجه می‌رسند دیگر آینده‌ای در ونزوئلا وجود ندارد افزایش یافته و حالا تعداد پناهجویان ونزوئلایی که این خطر را به جان می‌خرند که از این جاده خطرناک عبور کنند افزایش یافته است.
از آغاز سال ۲۰۲۳ حدود ۴۰۰ هزار پناهجو از جاده دارین گپ عبور کرده‌اند. یونیسف تخمین می‌زند که بسیاری از کودکانی که از این مسیر عبور می‌کنند زیر ۵ سال سن داشته‌اند و دست‌کم هزار نفر از آنها بدون همراه بوده‌اند.
دارین گپ یکی از مرطوب‌ترین مناطق جهان است و دمای هوا می‌تواند تا ۳۵ درجه سانتیگراد با رطوبت بالا برسد. ضمن اینکه بارندگی‌های مکرر می‌تواند باعث رانش زمین در مناطق کوهستانی هم بشود.

۱۴۰۳/۰۶/۳۱

دست‌های پشت‌پرده انفجار پیجرها و بی‌سیم‌های حزب‌الله؛ «پای یک زن در میان است»

او به هفت زبان زنده دنیا مسلط است، دکترایش را در فیزیک ذرات از یکی از بهترین دانشگاه‌های دنیا گرفته، آپارتمانی در بوداپست مزین به نقاشی‌های برهنه از خودش دارد و پیشتر برای کارهای بشر دوستانه به‌ آفریقا سفر کرده است. این زن اکنون در مرکز اتهامات مربوط به معامله پیجرهای منفجر شده حزب‌الله ایستاده است.
انفجار پیجر‌های حزب‌الله در روز سه‌شنبه در لبنان به کشته و زخمی شدن هزاران نفر انجامید. بنابر تصاویر منتشر شده از بقایای این پیجرها، شرکت تایوانی «گولد آپولو» آن‌ها را تولید کرده است. اما این شرکت این اتهمات را رد کرد و گفت شرکت مجارستانی «مشاوران بی‌ای‌سی» (BAC Consulting) مجوز تولید این پیجرها را در اروپا در اختیار دارد و این شرکت مسئول تولید این پیجرها است. کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو، مدیرعامل ایتالیایی-مجارستانی شرکت «مشاوران بی‌ای‌سی» اکنون در مرکز اتهامات مربوط به انفجار پیجرها قرار دارد. او در گفتگو با ان‌بی‌سی هرگونه دست داشتن در تولید این پیجرها را رد کرد و گفت:
 «من فقط واسطه‌گری می‌کنم. فکر کنم اشتباه گرفته‌اید.» از آن زمان تاکنون او در انظار عمومی ظاهر نشده و مادرش می‌گوید که تحت مراقبت سرویس مخفی مجارستان قرار دارد. در آپارتمانش در ساختمان مجللی در بوداپست بسته است و همسایه‌ها و دوستانش هیچ خبری از او ندارند. 
بنابر تصویری که آشنایان و همکاران سابقش از او ارائه می‌کنند، کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو زنی بی‌اندازه باهوش اما ناآرام است که قطاری از شغل‌های کوتاه مدت را در کارنامه‌اش دارد. «کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو» در سیسیل ایتالیا به دنیا آمد، مقطع کارشناسی ارشدش را از دانشگاه کاتانیا گرفت و دکتری فیزیک ذرات را از کالج دانشگاهی لندن اخذ کرد. یکی از آشنایانش کریستیانا را زنی که «به راحتی می‌شود از او استفاده کرد» می‌داند. او می‌گوید:
«او انسان خوش‌نیتی است. تاجر مسلک نیست، اما دوست دارد همه‌چیز را باور کند. زودباور است و به راحتی درباره فعالیت‌های مختلف مشتاق می‌شود.» این آشنای کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو می‌گوید که او به دنبال درآمد بود و می‌خواست شغلش را تغییر دهد. دولت مجارستان روز چهارشنبه اعلام کرد که پیجر‌های ارسال شده به حزب‌الله هیچ‌وقت در مجارستان نبودند و به نظر می‌رسد که شرکت «مشاوران بی‌ای‌سی» تنها به عنوان واسطه عمل کرده است.
بنابر گزارش‌ها، این شرکت که در مه ۲۰۲۲ ثبت شده، هیچ دفتر رسمی ندارد و تنها طبقه همکف ساختمانی را در بوداپست با دیگر شرکت‌ها شریک است. بنابر وبسایت این شرکت که از روز چهارشنبه از دسترس خارج شده است، بی‌ای‌سی در عرصه «محیط زیست، توسعه و امور بین‌المللی» و همچنین ۱۱۸ زمینه دیگر از جمله شکر، تولید روغن، خرده فروشی جواهرات و استخراج گاز طبیعی فعالیت دارد. بنابر گزارش مالی بی‌ای‌سی، این شرکت در سال ۲۰۲۲ حدود ۷۲۵ هزار دلار و در سال ۲۰۲۳ حدود ۵۹۳ هزار دلار درآمد داشته است. این شرکت همچنین سال گذشته ۳۲۴ هزار دلار، یعنی ۵۵ درصد درآمدش را صرف خرید تجهیزات کرده است.
پای یک واسطه دیگر هم درمیان است
به گزارش وبسایت مجارستانی «تلکس»، پیجرهای منفجر شده احتمالا توسط شرکت بلغاری «نورتا گلوبال» از شرکت تایوانی «گولد آپولو» خریداری شده است.
به گزارش دیلی میل، رنیسون ژوزه، مدیرعامل نروژی «نورتا گلوبال» از روز ۱۷ سپتامبر یعنی روز انفجار پیجر‌ها برای یک سفر کاری آپارتمانش در اسلو را ترک کرده و متواری شده است.
بنابر اعلام تلکس، احتمالا این شرکت بلغار مستقیما از صوفیه فرآیند خرید پیجر‌ها را از شرکت تایوانی انجام داده و شرکت «مشاوران بی‌ای‌سی» تنها نقش واسطه را داشته است. با این حال بلغارستان هم اعلام کرد که این پیجرها هیچ‌گاه به بلغارستان وارد و یا از آن خارج نشده‌اند. این کشور همچنین اعلام کرد که تحقیقاتی را درباره شرکتی که احتمالا با تدارک این پیجرها برای حزب‌الله مرتبط است، آغاز کرده‌اند.
اسرائیل هیچ‌گاه مسئولیت انفجار پیجرها و بی‌سیم‌های حزب‌الله را بر عهده نگرفت. اما شرکت داشتن در این عملیات را رد هم نکرده است. به گفته کارشناسان امنیتی، این فرضیه که انفجار باتری‌ها منجر به خسارات وارده شده باشد، بسیار بعید به نظر می‌رسد و احتمالا مواد منفجره در این پیجرها جاسازی شده بود.

۱۴۰۳/۰۶/۲۹

نیویورک‌تایمز: سازنده پیجرها در بوداپست، یک شرکت پوششی اسرائیل بود

نیویورک تایمز به نقل از مقام‌های امنیتی گزارش داد، شرکت بی‌ای‌سی، سازنده پیجرهای منفجر شده اعضای حزب‌الله لبنان در مجارستان در واقع بخشی از عملیات اسرائیل برای انتقال ابزارهای ارتباطی بمب‌گذاری به لبنان بوده است. سه مقام امنیتی که هویت و ملیت آن‌ها مشخص نشده است به نیویورک تایمز گفتند دو شرکت پوششی دیگر هم برای پنهان کردن هویت ماموران همین عملیات تاسیس شده بود.
بر اساس این گزارش شرکت بی‌ای‌سی که با مجوز گلد آپولو تایوان در بوداپست، پایتخت مجارستان کار می‌کرد، مشتریان عادی هم داشت و برای آن‌ها وسایل ارتباطی از جمله پیجر می‌ساخت.
با این حال تمام این ماجرا پوششی برای رخنه به حزب‌الله لبنان بود. پیجرهای سفارشی حزب‌الله جداگانه تولید و در باتری‌های آن ماده منفجره پی‌ای‌تی‌ان کار گذاشته می‌شد.  انتقال پیجرهای بمب‌گذاری شده از تابستان دو سال پیش به حزب‌الله لبنان آغاز شد و از زمستان سال ۱۴۰۳، زمانی که حسن نصرالله در یک سخنرانی عمومی تلفن‌های همراه اعضا و هواداران این گروه را «جاسوسان اسرائیل» خواند شدت گرفت. دبیرکل حزب‌الله از مردم لبنان و به‌ویژه هواداران خود خواسته بود تلفن‌هایشان را در یک جعبه آهنین دفن کنند.
 از همان موقع، حزب‌الله درخواست خرید هزاران پیجر را به شرکت مجارستانی تحویل داد. سه مقام امنیتی به نیویورک تایمز گفتند اسرائیل میلیون‌ها دلار در بخش فن‌آوری و شایعه پراکنی خرج کرد تا هراس جاسوسی از تلفن‌های همراه را به دل نصرالله و یارانش بیندازد و آن‌ها را به جای کابرد تلفن‌های هوشمند عادی، به سمت استفاده از پیجرها هدایت کند. رهبری حزب‌الله بر همین اساس استفاده از تلفن همراه را کاملا ممنوع کرد و پیجرها در عملیات نظامی و مکاتبات، جایگزین شدند. این ابزار، در حالی برای حزب‌الله یک وسیله امن ارتباطی به شمار می‌رفت که ضامن چاشنی انفجاری آن در دست سرویس امنیتی اسرائیل بود.
زمان کشیدن این ضامن از قرار معلوم روز سه‌شنبه فرا رسید. اگرچه برخی منابع اطلاعاتی به آکسیوس گفته‌اند مقام‌های اسرائیلی از بیم لو رفتن عملیات، پیجرها را پیش از موعد مقرر منفجر کردند. دولت اسرائیل، طبق روال همیشگی درباره این عملیات پیچیده، که بیشتر به داستان فیلم‌های جاسوسی شبیه است، اظهار نظری نکرده است. کابینه جنگ اسرائیل اول همین هفته گفته بود بازگشت نزدیک به ۷۰ هزار شهروند اسرائیلی به خانه و کاشانه‌یشان در شمال این کشور و در مرز با لبنان، یکی از اولویت‌های جنگ است.
ایندیپندنت فارسی

۱۴۰۳/۰۶/۲۸

گزارش «نیویورک تایمز» درباره جزئیات انفجار پیجرهای حزب‌الله در لبنان

نیویورک تایمز: وزن مواد منفجره جاسازی‌شده در هر پیجر حدود یک تا دو اونس بود
به دنبال انفجارهای پیاپی و همزمان پیجرهای اعضای حزب الله در سراسر لبنان در بعداز ظهر سه‌شنبه 27 شهریور که 9 کشته و نزدیک به 3 هزار زخمی برجای گذاشت، مسئولان آمریکایی فاش کردند که این «پیجر»ها از تایوان خریداری شده و قبل از رسیدن آنها به لبنان، دستکاری شده‌اند. 
«نیویورک تایمز» به نقل از این مقامات آورده است که وزن مواد منفجره جاسازی ‌شده در هر پیجر حدود یک تا دو اونس است. به گفته این مقامات، عملیات انفجار پیجرها ساعت 3:30 بعد از ظهر به وقت لبنان آغاز شد و دستگاه‌ها در ابتدا پیامی ارسال کردند که به ظاهر از سوی رهبران حزب الله فرستاده شده ولی این پیامها عملا مواد منفجره داخل پیجرها را فعال کردند. 
انفجار از راه دور
این مقامات افزودند که مواد منفجره با وزن حدود یک تا دو اونس که در کنار باتری هر دستگاه جاسازی شده بود، دارای سوئیچ‌هایی برای انفجار بود که می‌شد آن از راه دور فعال کرد. آنها خاطرنشان کردند که اسرائیل مواد منفجره را در یک محموله جدید از «پیجرها» ساخت تایوان که وارد لبنان شده بود، جاسازی کرده بود. طبق گفته این مسئولان، تعداد پیجرهایی که حزب‌الله از شرکت تایوانی «گولد آپولو» برای توزیع در میان حامیان خود خریداری کرده، بالغ بر سه هزار دستگاه است. 
واکنش شرکت تایوانی 
از سوی دیگر، شرکت تایوانی «گولد آپولو» ضمن تکذیب دست‌داشتن در این حادثه، خاطرنشان کرد که این پیجرهای انفجاری حزب‌الله، ساخت این شرکت نبوده است. این شرکت در عین حال اذعان کرد که که این پیجرها، مارک تجاری و برند «گولد آپولو» را دارند ولی در اروپا ساخته شده‌اند. این درحالی است که حزب‌الله همچنان در حال انجام تحقیقات امنیتی داخلی در مورد این محموله است.
محموله جدید
طبق گفته منابع آگاه، پیجرهای منفجرشده از محموله جدید دریافتی حزب‌الله ظرف چند روز اخیر و نه ماه‌ها یا سالهای گذشته بودند. یک مقام حزب‌الله با این توضیح که صدها نفر از پرسنل رزمی این گروه دارای چنین دستگاه‌هایی هستند، احتمال داد که یک «بدافزار» ممکن است باعث داغ شدن و انفجار باتری‌ها شده باشد. به گفته این مقام حزب‌الله، برخی از اعضا که حس کردند «پیجر» آنها داغ شده، قبل از انفجار، خود را آنها از شرشان خلاص کردند. منابع آگاه لبنانی ماه‌ها پیش (از ژوئیه گذشته) تأکید کرده بودند که حزب‌الله با هدف جلوگیری از سوء قصدهای احتمالی علیه شماری از فرماندهان خود، استفاده از کدها در پیام‌ها، تلفن‌های ثابت و پیجرها را برای فرار از فناوری پیشرفته نظارتی اسرائیل آغاز کرد. این حادثه، بزرگترین رخنه امنیتی اسرائیل در رخدادهای جاری در عرصه لبنان از آغاز جنگ در غزه به شمار می‌آید.

۱۴۰۳/۰۶/۲۴

کاهش چشمگیر میزان ورود پناهجویان به اتحادیه اروپا

طبق آمار رسمی، شمار پناهجویان در اتحادیه اروپا در هشت ماه نخست سال جاری کاهش چشمگیری در مقایسه با سال ۲۰۲۳ داشته است. گفته شده عبور غیرقانونی از مرزهای جنوبی اروپا نسبت به سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۳۹ درصد کاهش یافته .

  

 موضوع مهاجرت غیر قانونی به آلمان و اتحادیه اروپا از زمان حمله مرگبار تروریستی در شهر زولینگن آلمان، در اولویت مسائل سیاسی قرار گرفته است.در همین حال اخیرا تدابیر ویژه‌ای به منظور محدود کردن میزان پناهجویان در آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا اتخاذ شده است.بر اساس آمار رسمی منتشر شده، شمار موارد ورود غیرقانونی پناهجویان به اتحادیه اروپا از ماه ژانویه تا ماه اوت سال جاری میلادی روی هم رفته به میزان چشمگیری کاهش یافته است. اما در عین حال آمار پناهندگان در یونان و جزایر قناری در این مدت زمان، افزایش یافته است.بر اساس آمار سازمان جهانی مهاجرت (IOM)، میزان مهاجرت غیرقانونی از طریق مرزهای جنوبی اتحادیه اروپا در طول هشت ماه نخست سال ۲۰۲۴ به مقدار ۳۵ درصد کاهش یافته است.

ورود ۱۱۵ هزار پناهجو

آمار مذکور حاکی از آن است که تا ماه اوت سال جاری میلادی نزدیک به ۱۱۵ هزار پناهجو به طور غیرقانونی از طریق مسیرهای دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس به اتحادیه اروپا آمده‌اند. این آمار نمایان‌گر کاهش ۳۹ درصدی در مقایسه با مدت زمانی مشابه در سال گذشته است.این در حالی است که در دوره زمانی مشابه در سال ۲۰۲۳، ورودپناهجو به اتحادیه اروپا در ۱۷۶ هزار و ۲۵۲ مورد ثبت شده است. در مقایسه با این ارقام، در سال ۲۰۱۵ بیش از یک میلیون مرد، زن و کودک به اتحادیه اروپا گریختند. فلاویو دی جیاکومو، سخنگوی سازمان جهانی مهاجرت در این زمینه توضیح می‌دهد: «این آمار نشان‌دهنده یک وضعیت اضطراری در سال جاری نیست و در سال گذشته هم نبوده است.»

کاهش ۶۴ درصدی ورود پناهجویان به ایتالیا

گفته شده است در هشت ماه اول سال ۲۰۲۴ میزان ورود پناهجویان به ایتالیا ۶۴ درصد در مقایسه با سال پیشین، کاهش یافته است. به عقیده کارشناسان، این روند به ویژه به خاطر جلوگیری از عبور قایق‌ها در دریای مدیترانه توسط تونس و لیبی بوده است.در همین حال بر اساس اطلاعات سازمان ملل متحد، شمار پناهجویانی که از طریق دریا و مسیرهای زمینی وارد یونان شده‌اند در هشت ماه اول سال ۲۰۲۴، به میزان ۵۷ درصد افزایش یافته است.همچنین میزان مهاجرت غیرقانونی از غرب آفریقا به سمت جزایر قناری در اقیانوس اطلس بیش از دو برابر شده است. گفته شده است ۲۵ هزار و ۵۰۰ نفر که عمدتا اتباع مالی، سنگال و دیگر کشورهای غرب آفریقا هستند بین ماه‌‌های ژانویه تا اوت وارد این جزایر اسپانیایی شده‌‌اند.

بیش از ۳۰ هزار کشته و مفقود

طبق گزارش گروه حقوق بشری "Moving Borders"، تاکنون احتمالا بیش از ۴ هزار نفر بر اثر واژگونی قایق‌هایشان در اقیانوس اطلس، کشته یا مفقود شده‌اند. در همین حال به گفته سازمان جهانی مهاجرت، از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۳۰ هزار نفر در مسیرهای خطرناک دریای مدیترانه به سمت اتحادیه اروپا، کشته و مفقود شده‌اند.در سال جاری میلادی نیز از بیش از ۱۴۰۰ مورد رسمی در این زمینه گزارش شده است. احتمال می‌رود شمار واقعی افراد مفقود و کشته شده خیلی بیشتر از این مقدار باشد.

DW

افزایش چشمگیر خرید و فروش سیگارهای الکترونیکی در آلمان

استفاده از سیگارهای الکترونیکی در آلمان در حال افزایش است و آلمانی‌ها اکنون پول بیشتری برای خرید این محصولات می‌پردازند. در مقایسه با سیگارهای سنتی، "ویپ" مواد مضر کمتری دارد، اما همچنان می‌تواند تهدیدکننده سلامت باشد.

بر اساس آمارهای انجمن "اتحاد برای لذت بدون دخانیات در آلمان"(BfTG) ، در حال حاضر حدود سه میلیون نفر در آلمان از سیگارهای الکترونیکی که در اصطلاح به آنها "ویپ" نیز گفته می‌شود، استفاده می‌کنند و این میزان در "حدود نیم میلیون نفر" بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.

همچنین فروشندگان محصولات دخانی در این کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی حدود یک میلیارد یورو سیگار الکترونیکی به فروش رساندند که این میزان حدود "۲۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲" است.

داستین دالمن، مدیر انجمن "BfTG" علت افزایش خرید و فروش سیگارهای الکترونیکی در آلمان را مربوط به افزایش مراکز فروش این محصولات مانند پمپ‌بنزین‌ها، کیوسک‌ها و سوپرمارکت‌ها، علاوه بر مراکز مخصوص فروش محصولات دخانی می‌داند.

بازار سیاه سیگارهای الکترونیکی نیز در آلمان در حال گسترش است. افزایش مالیات بر مایعات این سیگارها، منجر شده که بسیاری از شرکت‌ها نگران رشد بازار سیاه این محصولات باشند. طبق تخمین‌ها، مردم در آلمان سالانه حدود "۳۰۰ میلیون یورو برای سیگارهای الکترونیکی غیرقانونی و مایعات آن" در بازار سیاه خرج می‌کنند.

به گفته دالمن، "کیفیت این محصولات بسیار نامطمئن است و بازار سیاه باعث شده میزان درآمد فروشندگان و تولیدکنندگان قانونی این محصولات کاهش یابد."

وی همچنین به این موضوع اشاره کرد که با وجود تلاش‌های دولت آلمان، بازار سیاه این محصولات به‌خوبی کنترل نشده و سیاستمداران در مقابله موثر با این مسئله کوتاهی کرده‌اند.مایعات موجود در سیگارهای الکترونیکی علاوه بر درصدی از نیکوتین، مواد شیمیایی و طعم‌های مختلفی را در خود دارند. دمای سیگارهای الکترونیکی باید به حدی بالا باشد که بتواند این مایعات را به بخار تبدیل کند. گرچه در مقایسه با سیگارهای سنتی، مواد مضر کمتری از این سیگارها آزاد می‌شود، اما این محصولات نیز خطراتی برای سلامتی دارند، به طوری که پزشکان همواره توصیه به "ترک کامل" آنها می‌کنند.

به گفته کارشناسان، سیگارهای الکترونیکی یکبار مصرف از نظر آسیب به محیط زیست نیز بسیار بحث‌برانگیز هستند، زیرا بیشتر اوقات پس از مصرف، در سطح‌های زباله معمولی انداخته می‌شوند. نمایندگان صنعت زباله هشدار داده‌اند که این امر می‌تواند باعث ایجاد "آتش‌سوزی در کامیون‌های حمل زباله و تأسیسات دفع زباله" شود. همچنین فعالان محیط زیست این محصولات یکبار مصرف را به دلیل "هدر رفتن منابع طبیعی" مورد انتقاد قرار داده‌اند.

با این وجود، اتحادیه اروپا اعلام کرده که قصد دارد از سال ۲۰۲۷ میلادی ممنوعیت‌هایی برای خرید و فروش سیگارهای الکترونیکی وضع و اجرایی کند.زمانی که سیگارهای الکترونیکی برای اولین‌بار در اواخر سال ۲۰۰۰ وارد بازار شدند، اعتقاد بر این بود که آنها جایگزین ایمن‌تری برای سیگار معمولی هستند، اما مطالعات بارها ایمنی این محصولات را زیر سوال برده‌اند.

این نکته ثابت شده که سیگار الکترونیکی "کُشنده و اعتیاد‌آور" است و می‌تواند به‌اندازه کشیدن یک پاکت سیگار در روز، خطرناک باشد. نتایج یک پژوهش در مورد سیگارهای الکترونیکی که در ماه مارس ۲۰۱۹ منتشر شد، نشان داد که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی حدود ۱۰ درصد و بیماری‌های گردش خون حدود ۴۴ درصد برای مصرف‌کنندگان سیگارهای الکترونیکی بیشتر از غیرسیگاری‌هاست. افسردگی، اضطراب و اختلالات عصبی و عاطفی نیز در مصرف‌کنندگان سیگار الکترونیکی دو برابر غیرسیگاری‌ها است.

DW

ابهام در باره اجرای تحریم آلمان علیه پروازهای ایران ایر

یک رسانه آلمانی از وزارت خارجه این کشور سوالی را درباره احتمال قطع پروازهای ایران ایر به هامبورگ مطرح کرده، اما پاسخ مشخصی نگرفته است. وزارت خارجه گفته آلمان در حال رایزنی فشرده با شرکایش در این زمینه است.

پس از انتشار خبر ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه که از سوی ایران تکذیب شد، سه کشور اروپایی آلمان، بریتانیا و فرانسه در یک بیانیه این اقدام را به شدت محکوم کرده و نوشتند: «این تشدید حمایت نظامی ایران از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین است که منجر به رسیدن موشک‌های ایران به خاک اروپا و تشدید درد و رنج مردم اوکراین می‌شود».

این سه کشور در ادامه گفتند که خواهان اتخاذ تدابیر فوری برای تعلیق قراردادهای دوجانبه حمل و نقل هوایی با ایران هستند و نوشتند: «ما همچنین در راستای اعمال تحریم‌ها علیه ایران ایر تلاش خواهیم کرد.»وزارت خارجه آلمان نیز از ایران خواست "فوراً تمام حمایت‌هایش از جنگ روسیه علیه اوکراین را متوقف و توسعه و انتقال موشک‌های بالستیک خود را متوقف کند".

پرسش روزنامه هامبورگ از وزارت خارجه آلمان

روزنامه آبند‌بلت هامبورگ روز پنج‌شنبه ۱۲ سپتامبر در گزارشی با اشاره به پرواز مستقیم ایران ایر به هامبورگ، این پرواز پنج ساعته را  یکی از طولانی ترین پروازهای بدون توقف در هامبورگ دانسته و نوشته است:  «این مسیر بیش از ۳۰ سال است که در شبکه مسیرهای فرودگاه هامبورگ است. ایران ایر معمولاً هفته ای دو بار بین این دو شهر پرواز دارد و معمولاً از ایرباس A330-200 استفاده می‌کند اما این پروازها ممکن است به زودی متوقف شود.»

بر همین اساس این روزنامه از وزارت امور خارجه آلمان پرسیده: «محدودیت‌های برنامه‌ریزی شده در ترافیک هوایی واقعا به چه معناست؟ آیا همه پروازهای بین آلمان و ایران باید ممنوع شود؟ و اگر چنین است، چه زمانی و برای چه مدت؟»

اما به نوشته این روزنامه "هیچ پاسخ روشنی از سوی وزارت خارجه به این سوالات داده نشد".

وزارت خارجه در پاسخ به این سوالات تنها گفته است:«آلمان در حال حاضر به طور فشرده با شرکای اروپایی و بین‌المللی خود در مورد اعمال تحریم‌های جدید از جمله در بخش هوانوردی رایزنی می کند.»

ایران ایر علاوه بر هامبورگ پرواز مستقیم به فرودگاه‌های کلن-بن و فرانکفورت نیز دارد. اما در سایت وزارت حمل و نقل دولت فدرال آلمان که در آن از وجود ارتباط هوایی با ده‌ها  کشور یاد شده،  اسم ایران "ناپدید شده است".

فیلیپ ولف، سخنگوی فرودگاه هامبورگ  نیز به هاندلز بلت گفته "تا ظهر روز پنج‌شنبه هیچ اطلاعی در مورد اینکه آیا اکنون ارتباط بین هامبورگ و تهران توسط شرکت هواپیمایی دولتی ایران باید قطع شود یا خیر" نداشته است.

سایت فلایت رادار اما که تردد هوایی را در اروپا رصد می‌کند، نشان داده که روز پنج‌شنبه ۱۲ سپتامبر یک هواپیمای شرکت هواپیمایی دولتی ایران در هامبورگ به زمین نشسته است.

بر اساس اطلاعات این سایت پرواز IR723 حدود ساعت ۱۲:۳۰ بعد از ظهر از فرودگاه امام خمینی تهران وارد هامبورگ شده است. پرواز برگشت این هواپیما نیز برای بعدازظهر با شماره IR722 برنامه ریزی شده است. این ارتباطات همچنان در صفحه اصلی فرودگاه هامبورگ برای دوشنبه آینده نیز دیده می‌شود.

لغو پرواز تهران-کلن،  تکذیب ارتباط با تحریم

سخنگوی شرکت هواپیمایی ایران‌ایر روز پنجشنبه ۲۲ شهریور (۱۲ سپتامبر) با اشاره به اعلام لغو پرواز ایران‌ایر به شهر کلن در تابلوی فرودگاه امام خمینی گفت: «تحریمی علیه ایران‌ایر اعمال نشده و همه پروازها در حال انجام هستند.»

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، حسام قربانعلی هرگونه ارتباط بین لغو پرواز تهران-کلن  با تحریم‌های صورت گرفته علیه ایران‌ایر را رد کرد و انتشار خبر ارتباط این دو موضوع را "اقدامی از سوی چند سایت معاند" دانست.به گفته قربانعلی، تاکنون هیچ گزارش رسمی در مورد تحریم ایران‌ایر از کشورهای فرانسه، بریتانیا و آلمان به دست این شرکت نرسیده و تمام پروازها طبق برنامه انجام خواهند شد.

۱۴۰۳/۰۶/۲۱

اسرائیل: در ازای آزادی همه گروگان‌ها، برای السنوار گذرگاه امن تامین خواهیم کرد ...


هماهنگ‌کننده اسرائیلی امور گروگان‌ها و مفقودین به «سی‌ان‌ان»: اگر همه 101 گروگان باقی‌مانده بازگردانده شوند، با ساخت گذرگاه امن برای السنوار و کسانی که خواهان پیوستن به او برای خروج از غزه هستند، موافقت خواهیم کرد.
العربیه: بر اساس گزارش «سی‌ان‌ان» و «بلومبرگ»، یک مقام اسرائیلی، امکان پیشنهاد خروج امن یحیی السنوار، رهبر حماس از غزه را پس از آزادی تمامی گروگان‌های باقی‌مانده در اراضی فلسطینی، مطرح کرده است. گال هیرش، هماهنگ‌کننده امور گروگان‌ها و مفقودین، یکشنبه به جسیکا دین از «سی‌ان‌ان» گفت که اگر همه 101 گروگان باقی‌مانده بازگردانده شوند، «فکر می‌کنم ما با ساخت گذرگاه امن برای السنوار و کسانی که خواهان پیوستن به او برای خروج از غزه هستند، موافقت خواهیم کرد.» هیرش افزود که این شروط همراه با «خلع سلاح و ریشه‌کن‌سازی افراط‌گرایی» در غزه، می‌تواند به بازسازی غزه و پایان دادن به جنگ کمک کند. هیرش سه‌شنبه، در مصاحبه‌ای با «بلومبرگ» در توضیح این ایده گفت که اسرائیل عملا پیشنهاد گذرگاه امن برای السنوار را داده است.
«نظامی جدید برای اداره غزه»
او به بلومبرگ گفت: «آماده‌ام برای السنوار و خانواده‌اش و هر کسی که بخواهد به او بپیوندد گذرگاه امنی فراهم کنم. ما خواهان بازگشت گروگان‌ها هستیم. ما طبیعتا خواستار خلع سلاح و زدودن افراط گرایی هستیم. نظامی جدید غزه را اداره خواهد کرد.» هیرش به بلومبرگ گفت که پیشنهاد گذرگاه امن، یک روز و نیم پیش روی میز گذاشته شد، اما در خصوص پاسخ حماس، توضیحی نداد.
طبق گفته هیرش، اسرائیل نسبت به آزادی زندانیان فلسطینی به عنوان بخشی از یک مبادله اسرا، برخوردی باز خواهد داشت. بازنگری آمریکا در راهبرد خود از سویی گزارش‌های جدید نشان می‌دهد که مقامات آمریکایی نسبت به شانس دستیابی به توافق میان دو طرف اسرائیلی و حماس پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در پنج نوامبر و ثبت دستاوردی مهم در کارنامه جوبایدن، رئیس جمهوری کنونی، بسیار بدبین شده‌اند.
بر اساس گزارش جدید وبگاه «آکسیوس»، مقامات آمریکایی به این باور رسیده‌اند که یحیی السنوار، در حال حاضر تمایلی حصول توافق ندارد. همین موضوع باعث شده است که کاخ سفید راهبرد خود در مورد پرونده غزه را مورد بازنگری قرار دهد. مقامات ارشد دولت بایدن اکنون در حال بحث در مورد نتیجه‌بخش بودن طرح پیشنهادی جدید برای حل بحران غزه هستند.
این در حالی است که باور گسترده‌ای در محافل مقامات آمریکایی وجود دارد که پیشنهاد اخیر ارائه‌شده درباره غزه، به نتیجه‌ای نخواهد رسید. مقامات آمریکایی بر این باورند که السنوار که از 7 اکتبر گذشته در اماکن عمومی ظاهر نشده، همچنان در شبکه گسترده تونل‌های حفر شده در زیر غزه، آزاد است و «چه‌بسا در میان گروگانها باشد تا از آنها به عنوان سپر انسانی» استفاده کند.

۱۴۰۳/۰۶/۱۶

زنی که شوهرش به او قرص خواب‌آور می‌داد تا مردان به او تجاوز کنند، در دادگاه چه گفت؟

یورونیوز - زنی که ادعا می‌شود همسر سابقش طی ده سال به او قرص‌آور و مواد مخدر می‌داده تا مردان غریبه به او در حالت بیهوشی تجاوز کنند، روز پنجشنبه ۵ سپتامبر (۱۵ شهریور) برای شهادت در دادگاه شهر آوینیون در جنوب فرانسه حاضر شد.
ژیزل پلیکو با صدایی آرام و واضح جزئیات تکان‌دهنده‌ای را درباره کشف این حقیقت برای دادگاه بیان کرد. همسر سابق او از صحنه‌های تجاوز جنسی ده‌ها مرد به این زن فیلم‌برداری و هزاران تصویر را ذخیره کرده بود که بعداً به دست پلیس افتاد. او هنگام شهادت دادن گفت: «این موضوع تحمل‌ناپذیر است. 
من آنقدر حرف برای گفتن دارم که نمی‌دانم از کجا شروع کنم.» دومینیک پلیکو که اکنون ۷۱ ساله است به همراه ۵۰ مرد دیگر در حال محاکمه به اتهام تجاوز جنسی هستند و ممکن است به زندان تا ۲۰ سال محکوم شوند. این محاکمه از روز دوشنبه هفته جاری آغاز شده و انتظار می‌رود تا ماه دسامبر ادامه یابد.
ژیزل پلیکو روز پنجشنبه برای نخستین بار درباره این پرونده شهادت داد. خبرگزاری آسوشیتدپرس که این خبر را منتشر کرده می‌نویسد معمولاً نام قربانیان جرایم جنسی را فاش نمی‌کند، اما استفان بابونو، وکیل ژیزل پلیکو گفت موکلش پذیرفته که نامش منتشر شود و به همان گونه نیز اصرار کرده که دادگاهش به صورت علنی برگزار شود. او به دادگاه گفت که امیدوار است شهادتش بتواند از رنج کشیدن زنان دیگر در شرایط مشابه جلوگیری کند. او گفت که برای برگزاری محاکمه در دادگاه عمومی تلاش کرده تا همبستگی خود را با زنان دیگر که به عنوان قربانیان جرایم جنسی شناخته نمی‌شوند، نشان دهد. ژیزل و همسرش که ۵۰ سال با هم زندگی کرده بودند، در خانه‌شان در یک شهر کوچک در ایالت پروانس با سه فرزندشان زندگی می‌کردند تا اینکه در اواخر سال ۲۰۲۰ زندگی‌اش از هم فرو پاشید.
او که از تجاوزها در حالت بیهوشی آگاه نبوده و خاطره‌ای از هیچ کدام از آنها ندارد، به دادگاه گفت: «من تا پیش از آن فکر می‌کردم ما یک زوج صمیمی هستیم.» ماجرای کشف این داستان به دست پلیس از آنجا شروع شد که یک نگهبان سوپرمارکت شوهر این زن را در حال عکس گرفتن از زیر دامن زنان دستگیر کرد. این موضوع منجر به جستجوی تلفن و رایانه دومینیک پلیکو توسط مأموران شد. آنها در درایو یواس‌بی همراه او و نیز در رایانه شخصی‌اش هزاران عکس و ویدیو از مردانی پیدا کردند که به نظر می‌رسید در حالی که ژیزل در خانه‌اش بیهوش است، به او تجاوز می‌کنند.
ژیزل با دیدن برخی از تصاویر توسط ضبط شده به دست پلیس، شوکه شده و همسرش را ترک کرد. او در دادگاه گفت: «برای من، همه چیز فرو ریخته است. این‌ها صحنه‌های بربریت و تجاوز هستند.» او گفت که پس از آن با دو چمدان، یعنی «تمام چیزی که از ۵۰ سال زندگی مشترک برایش باقی مانده بود»، خانه‌اش را ترک کرد و افزود: «من دیگر هویتی ندارم... نمی‌دانم آیا هرگز دوباره خودم را پیدا خواهم کرد یا نه.» مأموران پلیس پیام‌هایی را پیدا کردند که دومینیک پلیکو ظاهرا آنها را در یک وب‌سایت پیام‌رسانی که معمولاً توسط مجرمان استفاده می‌شود گذاشته و در آن از مردان دعوت می‌کرده تا به همسرش تجاوز کنند. آن وب‌سایت اکنون بسته شده است. جزئیات دقیقی از جرایم ادعایی که به گفته پلیس از سال ۲۰۱۱ آغاز شده و نیز شبکه پیچیده‌ای که پلیکو طی ۱۰ سال ایجاد کرده، در جریان محاکمه فاش شده است.
مردانی که به خانه این زوج دعوت می‌شدند باید قوانین خاصی را رعایت می‌کردند. مثلا آنها نمی‌توانستند با صدای بلند صحبت کنند، باید لباس‌های‌شان را در آشپزخانه در می‌آوردند، نمی‌توانستند عطر بزنند و نباید بوی سیگار می‌دادند. آنها گاهی اوقات باید تا یک ساعت و نیم در یک پارکینگ نزدیک خانه منتظر می‌ماندند تا دارو به طور کامل اثر کند و ژیزل پلیکو بیهوش شود. او شهادت داد:
«من در قربانگاه فساد قربانی شدم. آنها به من به چشم یک عروسک کهنه، مانند یک کیسه زباله نگاه می‌کردند.»
چون دومینیک پلیکوت تجاوزهای ادعا شده را فیلم‌برداری کرده بود، پلیس توانست طی دو سال بیشتر ۷۲ مظنونی را که به دنبالشان بود شناسایی کند. علاوه بر پلیکو، ۵۰ مرد بین ۲۲ تا ۷۰ ساله دیگر در حال محاکمه هستند. چندین تن از متهمان برخی از اتهامات علیه خود را انکار کرده و ادعا می‌کنند که توسط پلیکوت فریب خورده‌اند. در طول چند ماه آینده، متهمان به صورت گروه‌های کوچک در مقابل هیئتی شامل پنج قاضی حاضر خواهند شد و خود پلیکو نیز قرار است هفته آینده در دداگاه صحبت کند. همچنین قرار است گروهی از روانشناسان، روانپزشکان و کارشناسان رایانه نیز در این پرونده شهادت بدهند.

۱۴۰۳/۰۶/۱۳

تصویر شکم بزرگ فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی سوژه شد !!!

حمید واحدی سرتیپ خلبان سوخو-۲۴ ارتش جمهوری اسلامی ایران است، که فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را از تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ برعهده دارد. 

Iranian_Uk

منشه امیر : مشکل بزرگ اسرائیل این است که نمی‌تواند به تنهایی به مصاف جمهوری اسلامی برود

رادیو فرانسه: برای اسرائیل خطر بزرگتر از حماس، حزب‌الله لبنان و مهمتر از آن برنامه اتمی حکومت تهران است که اکنون به اعتراف آقای رافائل گروسی تنها یک گام با ساختن سلاح هسته‌ای فاصله دارد.
حمله حماس حلقه‌ای از توطئه‌های رژیم ایران است علیه موجودیت اسرائیل. بسیاری از رهبران اسرائیل صریحاً گفته‌اند که سر مار در ایران است و آن را باید کوفت. منتها مشکل بزرگ این است که اسرائیل نمی‌تواند بدون اجازه و موافقت و حتا مشارکت فعال آمریکا و کشورهای اروپایی اقدامی علیه رژیم ایران بکند. در پی کشته شدن شش تن از گروگان‌های اسرائیلی به دست حماس موجی از اعتراض و اعتصاب علیه دولت نتانیاهو در اسرائیل به راه افتاده که هدف از آن واداشتن نخست‌وزیر اسرائیل به امضای توافق آتش‌بس با حماس جهت آزاد کردن باقی‌مانده گروگان‌های اسرائیلی است.
 مانع آتش‌بس در جنگ غزه چیست ؟
 آیا نتانیاهو و متحدان افراطی او در دولت اسرائیل راهبردی برای خاتمه دادن به جنگ دارند؟ 
در پاسخ به این پرسش و پرسش‌های دیگر منشه امیر تحلیلگر و کارشناس مسائل خاورمیانه در اسرائیل از جمله گفته است : 
"مخالفت با شیوه مدیریت جنگ غزه از دیروز و امروز در اسرائیل آغاز نشده است. از همان نخستین ماه پس از حمله هفتم اکتبر بسیاری در اسرائیل بر این باور بودند که این جنگ را نباید طولانی کرد و بیشترین تلاش را باید صرف آزاد کردن ربوده‌شدگان اسرائیلی توسط حماس نمود (من عمداً نمی گویم "گروگان‌ها" چون حماس شهروندان اسرائیلی را در اصل ربوده و به اسارت گرفته است)... با این حال، مجادله حول مسئله مدیریت جنگ هرگز به ابعاد امروز در اسرائیل نبوده است. اکنون که من با شما صحبت می‌کنم اعتصاب در اسرائیل کشور را تقریباً فلج کرده است.
گروهی در درون جامعه اسرائیل خواستار توقف موقتی یا دائمی جنگ برای آزاد کردن ربوده شدگان و اسیران اسرائیلی از دست حماس هستند و گروهی دیگر مدافع ادامه جنگ‌اند و می گویند که هر گونه سازش با حماس و کوتاه آمدن در مقابل آن بیشتر امنیت اسرائیل را در آینده به خطر خواهد انداخت.
در هر حال، نباید از نظر دور داشت که آغازگر این جنگ حماس بوده که خواستار نابودی و محو شدن اسرائیل است. افزون بر این، حمله حماس حلقه‌ای از توطئه‌های رژیم ایران است علیه موجودیت اسرائیل و برای متحقق ساختن آرزوی خام نابود کردن این کشور. بسیاری از رهبران اسرائیل از یائیر لاپید تا نفتالی بنت و حتا یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل صریحاً گفته‌اند که سر مار در ایران است و آن را باید کوفت. منتها مشکل بزرگ این است که اسرائیل به تنهایی نمی‌تواند این کار را بکند و باید این کار را با اجازه و موافقت و حتا مشارکت فعال ایالات متحد آمریکا و کشورهای اروپایی انجام بدهد.
 اگر روزی رژیم اسلامی ایران سقوط کند – که حتماً خواهد کرد – مشکلات خاورمیانه برطرف خواهند شد. مشکل بزرگ اسرائیل این است که نمی‌تواند به تنهایی به مصاف جمهوری اسلامی ایران برود. کشورهای اروپایی میلی به درگیر شدن در این ماجرا ندارند و دولت آمریکا انتخابات آینده ریاست جمهوری را پیش رو دارد مضاف بر این که سیاست آمریکا طی دو سه دهه گذشته فاصله گیری هر چه بیشتر از خاورمیانه بوده است.
در جنگ برنده ای وجود ندارد و جنگ جاری غزه نیز از این قاعده مستثنی نیست. در جنگ غزه لطمات سنگینی به حماس و مردم فلسطین و همچنین به مردم اسرائیل وارد شده است. بسیاری از مردم اسرائیل از بنیامین نتانیاهو می پرسند که در آینده می‌خواهد با غزه چه بکند. آقای نتانیاهو پاسخی برای این پرسش ندارد چون هنوز سرانجام جنگ جاری برای او روشن نیست و نمی داند که پس از آتش‌بس چقدر از قدرت نظامی حماس باقی خواهد ماند. در هر حال، خطر بزرگتر برای اسرائیل حماس نیست، حزب‌الله لبنان است و خطر مهمتر از حزب‌الله برای اسرائیل برنامه اتمی حکومت تهران است... به همین خاطر این فکر در اسرائیل وجود دارد که برای رسیدگی به مشکلات اساسی‌تر باید به جنگ غزه هر چه زودتر خاتمه داد و مشکل اساسی برای اسرائیل برنامه اتمی ایران است که اکنون به اعتراف آقای رافائل گروسی تنها یک گام با ساختن سلاح هسته‌ای فاصله دارد... آمریکا و کشورهای اروپایی عاقبت باید به این نتیجه برسند که دست یاری به مردم ایران بدهند و در هر زمینه‌ای از آنان حمایت کنند تا این حکومت ساقط شود و وقتی که این امر صورت گرفت خاورمیانه روی صلح و آرامش را خواهد دید، جنگ‌های منطقه‌ای خاتمه خواهند یافت، غرب و آمریکا نیز نفس راحت خواهند کشید و چین و روسیه نیز در جنگ سردی که با دنیای غرب آغاز کرده‌اند تضعیف خواهند شد. این تنها راه‌حلی است که به گمان من می‌تواند مشکل خاورمیانه را حل کند. تأکید می کنم :
تا زمانی که حماس شیوه و رویه های خود را تغییر ندهد تغییری در جنگ اسرائیل و حماس در غزه روی نخواهد داد. با این اعتصاب‌های سراسری که در اسرائیل آغاز شده دولت نتانیاهو یک قدم بیشتر به سقوط نزدیک شده و تغییر کابینه در اسرائیل ضرورت یافته است.
Iranian_Uk