۱۳۹۸/۰۴/۰۹

تصویری از ایوانکا ترامپ، درحاشیه G۲۰ که در رسانه‌های خارجی دست به دست می‌شود

 
در حاشیه اجلاس سران گروه بیست، حضور دختر رئیس‌جمهور آمریکا در کنار سران جهان خبرساز شده است.
حضور ایوانکا ترامپ، دختر رئیس‌جمهور ایالات متحده  در حاشیه اجلاس سران گروه بیست در اوزاکا بازهم با حاشیه‌های فراوانی همراه بود.
تصویری از دختر رئیس جمهور ایالات متحده در حاشیه نشست گروه بیست در فضای مجازی منتشر شده است که نه تنها توجه کاربران که حتی رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.
در همین زمینه  عکسی از ایوانکا در جای دونالد ترامپ و در کنار رئیس‌جمهور چین و نخست‌وزیر بریتانیا در این نشست منتشر شد و به این موضوع اشاره شد که پس از ترک جلسه توسط دونالد ترامپ برای شرکت در یک نشست دیگر، دخترش به جای او روی صندلی نشست. این در حالی است که معمولا در عرف دیپلماتیک، در صورت حضور نداشتن رئیس‌جمهور یا نخست‌وزیر، وزیر امور خارجه آن کشور جای او را می‌گیرد.

۱۳۹۸/۰۴/۰۷

خانم «آل...» کیست؟ پرستویی در آسمان وزارت نفت!

 
الهام حسن زاده پرستویی در وزارت نفت؟
زیتون ـ محمدرضا سرداری:
 «زبان گویا، جیب بسته و کمربندی محکم دارم.» توصیفی بود که بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در حین گفت و گویی درباره فساد در وزارت نفت و ماجرای دستگاه کارت خوان در دفترش مطرح کرد.
این سخن که چندی پس از ماجرای به قتل رسیدن میترا استاد بیان شد، شاید کنایه‌ای به سرنوشت نجفی همکار سابقش بود که مدعی شد در دام پرستویی گرفتار شده، بود. اما آیا کمربند مدیران زیردست بیژن زنگنه نیز به محکمی شیخ الوزرا است؟
این پرسش دست کم ادعایی است که دو نماینده عضو جبهه پایداری در مجلس کوشیده‌اند تا زیر سئوال ببرند.
لانه پرستو یا لانه جاسوسی چندی پیش حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس گفت نهادهای امنیتی یک باند را دستگیر کردند که میان تعدادی از مدیران وزارت نفت نفوذ کرده‌اند. به گفته وی در رأس این باند خانمی قرار دارد که با نفوذ بین ۱۶ نفر از پرسنل مهم و تاثیرگذار وزارت نفت توانسته تصمیمات مهمی را در وزارت نفت مسکوت بگذارد و ضربه کاری در این جنگ اقتصادی به کشور وارد کند. همچنین ابوالفضل ابوترایی نماینده نجف‌آباد نیز گفته این خانم تبعه ایران و نفوذی بوده است که با ۱۶ مدیر وزارت نفت در ارتباط بوده و قصد تأثیرگذاری بر آنها را داشته است. این دو نماینده هیچ یک به نوع ارتباط خانم مورد ادعا با مدیران مربوطه نکرده‌اند اما به نظر می‌رسد منظور نمایندگان کسب اطلاعات حساس وزارت نفت به شیوه «پرستو»ها باشد.
جعفر منتظری، دادستان کل کشور نیز در برنامه تلویزیونی گفت‌وگوی خبری ادعای نمایندگان مذکور را تأیید کرد و گفت یک جرم روی داده و مقام‌های امنیتی و اطلاعاتی و قضایی به ماجرا وارد شده‌اند اما تحقیق‌ها کامل نشده و به جایی نرسیده که قابل منتشر کردن باشد.
 
 
 
الهام حسن زاده پرستویی در وزارت نفت؟خانم «آل...» کیست؟ زنی که ادعا شده در رأس باند نفوذ قرار دارد، به گفته سخنگوی دولت تبعه ایران و کارمند یک شرکت اروپایی است. وی که در رسانه‌های مجازی اصولگرا «خانم آل» معرفی شده. به نوشته برخی رسانه‌ها مقصود از خانم آل، الهام حسن زاده از جمله زنان کارآفرین است که از شهرتی نسبی در حوزه کارآفرینی برخوردار است.
شبکه بلومبرگ با انتشار عکس و گزارشی از «الهام حسن زاده» از وی به عنوان کارشناس جوان معاملات بین‌المللی نفت و سرمایه‌گذاری کلان و یک زن موفق ایرانی در صحنه بین‌المللی نام برده. خانم حسن زاده که هنگام گزارش بلومبرگ ۳۱ ساله بوده مدرک دکترای حقوق بین المللی را در بریتانیا کسب کرده و پس از تحصیل به ایران بازگشته و یک شرکت مشاوره در حوزه انرژی را تأسیس کرده که دارای چند شعبه در تهران و لندن می‌باشد. این شرکت پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی در زمینه جذب سرمایه‌های خارجی برای ایران فعالیت می‌کرد.
صفحه لینکدین الهام حسن زاده نیز نشان می‌دهد که وی تجارب متعددی در حوزه انرژی دارد و با شرکت‌های مختلفی در این زمینه همکاری کرده است. اخذ بورس تحصیلی از شرکت رویال داچ شل و همچنین همکاری با بانک جهانی از دیگر مواردی است در رزومه کاری وی دیده می‌شود.
واکنش دولت نخستین واکنش رسمی به خبر بازداشت یک باند در وزارت نفت از سوی علی ربیعی سخنگوی دولت بود. وی صرفاً با تأیید خبر بازداشت یک خانم در وزارت نفت گفت که معمولاً این شرکت‌های خارجی که با دستگاه‌های اجرایی کار می‌کنند اطلاعات را نیز جمع‌آوری می‌کنند ولی اینکه جمع‌آوری این اطلاعات اقدام جاسوسی است یا خیر به بررسی نیاز دارد.
وی در عین حال بیان این که این خانم با ۱۶ فرد در ارتباط بوده است را اسلامی ندانست و گفت وزارت اطلاعات بررسی بیشتری را دارد انجام می‌دهد و قوه قضائیه نیز نتیجه را اعلام خواهد کرد. وی هیچ اشاره‌ای به بازداشت اشخاص دیگری نکرد.
اما واکنش وزارت نفت قدری متفاوت بود. حسین حاجی حسینی، رئیس سازمان حراست صنعت نفت گفت که این وزارتخانه و سازمان حراست آن از چنین خبری بی‌اطلاع بوده و هیچ یک از مدیران ارشد و تصمیم گیر وزارت نفت تاکنون در این مورد احضار یا بازداشت نشده‌اند و هیچ تذکر بازدارنده‌ای نیز در این باره از طرف نهادهای امنیتی به مسئولان ذی‌ربط در این وزارتخانه، داده نشده است.
بازگشت گوبلزتلاش مخالفان اصولگرای دولت روحانی برای تحت کنترل در آوردن وزارت نفت به‌ویژه پس از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه صنعت نفت و پتروشیمی ایران پیش‌تر با طرح موضوع یک اختلاس در دفتر وزیر کلید خورده بود. طرحی که البته با ورود وزارت اطلاعات به قضیه و توضیحات زنگنه جمع و جور شد و حاصلی برای آنان در بر نداشت. ماجرا آن بود که گفته شد یک کارمند ساده قراردادی از طریق دستگاه کارت خوانی که در اختیار داشته به ازای وعده کار از متقاضیان رشوه دریافت می‌کرده. موضوعی که با تعلیق کارمند و بسته شدن حساب مذکور پایان یافته. هرچند زنگنه خود وارد موضوع شده و گفته با بازرسی انجام شده نیز کاملاً مشخص شده که هیچ مورد خلافی هم واقع نشده است. ربیعی سخنگوی دولت نیز در این رابطه گفت که با کارشناسان اقتصادی و ضد جاسوسی وزارت اطلاعات صحبت کرده و آنها گفته‌اند دستگاه‌های پز ربطی به زنگنه نداشته است و فسادی هم رخ نداده و عدد ۱۰ میلیارد هم صحیح نیست.
خبرگزاری شانا وابسته به وزارت نفت نیز با انتشار یادداشتی با عنوان «بازگشت گوبلز» به این رویدادها واکنش نشان داده و نوشته:« شبکه نامرئی پردازش رسانه‌ای علیه وزارت نفت این روزها به‌شدت پرکار است و به نظر می‌رسد یک ساماندهی پویا و خلاقانه در این شبکه صورت گرفته است.»
اما همچنان که برخی مسولان وزارت نفت گفته اند یک سر ماجراهای اخیر می‌تواند به بابک زنجانی نیز متصل باشد. زنجانی که به دلیل بدهی مالی به وزارت نفت و اختلاس در اموال دولتی مفسد فی‌الارض شناخته شده محکوم به اعدام است اما این حکم تا کنون اجرا نشده و وی همچنان در زندان به سر می‌برد. وی اخیراً خطاب به وزیر نفت گفته بود که به‌زودی جایش با زنگنه عوض خواهد شد. زنجانی همچنین سال گذشته از بیژن زنگنه به دادگاه شکایت کرد زیرا وی مدعی شده بود که زنجانی به برخی رسانه‌ها پول می‌دهد تا علیه وزارت نفت بنویسند.
از سوی دیگر گفته می‌شود سعید جلیلی نیز که از هم اکنون خود را برای ریاست جمهوری دوره سیزدهم آماده می‌کند ستادی علیه وزارت نفت ایجاد کرده است. وی اخیراً در گفت و گویی با صدا و سیما از فروش روزانه ۱ تا ۱.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات در ایام سخت تحریم در سال‌های ۹۲-۹۱ خبر داده و گفته بود امروز هم ایران می‌تواند به همان میزان و بلکه بیشتر عمل کند.
با توسعه تحریم‌های آمریکا علیه ایران و کاهش صادرات نفت، به نظر می‌رسد منابع مالی نهادهای قدرت در ایران با بحرانی جدی روبرو شده. از این رو فشارهای اخیر روی وزارت نفت را می‌توان از این زاویه درک کرد که دولت پنهان به همراه شبکه مافیایی بابک زنجانی می‌کوشد با دور زدن وزارت نفت، مسیر را برای قاچاق صادرات نفت به شیوه دوره احمدی نژاد هموار کند. از این رو می توان پیش بینی کرد که پرونده ای از جنس پرونده فعالان محیط زیست این بار در وزارت نفت گشوده شود.

کارزار شنای تمام برهنه در واکنش به کارزار شنا با بورکینی در فرانسه

bathe_062719.jpg
یورونیوز - به دنبال انتشار خبر حضور زنان مسلمان با پوشش موسوم به بورکینی در استخرهای شهر گرنوبل فرانسه، گروهی از ساکنان این شهر با به راه انداختن کارزاری از مردم خواستند تا در اعتراض به این نوع پوشش، لخت مادرزاد در استخر شنا کنند.
حدود یک ماه پیش گروهی از زنان مسلمان که عضو انجمنی به نام «اتحاد شهروندی» بودند با حضور در استخر دوفن گرنوبل با پوشش کامل خواستار آزادی حضور زنان مسلمان در استخرها با پوشش اسلامی شدند. آنها روز یکشنبه گذشته نیز با حضور در استخر دیگری در این شهر به نام «ژان برون» بار دیگر توجه مردم و رسانه‌ها را به خود جلب کردند.
این حرکت با واکنش شدید گروه دیگری از شهروندان فرانسوی روبرو شد و بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی، این دعوت به آزادی پوشش بورکینی در استخر را حاصل تلاش اسلام‌گرایان خواندند. آنها با ایجاد صفحه‌ای در فیس‌بوک از مردم خواستند تا روز یکشنبه آینده ۹ تیر، تمام برهنه و حتی بدون پوشیدن مایو به استخر رفته و بدین گونه پوشش بورکینی را محکوم کنند.



در این صفحه نوشته شده است: «اسلام‌گرایان می‌خواهند بورکینی را در استخرهای گرنوبل تحمیل کنند. شهردار گرنوبل دست روی دست گذاشته و به طور نگران‌کننده‌ای در این زمینه منفعل است. اما ما برای برخورد با چنین رویکردی، خواهان تشکیل یک جنبش شهروندی، زیست‌محیطی و لائیک هستیم. به همین منظور از همه شهروندان زن و مرد پایبند به ارزش‌های جمهوری (فرانسه) را دعوت می‌کنیم تا روز یکشنبه آینده لخت لخت در برابر این کماندوهای بورکینی دربیایند! اینها می‌خواهند در برابر روشنی، تاریکی بیاورند اما ما با هم حوله‌ها را می‌اندازیم! زنده باد لائیسیته بی قید و بند! همگی علیه اسلام‌گرایی لخت شویم تا اریک پیول (شهردار) هم تکانی بخورد!»
 
beach.jpg011.jpg022.jpg03.jpg05.jpg
با این حال شهرداری گرنوبل در واکنش با انتشار بیانیه‌ای ضمن تقبیح این کارزار فیس‌بوکی گفته است که چنین کارزاری دو دستگی میان شهروندان را شدیدتر خواهد کرد. در این بیانیه آمده است که شهرداری در عین حال که پوشیدن بورکینی را محکوم می‌کند، تمایلی ندارد که به این جنجال دامن بزند.
صدوق بوزاین، معاون ورزشی شهرداری گرنوبل در این زمینه به رسانه‌های محلی گفت برخورد شخصی و فیزیکی با زنان بورکینی‌پوش مناسب نیست. وی ضمن یادآوری این قانون که پوشیدن مایو در استخر دلیل بهداشتی دارد، گفت که تنها دو نفر از زنان شرکت‌کننده در کارزار بورکینی اهل گرنوبل یوده و باقی آنان برای «برانگیختن حساسیت» مردم و «تبلیغ اسلام سیاسی» به استخر این شهر آمده بودند.

۱۳۹۸/۰۴/۰۴

«ما قادر به تامین امنیت تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز نیستیم»

مدیر ارشد یک شرکت امنیت دریایی به دویچه‌وله می‌گوید حفظ امنیت نفتکش‌ها در تنگه هرمز از حملاتی که سپاه پاسداران در آنها دست دارد دشوار است و گروهی از شرکت‌ها تردد در این منطقه را متوقف کرده یا به حالت تعلیق درآورده‌اند. 

حمله به دو نفتکش در روز پنجشنبه ۲۳ خرداد (۱۳ ژوئن) در دریای عمان و حملاتی مشابه یک ماه قبل از آن در بندر فجیره شرکت‌های حمل و نقل دریایی را نگران کرده و به تکاپو برای تضمین بیشتری برای امنیت خود انداخته است.
دویچه‌‌وله گفت‌وگویی کرده است با دیمیتریس مانیاتیس، مدیر تجاری ارشد شرکت یونانی "دیاپلوس"، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خصوصی امنیت حمل و نقل دریایی و از او پرسیده است که تنش‌‌های اخیر در آبراه‌ بین‌المللی تنگه هرمز چه تاثیراتی بر امنیت صنایع کشتیرانی در منطقه گذاشته است؟
دیمیتری مانیاتیس در پاسخ می‌گوید: «پس از حملات ۱۲ ماه مه در فجریه نگرانی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی افزایش یافت. این نگرانی  با حملات روز ۱۳ ژوئن به مراتب بیشتر شد و موجب تقاضای فزاینده (حدود ۱۲ تا ۱۷ درصدی) صنایع کشتیرانی برای حفظ امنیت خدمه‌، کشتی و محموله‌ کشتی‌هایی شد که در آن منطقه رفت و آمد می‌کنند.»
او در ادامه تاکید می‌کند: «ما نمی‌توانیم  برای حفظ امنیت کشتی‌هایی در این منطقه تردد دارند و ارایه خدمات به آنها از سلاح استفاده کنیم زیرا تنها در صورت وجود یک مجوز برای واکنش مسلحانه، استفاده از سلاح ممکن است.»
دویچه‌وله از مدیر تجاری ارشد شرکت دیاپلوس درباره استراتژی این شرکت در این برهه پر تنش پرسیده است. او می‌گوید:
«آنچه که ما طراحی کردهایم، یک سرویس امنیتی غیرمسلح است. گروههای سه تا چهار نفره که به خدمه کشتی‌ها کمک می کنند تا خود را برای سفر آماده سازند و اقدامات امنیتی و آموزشهای لازم را به آنها برای کاهش خطر می‌دهد. بنابراین باید بگویم با توجه به همه حوادثی که در این مدت اتفاق افتاده است، اقدامات بسیار موثری وجود دارد که میتوانید بدون استفاده از سلاح برای محافظت از این کشتیها انجام دهید.
مثلا با شناسایی نزدیک شدن چیزی به کشتی، کشتی می‌تواند سرعت حرکت خود را به حداکثر برساند. این اقدام تکان‌ها زیادی ایجاد می‌کند که موجب می‌شود خدمه بیدار شوند. بیدار شدن خدمه کار را برای آنانی که سعی در رسیدن به کشتی دارند بسیار دشوار می‌کند. تمام چراغ‌ها روشن می‌شوند، دیگر بخش‌های امنیتی مانند شلنگ‌های خاموش کردن آتش فعال خواهند شد و خدمه می‌تواند نیروهای دریایی در منطقه را بلافاصله مطلع کند.»
حمله به دو نفتکش در دریای عمان با پرتاب موشک نبوده است
دیمیتری مانیاتیس در ادامه ارزیابی خود را از حملات ۱۳ ژوئن به دو نفتکش در دریای عمان می‌گوید:
«ما اعتقاد نداریم که حملات ۱۳ ژوئن با پرتاب موشک یا اژدر یا هر چیز دیگری شبیه آن انجام شده است. به نظر ما این حمله در اوایل شب و تحت پوشش تاریکی انجام شده است. فردی در یک قایق کوچک از پشت به نفتکش نزدیک شده و توانسته یک دستگاه انفجاری را بر روی بدنه کشتی سوار کند. اگر افسر دیدهبان در کشتی متوجه این امر شده بود، میتوانست خیلی کارها برای جلوگیری از حادثه بکند. اما هدایت کشتی در تنگه هرمز بسیار دشوار است و شما بجز دقت به مشخصات مسیر نمی‌توانید به چیز دیگری دقت کنید. اما وقتی ما یک تیم امنیتی به کشتی بفرستیم آنها حواس‌شان به چیزهایی خواهد بود که خدمه کشتی نمی‌توانند به آنها دقت کنند.»
او ادامه می‌دهد: «ما با استانداردهای امنیتی که داریم می‌توانیم رسیدن هر کشتی به مقصد را ۱۰۰ درصد تضمین کنیم. اما در مواردی مانند حملات بندر فجریه یا دریای عمان سر و کار ما با بازیگرانی مانند ایران و عربستان است که می‌توانند به حملات نظامی ناگهانی و تمام‌عیار دست بزنند. ما با بازیگرانی روبرو هستیم که می‌خواهند تنگه هرمز را به دلایل ژئوپولیتیک ببندند و این کار ما را برای حفاظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز بسیار دشوار می‌کند. ما ارتش نیستیم، یک دولت نیستیم، یک شرکت امنیتی خصوصی دریایی هستیم. بنابراین یک تیم چهار نفره نمی‌تواند به عنوان مثال با یک نیروی سازمان یافته مانند سپاه پاسداران ایران مقابله کنند. بنابراین تقریبا هیچ اقدامی نیست که بتوانیم انجام دهیم.»
توقف تردد برخی شرکت‌های کشتیرانی در خلیج فارس
دویچه‌وله از دیمیتری مانیاتیس پرسیده است که آیا این وضع باعث آن حد از نگرانی برای برخی شرکت‌ها شده که از رفت و آمد در خلیج فارس فعلا صرف‌نظر کنند؟
او می‌گوید: «این یک مسئله پیچیده و بیشتر مربوط به بازار بیمه است. شما انواع مختلف صاحبان کشتی، مدیران، اپراتورها و نفتکش‌ها را دارید. برخی از آنها ریسک پذیری بیشتری نسبت به دیگران دارند.  به عنوان مثال پس از رویداد ۱۳ ژوئن، شرکت هایدمار (Heidmar) که یکی از معتبرترین شرکت‌های نفتکش در جهان است، اساسا هرگونه کشتی متعلق به خود را از رفتن به خلیج فارس تا زمان تحلیل کامل ریسک متوقف کرد و این یک رویکرد بسیار حرفهای به موضوع است.
برخی شرکتها به طور کامل حرکت در خلیج فارس را به حالت تعلیق درآورده‌اند.  فجیره  در کنار سنگاپور یکی از مهمترین مخازن سوخت‌گیری برای کشتی‌ها است.  بسیاری از شرکت‌های مستقر در سنگاپور به طور کامل عملیات در فجیره را متوقف کردند.
دریای عمان و کل خلیج فارس نه به دلیل دزدان دریایی بلکه به دلیل اقدامات تهاجمی دولت‌ها به عنوان منطقه‌ای پر خطر شناخته شده‌اند و برای هر کشتی که به خلیج فارس میرود حق بیمه بسیاری بالایی اعمال می شود. اما از طرف دیگر صاحبان کشتی‌ها تاجرند و هدف آنها کسب درآمد است. اگر ارزیابی آنها این باشد که سفر خطرناک است اما در عین حال سودآور، به سفر به آن منطقه ادامه می‌دهند.»
دویچه‌وله پرسیده است که هزینه  شرکت‌هایی خدمات امنیتی ارایه می‌دهند چقدر افزایش یافته است؟
دیمیتریس مانیاتیس می‌گوید که تنها از طرف شرکت خود می‌تواند حرف بزند و ادامه می‌دهد: «افراد شرکت ما از کسانی هستند که قبلا در نیروی دریایی یونان کار کرده‌اند. هدف و وظیفه‌ آنها در وحله اول نجات جان خدمه سپس کشتی و محموله آن است و نمی‌خواهند از این شرایط برای سود بیشتر استفاده کنند.»

آمریکا آیت الله خامنه ای ، دفتر و بیت رهبری و وابستگان او را تحریم کرد

 

آقای ترامپ گفته که دفتر رهبر جمهوری اسلامی نباید از تحریم‌ها مستثنی شود.
 ایالات متحده آمریکا در واکنش به سرنگونی پهپاد این کشور بر فراز تنگه هرمز در هفته گذشته، تحریم‌های ایران را در روز دوشنبه سوم تیرماه تشدید کرد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، با امضای یک فرمان اجرایی اعلام کرد که واشینگتن «تحریم‌های سختی» علیه آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران وضع می‌کند.
وی تصریح کرد که این تحریم در واکنش به سرنگونی پهپاد آمریکایی از سوی جمهوری اسلامی ایران وضع شده است.
آقای ترامپ گفته که دفتر رهبر جمهوری اسلامی نباید از تحریم‌ها مستثنی شود.
رئیس‌جمهوری آمریکا افزود که بر اساس این فرمان اجرایی، رهبر جمهوری اسلامی، بیت رهبری و وابستگان آنها از دسترسی به نظام مالی آمریکا محروم می‌شوند.
وی تاکید کرد که آمریکا به افزایش فشار بر ایران ادامه خواهد داد.
آقای ترامپ گفت که «ما خویشتنداری زیادی از خود نشان دادیم ولی این بدان معنی نیست که در آینده نیز چنین خواهیم کرد».
رئیس‌جمهوری آمریکا تصریح کرد که ایالات متحده خواهان درگیری با ایران نیست یا هیچ کشور دیگری نیست، ولی ایران نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.
وی در ادامه سخنانش گفت که خواهان مذاکره با ایران برای دستیابی به یک توافق تازه است ولی تهران این درخواست را رد کرده است مگر اینکه واشینگتن تحریم‌ها را لغو کند.
لحظاتی پس از امضای این فرمان اجرایی، استیو منوچین وزیر امور خزانه‌داری به خبرنگاران گفت که ایالات متحده تا آخر هفته محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را نیز در فهرست تحریم‌ها قرار خواهد داد.
آقای منوچین گفت که با فرمان اجرایی جدید رئیس‌جمهوری آمریکا «میلیاردها دلار دیگر از دارایی‌های ایران» ضبط خواهد شد.
وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنین از قرار گرفتن علیرضا تنگسیری، امیرعلی حاجی‌زاده و محمد پاکپور به ترتیب فرماندهان نیروی دریایی، هوا-فضا و زمینی سپاه پاسداران در فهرست تحریم‌های جدید خبر داد.
به گفته منوچین، پنج فرمانده دیگر سپاه هم در این فهرست قرار گرفته‌اند.
وی گفت که تحریم‌های روز دوشنبه فقط واکنشی به سرنگونی پهپاد آمریکایی نیست، بلکه واکنشی به اقدامات قبلی ایران نیز هست.
سرنگونی پهپاد آمریکایی و تشدید جنگ لفظی آمریکا و ایران
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز ۳۰ خرداد اعلام کرد که یک پهپاد آمریکایی را «در قلمرو هوایی ایران» سرنگون کرده است.
ایالات متحده در مقابل می‌گوید که پهپاد یادشده در محدوده هوایی بین المللی پرواز می‌کرده و ایران بدون دلیل به آن شلیک کرده است.
از آن روز دو طرف وارد جنگ لفظی شدیدی در این زمینه شده و نقشه‌هایی در مورد این‌که پهپاد آمریکایی در کدام نقطه بوده است منتشر کرده‌اند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز ۳۱ خرداد اعلام کرد که قرار بوده ارتش این کشور حملات محدودی علیه پایگاه‌های نظامی ایران انجام دهد ولی به دلیل عدم تناسب و احتمال کشته شدن «۱۵۰ نفر» در طرف ایرانی، این حمله را متوقف کرده است.
وی در عین حال تاکید کرد که گزینه نظامی همچنان در دستور کار است ولی کارزار فشار حداکثری علیه ایران به‌ویژه با اعمال تحریم‌های جدید را دنبال خواهد کرد.
تحریم‌های یکساله آمریکا
آمریکا در یک‌سال گذشته و پس از خروج از توافق شش قدرت جهانی با ایران، چند دور تحریم‌های معلق شده در نتیجه برجام را بازگرداند که بخش انرژی، بانکی، خودرو و صنایع پتروشیمی و معدنی را هدف گرفته است.
اقتصاد ایران در این مدت به شدت متلاطم شده و همزمان با بالا رفتن قیمت انواع ارزهای خارجی در بازار آزاد کشور، بهای کالاهای اساسی نیز افزایش یافته است.
ایالات متحده در اردیبهشت امسال نیز معافیت خریداران نفتی ایران را لغو کرد و بر اساس گزارش خبرگزاری‌ها، بارگیری نفت از بنادر کشور تا ۴۰۰ هزار بشکه در روز افت کرده است ولی هنوز معلوم نیست که آیا تهران توانسته است برای این نفت بارگیری شده، مشتری پیدا کند یا نه.
پیش از اعمال تحریم‌های جدید آمریکا، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز دوشنبه گفت که روسیه و شرکای این کشور برای مقابله با تحریم‌های جدیدی که واشینگتن می‌خواهد علیه ایران اعمال کند، گام‌هایی برخواهند داشت.
وی اظهار داشت ‌که تصمیم آمریکا برای تشدید تحریم‌های ایران تنها به افزایش تنش‌ها دامن می‌زند و واشینگتن به‌جای این کار بهتر است با ایران وارد گفت‌وگو شود.
این توصیه در حالی مطرح می‌شود که مقام‌های آمریکایی از جمله دونالد ترامپ بارها اعلام کرده‌اند که خواهان گفت‌وگوی بدون پیش‌شرط با ایران هستند ولی مقام‌های تهران به‌ویژه آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، این درخواست را رد کرده‌اند.
رهبر ایران حتی مذاکره با دولت فعلی آمریکا را «سم مضاعف» خوانده است.

۱۳۹۸/۰۴/۰۱

تشکر دونالد ترامپ از ایرانی ها بخاطر شلیک نکردن به هواپیمای سرنشین دار آمریکایی

 
دونالد ترامپ در جمع خبرنگاران با سئوالات بسیاری درباره ایران روبه‌رو شد بی بی سی :دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، ضمن تشکر از ایران برای شلیک نکردن به یک هواپیمای باسرنشین این کشور، گفت که تحریم‌های شدیدتری علیه تهران اعمال می‌کند.
آقای ترامپ امروز شنبه (۲۲ ژوئن/۱ تیر) و در جمع خبرنگاران گفت که در جریان حادثه روز پنج‌شنبه هفته گذشته که ایران به یک پهپاد آمریکایی در دریای عمان شلیک کرد، یک هواپیما با ۳۸ سرنشین نیز "در تیررس" ایران بوده است، اما ایرانی‌ها تصمیم گرفتند که به آن هواپیما شلیک نکنند.
رئیس‌جمهور آمریکا این تصمیم مقام‌های ایرانی را "بسیار خردمندانه" توصیف کرد و گفت "ما بابت این تصمیم از آنها سپاسگزاریم."
وی در عین حال اشاره‌ای به مساله مورد اختلاف ایران و آمریکا درباره محل این حادثه نکرد. ایران می‌گوید که به پهپاد آمریکایی شلیک کرده، چرا که این پهپاد به حریم هوایی ایران تجاوز کرده بود. اما آمریکا این موضوع را تکذیب کرده و می‌گوید که پهپاد در آب‌های بین‌المللی هدف حمله قرار گرفته است.
ایران اعلام کرد که اسناد مربوط به تجاوز پهپاد آمریکایی به حریم هوایی کشور را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه می‌کند.
آقای ترامپ در سخنان تازه‌اش بار دیگر درباره وضعیت اقتصادی ایران صحبت کرد و گفت که اوضاع اقتصادی ایران بسیار خراب است. او افزود که ایران کشور ثروتمندی است و گفت که شخصا به دنبال کمک به ایران است و هدفی جز عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ندارد.
آقای ترامپ در روز شنبه نیز این موضوع را تکرار کرد و همزمان، با تغییر شعار تبلیغاتی خود گفت: "بیایید ایران را دوباره باشکوه کنیم."
این جمله که آقای ترامپ آن را چندین بار تکرار کرد، تغییر شکل یافته شعار معروف تبلیغاتی کمپین دونالد ترامپ است که به شکل "بیایید آمریکا را دوباره باشکوه کنیم" در تبلیغات طرفداران او تکرار می‌شود.
دونالد ترامپ افزود که اگر ایران بپذیرد که سلاح هسته‌ای تولید نکند، او به "بهترین دوست ایران" تبدیل خواهد شد و ایرانی‌ها بسیار "خوشحال" خواهند شد. رئیس‌جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کرد که این اتفاق بیافتد.
آقای ترامپ همچنین گفت که اگر ایران به میز مذاکره بیاید، او می‌تواند "خیلی سریع" به یک توافق با ایران دست یابد.
  اما او همزمان افزود که تمامی‌ گزینه‌ها - از جمله اقدام نظامی علیه ایران - همچنان "بر روی میز است."
آقای ترامپ در بخش دیگری از سخنانش در دفاع از تصمیمش برای عدم پاسخگویی نظامی به ایران گفت که او اهل نیویورک است و در این شهر ایرانیان زیادی زندگی می‌کنند که بعضی‌شان از دوستان او هستند. او افزود: "به من گفتند (در حملات پاسخگویی) ۱۵۰ نفر کشته می‌شوند. من نمی‌خواهم ۱۵۰ ایرانی را بکشم. من دوستان ایرانی دارم."

پهپادی که ایران ساقط کرده "گلوبال هاک" نام دارد و سالهاست که در ارتش آمریکا برای پروازهای تجسسی استفاده می‌شود رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین بار دیگر گفت که هدفش از رویارویی با ایران، "عدم دستیابی آنها به سلاح هسته‌ای" است.
آقای ترامپ با اشاره به توافق برجام گفت که در چارچوب این توافق، "ایران می‌توانست بعد از چند سال به شکل قانونی سلاح هسته‌ای تولید کند."
این سخن رئیس‌جمهوری آمریکا دقیق نیست. ایران نه در چارچوب برجام و نه خارج از ایران، به دلیل مفاد "پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای" هرگز نمی‌تواند به شکل "قانونی" سلاح هسته‌ای تولید کند. تولید سلاح هسته‌ای بر اساس قوانین بین‌المللی تنها توسط پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت، مجاز است.
رئیس‌جمهوری آمریکا قبلا هم گفته که خواستار تغییر رژیم ایران نیست و از نظر او ایران می‌تواند با حاکمیت جمهوری اسلامی، به کشوری بزرگ و ثروتمند تبدیل شود.
تلاش‌‌های رئیس‌جمهوری آمریکا برای مذاکره با ایران، با مخالفت دنباله‌دار آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در ایران همراه شده است. آقای خامنه‌ای پیشتر شخص دونالد ترامپ را "غیرقابل اعتماد" خوانده است.

۱۳۹۸/۰۳/۳۰

"پهپاد آمریکایی بر فراز تنگه هرمز هدف قرار گرفته است"

شبکه خبری "فاکس‌نیوز" می‌گوید پهپاد آمریکایی که صبح پنجشنبه از سوی نیروهای ایرانی هدف قرار گرفت، بر فراز تنگه هرمز پرواز می‌کرد. ایران اعلام کرده بود که این پهپاد پس از ورود به فضای ایران هدف قرار گرفته و سرنگون شده است
 
شبکه خبری "فاکس‌نیوز" آمریکا روز پنجشنبه ۳۰ خرداد (۲۰ ژوئن) ساعتی پس از سرنگون شدن یک فروند پهپاد آمریکایی در آبهای جنوب ایران اعلام کرد این پهپهاد هنگامی که هدف قرار گرفت، بر فراز تنگه هرمز پرواز می‌کرد و وارد حریم هوایی ایران نشده بود. "فاکس‌نیوز" منبع گزارش خود را یک مقام دولت آمریکا اعلام کرده اما نامی از او نبرده است.

این پهپاد از نوع "گلوبال هاواک" بود و به گفته سپاه پاسداران پس از ورود به حریم هوایی ایران سرنگون شده است.

در بیانیه‌ سپاه پاسداران در این باره آمده است: «در نخستین ساعات بامداد امروز (پنجشنبه ۳۰ خرداد) یک فروند پهپاد جاسوسی گلوبال هاواک آمریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان هدف آتش پدافند نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد».

این پهپاد آمریکایی در حالی سرگون شده که تنش‌ها میان ایران و آمریکا در پی حمله به دو کشتی نفتکش در آب‌های دریای عمان تشدید شده است. آمریکا ایران را مسئول این حمله‌ها می‌داند و ایران نیز به نوبه  خود این اتهامات را رد کرده است.

بیل اوربان، سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد (۲۰ ژوئن) به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفت که "پهپادی آمریکایی بر فراز خاک ایران نبوده است".

ارتش آمریکا پیشتر نیز از تلاش نیروهای ایرانی برای سرنگون کردن یک پهپاد تجسسی بر فراز آبهای خلیج فارس خبر داده بودند. بنابر گزارش سنتکام در روز ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) که به دو نفتکش در دریای عمان حمله شده بود، یک موشک زمین به هوای ایران از نوع "اس ای ۷" یک پهپاد آمریکایی "ام کیو ۹" را هدف گرفت تا مانع از "مشاهده حمله سپاه پاسداران به نفتکش کوکرکا کوریجس شود".

بنابر این گزارش، موشک سپاه پاسداران از فاصله یک کیلومتری پهپاد آمریکایی "ام کیو ۹" گذشته بود.

واشنگتن جمهوری اسلامی را به دست داشتن در حملات ۱۳ ژوئن به دو نفتکش در دریای عمان متهم می‌کند. ایران نیز هر گونه مشارکت در این حملات را رد کرده و این حوادث را "مشکوک" خوانده است.

Karte Tanker angeschossen Golf von Oman EN

۱۳۹۸/۰۳/۲۴

جشن روز ملی روسیه در تهران با حضور مسئولین کشور و بانوان ...... !!!










بریتانیا: دلیلی ندارد ارزیابی آمریکا درباره دخالت ایران در حمله به نفتکش‌ها را باور نکنیم

 

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، با تأکید بر اینکه کشورش ارزیابی مستقل خود را درباره حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان انجام خواهد گفت دلیل نیست که ارزیابی آمریکا باور نشود  .
در ادامه واکنش‌ها به حملات روز پنج‌شنبه به دو نفتکش در دریای عمان و در حالی که ایران اتهام آمریکا مبنی بر دست داشتن در این حملات را رد کرده، وزیر خارجه بریتانیا تأکید کرد دلیل ندارد که برداشت آمریکا درست نباشد؛ ژاپن، چین و شمار دیگری از کشورها نیز واکنش‌هایی جداگانه ابراز کرده‌اند.
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، روز جمعه ۲۴ خرداد در گفت‌وگو با رادیو بی‌بی‌سی گفت: «دلیلی نداریم که برداشت آمریکا را باور نکنیم.»
وزیر خارجه بریتانیا با اشاره به این که «ما ارزیابی مستقل خودمان را انجام خواهیم داد» گفت: آمریکا «نزدیک‌ترین متحد ماست» و «دلیلی ندارد که ارزیابی آنها را باور نکنیم».
مقام‌های مختلف آمریکا حملات روز پنج‌شنبه در دریای عمان را به ایران نسبت داده‌اند اما مقام‌های جمهوری اسلامی این اتهام را رد کرده و در مقابل، آمریکا و برخی متحدانش را به «اظهارات فتنه‌جویانه» متهم کرده‌اند.
امارات متحده عربی نیز با اشاره به همزمانی حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان و حمله به فرودگاهی در خاک عربستان، هر دو را محکوم کرده است.
انور قرقاش، وزیر امارات در امور خارجی، شامگاه پنج‌شنبه در پیامی توئیتری نوشت: حمله امروز به نفتکش‌ها در دریای عمان و حمله به فرودگاه ابها در عربستان «تحولاتی نگران‌کننده و تشدید خطرناک تنش‌هاست» و «مسئولیت پرهیز از این تنش‌ها بر عهده همگان است».
حمله پهپادی حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به فرودگاه عربستان در خاک سعودی روز پنج‌شنبه برای دومین بار ظرف دو روز انجام گرفت و هنوز گزارشی از تلفات و خسارات آن منتشر نشده است.
همزمان، مقام‌های ژاپنی گفته‌اند در حال همکاری نزدیک با آمریکا برای تحقیق درباره حملات روز پنج‌شنبه در دریای عمان هستند.
به گزارش ایتارتاس، یی‌شیده سوگا، دبیر کابینه دولت ژاپن، روز جمعه گفت: «ما در همکاری نزدیک با آمریکا و در حال تبادل اطلاعات با آنها هستیم و دولت [ژاپن] روند جمع‌آوری داده‌ها درباره حادثه را آغاز کرده است.»
این مقام ارشد دولت ژاپن در عین حال تأکید کرد که نمی‌خواهد در این مرحله درباره «پیامدها» و «مسئولان حملات» اظهار نظری بکند.
همچنین به گزارش خبرگزاری کیودو، تاکشی ایوایا، وزیر دفاع ژاپن هم روز جمعه در نشستی خبری گفت کشورش هنوز برنامه‌ای برای اسکورت نظامی نفتکش‌ها ندارد.
با این حال چین خواستار اقدامات بازدارنده از سوی تمامی طرف‌ها شده است.
به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه گفت: «هیچ‌کس نمی‌خواهد شاهد وقوع جنگ در خلیج فارس باشد و چین امیدوار است تمامی طرف‌ها بتوانند اختلافات را با گفت‌وگو حل کنند.»
اظهارات این مقام چینی در حالی بیان شده است که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که برای شرکت در سازمان همکاری شانگهای به قرقیزستان رفته است، روز جمعه با شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین دیدار کرد اما بنابر گزارش رسانه‌های ایران، اشاره‌ای به حملات دریای عمان نکرد.
«اشیاء پرنده» به سوی کشتی ژاپنی
دو کشتی حامل میعانات گازی که صبح پنج‌شنبه در دریای عمان دچار آتش‌سوزی شدند شامل کشتی نروژی «فرونت التر» حامل اتانول، و کشتی ژاپنی «کوکوکا کاریجس» حامل متانول بودند.
خبرگزاری‌های بین‌المللی روز پنج‌شنبه از قول مقام‌های مختلف، گزارش‌های گوناگونی درباره استفاده از «اژدر»، «مین دریایی» و «استفاده از قایق» منتشر کردند.
در تازه‌ترین تحول، یک مقام ژاپنی گفته است خدمه کشتی ژاپنی که دچار آتش‌سوزی شد شاهد «اشیائی پرنده» به سوی شناور بودند.
یوتاکا کاتادا، رئیس شرکت کشتیرانی مالک کوکوکا کاریجس، روز جمعه با اشاره به این که «خدمه به ما گفتند دو شیئ پرنده به کشتی خورد و یک سوراخ هم در کشتی پیدا کرده‌اند» گفت: این که «اژدر» به کشتی برخورد کرده باشد «غیرممکن است».
بنا بر همین گزارش، این نفتکش ژاپنی که حامل ۲۵ هزار تُن متانول بود دچار آسیب جدی نشده و با اسکورت کشتی‌های نظامی آمریکا در بندر «خور فکان» در امارات پهلو گرفته است.

۱۳۹۸/۰۳/۱۸

عبور خطرناک دو ناو جنگی آمریکا و روسیه با فاصله چند متری از هم ...

این تصاویر ویدئویی را ملوانان ناو آمریکایی از روی عرشه تهیه کرده‌اند
دو ناو جنگی آمریکا و روسیه در غرب اقیانوس آرام تنها با فاصله چند متر از کنار هم رد شدند. رویارویی که بسیاری آن را خطرناک و غیرضروری خوانده‌اند. هر دو طرف یکدیگر را سرزنش می‌کنند. تصاویر ویدئویی مربوط به این واقعه واکنش فراوانی در رسانه‌ها به دنبال داشته است.
ناو چنسلرویل آمریکا و ناو جنگی آدمیرال وینوگرادوف روسیه حدود ساعت شش و نیم صبح روز جمعه (هفتم ژوئن) به وقت مسکو در حالی که هر دو کشتی جنگی در یک مسیر حرکت می کردند به ۵۰ متری یکدیگر رسیدند به طوری که ملوانان از روی عرشه چشم در چشم هم شدند.
این عبور نزدیک ناو روسی را ناچار کرد که با "مانور اضطراری" از برخورد با ناو آمریکایی پرهیز کند.
با این حال، طرف آمریکایی روس‌ها را مسئول این واقعه خوانده و کلایتون داس، فرمانده ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا گفته مانور ناو روسی "ناایمن و غیرحرفه‌ای" بوده است.
این فرمانده آمریکایی ادعای نیروی دریایی روسیه مبنی بر مقصر دانستن ناو آمریکایی را رد کرده و آن را "تبلیغات" خوانده است.

 
عکس دیگری که نیروی دریایی آمریکا منتشر کرده میزان نزدیکی این دو ناو به یکدیگر را نشان می‌دهد در همین حال، فرمانده ناوگان اقیانوس آرام روسیه گفته این واقعه در جنوب‌شرقی دریای شرق چین روی داده و تاکید کرده که ناو روسی در اعتراض به حرکت ناو آمریکایی برای آن پیغام ارسال کرده است.
نیروی دریایی روسیه می‌گوید ناو آمریکایی "به یک باره تغییر جهت داد و به سمت مسیری که ناو آدمیرال وینوگرادوف در حال حرکت بود نزدیک شد" که منجر به مانور ناگهانی و سریع ناو روسی شد.
پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا گفته رسما نسبت به این واقعه و آنچه رفتار ناایمن ناو روسی خوانده، شکایت خواهد کرد.
روسیه و آمریکا متناوبا یکدیگر را به مانورهای خطرناک نیروهایشان در آسمان و دریا متهم می‌کنند.
ماه نوامبر گذشته هم ارتش آمریکا تصاویر ویدئویی منتشر کرد که از رخنه یک جنگنده روسی به حریم پروازی یک جنگنده آمریکایی بر فراز دریای سیاه خبر می‌داد.
آمریکا آن واقعه را "غیرمسئولانه" خواند اما روسیه مدعی شد که جنگنده این کشور این مانور را برای اخطار به جنگنده آمریکایی که "وارد حریم هوایی روسیه" شده بود انجام داده است.
جاناتان مارکوس، گزارشگر امور نظامی بی‌بی‎‌سی می‌گوید معمولا این چنین وقایعی میان نیروهای آمریکایی و روسیه در دریای سیاه روی می دهد که مسکو روی تسلط بر آن تعصب دارد اما در بخش آسیایی اقیانوس آرام معمولا چنین رویارویی‌ها میان آمریکا و چین روی می‌دهد. به هر ترتیب نزدیکی دو ناو جنگی آن هم به این صورت واقعا "غیرضروری و خطرناک" به نظر می‌رسد و طبیعی است که یکی از طرفین و شاید هر دو آنها در این میان مقصر است.

۱۳۹۸/۰۳/۱۳

ویزای آمریکا؛ ارائه آدرس شبکه‌های اجتماعی برای دریافت روادید الزامی شد

 
متقاضیان روادید آمریکا باید تمام شناسه‌های خود در شبکه‌های اجتماعی را هنگام تقاضای ویزا در اختیار مقام‌ها بگذارند.
دستورالعمل جدید وزارت خارجه آمریکا از متقاضیان دریافت روادید (ویزای) این کشور می‌خواهد که شناسه‌های خود در شبکه‌های اجتماعی و آدرس‌های پست الکترونیک (ایمیل) و شماره‌ تلفن‌های خود در پنج سال گذشته را در اختیار کنسول‌گری قرار دهد.
پیشتر سازوکاری مشابه این برای کسانی که به مناطق خاصی از جهان تردد داشتند پیش‌بینی شده بود؛ نقاطی که به اصطلاح در دست گروه‌های تروریستی است. حالا به نظر می‌رسد که این قانون برای تمامی متقاضیان دریافت روادید آمریکا الزامی است.
در سال ۲۰۱۸ که آمریکا به صورت محدود این دستورالعمل را اجرا کرد، گروه‌های حقوق بشری با اعتراض به آن گفتند که در عمل چنین اقدامی منجر به خودسانسوری افراد خواهد شد.
دولت دونالد ترامپ که با وعده "سر و سامان دادن به وضعیت مهاجرت" بر سر کار آمده اما به دنبال "بررسی دقیق پیشینه افراد" پیش از صدور روادید است.
وزارت خارجه آمریکا این احتمال را مطرح کرده که این دستورالعمل در سال شامل حال ۱۴ میلیون و هفتصد هزار نفر خواهد شد.
این قاعده شامل دیپلمات‌ها و مقام‌های رسمی کشورها نمی‌شود. اما کسانی که بخواهند برای کار یا تحصیل به آمریکا بیایند مجبور به ارائه این اطلاعات خواهند بود.
یکی از مقام‌های وزارت خارجه آمریکا در توضیح ضرورت وضع چنین دستورالعملی به وبسایت خبری "هیل" گفته است که آمریکا همواره به دنبال یافتن راه‌کارهای جدیدی برای اطمینان از امنیت مردم کشور است. او گفته که همزمان آمریکا با ورود قانونی به کشور موافق است.
این مقام وزارت خارجه که خواسته ناشناس باقی بماند گفته کسانی که به دولت آمریکا درباره حضورشان در شبکه‌های اجتماعی دروغ بگویند با عواقب بدی روبه‌رو خواهند شد.